Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.11.2006 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.237

Dělala jsem si úplně běžně kozí jogurt, ale poslední dobou mi prostě nejde udělat. Je to pořád řídký a neche mi zhoustnout. Pořád přemýšlím co jsem začala dělat jinak. Začala jsem mléko pasterizovat ve dvojitém hliníkovém hrnci, poprvý se mi povedl a od té doby nic. Hledala jsem na netu a píšou, že se nesmí mlíko zahřát moc aby se neoddělila smetana, ale já mám pořád stejný teploty a stejně mi to udělá škraloup - to bude asi ta příčina, ale nevím co s tím. Můžete mi někdo poradit? Mám už na něj takovou chuť a zase to vyleju kočkám. Marcela

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělala jsem si úplně běžně kozí jogurt, ale poslední dobou mi prostě nejde udělat. Je to pořád řídký a neche mi zhoustnout. Pořád přemýšlím co jsem začala dělat jinak. Začala jsem mléko pasterizovat ve dvojitém hliníkovém hrnci, poprvý se mi povedl a od té doby nic. Hledala jsem na netu a píšou, že se nesmí mlíko zahřát moc aby se neoddělila smetana, ale já mám pořád stejný teploty a stejně mi to udělá škraloup - to bude asi ta příčina, ale nevím co s tím. Můžete mi někdo poradit? Mám už na něj takovou chuť a zase to vyleju kočkám. Marcela

Já zahřívám na 72,0 C pak zchladím. Přidám startér a za půl hoˇky siřidlo. To,že vám neudělá sířeninu může být siřidlem.A ten hliníkový hrnec nic moc .Pořiďte si raději smaltovaný ,když třeba není na nerezový.Přeji úspěšný pokus. Renata

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já zahřívám na 72,0 C pak zchladím. Přidám startér a za půl hoˇky siřidlo. To,že vám neudělá sířeninu může být siřidlem.A ten hliníkový hrnec nic moc .Pořiďte si raději smaltovaný ,když třeba není na nerezový.Přeji úspěšný pokus. Renata

Dělala jsem jenom jogurt, takže bez siřidla. Před tím jsem ho měla pěkně hustej a teď je to prostě řídká "voda". Vím, že hrnec nic moc, vzala jsem si ho od našich, protože se mi v obyč hrnci mléko připalovalo. No ale asi se zase vrátím ke smaltovanýmu. Já zahřívám na 80C. Chladíte ve studené vodní lázni? Nestačí jen nechat mléko na plotně a hlídat až teplota klesne na 45C? Zkoušela jsem tak i tak, ale když schlazuju tak se mi většinou žádnej jogurt neudělá. Marcela

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělala jsem jenom jogurt, takže bez siřidla. Před tím jsem ho měla pěkně hustej a teď je to prostě řídká "voda". Vím, že hrnec nic moc, vzala jsem si ho od našich, protože se mi v obyč hrnci mléko připalovalo. No ale asi se zase vrátím ke smaltovanýmu. Já zahřívám na 80C. Chladíte ve studené vodní lázni? Nestačí jen nechat mléko na plotně a hlídat až teplota klesne na 45C? Zkoušela jsem tak i tak, ale když schlazuju tak se mi většinou žádnej jogurt neudělá. Marcela

To se mi také stává..prostě koza má nějaké protizdrcávací mléko. Mě ted poslední dobou nejde mléko vysrážet ničím a to mi vinný ocet připadl 100%tní . Srazí se až po skoro dvojnásobné dávce a to je zase zcela nepoživatelné. Nežerou to ani prasíci Sara

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělala jsem si úplně běžně kozí jogurt, ale poslední dobou mi prostě nejde udělat. Je to pořád řídký a neche mi zhoustnout. Pořád přemýšlím co jsem začala dělat jinak. Začala jsem mléko pasterizovat ve dvojitém hliníkovém hrnci, poprvý se mi povedl a od té doby nic. Hledala jsem na netu a píšou, že se nesmí mlíko zahřát moc aby se neoddělila smetana, ale já mám pořád stejný teploty a stejně mi to udělá škraloup - to bude asi ta příčina, ale nevím co s tím. Můžete mi někdo poradit? Mám už na něj takovou chuť a zase to vyleju kočkám. Marcela

