Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Zase já. Vždy dávám naočkované mlíko do chodby,onehdá jsem ho nechala v kuchyni u okna a ráno koukám,ono mi to kvasí. Stalo se vám to někdy? Je to asi na vyhození,že.Je to asi hloupí dotaz ,přesto děkuji za odpovědi.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zase já. Vždy dávám naočkované mlíko do chodby,onehdá jsem ho nechala v kuchyni u okna a ráno koukám,ono mi to kvasí. Stalo se vám to někdy? Je to asi na vyhození,že.Je to asi hloupí dotaz ,přesto děkuji za odpovědi.Renata
Zdravím !!Nějak tomu nerozumím. Jak naočkované ? Já pasterizuji, pak schladím na 32, přidám kysanou smetanu, pak po pul hodine přidám syřidlo a za dvě až tři hodinky mám hustou hmotu na sýr.tuzahreji na 36 až 38 a rozkrájím . sleji syrovátku a naházím do tvořítek. Do rána nechávám tvaroh . Ale nadpis zní kozí sýr.. Napiš, co jsi s tím dělala. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím !!Nějak tomu nerozumím. Jak naočkované ? Já pasterizuji, pak schladím na 32, přidám kysanou smetanu, pak po pul hodine přidám syřidlo a za dvě až tři hodinky mám hustou hmotu na sýr.tuzahreji na 36 až 38 a rozkrájím . sleji syrovátku a naházím do tvořítek. Do rána nechávám tvaroh . Ale nadpis zní kozí sýr.. Napiš, co jsi s tím dělala. Helena
Já mám recept na tvrdý a ten podle receptu: pasterovat ,zchladit,naočkovat zak.smetanou a nechat do druhého dne při pokoj.teplotě a druhý den přidat syřidlo a nechat až se vytvoří sýřenina a v téhle fázi mi to začalo kvasit. Stalo se mi to poprvé .Tak jsem to přesto zahřála na 38 vypadalo to pěkně a chutnalo to dobře a usoudila jsem ,že se zeptám . Teď budu testovat,jestli to zrýchlí můj krok.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám recept na tvrdý a ten podle receptu: pasterovat ,zchladit,naočkovat zak.smetanou a nechat do druhého dne při pokoj.teplotě a druhý den přidat syřidlo a nechat až se vytvoří sýřenina a v téhle fázi mi to začalo kvasit. Stalo se mi to poprvé .Tak jsem to přesto zahřála na 38 vypadalo to pěkně a chutnalo to dobře a usoudila jsem ,že se zeptám . Teď budu testovat,jestli to zrýchlí můj krok.Renata
Jasně !! Je před náma víkend, to půjde. Alespoň budeš vědět že to asi nebude salmoneloza. Zase máš šikovné ručičky.. Z mléka evidentně na vylití vyrobit tvrdý sýr, jsi dobrá.To je už skoro jako z prdu kuličku ! Třeba to nekvasilo, ale jen to " obživlo". Píšeš, že to vonělo dobře. Zapiš postup a pak ho ho´d do placu, třeba to bude bomba.. No uvidíš za chvíli. Znáš SUDOKU ? . Pro dlouhé chvíle na záchodě dobrý par´ták.
V krátkých chílích luštím ty jednoduché, když je hůř, a vypadá to na dýl , doplňuju ty složité...tak ať nevyluštíš celou knížku přeju..Já do mlíka fakt ten starter / zakysanou smetanu strkám / jen na půl hoďky.. Mám červené syřidlo z Milcomu , taky na tvrdé sýry.Přeji HEZKÝ klidný víkend . Odpojuji se od drátů, nebo nic neudělám. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně !! Je před náma víkend, to půjde. Alespoň budeš vědět že to asi nebude salmoneloza. Zase máš šikovné ručičky.. Z mléka evidentně na vylití vyrobit tvrdý sýr, jsi dobrá.To je už skoro jako z prdu kuličku ! Třeba to nekvasilo, ale jen to " obživlo". Píšeš, že to vonělo dobře. Zapiš postup a pak ho ho´d do placu, třeba to bude bomba.. No uvidíš za chvíli. Znáš SUDOKU ? . Pro dlouhé chvíle na záchodě dobrý par´ták.
V krátkých chílích luštím ty jednoduché, když je hůř, a vypadá to na dýl , doplňuju ty složité...tak ať nevyluštíš celou knížku přeju..Já do mlíka fakt ten starter / zakysanou smetanu strkám / jen na půl hoďky.. Mám červené syřidlo z Milcomu , taky na tvrdé sýry.Přeji HEZKÝ klidný víkend . Odpojuji se od drátů, nebo nic neudělám. Helena
Je mi to jasný ,poletí do... Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je mi to jasný ,poletí do... Děkuji.
Renatko, pro tyhle účely mám v chlívku čuníka, takže z nepovedeného sýru děláme rovnou řízky
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.119
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám recept na tvrdý a ten podle receptu: pasterovat ,zchladit,naočkovat zak.smetanou a nechat do druhého dne při pokoj.teplotě a druhý den přidat syřidlo a nechat až se vytvoří sýřenina a v téhle fázi mi to začalo kvasit. Stalo se mi to poprvé .Tak jsem to přesto zahřála na 38 vypadalo to pěkně a chutnalo to dobře a usoudila jsem ,že se zeptám . Teď budu testovat,jestli to zrýchlí můj krok.Renata
Nejspíš smetana nebyla už nejčerstvější. Sýr by se z toho nepovedl - tvrdý určitě ne a čerstvý by byl jak napitý molitan, takový jsem jednou vyrobila pro naše slepičky zase já. Ale myslím, že kdyby se z té popsané hmoty udělal tvaroh (kdybyste se s ní nemohla rozloučit) a použil do koláčů, sudoku by zůstalo nevyluštěné , neboli k žádnému prů...(švihu) by nedošlo.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejspíš smetana nebyla už nejčerstvější. Sýr by se z toho nepovedl - tvrdý určitě ne a čerstvý by byl jak napitý molitan, takový jsem jednou vyrobila pro naše slepičky zase já. Ale myslím, že kdyby se z té popsané hmoty udělal tvaroh (kdybyste se s ní nemohla rozloučit) a použil do koláčů, sudoku by zůstalo nevyluštěné , neboli k žádnému prů...(švihu) by nedošlo.
Jiřina
Letěl čuníkovi,tomu byl dobrý. Renata