Jak řeznicky opracovat ovčí, jehněčí hlavu?

Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 08:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.176

Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak opracovat řeznicky jehněčí, ovčí hlavu? Prostě ji zbavit chlupů a kůže tak, aby zůstala jen lebka a maso? Díky za každý tip.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 09:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6

Nevím, jestli vám úplně rozumím, ale náš řezník kůži stahuje vcelku včetně hlavy. Jen je potřeba více odřezávat nožem.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.176

To jsem zkoušel a nešlo mi to. Patrně někde dělám chybu, ale nevím, kde a jakou? Maximálně se mi podařilo odříznout kůži na temeni lebky, ale už to nejde kolem líček, na čumáku atp. Napadlo mne to zkusit opálit jako štětiny na praseti, ale mám strach, abych maso nespálil a neznehodnotil, proto se ptám

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.6

To bude chtít cvik. Ale na oheň zapomeňte, chlupy byste možná opálil, ale kůže (a nejspíše spálená) by tam stejně zůstala.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.181

chce to trochu cviku a trpělivosti a především ostrý nůž, je zapotřebí začít naříznutím kůže po celé spodní délce (což je logické) a následně se držet nožem při kraji, poté co se dostanete na kosti, tak to jde poměrně dobře, zvláště je zapotřebí mít odřezanou kůži v kuse a tu držet druhou rukou, čímž si rovněž dosti pomáháte. Nevím, jestli je to zapotřebí zmiňovat, ale hlavu před stahováním neodřezávejte od trupu, pokud hlavu odříznete a až poté stahujete, tak je to mnohem horší práce

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.176

Děkuji. Určitě jsem dělal chybu v tom, že jsem hlavu odřízl a pak se s tím ořezáváním marně pokoušel "zápasit". Budeme porážet co nevidět, takže tentokrát hlavu nechám tam, kde obvykle bývá, a pokusím se ostrým nožem postupně odříznout kůži a uvidím, kolik sebevědomí mi po skončení zůstane?

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.21

Jediný rozdíl od stahování králičí hlavy jsou u ovce nebo kozy, puky od rohů,nebo rohy,jinak je to stejné. Ostrý nůž,řez vézt od krku k čelisti a ořezávat. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

17.10.2014 08:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.176

Tak jsem to včera zkoušel. Tzn. uposlechl jsem rad a doporučení a hlavu nechal viset na krku, dál jsem vedl řez k čelisti. Vcelku se mi to podařilo, ale nejsem moc úspěšný u tenké kůže na čumáku. Je napnutá přes horní čelist a jde to jako když to nejde..Asi musím prostě zkoušet a zkoušet..Nebo znáte někdo ještě nějaký fígl?

Neregistrovaný uživatel

17.10.2014 09:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem to včera zkoušel. Tzn. uposlechl jsem rad a doporučení a hlavu nechal viset na krku, dál jsem vedl řez k čelisti. Vcelku se mi to podařilo, ale nejsem moc úspěšný u tenké kůže na čumáku. Je napnutá přes horní čelist a jde to jako když to nejde..Asi musím prostě zkoušet a zkoušet..Nebo znáte někdo ještě nějaký fígl?

Možná se ochuzujeme o delikatesu, ale manžel vyřízne z hlavy jenom jazyk a o zbytek se postará pes. Na jehněti nebo kůzleti je tolik jiného masa, že prostě tohle klidně oželím a polévka jde udělat i z jiných kostí.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2014 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Možná se ochuzujeme o delikatesu, ale manžel vyřízne z hlavy jenom jazyk a o zbytek se postará pes. Na jehněti nebo kůzleti je tolik jiného masa, že prostě tohle klidně oželím a polévka jde udělat i z jiných kostí.

To je sice pravda, ale já třeba toto čtu i proto, že mám letos první ovečky a zde beránka rohatého. Půjde teď taky do kuchyně, a hlavu si chci nechat. Maso vytěžit a lebku pověsím, protože další ovečky budou už jen bezrohé (masné). Tak když už to budu stejně dělat kvůli lebce, tak proč nevyužít dobře i to maso a nějak jej ničit? smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.10.2014 16:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34

Kůži z hlavy odřezávám na dvakrát pravou a levou půlku, pak se mi neplete v ruce moc kůže. Na čumáku maso není tak řežu po kosti a nosní chrupavku odříznu celou. Chce to tahat kůži a řezat. Největší piplačka je kolem rohů, tam to odřezávám jak to jde a pak odřezávám zbytky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík