Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.66
zkusili jste je nkdy dávát kozám? nemyslím vagóny, ale sem tam, z jednoho - dvou pomerančů? může jim to uškodit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zkusili jste je nkdy dávát kozám? nemyslím vagóny, ale sem tam, z jednoho - dvou pomerančů? může jim to uškodit?
Lidi,neblbněte,co jsme někde v Keni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zkusili jste je nkdy dávát kozám? nemyslím vagóny, ale sem tam, z jednoho - dvou pomerančů? může jim to uškodit?
Asi bych to neriskovala, kozám to nic moc nedá a může to být postříkané.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi bych to neriskovala, kozám to nic moc nedá a může to být postříkané.
To žrát nebudou,vždyť je to hnusný.Já bych jim to nikdy nedala.A postříkaný je to tutově. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To žrát nebudou,vždyť je to hnusný.Já bych jim to nikdy nedala.A postříkaný je to tutově. Renata
Neslpletl si zde někdo kozu s popelnicí nebo kompostovacím kontejnerem ? Vám někdo na oběd nabízí např. melasu??? Ale zkusit ji můžete, tak jak kozy slupky od pomerančů - a uvidíte komu bude hůře. Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.48
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zkusili jste je nkdy dávát kozám? nemyslím vagóny, ale sem tam, z jednoho - dvou pomerančů? může jim to uškodit?
A proč ne? V létě dávám našim kozám slupky od melounů a žerou to jak nezavřené. A postříkané je dnes kde-co, taky víte houby, co si koupíte v sámošce a pak to slupnete jako dobrotu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neslpletl si zde někdo kozu s popelnicí nebo kompostovacím kontejnerem ? Vám někdo na oběd nabízí např. melasu??? Ale zkusit ji můžete, tak jak kozy slupky od pomerančů - a uvidíte komu bude hůře. Ludmila
Zatímco slupky od pomerančů by mě kozám nenapadlo dát, s tou melasou jste to trošku netrefila. Melasa je výborný doplněk energie pro zvířata a nově i doporučené sladidlo pro lidi, kromě energie totiž obsahuje i spoustu důležitých minerálů. Pokud si seženete melasu pro kozy, neměly by ji pít (všeho moc škodí), ale jen olizovat, nebo přidat do pití, nebo se dostanou i melasované minerálie (lisované v lavorku).
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč ne? V létě dávám našim kozám slupky od melounů a žerou to jak nezavřené. A postříkané je dnes kde-co, taky víte houby, co si koupíte v sámošce a pak to slupnete jako dobrotu
Názory máte různé, ale slušné je si je nezapomenout podepsát.
Vašek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.201
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Názory máte různé, ale slušné je si je nezapomenout podepsát.
Vašek
taky dávám slupky od melounů, ale jen okoušou to lepší a ty tuhou slupku zlikvidují psi, ti mají radost ze všeho co můžou rozcupovat. Pomerančové slupky bych taky nedávala, max mi koza párkrát po nepořádných dětech ožužlala slupku z banánu (kobyla ji slupla celou).
Saboro
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky dávám slupky od melounů, ale jen okoušou to lepší a ty tuhou slupku zlikvidují psi, ti mají radost ze všeho co můžou rozcupovat. Pomerančové slupky bych taky nedávala, max mi koza párkrát po nepořádných dětech ožužlala slupku z banánu (kobyla ji slupla celou).
Saboro
Já taky dávám kdeco. Po slupkách z banánu se kozy můžou utlouct... Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky dávám slupky od melounů, ale jen okoušou to lepší a ty tuhou slupku zlikvidují psi, ti mají radost ze všeho co můžou rozcupovat. Pomerančové slupky bych taky nedávala, max mi koza párkrát po nepořádných dětech ožužlala slupku z banánu (kobyla ji slupla celou).
Saboro
Jiřinko, já měla na mysli, že člověčí potrava není např. melasa. Pro zvířata ano. Jen jsem chtěla říci, že kozy nejsou prasata, aby likvidovaly zbytky (i slupky) po lidské potravě.
Letos se mi stalo, že jsem před obchodem ,kde jsem zakoupila banány, jeden zubama načnula ( tu špičku, vyplivla) oloupala a banán snědla. Do 10 minut jsem měla rty a pusu plnou puchýřů - brrr. Chemie je hrozná čarodějka. Ostatním v rodině nic nebylo, na banány jsem vzala doma nůž. Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jiřinko, já měla na mysli, že člověčí potrava není např. melasa. Pro zvířata ano. Jen jsem chtěla říci, že kozy nejsou prasata, aby likvidovaly zbytky (i slupky) po lidské potravě.
Letos se mi stalo, že jsem před obchodem ,kde jsem zakoupila banány, jeden zubama načnula ( tu špičku, vyplivla) oloupala a banán snědla. Do 10 minut jsem měla rty a pusu plnou puchýřů - brrr. Chemie je hrozná čarodějka. Ostatním v rodině nic nebylo, na banány jsem vzala doma nůž. Ludmila
No nevím, jestli je to tak zlé, jak tu povídáte.
Já kozenám sem tam od času přinesu slupky od brambor, když sou vařené, tak to se můžou utlouct, obrané zelí a podobně, zbytek jako uvařenou rýži, brambory a jiné zbytky dávám buď kočkám nebo puťkám.
Pomerančovou slupku jim taky někdy dám, když zrovna jím pomeranč ve chlívě nebo na pastvě, někdy dostanou slupku i po kivi, je teda fakt, že vše co koupím omeju.
Mezi námi, co dnes není postříkané, ošetřené chemií a milí přátelé, moc byste se divili, co vše je za svinstva v kuřecím mase...
Jo a když jsem u toho, jsem teď v Brně a mimo jiné si tu kupuji i chléb náš vezdejší, světe div se, i po třech dnech je chlebík krásně měkký ale co hlavně TOTÁLNĚ PLESNIVÝ, když se mi to stalo i po třetí, namíchlo mě to - co asi žereme, že. Tedy sprominutím, vlastně jíme.
Dokonce mě Jirka na to co jsem mu vyprávěla s milým chlebem řekl, že nedávno četl studii z Anglie, že ČR používá k pečení chleba velmi nekvalitní pšenici a mnohdy starý tvrdý chléb semelou a upečou z té části zase pěkný voňavý chlebík.
Plíseň je všude, ale nemusí být vidět.
Hlavně že se hlídá kde co, mlíkaře a sýraře buzerují, jak výrobna musí být sterilní a kdyby vlastně sýr vyráběl robot, bylo by to nejlepší a na druhé straně plíseň v chlebu - a nikdo se ničemu nediví, je to asi normální.
Takže všeho smírou. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posilní.
Jestli chcete, sem tam kozeně šlupku dejte. Když mohli soudruzi dávat kravám polystiren, či močovinu, která se mimochodem do některých krmných směsí míchá ještě teď, proč byste jí nemohla dát jednu slupku od pomeranče.
A ještě jedna skutečnost, nevím jak dnes, ale já jsem sbírala do školy usušené pomerančové slupky, kontryhel a jitrocel, který se sušil obzvláště do čajů a jiných medikamentů. A že těch pytlů bylo a jak to vonělo. Pak už nikomu nevadí, že si dá čaj s příchutí pomeranče, který byl usušený a již dříve chemicky ošetřený.
Je sice fakt, že domácí vypěstovaná zelenina a ovoce je k nezaplacení...
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nevím, jestli je to tak zlé, jak tu povídáte.
Já kozenám sem tam od času přinesu slupky od brambor, když sou vařené, tak to se můžou utlouct, obrané zelí a podobně, zbytek jako uvařenou rýži, brambory a jiné zbytky dávám buď kočkám nebo puťkám.
Pomerančovou slupku jim taky někdy dám, když zrovna jím pomeranč ve chlívě nebo na pastvě, někdy dostanou slupku i po kivi, je teda fakt, že vše co koupím omeju.
Mezi námi, co dnes není postříkané, ošetřené chemií a milí přátelé, moc byste se divili, co vše je za svinstva v kuřecím mase...
Jo a když jsem u toho, jsem teď v Brně a mimo jiné si tu kupuji i chléb náš vezdejší, světe div se, i po třech dnech je chlebík krásně měkký ale co hlavně TOTÁLNĚ PLESNIVÝ, když se mi to stalo i po třetí, namíchlo mě to - co asi žereme, že. Tedy sprominutím, vlastně jíme.
Dokonce mě Jirka na to co jsem mu vyprávěla s milým chlebem řekl, že nedávno četl studii z Anglie, že ČR používá k pečení chleba velmi nekvalitní pšenici a mnohdy starý tvrdý chléb semelou a upečou z té části zase pěkný voňavý chlebík.
Plíseň je všude, ale nemusí být vidět.
Hlavně že se hlídá kde co, mlíkaře a sýraře buzerují, jak výrobna musí být sterilní a kdyby vlastně sýr vyráběl robot, bylo by to nejlepší a na druhé straně plíseň v chlebu - a nikdo se ničemu nediví, je to asi normální.
Takže všeho smírou. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posilní.
Jestli chcete, sem tam kozeně šlupku dejte. Když mohli soudruzi dávat kravám polystiren, či močovinu, která se mimochodem do některých krmných směsí míchá ještě teď, proč byste jí nemohla dát jednu slupku od pomeranče.
A ještě jedna skutečnost, nevím jak dnes, ale já jsem sbírala do školy usušené pomerančové slupky, kontryhel a jitrocel, který se sušil obzvláště do čajů a jiných medikamentů. A že těch pytlů bylo a jak to vonělo. Pak už nikomu nevadí, že si dá čaj s příchutí pomeranče, který byl usušený a již dříve chemicky ošetřený.
Je sice fakt, že domácí vypěstovaná zelenina a ovoce je k nezaplacení...
Hanka MKF
Ahoj Haničko,já si zase říkám, že pokud mi chleba zplesniví a mlíko a šlehačka zkysne, není ošetřené horšími preparáty. S tím chlebem : brněnský chleba může mít jinou vlhkost, nebo ho skladuješ jinak než doma, a proto zplesniví. Třeba. Mám kolegyni v práci, která do pusy nevezme chleba z předchozího dne. Tvrdí, že už je ta plíseň na pochodu..Já doma každý den chleba vyndám z igelitu, igelit pytlík obrátím naruby a vrazím zpět do skříně. Funguje to 100% protiplísňově. Proč, to nevím. Ted jsem si naběhla, protože jsme upekla chleba domácí a od té chvíle rodina žebrá a žebrá a já peču obden bochník. S česnekem, se slunečnicí, s ořechy, s kmínem, dýňovými semínky. Selka hadr. Jestli se nezačnu rychle chovat líně , tak za rok budu na kamenu vyrábět vlastní mouku z vlatnoručně zasetého a vymláceného obilí nebo co . Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj Haničko,já si zase říkám, že pokud mi chleba zplesniví a mlíko a šlehačka zkysne, není ošetřené horšími preparáty. S tím chlebem : brněnský chleba může mít jinou vlhkost, nebo ho skladuješ jinak než doma, a proto zplesniví. Třeba. Mám kolegyni v práci, která do pusy nevezme chleba z předchozího dne. Tvrdí, že už je ta plíseň na pochodu..Já doma každý den chleba vyndám z igelitu, igelit pytlík obrátím naruby a vrazím zpět do skříně. Funguje to 100% protiplísňově. Proč, to nevím. Ted jsem si naběhla, protože jsme upekla chleba domácí a od té chvíle rodina žebrá a žebrá a já peču obden bochník. S česnekem, se slunečnicí, s ořechy, s kmínem, dýňovými semínky. Selka hadr. Jestli se nezačnu rychle chovat líně , tak za rok budu na kamenu vyrábět vlastní mouku z vlatnoručně zasetého a vymláceného obilí nebo co . Helena
Já taky peču chleba mám vymakaný receptík ,už jsem ho tady dávala do placu. Někdy taky koupím a kvalita je proměnlivá. A skladuji v plátěném pytlíku. Doma si hodně věcí pořídíme vlastními silami a člověka to hodně zmlsá,ale na druhou stranu mě to připadá ,že zas nás to vychová k tomu ,že nepotřebujeme salámy,taveňáky atd.V sobotu máme zabijačku,tak to se zrovna skromě chovat nebudeme.Budou jitrničky,jelítka.tlačenčička a ve správnou dobu uzánko ,to umí můj drahý výborně.
Tak se mějte hezky.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já taky peču chleba mám vymakaný receptík ,už jsem ho tady dávala do placu. Někdy taky koupím a kvalita je proměnlivá. A skladuji v plátěném pytlíku. Doma si hodně věcí pořídíme vlastními silami a člověka to hodně zmlsá,ale na druhou stranu mě to připadá ,že zas nás to vychová k tomu ,že nepotřebujeme salámy,taveňáky atd.V sobotu máme zabijačku,tak to se zrovna skromě chovat nebudeme.Budou jitrničky,jelítka.tlačenčička a ve správnou dobu uzánko ,to umí můj drahý výborně.
Tak se mějte hezky.Renata
Ahoj Renatko ! My budeme řezat dříví. Hoď sem alespon fotky , když už jitrnici nechceš sobecky strkat drátama !!!..Zkusím ten tvuj recept najít, to mě zajímá, když už takhle blbnu...
Ten muj chleba :
5 dkg droždí, dvě kostky cukru / do kvásku / dvě lžíce octa, kilo hl. pšeničné mouky / dávám určitý podíl celozrnné žitné /
6 dcl vody , dvě lžičky soli , semínka dle chuti, minimálně kmín. Kvásek dělám z teplé vody trochy mouky cukru a kvasnic.těsto zadělám na vále a nechám pul hodiny kynout. Pak vytvaruji hezčí bochník, a nechám ještě ak deset minut. Do trouby na 180 st. dám na pul až třičvrtě hodiny, před vložením potřu osolenou vodu a v pruběhu pečení tak dvakrát ještě potřu. nejvíc mi chutná s česnekem a pak se slunečnicovými seminky..Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj Renatko ! My budeme řezat dříví. Hoď sem alespon fotky , když už jitrnici nechceš sobecky strkat drátama !!!..Zkusím ten tvuj recept najít, to mě zajímá, když už takhle blbnu...
Ten muj chleba :
5 dkg droždí, dvě kostky cukru / do kvásku / dvě lžíce octa, kilo hl. pšeničné mouky / dávám určitý podíl celozrnné žitné /
6 dcl vody , dvě lžičky soli , semínka dle chuti, minimálně kmín. Kvásek dělám z teplé vody trochy mouky cukru a kvasnic.těsto zadělám na vále a nechám pul hodiny kynout. Pak vytvaruji hezčí bochník, a nechám ještě ak deset minut. Do trouby na 180 st. dám na pul až třičvrtě hodiny, před vložením potřu osolenou vodu a v pruběhu pečení tak dvakrát ještě potřu. nejvíc mi chutná s česnekem a pak se slunečnicovými seminky..Helena
Můj recept je prostý: 1kg hladké mouky,pytlík suš, droždí nebo čerstvé to je fuk,lžička soli ,lžíce vegety,kmín,slun. semínko,dýňové semínko a voda.Dlouho ,dlouho hnětu.Nechám kynout a když si vzpomenu na chleba dám péci. potřu vodou a peču.
A druhý recept to samé,ale přidám místo semínek suš,bazalku a olivový olej -taky výborný - s máslem o domácím rajčetam nebo k salátu ,mňam.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj recept je prostý: 1kg hladké mouky,pytlík suš, droždí nebo čerstvé to je fuk,lžička soli ,lžíce vegety,kmín,slun. semínko,dýňové semínko a voda.Dlouho ,dlouho hnětu.Nechám kynout a když si vzpomenu na chleba dám péci. potřu vodou a peču.
A druhý recept to samé,ale přidám místo semínek suš,bazalku a olivový olej -taky výborný - s máslem o domácím rajčetam nebo k salátu ,mňam.Renata
Já mám taky recept na domácí chleba, a výborný. To ráno než jdu do práce se zatvářím strašně mlsně a vzdychnu. Já už jsem strašně dlouho neměl ten dobroučkej domácí chlebíček, to si ho asi od čičinky nezasloužím. A večer, když přijdu z práce, tak po celém domě voní domácí chlebíček. A k němu máslíčko od kravičky Šarloty... mňam!
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj recept je prostý: 1kg hladké mouky,pytlík suš, droždí nebo čerstvé to je fuk,lžička soli ,lžíce vegety,kmín,slun. semínko,dýňové semínko a voda.Dlouho ,dlouho hnětu.Nechám kynout a když si vzpomenu na chleba dám péci. potřu vodou a peču.
A druhý recept to samé,ale přidám místo semínek suš,bazalku a olivový olej -taky výborný - s máslem o domácím rajčetam nebo k salátu ,mňam.Renata
Peču podobně, jen místo vody potírám pivem , vyzkoušejte to!
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Peču podobně, jen místo vody potírám pivem , vyzkoušejte to!
Hanka
Ted jsem dopekla - chcete zkusit dobrotu ?
Ze dvou starších krajíců chleba bez kurky si udělám kvásek a to tak, že chleba rozdrobím a zaleji 250ml vody. Nechám nejlépe přes noc, minimálně 2 hodiny.
0,5 kg polohrubé mouky,
120 ml vody,
1,5 lžičky kmínu,
1 lžička soli + trochu vegety,
30 g kvasnic,
+ celý kvásek,
dle fantazie semínka, česnek atd.
Já nehnětu a nehnětu, vrazím vše do domácí pekárny, ale vypnu o 50 minut dříve. To je doba kdy by pekárna začala péci, ale v ní nejde chleba potírat slanou vodou. V pekárně se chleba 4x hněte a těsto je bezvadné.Udělám bochník, šoupnu na plech a ještě nechám chvíli vykynout a peču podobeně jako vy.
Vyzkouším Vase recepty. Ludmila