Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.6.2006 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.32

JE PRAVDA ŽE KOZÍ MLÉKO JE DOBRÉ NA ATYPICKÝ EKZÉM A JAK JESTLI OMÝVÁNÍM POSTIŽENÝCH MÍST NEBO PITÍM?DÍKY ZA RADU

Neregistrovaný uživatel

8.6.2006 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
JE PRAVDA ŽE KOZÍ MLÉKO JE DOBRÉ NA ATYPICKÝ EKZÉM A JAK JESTLI OMÝVÁNÍM POSTIŽENÝCH MÍST NEBO PITÍM?DÍKY ZA RADU

Dobrý den, doufám, že myslíte atopický exém. Na to je nejvhodnější syrovátka z kozího mléka, ale samotné kozí mléko by taky šlo. Můžete postižená místa potírat nebo se dokonce v syrovátce koupat. Atopický exém by měl zmizet a vyléčit se. Samozřejmě, že tato kúra platí i pro lupénku, vyrážku a jiné kožní neduhy. Je výborná i jako osvěžující nápoj s blahodárnými účinky na trávení.
Více určitě v lidovém léčitelství i na mnoha kozích www stránkách.
Hanka MKF

Neregistrovaný uživatel

8.6.2006 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, doufám, že myslíte atopický exém. Na to je nejvhodnější syrovátka z kozího mléka, ale samotné kozí mléko by taky šlo. Můžete postižená místa potírat nebo se dokonce v syrovátce koupat. Atopický exém by měl zmizet a vyléčit se. Samozřejmě, že tato kúra platí i pro lupénku, vyrážku a jiné kožní neduhy. Je výborná i jako osvěžující nápoj s blahodárnými účinky na trávení.
Více určitě v lidovém léčitelství i na mnoha kozích www stránkách.
Hanka MKF

DĚKUJI ZA RADU A OMLOUVÁM SE ZA CHYBU SAMOZŘEJMĚ JDE O ATOPICKÝ EKZÉM .JEŠTĚ JEDNOU DÍKY BOŽENA

Neregistrovaný uživatel

9.6.2006 07:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
DĚKUJI ZA RADU A OMLOUVÁM SE ZA CHYBU SAMOZŘEJMĚ JDE O ATOPICKÝ EKZÉM .JEŠTĚ JEDNOU DÍKY BOŽENA

Leju si pet lahev syrovátky do vany.Než tam člověk vleze, je přesvědčený , že vyleze a bude smrdět jako kozy. Omyl. Vylezete, kůže je krásně jemná, jako hedvábná, a nesmrdíte ani náhodou. Navíc přijdete v ručníku do kuchyně a děti Vás zdraví jako návštěvu, která je podobná mamince, ale je o dvacet let mladší !!!helena

Neregistrovaný uživatel

9.6.2006 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Leju si pet lahev syrovátky do vany.Než tam člověk vleze, je přesvědčený , že vyleze a bude smrdět jako kozy. Omyl. Vylezete, kůže je krásně jemná, jako hedvábná, a nesmrdíte ani náhodou. Navíc přijdete v ručníku do kuchyně a děti Vás zdraví jako návštěvu, která je podobná mamince, ale je o dvacet let mladší !!!helena

Helenko já vás tedy obdivuji,Chodíte spát v půl druhé ráno a ještě se rácháte v syrovátce ,proto asi vydržíte tak dlouho.Můžu se ještě zeptat ,jak zchlazujete to mléko,to stačí dát do vodní lázně,nebo do lednice.Já vím ,že se ptám jako hotentot,ale už brzy začnu se sýrem pro vlastní potřebu,ale nikdy jsem neviděla výrobu na vlastní oči ,tak to studuji a studuji.Díky moc za odpověď.Renata

Neregistrovaný uživatel

9.6.2006 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Helenko já vás tedy obdivuji,Chodíte spát v půl druhé ráno a ještě se rácháte v syrovátce ,proto asi vydržíte tak dlouho.Můžu se ještě zeptat ,jak zchlazujete to mléko,to stačí dát do vodní lázně,nebo do lednice.Já vím ,že se ptám jako hotentot,ale už brzy začnu se sýrem pro vlastní potřebu,ale nikdy jsem neviděla výrobu na vlastní oči ,tak to studuji a studuji.Díky moc za odpověď.Renata

Mléko chladíme tak, že ho v uzavřené nádobě dáme do lednice, je seřízena na 6 °C, mléko by se mělo odvětrat, takže až bude studené, tak víko otevřít a pak zase zavřít. Při větším množství 6l, nejdřív dávám do studené vody pak hned do lednice. Ale neskladovat dýl jak 3 dny!!!
Mléko pro sýr můžete buď střádat 3 dny nebo si jej namrazit, poté ho rozmrazit (přirozeně přes noc!!) a smíchat 1 :1 s čerstvým mlékem, poté spasterovat.
Něco z výroby je nafoceno na mých www. stránkách, ale není to na vlastní oči z přímého přenosu. Musíte mít hodně trpělivosti, a hlavně zkuste nejprve začínat s tvarohem a až budete vědět co a jak, zkuste teprve měkký sýr a další.
Mě to trvalo 5 let, než jsem se dobrala k našemu sýru v dnešní podobě.
Pokud chcete vidět výrobu sýra, existuje seminář na Střední mlékařské škole v Kroměříži, pořádají ho myslím každý leden, stojí 3 000 Kč, ale zas pro začátečníka to stojí za to. Byla jsem tam také, jenže já už jsem oproti Vám ve výrobě někde jinde.
Hanka MKF

Neregistrovaný uživatel

9.6.2006 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mléko chladíme tak, že ho v uzavřené nádobě dáme do lednice, je seřízena na 6 °C, mléko by se mělo odvětrat, takže až bude studené, tak víko otevřít a pak zase zavřít. Při větším množství 6l, nejdřív dávám do studené vody pak hned do lednice. Ale neskladovat dýl jak 3 dny!!!
Mléko pro sýr můžete buď střádat 3 dny nebo si jej namrazit, poté ho rozmrazit (přirozeně přes noc!!) a smíchat 1 :1 s čerstvým mlékem, poté spasterovat.
Něco z výroby je nafoceno na mých www. stránkách, ale není to na vlastní oči z přímého přenosu. Musíte mít hodně trpělivosti, a hlavně zkuste nejprve začínat s tvarohem a až budete vědět co a jak, zkuste teprve měkký sýr a další.
Mě to trvalo 5 let, než jsem se dobrala k našemu sýru v dnešní podobě.
Pokud chcete vidět výrobu sýra, existuje seminář na Střední mlékařské škole v Kroměříži, pořádají ho myslím každý leden, stojí 3 000 Kč, ale zas pro začátečníka to stojí za to. Byla jsem tam také, jenže já už jsem oproti Vám ve výrobě někde jinde.
Hanka MKF

Tedy moc vám děkuji za odpověď .Moc Vás obdivuji vzhledem k Vašemu mládí. Je jasné ,že ty začátky budou asi hodně zajímavé.Učený z nebe naspad. Vaše kozenky jsou teda opravdu nádherné .Po Ditušce bych i koupila kozičku,kdyby bylo něco na prodej.To vemínko má nádherné. Já jsem s tou poslední měla smůlu ,co se dá dělat.Jinak mám bílou krátkosrstou a ta je moc hezká a hnědou krátkosrstou a ta je taky jak má být.Daly všechny moc pěkná kůzlata ,akorát ,že kozlíky ,potvory.
Ještě mám jednu osobní otázku ,jak to všechno budete stíhat při škole? Mě to zabere všechen čas po práci .DěkujiVám za odpověd ,na kurz juknu .Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík