Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.10.2006 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113

Prosim o radu,letos poprvé zabíjíme mladého kozlíka a přeme se,zda mu pytlíka uřezat ihned po vykrvácení,nebo to stačí až pak,když se stahuje.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2006 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosim o radu,letos poprvé zabíjíme mladého kozlíka a přeme se,zda mu pytlíka uřezat ihned po vykrvácení,nebo to stačí až pak,když se stahuje.

Vzhledem k tomu, že stahování by mělo následovat ihned bez zbytečného odkladu po vykrvení, je to snad jedno, ten časový rozdíl je zanedbatelný.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

15.10.2006 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vzhledem k tomu, že stahování by mělo následovat ihned bez zbytečného odkladu po vykrvení, je to snad jedno, ten časový rozdíl je zanedbatelný.
Jiřina

Jiřino,já se Vás ještě zeptám,na jak dlouho se musí naložit do česneku maso z kozlíka starého sedm měsíců a nebude to i přes to cítit capem?Nemáme s tím žádné zkušenosti.
Díky.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2006 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.89

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jiřino,já se Vás ještě zeptám,na jak dlouho se musí naložit do česneku maso z kozlíka starého sedm měsíců a nebude to i přes to cítit capem?Nemáme s tím žádné zkušenosti.
Díky.

To záleží na tom, jak dalece vám vadí nebo nevadí kozí příchuť. Nám například moc nevadí a klidně si uděláme i starého kozla, ( zabíjíme mimo období připouštění, když kozel nesmrdí, někdo prosazuje kastraci, nám to připadá zbytečné ), stačí pikantnější úprava a maso se musí před naložením pečlivě odblanit a zbavit veškerého podkožního tuku. Čím déle je maso naložené, tím rychleji se udělá, na chuti se spíš podepíše ten česnek a koření. Jsou ale lidi, kteří jsou na kozí příchuť alergičtí, a kozlečí by prostě nepozřeli ani náhodou. Ještě vás musím upozornit na to, že čerstvě stažený kozlík i kozička jedno jakého stáří má dost nepříjemný odér (to má ale například i zvěřina), který kuchyňskou úpravou zmizí. Sedmiměsíční kůzle je mladé a bude mít měkké maso, stačí krátké naložení, přes noc nebo na 24 hodin.
Dobrou chuť!
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

16.10.2006 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.211

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To záleží na tom, jak dalece vám vadí nebo nevadí kozí příchuť. Nám například moc nevadí a klidně si uděláme i starého kozla, ( zabíjíme mimo období připouštění, když kozel nesmrdí, někdo prosazuje kastraci, nám to připadá zbytečné ), stačí pikantnější úprava a maso se musí před naložením pečlivě odblanit a zbavit veškerého podkožního tuku. Čím déle je maso naložené, tím rychleji se udělá, na chuti se spíš podepíše ten česnek a koření. Jsou ale lidi, kteří jsou na kozí příchuť alergičtí, a kozlečí by prostě nepozřeli ani náhodou. Ještě vás musím upozornit na to, že čerstvě stažený kozlík i kozička jedno jakého stáří má dost nepříjemný odér (to má ale například i zvěřina), který kuchyňskou úpravou zmizí. Sedmiměsíční kůzle je mladé a bude mít měkké maso, stačí krátké naložení, přes noc nebo na 24 hodin.
Dobrou chuť!
Jiřina

jejda ,až jsem se olízla, my zabíjíme kozlata tak mezi 4 - 7 měsíci, podle toho jak se nám zdají. Nakládám do česneku a oleje alespoň na 24 hodin, ale klidně i 3 dny . Peču v troubě nebo na gril. Neznám nic lepšího

Neregistrovaný uživatel

16.10.2006 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To záleží na tom, jak dalece vám vadí nebo nevadí kozí příchuť. Nám například moc nevadí a klidně si uděláme i starého kozla, ( zabíjíme mimo období připouštění, když kozel nesmrdí, někdo prosazuje kastraci, nám to připadá zbytečné ), stačí pikantnější úprava a maso se musí před naložením pečlivě odblanit a zbavit veškerého podkožního tuku. Čím déle je maso naložené, tím rychleji se udělá, na chuti se spíš podepíše ten česnek a koření. Jsou ale lidi, kteří jsou na kozí příchuť alergičtí, a kozlečí by prostě nepozřeli ani náhodou. Ještě vás musím upozornit na to, že čerstvě stažený kozlík i kozička jedno jakého stáří má dost nepříjemný odér (to má ale například i zvěřina), který kuchyňskou úpravou zmizí. Sedmiměsíční kůzle je mladé a bude mít měkké maso, stačí krátké naložení, přes noc nebo na 24 hodin.
Dobrou chuť!
Jiřina

Já jsem koupila kozlíka na připuštění našich pěti koziček a je v plánu s česnekem.Teď tedy nevím jestli by stačilo kilo česneku,opravdu zavání pěkně a nic jiného v hlavě nemá.Ale po říji pude.Renata

Neregistrovaný uživatel

16.10.2006 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem koupila kozlíka na připuštění našich pěti koziček a je v plánu s česnekem.Teď tedy nevím jestli by stačilo kilo česneku,opravdu zavání pěkně a nic jiného v hlavě nemá.Ale po říji pude.Renata

Děkuji všem za odpovědi.Chceme přikoupit ještě tak 15-20kg bůčku a zkusit udělat klobásky.Kozlík mé neco přez čtyřicet kilo a že z něho by jsme měli dostat tak asi 20kgčistého masa.
Pozdeji napíši,zda se pokus podařil a jak šmakovalo.
S pozdravem
Petr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík