Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113
13.10. mě Jiřina odpovídala na dotazy ohledně zpracování mladého kozličího masa a slíbil jsem,že napíši,jak dopadla výroba klobásek.Můžu zde všem gurmánům,ale i nejen jim místopřísežně prohlásit,při plném vědomí,naprosto střízliv,že takovou delikatesu v naší dosti rozvětvené rodině ještě nikdo nikdy nepozřel.Myslím si,že k takové pochoutce není opravdu co říct,to se musí zažít.
Petr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
13.10. mě Jiřina odpovídala na dotazy ohledně zpracování mladého kozličího masa a slíbil jsem,že napíši,jak dopadla výroba klobásek.Můžu zde všem gurmánům,ale i nejen jim místopřísežně prohlásit,při plném vědomí,naprosto střízliv,že takovou delikatesu v naší dosti rozvětvené rodině ještě nikdo nikdy nepozřel.Myslím si,že k takové pochoutce není opravdu co říct,to se musí zažít.
Petr.
mňam
mňam
já to znám, to nemá chybu !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
13.10. mě Jiřina odpovídala na dotazy ohledně zpracování mladého kozličího masa a slíbil jsem,že napíši,jak dopadla výroba klobásek.Můžu zde všem gurmánům,ale i nejen jim místopřísežně prohlásit,při plném vědomí,naprosto střízliv,že takovou delikatesu v naší dosti rozvětvené rodině ještě nikdo nikdy nepozřel.Myslím si,že k takové pochoutce není opravdu co říct,to se musí zažít.
Petr.
A prozradíte receptík? A jak dlouho jste udil. Manžel dělá taky výborné klobásky,tak bych zamachrovala nějakým novým receptem popřípadě radou. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A prozradíte receptík? A jak dlouho jste udil. Manžel dělá taky výborné klobásky,tak bych zamachrovala nějakým novým receptem popřípadě radou. Renata
Recept jsme použily dá se říct tak jako bychom dělali klobásy jen z vepřového,ale ta kozličina tomu dala ty správné grády.Použili jsme 20kg toho mladého kozličího,15kg vepř.bůčku ,to jsme pomleli na šajbě se třema otvory a ještě přidali 5kg koupené jemně mleté sekané. S česnekem a prosolené jsme to nechali týden ležet v chladu.S česnekem to nepřehnat a soli 2dg na kilo masa.Potýdnu už jen pepř,trošku majoránky,kmín,muškát.květ ,málo ďábelského koření,ať z toho nejsou čabajky,zalít asi 4l.teplé vody a 45-60min. míchat.(důkladně)Udili jsme asi 16hod. při teplotě 30-40 stup.C.Taktéž prěji dobrou chuť.
Petr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Recept jsme použily dá se říct tak jako bychom dělali klobásy jen z vepřového,ale ta kozličina tomu dala ty správné grády.Použili jsme 20kg toho mladého kozličího,15kg vepř.bůčku ,to jsme pomleli na šajbě se třema otvory a ještě přidali 5kg koupené jemně mleté sekané. S česnekem a prosolené jsme to nechali týden ležet v chladu.S česnekem to nepřehnat a soli 2dg na kilo masa.Potýdnu už jen pepř,trošku majoránky,kmín,muškát.květ ,málo ďábelského koření,ať z toho nejsou čabajky,zalít asi 4l.teplé vody a 45-60min. míchat.(důkladně)Udili jsme asi 16hod. při teplotě 30-40 stup.C.Taktéž prěji dobrou chuť.
Petr.
Mám velkou radost, že vám chutnalo.
A už menší radost - přímo po radosti z toho, že jedna naše dobrá zákaznice na hovězí odmítla bonusovou kůzlečí kýtu. Můžu se stoprocentně vsadit, že kůzle v životě nevzala do huby, přitom kejtička krásná jen se na ni srdce smálo a nekupte to zadara! Předsudky jsou děsná věc
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám velkou radost, že vám chutnalo.
A už menší radost - přímo po radosti z toho, že jedna naše dobrá zákaznice na hovězí odmítla bonusovou kůzlečí kýtu. Můžu se stoprocentně vsadit, že kůzle v životě nevzala do huby, přitom kejtička krásná jen se na ni srdce smálo a nekupte to zadara! Předsudky jsou děsná věc
Jiřina
jo, jo, skopový, to je mňamina...
Taky máme už 4 berany a 3 kozlíky v mrazáku, no ale takový skopový na jablkách, skořici, česneku a podlité červeným vínem - no balada, balada, balada......
A pak, že kozlík, či skopové smrdí - NESMYSL!!!!
Vzdy jde o to, zda li to umí někdo udělat!!!
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo, jo, skopový, to je mňamina...
Taky máme už 4 berany a 3 kozlíky v mrazáku, no ale takový skopový na jablkách, skořici, česneku a podlité červeným vínem - no balada, balada, balada......
A pak, že kozlík, či skopové smrdí - NESMYSL!!!!
Vzdy jde o to, zda li to umí někdo udělat!!!
Hanka MKF
Také ty lidi nechápu, jehněčí z 6 - 10 měsíčních kusů upravuji jakkoliv.
Svíčková na smetaně, guláš, pečeně, na houbách, atd.
Maso ze hřbetu, ten kulatý sval (jako vykoštěná kotleta) upravuji jako polokrvavý steak. Jen hodit na rozpálenou pánev a kratičce upravit. Můj 13 ti letý syn je schopen spořádat skoro celý hřbet sám a bez přílohy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo, jo, skopový, to je mňamina...
Taky máme už 4 berany a 3 kozlíky v mrazáku, no ale takový skopový na jablkách, skořici, česneku a podlité červeným vínem - no balada, balada, balada......
A pak, že kozlík, či skopové smrdí - NESMYSL!!!!
Vzdy jde o to, zda li to umí někdo udělat!!!
Hanka MKF
Tento recept mi připadá hodně odvážný. Zkusím udělat malý pekáček. Můj muž sní skoro všechno ,ale na slano. Ale zkusím . Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tento recept mi připadá hodně odvážný. Zkusím udělat malý pekáček. Můj muž sní skoro všechno ,ale na slano. Ale zkusím . Renata
Ještě jsem zapomněla, ten steak je dobré na talíři zakápnout rozšlehaným olivovým olejem s citrónovou šťávou, tak jedí grilované jehněčí v Ŕecku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě jsem zapomněla, ten steak je dobré na talíři zakápnout rozšlehaným olivovým olejem s citrónovou šťávou, tak jedí grilované jehněčí v Ŕecku.
To musí být dobrota. Známá chová větší stádo ovcí a když byla v Řecku,tak schválně zkusila jejich jehněčí,i když doma ho má dost zadarmo,a byla nadšená.Jejich kouzlo je ovšem v tom ,že jejich jehňata jdou na talíř hodně malá.Renata