Připravovaná brožurka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.12.2006 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.71

Dobrý večer,
připravujeme pro Vás domácí a faremní zpracovatele mléka na farmách užitečnou brožurku o faremním zpracováním mléka.
Autorem je Mgr. Petra Rubášová - chov východofríských dojných ovcí s malým přispěním zkušeností z Malé kozí farmy Kamínka - chov dojných bílých krátkosrstých koz.

Prosím Vás tedy, zda máte nějaký osvědčený recept z mléka, sýrů, tvarohů, jogurtů, podělte se s námi o cenné zkušenosti.

Kontakty na www.farmaweb.cz nebo na e-mail: malakozifarma@seznam.cz

Mlékařství a sýrařství je velice krásná práce. Sýrařství se zrodilo již v dávných dobách našich předků. V dnešní době je situace sýrařství velmi nelehká a hlavně málo podporovaná práce právě z řad malých a středních farem či domácích zpracovatelů. Je proto velká škoda, že zde nevznikají takové krajové speciality a výrobky, jak je tomu běžně jinde ve světě. Malý farmář je totiž znevýhodněn a nahnán do kouta díky velmi přísným vyhláškám a naší neoblomné byrokracii. Je však nutností se proti tomuto postavit a nějakým způsobem této nelehké situaci čelit. Tomuto by měla pomoci a částečně nasměrovat malé faremní a domácí zpracovatele, jak mléko zpracovávat, pojednává o nejnutnější hygieně a příklady výstavby minisýráren, domácích zpracoven a minimlékáren. Pokud se podaří zkvalitnit podmínky výroby mléčných výrobků na farmách, máme šanci se těmto byrokratickým nařízením postavit a řešit je tak, abychom mohli legálně mléko zpracovávat na farmě a nabídnout je spotřebiteli ze dvora (nikoli do obchodu - to se týká větších farem).
Spousta subjektů si toto začala uvědomovat a začíná nám malým a středním producentům pomalu pomáhat a řešit nejrůznější problémy. Ale nic nejde bez výrazného chtění nás farmářů a zpracovatelů. Společným úsilím bychom mohli alespoň něčeho dosáhnout.

Veškeré informace na téma pomoci krajovým zpracovatelům na www.prvo.cz
Jsou i další organizace, zabývající se touto podporou :
Rosa o.p.s., podpora výrobců Krkonoš, podpora výrobců Šumavy, Beskyd
s tím souvisí udělování místní značky výrobků a zvýhodnění podpory a prodeje

Děkujeme.

Hanka MKF

Neregistrovaný uživatel

14.12.2006 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer,
připravujeme pro Vás domácí a faremní zpracovatele mléka na farmách užitečnou brožurku o faremním zpracováním mléka.
Autorem je Mgr. Petra Rubášová - chov východofríských dojných ovcí s malým přispěním zkušeností z Malé kozí farmy Kamínka - chov dojných bílých krátkosrstých koz.

Prosím Vás tedy, zda máte nějaký osvědčený recept z mléka, sýrů, tvarohů, jogurtů, podělte se s námi o cenné zkušenosti.

Kontakty na www.farmaweb.cz nebo na e-mail: malakozifarma@seznam.cz

Mlékařství a sýrařství je velice krásná práce. Sýrařství se zrodilo již v dávných dobách našich předků. V dnešní době je situace sýrařství velmi nelehká a hlavně málo podporovaná práce právě z řad malých a středních farem či domácích zpracovatelů. Je proto velká škoda, že zde nevznikají takové krajové speciality a výrobky, jak je tomu běžně jinde ve světě. Malý farmář je totiž znevýhodněn a nahnán do kouta díky velmi přísným vyhláškám a naší neoblomné byrokracii. Je však nutností se proti tomuto postavit a nějakým způsobem této nelehké situaci čelit. Tomuto by měla pomoci a částečně nasměrovat malé faremní a domácí zpracovatele, jak mléko zpracovávat, pojednává o nejnutnější hygieně a příklady výstavby minisýráren, domácích zpracoven a minimlékáren. Pokud se podaří zkvalitnit podmínky výroby mléčných výrobků na farmách, máme šanci se těmto byrokratickým nařízením postavit a řešit je tak, abychom mohli legálně mléko zpracovávat na farmě a nabídnout je spotřebiteli ze dvora (nikoli do obchodu - to se týká větších farem).
Spousta subjektů si toto začala uvědomovat a začíná nám malým a středním producentům pomalu pomáhat a řešit nejrůznější problémy. Ale nic nejde bez výrazného chtění nás farmářů a zpracovatelů. Společným úsilím bychom mohli alespoň něčeho dosáhnout.

Veškeré informace na téma pomoci krajovým zpracovatelům na www.prvo.cz
Jsou i další organizace, zabývající se touto podporou :
Rosa o.p.s., podpora výrobců Krkonoš, podpora výrobců Šumavy, Beskyd
s tím souvisí udělování místní značky výrobků a zvýhodnění podpory a prodeje

Děkujeme.

Hanka MKF

Hanko moc vám fandím a jsem ráda ,že Vám zbývá energie pro boj s birokracií a i když nejsem žádný zkušený sýrař a nedovolila bych si někomu radit ,tak moje sýry chutnájí i mému tatíkovi,který kozí mlíko nemohl vzít do úst.Tak se zamyslím čím bych mohla přispět svou troškou do mlýna a určitě nějaký recept pošlu.Renata
P.s. a co vaše kozena,už je lépe?

Neregistrovaný uživatel

15.12.2006 07:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer,
připravujeme pro Vás domácí a faremní zpracovatele mléka na farmách užitečnou brožurku o faremním zpracováním mléka.
Autorem je Mgr. Petra Rubášová - chov východofríských dojných ovcí s malým přispěním zkušeností z Malé kozí farmy Kamínka - chov dojných bílých krátkosrstých koz.

Prosím Vás tedy, zda máte nějaký osvědčený recept z mléka, sýrů, tvarohů, jogurtů, podělte se s námi o cenné zkušenosti.

Kontakty na www.farmaweb.cz nebo na e-mail: malakozifarma@seznam.cz

Mlékařství a sýrařství je velice krásná práce. Sýrařství se zrodilo již v dávných dobách našich předků. V dnešní době je situace sýrařství velmi nelehká a hlavně málo podporovaná práce právě z řad malých a středních farem či domácích zpracovatelů. Je proto velká škoda, že zde nevznikají takové krajové speciality a výrobky, jak je tomu běžně jinde ve světě. Malý farmář je totiž znevýhodněn a nahnán do kouta díky velmi přísným vyhláškám a naší neoblomné byrokracii. Je však nutností se proti tomuto postavit a nějakým způsobem této nelehké situaci čelit. Tomuto by měla pomoci a částečně nasměrovat malé faremní a domácí zpracovatele, jak mléko zpracovávat, pojednává o nejnutnější hygieně a příklady výstavby minisýráren, domácích zpracoven a minimlékáren. Pokud se podaří zkvalitnit podmínky výroby mléčných výrobků na farmách, máme šanci se těmto byrokratickým nařízením postavit a řešit je tak, abychom mohli legálně mléko zpracovávat na farmě a nabídnout je spotřebiteli ze dvora (nikoli do obchodu - to se týká větších farem).
Spousta subjektů si toto začala uvědomovat a začíná nám malým a středním producentům pomalu pomáhat a řešit nejrůznější problémy. Ale nic nejde bez výrazného chtění nás farmářů a zpracovatelů. Společným úsilím bychom mohli alespoň něčeho dosáhnout.

Veškeré informace na téma pomoci krajovým zpracovatelům na www.prvo.cz
Jsou i další organizace, zabývající se touto podporou :
Rosa o.p.s., podpora výrobců Krkonoš, podpora výrobců Šumavy, Beskyd
s tím souvisí udělování místní značky výrobků a zvýhodnění podpory a prodeje

Děkujeme.

Hanka MKF

Hanko, Vy tam dáte své recepty na sýry? Z Vašich webovek cituji: "výroba mléčných výrobků (neptejte se na recept)"...

Neregistrovaný uživatel

15.12.2006 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hanko, Vy tam dáte své recepty na sýry? Z Vašich webovek cituji: "výroba mléčných výrobků (neptejte se na recept)"...

Recepty na sýry, které jsou našim výrobním tajemstvím, které jsme s Jirkou budovali několik let tam logicky dávat nebudu - to je totiž ta krajová specifičnost a know how naší farmy.
Ostatní recepty, které jsou základní, podle kterých jsme vycházeli i my tam samozřejmě s Petrou Rubášovou dáme.
Na webovky jsme to napsali proto, abychom ušetřili zbytečné manévry dotěrných lidí, kterým jde doslova o jedno - někomu ukrást bez svolení nápady. Podstatné věci a mnohem více jsem zveřejnila - a také nemusela.
Pokud Vám nestačí naše rady, které jsou prověřené, nezbyde Vám nic jiného, než se rozjet za školeným technologem a možná ho budete muset uplatit za to, že Vám řekl tajný recept třeba na goudu.
V dnešní době není moc lidí, kteří Vám jen tak řeknou vše a podělí se o zkušenosti.

Jde o to, že tady máte několik základních receptů, které svou osobou přeměníte na Váš jedinečný výrobek.
Pochybuji, že by se Vám líbilo, kdybyste budovala něco několik let a pak všichni okolo měli to samé co Vy.
Toť malé vysvětlení.

Obecně platí, že se nikdy lidem nezavděčíte - to mě fakt mrzí na tomhle světě nejvíce.
Hanka Maturová (Hanka MKF)

Neregistrovaný uživatel

15.12.2006 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hanko, Vy tam dáte své recepty na sýry? Z Vašich webovek cituji: "výroba mléčných výrobků (neptejte se na recept)"...

Ještě dodávám, že je slušné se podepsat.

Hanka MKF

Neregistrovaný uživatel

15.12.2006 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě dodávám, že je slušné se podepsat.

Hanka MKF

Hanko mě vaše stránky moc pomohly a takovéto dopilování ,na to si opravdu každý musí přijít sám.Já pošlu nějaký receptík na chuťovku ze sýra nebo tak něco.Nevděčných lidí si nevšímejte ,škoda času. Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík