Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.99
Dobrý den, mám prosbu - nevíte někdo, kde se dá na internetu sehnat sířidlo a podobné věci na výrobu sýrů, tvarohů a jogurtů z kozího mléka? Nějaký velkoobchod na tyto mlékařské kultury, kdyby měli i nádoby na sýr a pod., vůbec by mi to nevadilo . Předem děkuji za tip.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mám prosbu - nevíte někdo, kde se dá na internetu sehnat sířidlo a podobné věci na výrobu sýrů, tvarohů a jogurtů z kozího mléka? Nějaký velkoobchod na tyto mlékařské kultury, kdyby měli i nádoby na sýr a pod., vůbec by mi to nevadilo . Předem děkuji za tip.
Pro vás nejdostupnější Milcom Tábor. Syřidla:
LAKTOSIN Tekuté přírodní syřidlo živočišného původu o síle 1 : 10 000, obsahující enzym pepsin. Používá se k sýření mléka při výrobě tvarohu a některých sýrů. Plastové kanystry po 25 kg (velkoodběratelé). Plastové lahvičky po 200 ml (maloodběratelé). 3 měsíce od data výroby v chladnu a temnu. U tekutého syřidla Laktosin je před expedicí testována v laboratoři MILCOM a.s. jeho pepsinová aktivita. Toto syřidlo je průběžně testováno v akreditované laboratoři SVS v Jihlavě. Výroba syřidla Laktosin je pod stálým dozorem Státní veterinární správy.
CAGLIFICIO CLERICI Tekuté dovozové přírodní chymozinové syřidlo živočišného původu o síle 1 : 15 000 v poměru 75% chymozinu a 25% pepsinu. Toto syřidlo je vhodné pro výrobu všech druhů sýrů s krátkou nebo dlouhou dobou zrání. Plastové kanystry po 30 kg V temnu při teplotě 3 – 7°C po dobu 12 měsíců. Každá fáze výroby tohoto syřidla je pod okamžitou kontrolou. Výrobce je držitelem certifikátu ISO 9002.
LAKTOCHYM Chymozinové syřidlo o síle 1 : 5 000. Toto syřidlo je vhodné pro výrobu všech druhů sýrů s krátkou nebo dlouhou dobou zrání. Plastové lahvičky po 200 ml (maloodběratelé).
MICROCLERICI Tekuté dovozové syřidlo mikrobiálního původu o síle 1 : 56 000. Toto syřidlo je vhodné pro výrobu všech druhů sýrů s krátkou nebo dlouhou dobou zrání. Plastové kanystry po 30 kg V temnu při teplotě 4 – 8°C po dobu 12 měsíců. Toto syřidlo splňuje požadavky Expertní komise pro potravinářská aditiva na čistotu a doporučení pro potravinářské enzymy Scientific Committee for Food EU. Každá fáze výroby tohoto syřidla je pod okamžitou kontrolou. Výrobce je držitelem certifikátu ISO 9002.
ALBAMAX 90/10 Tekuté syřidlo Albamax 90/10 obsahuje 90 % enzymu Chymosin a 10% hovězího pepsinu. Jeho aktivita je 1 : 50 000. Toto syřidlo je vhodné pro výrobu všech druhů sýrů s dlouhou dobou zrání. V plastových kanystrech po 30 kg. V temnu při teplotě 4 – 8°C po dobu 12 měsíců.
Kultury:
Dále nabízíme pro přípravu kysaných mléčných výrobků v domácnosti:
sušená smetanová kultura k zaočkování 1L mléka 36,- hliníková fólie
sušená jogurtová kultura k zaočkování 1L mléka 36,- hliníková fólie
sušená kefírová kultura k zaočkování 1L mléka 36,- hliníková fólie
Minimální trvanlivost 6 měsíců.
tekutá Camembertská kultura k přípravě plísňového sýra typu Hermelín 60,- 200 ml
Podotýkám, že k výrobě tvarohu se spíše hodí pepsinové syřidlo, k výrobě sýrů spíše chymozinové syřidlo, kultury jsou nedílnou součástí, mléko po pasteraci se musí kulturně zakysat.
Pošlou vám i k tomu podrobný návod.
Kontakty: Martina Holcová m.holcova@vum-tabor.cz
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mám prosbu - nevíte někdo, kde se dá na internetu sehnat sířidlo a podobné věci na výrobu sýrů, tvarohů a jogurtů z kozího mléka? Nějaký velkoobchod na tyto mlékařské kultury, kdyby měli i nádoby na sýr a pod., vůbec by mi to nevadilo . Předem děkuji za tip.
Zapomněla jsem ještě na sýrařské náčiní, to se u nás dá těžko sehnat a když tak za velké peníze, a to se vám nevyplatí.
Hodně se dá improvizovat, např. v domácích potřebách seženete zhruba vše, co potřebujete k výrobě od 2 do 20 litrů mléka, pro větší se vyplatí investovat buď do velkokuchyňských potřeb nebo koupí či výrobě pasteru na mléko.
My jsme hodně improvizovali, a spoustu věcí si dělali sami nebo za pomocí nerez zámečníka. Vše viz na www.malakozifarma.cz v odkaze naše nová minisýrárna, paster na mléko.
Hodně trpělivosti a štěstí při výrobě!!!
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zapomněla jsem ještě na sýrařské náčiní, to se u nás dá těžko sehnat a když tak za velké peníze, a to se vám nevyplatí.
Hodně se dá improvizovat, např. v domácích potřebách seženete zhruba vše, co potřebujete k výrobě od 2 do 20 litrů mléka, pro větší se vyplatí investovat buď do velkokuchyňských potřeb nebo koupí či výrobě pasteru na mléko.
My jsme hodně improvizovali, a spoustu věcí si dělali sami nebo za pomocí nerez zámečníka. Vše viz na www.malakozifarma.cz v odkaze naše nová minisýrárna, paster na mléko.
Hodně trpělivosti a štěstí při výrobě!!!
Hanka MKF
Moc děkuji, zase jste mě nezklamala. Jinak Vaše stránky mám pročtené, jen mám pocit, že stejně nemám ani potuchu, jak budu co vyrábět. Hlavně mám dost zmatek v tom, co potřebuji za "nádobí". Zatím si vystačím s mlíkáčem (původní hliníkový hrnec s dvojitým dnem na vodu) a sítkem s mléčným filtrem. Mám dvě kozy (ty co přišli o kůzlata), problémy s dojením už nejsou, kozeny si zvykly, konečně dojím obouruč a obě mi i s přípravou (omytím vemínek a následným ošetřením - díky za tip na mast - je opravdu skvělá) zaberou tak maximálně půl hodiny času. Sýry a podobně asi jen zkusím, přeci jenom tolik toho mléka nemají (dohromady za jedno dojení max. 2,5 litru). Ale jogurty a tak - to se těším. Ještě jednou mockrát děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moc děkuji, zase jste mě nezklamala. Jinak Vaše stránky mám pročtené, jen mám pocit, že stejně nemám ani potuchu, jak budu co vyrábět. Hlavně mám dost zmatek v tom, co potřebuji za "nádobí". Zatím si vystačím s mlíkáčem (původní hliníkový hrnec s dvojitým dnem na vodu) a sítkem s mléčným filtrem. Mám dvě kozy (ty co přišli o kůzlata), problémy s dojením už nejsou, kozeny si zvykly, konečně dojím obouruč a obě mi i s přípravou (omytím vemínek a následným ošetřením - díky za tip na mast - je opravdu skvělá) zaberou tak maximálně půl hodiny času. Sýry a podobně asi jen zkusím, přeci jenom tolik toho mléka nemají (dohromady za jedno dojení max. 2,5 litru). Ale jogurty a tak - to se těším. Ještě jednou mockrát děkuji.
Děkuju,
určitě začněte nejprve s jogurtem, nebo s tvarohem, sýry nechte na dýl, až budete mít více zkušeností. Jogurt je opravdu jednoduchý, ještě jednodušší je tvaroh, na tom se snad nedá nic zkazit a pro začátečníka ideální. Jen pozor u tvarohu na dávkování syřidla, opravdu jen malinko, pokud budete mít 5 litrů mléka, zpasterujte ho (stačí jen ohřát tak, že v něm neudržíte prst) zaočkujte smetanovou kulturou na 3 hodiny (dávkování dle návodu) a po třech hodinách při pokojové teplotě přidejte pár kapiček - z tý lahvičky max.3 kapky, dobře zamíchejte a nechte pri pokojové teplotě přikryté plenou na 18 hodin. Pak to slejte do pleny, zavažte v uzlík a nechte odkapat. Pak to dejte do lednice a můžete papkat na chlebu s rajčaty, tak to mám nejraději.
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju,
určitě začněte nejprve s jogurtem, nebo s tvarohem, sýry nechte na dýl, až budete mít více zkušeností. Jogurt je opravdu jednoduchý, ještě jednodušší je tvaroh, na tom se snad nedá nic zkazit a pro začátečníka ideální. Jen pozor u tvarohu na dávkování syřidla, opravdu jen malinko, pokud budete mít 5 litrů mléka, zpasterujte ho (stačí jen ohřát tak, že v něm neudržíte prst) zaočkujte smetanovou kulturou na 3 hodiny (dávkování dle návodu) a po třech hodinách při pokojové teplotě přidejte pár kapiček - z tý lahvičky max.3 kapky, dobře zamíchejte a nechte pri pokojové teplotě přikryté plenou na 18 hodin. Pak to slejte do pleny, zavažte v uzlík a nechte odkapat. Pak to dejte do lednice a můžete papkat na chlebu s rajčaty, tak to mám nejraději.
Hanka MKF
Jako návod pro začátečníka dodám důležitou drobnost : očkovat můžete po zchlazení pasterizovaného mléka na zhruba třicet- třicet pět stupnů. Jinak kulturu zahubíte . Taky ho dělám, pokud mám málo mléka, dávám postupně do mrazáku a rozmrazuji před děláním sýra. Druhá polovina mléka je nadojená nejdéle dva dny. Takže nadojím dva a pul až tři litry domrazáaku a další dva a pul litru nechám čerstvé a dělám sýry. Jsou skutečně lahudka. Ted jsem " kradla " mléko koze s kuzlaty a uz jsem si jednu dávku udělala pri kuzlatech. Ta moje holka dojí docela dost..helena