Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.11.2006 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Ahoj lidi, tak jsem to zkusila- vlastně to těď právě zkouším. Vyrobila jsem si dvoukilový bochník sýra, spíš nízký a o velkém průměru. Pořádně jsem ho vysolila. V mezičase jsem si kombinovanou ( drhano-síťovanou ) technikou vytvořila závěs. Do něj jsem bochánek zavěsila vykapat a mezitím jsem vyrobila "indiánskou udírnu" - usekla jsem 4 dlouhé lískové tyče, které jsem vrazilanad ohniště. Nahoře jsem je svázala. Protože nemás starou sežvýkanou bizoní kůži, použila jsem plachtu- přehodila jsem ji přes tyče stylem zavinovací sukně. Vykasala jsem ji a založila oheň. Až bylo dost uhlíků. přidusila jsem oheň pár lopatkami švestkových pilin a zavěsila jsem do týpí sýr v závěsu. Sukýnku jsem spustila, přikolíkovala a teď chodím každou hodinu kontrolovat stav sýru. Jo, ještě jsem tam přivěsila teploměr - teplota se hýbe kolem 30-40 stupňů. A protože se mi zdál najednou jeden bochník málo, přivěsila jsem jen v křížovém závěsu malé kotoučky... Jsem strašně zvědavá jak to dopadne. Smrdím jak starý kočovník, slintám jako bernardýn a čekám....
Držte mi palce... Radmila

Neregistrovaný uživatel

5.11.2006 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj lidi, tak jsem to zkusila- vlastně to těď právě zkouším. Vyrobila jsem si dvoukilový bochník sýra, spíš nízký a o velkém průměru. Pořádně jsem ho vysolila. V mezičase jsem si kombinovanou ( drhano-síťovanou ) technikou vytvořila závěs. Do něj jsem bochánek zavěsila vykapat a mezitím jsem vyrobila "indiánskou udírnu" - usekla jsem 4 dlouhé lískové tyče, které jsem vrazilanad ohniště. Nahoře jsem je svázala. Protože nemás starou sežvýkanou bizoní kůži, použila jsem plachtu- přehodila jsem ji přes tyče stylem zavinovací sukně. Vykasala jsem ji a založila oheň. Až bylo dost uhlíků. přidusila jsem oheň pár lopatkami švestkových pilin a zavěsila jsem do týpí sýr v závěsu. Sukýnku jsem spustila, přikolíkovala a teď chodím každou hodinu kontrolovat stav sýru. Jo, ještě jsem tam přivěsila teploměr - teplota se hýbe kolem 30-40 stupňů. A protože se mi zdál najednou jeden bochník málo, přivěsila jsem jen v křížovém závěsu malé kotoučky... Jsem strašně zvědavá jak to dopadne. Smrdím jak starý kočovník, slintám jako bernardýn a čekám....
Držte mi palce... Radmila

Při další kontrole jsem zjistila, že kotouček v křížovém závěsu nevydržel. Ale ani kozí sýr pečený přímo v ohni není špatný

Neregistrovaný uživatel

5.11.2006 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.208

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Při další kontrole jsem zjistila, že kotouček v křížovém závěsu nevydržel. Ale ani kozí sýr pečený přímo v ohni není špatný

Tak já jsem dnes ochutnala uzený kozí sýr od známého, se kterým se tady na tom našem konci snažíme o kozí sýry. Udil sice v klasické udírně, ale řeknu Vám, no to byla opravdu lahoda, sýr byl vynikající. My udírnu nemáme, tak mně zajímá, jak dopadnete s tou indiánskou, že bych to taky vyzkoušela.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2006 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak já jsem dnes ochutnala uzený kozí sýr od známého, se kterým se tady na tom našem konci snažíme o kozí sýry. Udil sice v klasické udírně, ale řeknu Vám, no to byla opravdu lahoda, sýr byl vynikající. My udírnu nemáme, tak mně zajímá, jak dopadnete s tou indiánskou, že bych to taky vyzkoušela.

Tak sýr je hotov. Vypadá nádherně, chutná taky dosti dobře. Dá se srovnat s ovčí Kolibou- vzhledem, a chutí je jako parenica. Mile mě překvapil... Pokud mi to vyjde ( a dcera natáhne fotky z foťáku do počítače ) dám na moderku fotky.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2006 08:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak sýr je hotov. Vypadá nádherně, chutná taky dosti dobře. Dá se srovnat s ovčí Kolibou- vzhledem, a chutí je jako parenica. Mile mě překvapil... Pokud mi to vyjde ( a dcera natáhne fotky z foťáku do počítače ) dám na moderku fotky.

Jenom by mě zajímalo jak takový sýr může dlouho vydržet.Samozřejmě když by se uchránil před smečkou.Ale já jsem zastánce toho,když je chuť tak ať se to sní čerstvé.Gratuluji.Renata

Neregistrovaný uživatel

6.11.2006 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jenom by mě zajímalo jak takový sýr může dlouho vydržet.Samozřejmě když by se uchránil před smečkou.Ale já jsem zastánce toho,když je chuť tak ať se to sní čerstvé.Gratuluji.Renata

Díky za gratulaci Trvanlivost asi nevyzkouším - hned včera padla čtvrtina ( bochníček měl 2 kg ) a to jsme doma 2. Dneska se budu chlubit, takže myslím že trvanlivost bude 24 hodin Rad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík