Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Nevíte někdo,jak se vyrábí hnětený sýr?Jestli je postup stejný jako u tvrdého sýra ,akorát že se dá sýřenin a např.do robota a pomalu se hněte metlou ,nebo jak.?A pak do formiček a zatíží se. Pište,co víte .Děkuji. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevíte někdo,jak se vyrábí hnětený sýr?Jestli je postup stejný jako u tvrdého sýra ,akorát že se dá sýřenin a např.do robota a pomalu se hněte metlou ,nebo jak.?A pak do formiček a zatíží se. Pište,co víte .Děkuji. Renata
Nevím jistě, ale myslím si, že je to jenom slovní hříčka.
Když obyčejný měkký sýr, to už není ono, ale v názvu hnětený, to už zní lépe.
Myslím si, že to bude podobné jako je tvaroh a žervé.
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevíte někdo,jak se vyrábí hnětený sýr?Jestli je postup stejný jako u tvrdého sýra ,akorát že se dá sýřenin a např.do robota a pomalu se hněte metlou ,nebo jak.?A pak do formiček a zatíží se. Pište,co víte .Děkuji. Renata
Já to nevím taky, ale je to obchodní název sýra jedné farmy (snad Polevsko??? - kozí sýr hnětený Roklan). Když Hanka popsala odlévání syrovátky a její nahrazování teplou vodou, vyzkoušela jsem to a to co vzniklo jsem intuitivně začala rukama hníst a takto trošku prohnětené dala do formiček. Nevím, jestli je to správný postup, nevím, jestli je výsledkem hnětený sýr, ale tak nějak jsem byla přesvědčená, že je to ono. Ve formičkách někdy zatížím, někdy ne, dopad je skoro stejný, sýr je dobrý.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jistě, ale myslím si, že je to jenom slovní hříčka.
Když obyčejný měkký sýr, to už není ono, ale v názvu hnětený, to už zní lépe.
Myslím si, že to bude podobné jako je tvaroh a žervé.
Hanka MKF
No je pravda,že chutná jako tvrdý tvaroh.Je takový nakyslý,ale je dobrý.Renata