Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit receptík na měkký sýr. Hanko, moc se mi líbí ten váš nakládaný. Nechci prozradit nějaké vaše tajné fígle, jen ten základ. Děkuji moc a přeji hezký den.
Míla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit receptík na měkký sýr. Hanko, moc se mi líbí ten váš nakládaný. Nechci prozradit nějaké vaše tajné fígle, jen ten základ. Děkuji moc a přeji hezký den.
Míla
Dobrý den, pro výrobu měkkého sýra budete potřebovat syřidlo laktosin a smetanovou kulturu. Vše Vám pošlou na dobírku z firmy Milcom Tábor. Na vyžádání pošlou i základní recepturu na měkký, polotvrdý sýr, na tvaroh a .....
Zdraví Petr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, pro výrobu měkkého sýra budete potřebovat syřidlo laktosin a smetanovou kulturu. Vše Vám pošlou na dobírku z firmy Milcom Tábor. Na vyžádání pošlou i základní recepturu na měkký, polotvrdý sýr, na tvaroh a .....
Zdraví Petr.
Dobrý den, děkuji, syřidlo mám i kultury, sýry dělám, ale nikdy jsem nezkoušela nakládaný měkký. Ale i tak Vám moc děkuji za radu. Hezký den Míla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, pro výrobu měkkého sýra budete potřebovat syřidlo laktosin a smetanovou kulturu. Vše Vám pošlou na dobírku z firmy Milcom Tábor. Na vyžádání pošlou i základní recepturu na měkký, polotvrdý sýr, na tvaroh a .....
Zdraví Petr.
Jenom doplním Petra: Milcom neposílá zboží na dobírku, ale musíte zaplatit předem složenkou, syřidla jsou živá a kdyby si někdo zásilku na dobírku nevyzvedl a vrátila se jim zpátky, byla by asi už zkažená a tudíž by to bylo pro firmu ztrátové.
hannah
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.168
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenom doplním Petra: Milcom neposílá zboží na dobírku, ale musíte zaplatit předem složenkou, syřidla jsou živá a kdyby si někdo zásilku na dobírku nevyzvedl a vrátila se jim zpátky, byla by asi už zkažená a tudíž by to bylo pro firmu ztrátové.
hannah
Mně vždycky, když objednávám, posílá Milcom na dobírku.
Zuzka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně vždycky, když objednávám, posílá Milcom na dobírku.
Zuzka
mě taky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit receptík na měkký sýr. Hanko, moc se mi líbí ten váš nakládaný. Nechci prozradit nějaké vaše tajné fígle, jen ten základ. Děkuji moc a přeji hezký den.
Míla
Dobrý večer Mílo,
omlouvám se, ale dostala jsem se k tomu až teď.
Poradím s receptem - mám jeden, podle kterého jsem začínala. Tady je:
Recept na výrobu měkkého sýra
1. Sýření: Teplota mléka 32° C. Přísada 3 až 4 kapky syřidla (tady respektujte dávkování výrobce syřidla, jelikož existuje mnoho druhů podle síly např 1: 5 000 nebo 1: 25 000 - na tom hodně záleží) na 1 litr mléka a 1 až 2 % zákysu.
2. Doba srážení: 40 až 50 minut
3. Zpracování sýřeniny: Sýřeninu nakrájíme nožem na kostky 3 × 3 cm a necháme chvíli v klidu. Poté rozdrobíme metlou na sníh asi na velikost třešňové pecky. A necháme chvíli v klidu.
4. Tvarování: Sýřeninu nalijeme do děrovaných forem bez dna. (Nejlépe z nerez oceli.) Během první půl hodiny ji několikrát obrátíme.
5. Solení: Po jednom dnu vyjmeme sýry z forem a osolíme hrubozrnnou solí nebo vložíme do solné lázně.
6. Skladování: Sýry skladujeme v chladnu (10° C) a při relativní vlhkosti 80 %. Musíme obzvlášť dát pozor, abychom sýry neskladovali v prostoru zamořeném plísněmi. Ale postačí i lednice - hlavně produkty zabalit třeba do potravinářské folie. Nejlépe je, když je zvlášť lednice na běžné jídlo a zvlášť na sýry.
7. Doba zrání: asi 4 dny
K tomu nakládání sýrů - asi takto všeobecně - stačí k tomu několik sýrů, nejlépe hranatá sklenice, olivový nebo rostlinný olej no a pak už to záleží na fantazii a chuťi, jaké přísady a bylinky do toho dáte. To co mám na fotce, ten nakládaný sýr - to jsem jednou prostě improvizovala a vyšlo to, Jirka to dovylepšil a vzniklo něco, čemu říkáme nakládaný sýr. Jinak celkem slušné recepty na nakládání sýrů najdete na těch stránkách o sýrech (na seznamu zadejte výroba sýra a hned vám to v nabídce najde) Jsou to asi jediné stránky dočista o sýrech, jiné u nás nenajdete. Něco o sýrech mám na svých stránkách, ale jsou spíše zaměřeny všeobecně o kozách a jejich produktech - takže na tvorbu seznamů a receptů sýrů takřka celého světa mě na to nezbývá moc sil a času.
Tak to asi k tomuto.
Hanka mkf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer Mílo,
omlouvám se, ale dostala jsem se k tomu až teď.
Poradím s receptem - mám jeden, podle kterého jsem začínala. Tady je:
Recept na výrobu měkkého sýra
1. Sýření: Teplota mléka 32° C. Přísada 3 až 4 kapky syřidla (tady respektujte dávkování výrobce syřidla, jelikož existuje mnoho druhů podle síly např 1: 5 000 nebo 1: 25 000 - na tom hodně záleží) na 1 litr mléka a 1 až 2 % zákysu.
2. Doba srážení: 40 až 50 minut
3. Zpracování sýřeniny: Sýřeninu nakrájíme nožem na kostky 3 × 3 cm a necháme chvíli v klidu. Poté rozdrobíme metlou na sníh asi na velikost třešňové pecky. A necháme chvíli v klidu.
4. Tvarování: Sýřeninu nalijeme do děrovaných forem bez dna. (Nejlépe z nerez oceli.) Během první půl hodiny ji několikrát obrátíme.
5. Solení: Po jednom dnu vyjmeme sýry z forem a osolíme hrubozrnnou solí nebo vložíme do solné lázně.
6. Skladování: Sýry skladujeme v chladnu (10° C) a při relativní vlhkosti 80 %. Musíme obzvlášť dát pozor, abychom sýry neskladovali v prostoru zamořeném plísněmi. Ale postačí i lednice - hlavně produkty zabalit třeba do potravinářské folie. Nejlépe je, když je zvlášť lednice na běžné jídlo a zvlášť na sýry.
7. Doba zrání: asi 4 dny
K tomu nakládání sýrů - asi takto všeobecně - stačí k tomu několik sýrů, nejlépe hranatá sklenice, olivový nebo rostlinný olej no a pak už to záleží na fantazii a chuťi, jaké přísady a bylinky do toho dáte. To co mám na fotce, ten nakládaný sýr - to jsem jednou prostě improvizovala a vyšlo to, Jirka to dovylepšil a vzniklo něco, čemu říkáme nakládaný sýr. Jinak celkem slušné recepty na nakládání sýrů najdete na těch stránkách o sýrech (na seznamu zadejte výroba sýra a hned vám to v nabídce najde) Jsou to asi jediné stránky dočista o sýrech, jiné u nás nenajdete. Něco o sýrech mám na svých stránkách, ale jsou spíše zaměřeny všeobecně o kozách a jejich produktech - takže na tvorbu seznamů a receptů sýrů takřka celého světa mě na to nezbývá moc sil a času.
Tak to asi k tomuto.
Hanka mkf
Milá Hanko, díky moc za rady. Vaše stránky znám, jsem tam často a na stránkách o sýrech taky, včera se mi konečně podařilo zaregistrovat, tak jsem si hned stáhla nějaké receptíky. Koukala jsem, že máte i slepičky. Já mám 6 slepic a jsou necelý rok staré, myslím, že u nás se zvířata mají dost dobře, ale přesto asi někde dělám chybu, teď mi potvory začaly žrát vejce. Přitom jsou pořád na zeleném, přikrmuji pšenicí, směsí a dávám i zbytky mléka a suché skořápky. Tak teď řeším co s nimi, jestli je vyměnit za nové nebo se to dá nějakým způsobem odnaučit. Taky křepelky začaly šílet, asi je to tím teplem. Všude kde jsem se byla podívat je mají v klecích a stojí na pletivu. Naše mají pevné dno, aby mohly hrabat, mají tam seno a trávu a ony se teď strašně klobou, ale hlavně kolem očí a to dost ošklivě. Ale to jsem jen odbočila. Jinak kozičku máme jednu rozmazlenou, teď řeším, jestli ji mám pořídit kámošku nebo ne. Ona je taková dost "jiná". Má raději lidi než kozy.
Sýry dělám také už delší dobu a musím se smát, když čtu Vaše rady, že to trvá delší dobu a že se člověk tím musí prokousat. Je to naprostá pravda a sýr je stejně pokaždé jiný.
Takže ještě jednou děkuji za radu, hned si ji uložím a přeji dobré sýry, hodně síly a nám všem hodně dobrých lidí kolem sebe.
Míla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně vždycky, když objednávám, posílá Milcom na dobírku.
Zuzka
Mně ne!!!! Ale objednávala jsem ho naposledy asi před rokem, tak nevím, třeba se to změnilo
, omlouvám se za zmatky
hannah
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milá Hanko, díky moc za rady. Vaše stránky znám, jsem tam často a na stránkách o sýrech taky, včera se mi konečně podařilo zaregistrovat, tak jsem si hned stáhla nějaké receptíky. Koukala jsem, že máte i slepičky. Já mám 6 slepic a jsou necelý rok staré, myslím, že u nás se zvířata mají dost dobře, ale přesto asi někde dělám chybu, teď mi potvory začaly žrát vejce. Přitom jsou pořád na zeleném, přikrmuji pšenicí, směsí a dávám i zbytky mléka a suché skořápky. Tak teď řeším co s nimi, jestli je vyměnit za nové nebo se to dá nějakým způsobem odnaučit. Taky křepelky začaly šílet, asi je to tím teplem. Všude kde jsem se byla podívat je mají v klecích a stojí na pletivu. Naše mají pevné dno, aby mohly hrabat, mají tam seno a trávu a ony se teď strašně klobou, ale hlavně kolem očí a to dost ošklivě. Ale to jsem jen odbočila. Jinak kozičku máme jednu rozmazlenou, teď řeším, jestli ji mám pořídit kámošku nebo ne. Ona je taková dost "jiná". Má raději lidi než kozy.
Sýry dělám také už delší dobu a musím se smát, když čtu Vaše rady, že to trvá delší dobu a že se člověk tím musí prokousat. Je to naprostá pravda a sýr je stejně pokaždé jiný.
Takže ještě jednou děkuji za radu, hned si ji uložím a přeji dobré sýry, hodně síly a nám všem hodně dobrých lidí kolem sebe.
Míla
Jestli se křepelky klovou a slepice taky, může to být nedostatek bílkovin. dporučuji řešit přidáním hrachu, bobů nebo fazolí nebo sojového šrotu do krmné dávky, možná to pomůže. Taky nepovedený sýr, zkyslé mléko a podobně, jakýkoliv odpadek, který je zdrojem bílkovin a uvidíte, že se to zlepší
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli se křepelky klovou a slepice taky, může to být nedostatek bílkovin. dporučuji řešit přidáním hrachu, bobů nebo fazolí nebo sojového šrotu do krmné dávky, možná to pomůže. Taky nepovedený sýr, zkyslé mléko a podobně, jakýkoliv odpadek, který je zdrojem bílkovin a uvidíte, že se to zlepší
Ivan
Ivane, díky moc. Jsem moc ráda, že jste mi poradil. Hned to zkusím. Míla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, pro výrobu měkkého sýra budete potřebovat syřidlo laktosin a smetanovou kulturu. Vše Vám pošlou na dobírku z firmy Milcom Tábor. Na vyžádání pošlou i základní recepturu na měkký, polotvrdý sýr, na tvaroh a .....
Zdraví Petr.
pokud to máte někdo blíž do Prahy, tak tam je Milcom taky, sídlí u nádraží Praha -Veleslavín
pajda