Sýr z kravského mléka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.2.2007 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Tak jsem to nemohla vydržet a jelikož naše kozy už jsou v očekávání a nedojí ,koupila jsem v místním kravíně mlíčko od kraviček.
Musím se tedy přiznat ,že jsem měla obavy ,ale nakonec se snad zadařilo a sýr je ve formičkách.Zdá se mi však ,že je to úplně něco jinéko než z mlíka kozího, Když dělám sýr z kozího ,tak mám syřenimu za tři hoďky a syrovátka je bez bílkoviny a z kravského mě sýřenina trvala 24 hod.a syrovátka mě připomínala odstředěné mléko. Myslíte si ,že do kravské patří více syřidla ,nebo má být vyšší teplota při sýření?Měla jsem vážné obavy ,že se dílo nepodaří.
Ještě napíšu jak jsem postupovala. pasterizace 72 stupňů.
startér : zakysanka sl.výroby
syřidlo : na30l 6pol.lžic/tepl. 20stupňů
doba sýření :24 hod.
Nakonec tedy sýr mám ,ještě uvidím co rodina.Sousedka ho zblajzne určitě.té udělám radost dycinky.Ještě pozn. nestáhla jsem smetanu.
Díky za vaše postřehy. Renata

Neregistrovaný uživatel

19.2.2007 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem to nemohla vydržet a jelikož naše kozy už jsou v očekávání a nedojí ,koupila jsem v místním kravíně mlíčko od kraviček.
Musím se tedy přiznat ,že jsem měla obavy ,ale nakonec se snad zadařilo a sýr je ve formičkách.Zdá se mi však ,že je to úplně něco jinéko než z mlíka kozího, Když dělám sýr z kozího ,tak mám syřenimu za tři hoďky a syrovátka je bez bílkoviny a z kravského mě sýřenina trvala 24 hod.a syrovátka mě připomínala odstředěné mléko. Myslíte si ,že do kravské patří více syřidla ,nebo má být vyšší teplota při sýření?Měla jsem vážné obavy ,že se dílo nepodaří.
Ještě napíšu jak jsem postupovala. pasterizace 72 stupňů.
startér : zakysanka sl.výroby
syřidlo : na30l 6pol.lžic/tepl. 20stupňů
doba sýření :24 hod.
Nakonec tedy sýr mám ,ještě uvidím co rodina.Sousedka ho zblajzne určitě.té udělám radost dycinky.Ještě pozn. nestáhla jsem smetanu.
Díky za vaše postřehy. Renata

tAK MLÉKO Z KRAVSKÉHO NEBO OVČÍHO MLÉKA BY MĚLO BÝT VYSRÁŽENÉ ZA 45 AŽ 60 MINUT, Z KOZÍHO MLÉKA ZA 2 HODINY

Neregistrovaný uživatel

19.2.2007 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem to nemohla vydržet a jelikož naše kozy už jsou v očekávání a nedojí ,koupila jsem v místním kravíně mlíčko od kraviček.
Musím se tedy přiznat ,že jsem měla obavy ,ale nakonec se snad zadařilo a sýr je ve formičkách.Zdá se mi však ,že je to úplně něco jinéko než z mlíka kozího, Když dělám sýr z kozího ,tak mám syřenimu za tři hoďky a syrovátka je bez bílkoviny a z kravského mě sýřenina trvala 24 hod.a syrovátka mě připomínala odstředěné mléko. Myslíte si ,že do kravské patří více syřidla ,nebo má být vyšší teplota při sýření?Měla jsem vážné obavy ,že se dílo nepodaří.
Ještě napíšu jak jsem postupovala. pasterizace 72 stupňů.
startér : zakysanka sl.výroby
syřidlo : na30l 6pol.lžic/tepl. 20stupňů
doba sýření :24 hod.
Nakonec tedy sýr mám ,ještě uvidím co rodina.Sousedka ho zblajzne určitě.té udělám radost dycinky.Ještě pozn. nestáhla jsem smetanu.
Díky za vaše postřehy. Renata

Ještě teplota by měla být 30 C. Proto to trvá tak dlouho.
U kozího mléka na 4 l , 2 lžičky sušené mléčné kultury , 1 - 2 lžičky syřidla (obojí výrobce Laktoflora)
ovčák

Neregistrovaný uživatel

20.2.2007 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě teplota by měla být 30 C. Proto to trvá tak dlouho.
U kozího mléka na 4 l , 2 lžičky sušené mléčné kultury , 1 - 2 lžičky syřidla (obojí výrobce Laktoflora)
ovčák

Díky všem . Tak si myslíte ,žeto trvalo 24 hod.,že jsem dala málo syřidla,nebo to bylo tou teplotou .Díky.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2007 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Díky všem . Tak si myslíte ,žeto trvalo 24 hod.,že jsem dala málo syřidla,nebo to bylo tou teplotou .Díky.

hezký den, s největší pravděpodobností to bylo teplotou. Já tedy dávám mnohem méně syřidla i když dělám sýr z kravského mléka i z kozího i ze směsi. pokud byste měla zájem o mé recepty, napište na slezsky.sen@seznam.cz. Radmila

Neregistrovaný uživatel

23.2.2007 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem to nemohla vydržet a jelikož naše kozy už jsou v očekávání a nedojí ,koupila jsem v místním kravíně mlíčko od kraviček.
Musím se tedy přiznat ,že jsem měla obavy ,ale nakonec se snad zadařilo a sýr je ve formičkách.Zdá se mi však ,že je to úplně něco jinéko než z mlíka kozího, Když dělám sýr z kozího ,tak mám syřenimu za tři hoďky a syrovátka je bez bílkoviny a z kravského mě sýřenina trvala 24 hod.a syrovátka mě připomínala odstředěné mléko. Myslíte si ,že do kravské patří více syřidla ,nebo má být vyšší teplota při sýření?Měla jsem vážné obavy ,že se dílo nepodaří.
Ještě napíšu jak jsem postupovala. pasterizace 72 stupňů.
startér : zakysanka sl.výroby
syřidlo : na30l 6pol.lžic/tepl. 20stupňů
doba sýření :24 hod.
Nakonec tedy sýr mám ,ještě uvidím co rodina.Sousedka ho zblajzne určitě.té udělám radost dycinky.Ještě pozn. nestáhla jsem smetanu.
Díky za vaše postřehy. Renata

Sýření ovlivňuje mimo množství hlavně teplota sýřeniny. Já sýřím při 32 až 35 st a za dvacet minut mám krásné lomy. Dvacet je na sýr strašně málo. Na dvacet stupňů za použití poloviny syřidla a dvaceti čtyř hodin vyrábí úžasné žervé jeden nejmenovaný pán . takže pasterizovat, zchladit ,na 20 st. očkovat zákysem plus polovinu syřidla a nechat 24 hod.při dvaceti stupních celsia .. Ňamka neskutečná... helena

Neregistrovaný uživatel

23.2.2007 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Sýření ovlivňuje mimo množství hlavně teplota sýřeniny. Já sýřím při 32 až 35 st a za dvacet minut mám krásné lomy. Dvacet je na sýr strašně málo. Na dvacet stupňů za použití poloviny syřidla a dvaceti čtyř hodin vyrábí úžasné žervé jeden nejmenovaný pán . takže pasterizovat, zchladit ,na 20 st. očkovat zákysem plus polovinu syřidla a nechat 24 hod.při dvaceti stupních celsia .. Ňamka neskutečná... helena

Je moc dobrý i ten můj. Udělala jsem ho koprový,pepřový a pak jenom bílý osolený ,ten se dá naložit dle vlastní fantazie.Příště zvýším teplotu při sýření. Renata

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je moc dobrý i ten můj. Udělala jsem ho koprový,pepřový a pak jenom bílý osolený ,ten se dá naložit dle vlastní fantazie.Příště zvýším teplotu při sýření. Renata

Holky, hmmmm..., už mi tečou sliny A naše mektalky mají do porodu ještě šest týdnů, ach jooo
Jiřina

Přidejte reakci

Přidat smajlík