Nemáte starou očkovací kulturu ? Čím mléko očkujete ?Pokud vím, kozí jogurt / i kravský / bez přidání sušeného nebo zahuštěného mléka je vždy téměř tekutý . Takový býval BIOkys, nebo dnes tekuté mléčné nápoje . Hustý jogurt se mi teda z " holého" mléka nepovedl nikdy.ještě mě napadlo, jak je teď větší zima: Jogurtové kultury se kultivují a optimálně množí v mléce při vyšší než 40 stupňové teplotě. Nevystydne vám to moc rychle? Zkuste to nechat v peřinách ,aby teplota alespon pět hodin byla víc než 40 stupňů . Helena

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemáte starou očkovací kulturu ? Čím mléko očkujete ?Pokud vím, kozí jogurt / i kravský / bez přidání sušeného nebo zahuštěného mléka je vždy téměř tekutý . Takový býval BIOkys, nebo dnes tekuté mléčné nápoje . Hustý jogurt se mi teda z " holého" mléka nepovedl nikdy.ještě mě napadlo, jak je teď větší zima: Jogurtové kultury se kultivují a optimálně množí v mléce při vyšší než 40 stupňové teplotě. Nevystydne vám to moc rychle? Zkuste to nechat v peřinách ,aby teplota alespon pět hodin byla víc než 40 stupňů . Helena

Očkuju normálním koupeným jogurtem s živejma kulturama a jogurt z toho byl tak akorát hustý - kam se na něj hrabou některé nízkotučné - někdy ho dělám v jogurtovači takže teplota se drží dobře a někdy ho dělám v přenosný ledničce s voudou 45C a tam se taky dobře drží teplota. Ale teď se mi prostě jogurt neudělá - jestli je to fakt tím mlíkem, fakt už nevím. Dneska ho zase zkusím a uvidím aspoň se zkusím vrátit k obyčejnému hrnci třeba by to taky pomohlo.
Siřidlo mi došlo a jedu si pro ně do Tábora až příští tejden takže teď nic jinýho než jogurt a Ladnech nevyrábím.
Moje malý mimčo má problémy s kůžičkou a hodně pomáhá když jím kozí věci a on to pak dostane v mlíčku ode mě
Jenže od jedný kozy udělám maximálně ten nepovedený jogurt a trochu se napiju a to je málo - takže pořád přemítám co dělám špatně ale zase vzdát se mi to nechce Marcela

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Očkuju normálním koupeným jogurtem s živejma kulturama a jogurt z toho byl tak akorát hustý - kam se na něj hrabou některé nízkotučné - někdy ho dělám v jogurtovači takže teplota se drží dobře a někdy ho dělám v přenosný ledničce s voudou 45C a tam se taky dobře drží teplota. Ale teď se mi prostě jogurt neudělá - jestli je to fakt tím mlíkem, fakt už nevím. Dneska ho zase zkusím a uvidím aspoň se zkusím vrátit k obyčejnému hrnci třeba by to taky pomohlo.
Siřidlo mi došlo a jedu si pro ně do Tábora až příští tejden takže teď nic jinýho než jogurt a Ladnech nevyrábím.
Moje malý mimčo má problémy s kůžičkou a hodně pomáhá když jím kozí věci a on to pak dostane v mlíčku ode mě
Jenže od jedný kozy udělám maximálně ten nepovedený jogurt a trochu se napiju a to je málo - takže pořád přemítám co dělám špatně ale zase vzdát se mi to nechce Marcela

Ještě zkuste: já dám dva hrnce do sebe a mám vodní lázeň a mlíko se nemůže připálit.Renata
Jogurt jsem nevyráběla ,tak nemohu poradit.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Očkuju normálním koupeným jogurtem s živejma kulturama a jogurt z toho byl tak akorát hustý - kam se na něj hrabou některé nízkotučné - někdy ho dělám v jogurtovači takže teplota se drží dobře a někdy ho dělám v přenosný ledničce s voudou 45C a tam se taky dobře drží teplota. Ale teď se mi prostě jogurt neudělá - jestli je to fakt tím mlíkem, fakt už nevím. Dneska ho zase zkusím a uvidím aspoň se zkusím vrátit k obyčejnému hrnci třeba by to taky pomohlo.
Siřidlo mi došlo a jedu si pro ně do Tábora až příští tejden takže teď nic jinýho než jogurt a Ladnech nevyrábím.
Moje malý mimčo má problémy s kůžičkou a hodně pomáhá když jím kozí věci a on to pak dostane v mlíčku ode mě
Jenže od jedný kozy udělám maximálně ten nepovedený jogurt a trochu se napiju a to je málo - takže pořád přemítám co dělám špatně ale zase vzdát se mi to nechce Marcela

HmmHmm, a co zkusit tedy z půllitru kravského kontrolní pokus ? A jestli se vyvede - je to mlíkem. Kozy na konci laktace mají vyšší výtěžnost sýra / asi o deset procent / , ta moje, jak snižuje dojivost, tak má i ostřejší vůni / nebo je to složením pastvy, nevím.. možná, tedy že podzimní mléko je i jogurtovzdorné..helena

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
HmmHmm, a co zkusit tedy z půllitru kravského kontrolní pokus ? A jestli se vyvede - je to mlíkem. Kozy na konci laktace mají vyšší výtěžnost sýra / asi o deset procent / , ta moje, jak snižuje dojivost, tak má i ostřejší vůni / nebo je to složením pastvy, nevím.. možná, tedy že podzimní mléko je i jogurtovzdorné..helena

Díky moc za rady. asi si dneska udělám pokus - mám šest skleniček v jogurtovači a do každýho skusím udělat malinko jinej a když to stihnu tak si asi dojdu i pro kravský. Koza má mlíka pořád dost, ale třeba se opravdu mění nějak složení. Tak uvidím, když se nezadaří ani dneska tak do jara jogurty vzdávám. Marcela

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
HmmHmm, a co zkusit tedy z půllitru kravského kontrolní pokus ? A jestli se vyvede - je to mlíkem. Kozy na konci laktace mají vyšší výtěžnost sýra / asi o deset procent / , ta moje, jak snižuje dojivost, tak má i ostřejší vůni / nebo je to složením pastvy, nevím.. možná, tedy že podzimní mléko je i jogurtovzdorné..helena

Já už nedělám jogurt rok, ale na podzim jsem měla vždy potíže s hustotou. Myslela jsem, že je to tím, že teď v tuto dobu zvířata pouštím na volno a s chutí ožírájí náletové stromky. (Oni mi pomáhají). Pokud jofurt byl řídký v jinší dobu, tak jsem změnila značku či výrobce bílého jogurtu s živejma kulturama a zase byl na chvíli pokoj. Za pokus to stojí, ale dobře čtěte složení a jaké má kupovaný jogurt přísady. Ludmila

Neregistrovaný uživatel

10.11.2006 13:40
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Díky moc za rady. asi si dneska udělám pokus - mám šest skleniček v jogurtovači a do každýho skusím udělat malinko jinej a když to stihnu tak si asi dojdu i pro kravský. Koza má mlíka pořád dost, ale třeba se opravdu mění nějak složení. Tak uvidím, když se nezadaří ani dneska tak do jara jogurty vzdávám. Marcela

Zdravím, měla jsem tyhle problémy v loni na podzim - mléko se prostě nestazí a nesrazí. Ani na jogurt, ani na sýr. Taky jsem nepřišla na to, čím to je, ale pravděpodobně změnou krmení, přechod na seno?! Jogurt dělám tak, že mléko zahřeju na 75 stupňů, zchladím většinou ve studené vodní lázni na 40 - 45, přidám bílý jogurt se živýma kulturama a na litr mléka cca 1 - 2 lžičky sušeného mléka. Když se to smíchá, má to přibližně teplotu 43 stupňů. Dám to do skleniček a do jogurtovače, když začnu večer, nechám to tam do rána, nestačí obecně zmiňovaných 4 - 6 hodin... Ráno vyndám hustý bezvadný jogurt...
Lenka

Přidejte reakci

Přidat smajlík