Čerstvé maso z ovce, berana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.11.2014 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.177

Kdo poradí jak naložit s čerstvě poraženým masem z jehněte nebo z ovce , nechat schladit jako u prasete??? (naporcovat a nechat do druhého dne, pak teprve do mrazáku?) díky za odpověď Jarča

Neregistrovaný uživatel

10.11.2014 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdo poradí jak naložit s čerstvě poraženým masem z jehněte nebo z ovce , nechat schladit jako u prasete??? (naporcovat a nechat do druhého dne, pak teprve do mrazáku?) díky za odpověď Jarča

Ano, nechte maso vychladit, to určitě, do mrazáku až min, za 24h. a více a pokud můžete, nevykošťujte a neporcujte a jinak nerozdělujte teplé maso. Když říznete do teplého svalu, bude Vám pouštět šťávu, uteče Vám všechna ven. Poražte, jatečně opracujte trup, ten bez dalšího dělení, vykošťování, bourání nechte celý v kuse vychladnout a odležet a pak až do masa řízněte, nejlépe min. za 24h. v chladu. Jsem z oboru, vyučený. Když rozbouráte teplé, znehodnotíte si ho. V mase probíhá zrání a k tomu je třeba čas a chlad.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2014 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.120

nechat 3 dny vyvěšené v celku. néjlépe kolem 5 stupňů. Pak teprve zpracovat.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2014 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.42

Dobrý den, v neděli ráno jsme beránka zabili, rozdělili na půlky, nechali ve sklepě (cca 10 stupňů) větrat přikryté prostěradlem proti případným mouchám. Maso bylo jen lehce omyté od krve. V pondělí odpoledne jsem ho zpracovala, naporcovala bez dalšího mytí a dala do mrazáku. Svíčkovou jsem rovnou naložila na 4 dny a to bylo na divoko! To zmražené maso už jsme taky brali, bylo hned měkoučké a šťavnaté. Berana jsem zpracovávala poprvé a povedlo se. Jen je potřeba maso zbavit všech šlach a bílých povázků, mohlo by prý smrdět. Dělala jsem to tedy poctivě, beránek byl 10 měsíční ZW a už připouštěl a maso jako fík!

Přidejte reakci

Přidat smajlík