P. Rubášové, Hance a Jirkovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.4.2007 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206

Ahojky, moc vám všem děkuji za super knížku "Domácí zpracování mléka". Přečetla jsem ji jedním dechem a opravdu je super. Zjistila jsem, kolik dělám chyb. Sice drobných, ale asi důležitých. Všude ji tahám s sebou. Nevíte, jestli bude letos Rosa zase pořádat školení na zpracování mléka ? Říkali, že ano, ale ještě jsem žádné termíny neviděla.
Přeji všem krásné jaro, hodně krásných kůzlátek a hlavně pohodu kolem sebe. Míla

Neregistrovaný uživatel

17.4.2007 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.111

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahojky, moc vám všem děkuji za super knížku "Domácí zpracování mléka". Přečetla jsem ji jedním dechem a opravdu je super. Zjistila jsem, kolik dělám chyb. Sice drobných, ale asi důležitých. Všude ji tahám s sebou. Nevíte, jestli bude letos Rosa zase pořádat školení na zpracování mléka ? Říkali, že ano, ale ještě jsem žádné termíny neviděla.
Přeji všem krásné jaro, hodně krásných kůzlátek a hlavně pohodu kolem sebe. Míla

Toto je pro nás velké vyznamenání, že si našla brožurka své čtenáře a že pomáhá v tak krásném odvětví, jakým je sýrařství a mlékařství.

Brožurka je odborně populární, to znamená, že je pro všechny, kteří chtějí začít s výrobou sýrů i pro ty, kteří si tuto práci již vyzkoušeli a nějakým způsobem se prokousávají ke svému vydařenému a originálnímu výrobku.
Jsme velice rádi, že to splnilo to, pro co jsme brožurku z plného srdce psali.

Budeme taktéž rádi, když Vy sýraři zjistíte, že už Vám informace z brožurky nestačí a to je právě velice kladný ukazatel toho, že sýrařství prochází jistou renesancí. Z toho lze taktéž očekávat zvyšování počtu mléčných farem krav, ovcí či koz na mléko. A tuto komoditu na farmách zpracovávat na nejrůznější krajové pochoutky...to byl a je náš cíl.

Připravujeme v budoucím čase propracovat další rozšířené vydání nejen o další poznatky a recepty, ale i problematiku chovu mléčných ovcí a mléčných koz na malých rodinných farmách. Podobná příručka se taktéž chystá o domácím zpracování masa těchto zvířat, jejich domácí porážka a záklední problematika úpravy masa a výrobků z něho.

Kurz bude určitě opět zařazen do repertoáru akcí ROSA o.p.s., termín nebyl ještě vypsán, ale je vše v plánu. Taktéž pokud máte zájem, lze se přihlásit na sýrařský kurz konaný na Střední mlékařské škole v Kroměříži, většinou je tento kurz situován na leden až únor. Ale uvidíme, pokud by bylo hodně zájemců, možná by to bylo v jednání..

Děkujeme a přejeme hodně sýrařských a mlékařských úspěchů!

Za všechny
Hanka Maturová
(Hanka MKF)

Neregistrovaný uživatel

17.4.2007 23:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.111

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je pro nás velké vyznamenání, že si našla brožurka své čtenáře a že pomáhá v tak krásném odvětví, jakým je sýrařství a mlékařství.

Brožurka je odborně populární, to znamená, že je pro všechny, kteří chtějí začít s výrobou sýrů i pro ty, kteří si tuto práci již vyzkoušeli a nějakým způsobem se prokousávají ke svému vydařenému a originálnímu výrobku.
Jsme velice rádi, že to splnilo to, pro co jsme brožurku z plného srdce psali.

Budeme taktéž rádi, když Vy sýraři zjistíte, že už Vám informace z brožurky nestačí a to je právě velice kladný ukazatel toho, že sýrařství prochází jistou renesancí. Z toho lze taktéž očekávat zvyšování počtu mléčných farem krav, ovcí či koz na mléko. A tuto komoditu na farmách zpracovávat na nejrůznější krajové pochoutky...to byl a je náš cíl.

Připravujeme v budoucím čase propracovat další rozšířené vydání nejen o další poznatky a recepty, ale i problematiku chovu mléčných ovcí a mléčných koz na malých rodinných farmách. Podobná příručka se taktéž chystá o domácím zpracování masa těchto zvířat, jejich domácí porážka a záklední problematika úpravy masa a výrobků z něho.

Kurz bude určitě opět zařazen do repertoáru akcí ROSA o.p.s., termín nebyl ještě vypsán, ale je vše v plánu. Taktéž pokud máte zájem, lze se přihlásit na sýrařský kurz konaný na Střední mlékařské škole v Kroměříži, většinou je tento kurz situován na leden až únor. Ale uvidíme, pokud by bylo hodně zájemců, možná by to bylo v jednání..

Děkujeme a přejeme hodně sýrařských a mlékařských úspěchů!

Za všechny
Hanka Maturová
(Hanka MKF)

Ještě pro aktuálnost přikládám omluvu za vzniklé tiskařské chyby:

Omlouváme se všem,
kteří již mají zakoupenu nebo si zakoupí brožurku o domácím zpracování mléka.
Při tisku došlo k tiskařským chybám.
Prosíme opravte si jednotlivé hodnoty:


Pasterace mléka - druhy pasterací:

Vysoká pasterace při 85 °C po dobu 5 - 8 vteřin - tedy mžikově (ne 58 vteřin!)

Výroba jogurtu:
Po zaočkování jogurtové kultury nechte inkubovat při teplotách 42 - 44,5 °C po dobu 3 až 5 hodin, někdy po třech hodinách má jogurt již hodně kyselé pH, tudíž je hodně kyselý. (Nikoli inkubace na dobu 45 hodin!)


Snad omluvíte tyto technicky vzniklé chyby a i přes to bude brožurka Vaším rádcem a zpestřením při poznávání sýrařského umění.

Spoluautorka Hanka Maturová

Neregistrovaný uživatel

18.4.2007 07:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.206

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě pro aktuálnost přikládám omluvu za vzniklé tiskařské chyby:

Omlouváme se všem,
kteří již mají zakoupenu nebo si zakoupí brožurku o domácím zpracování mléka.
Při tisku došlo k tiskařským chybám.
Prosíme opravte si jednotlivé hodnoty:


Pasterace mléka - druhy pasterací:

Vysoká pasterace při 85 °C po dobu 5 - 8 vteřin - tedy mžikově (ne 58 vteřin!)

Výroba jogurtu:
Po zaočkování jogurtové kultury nechte inkubovat při teplotách 42 - 44,5 °C po dobu 3 až 5 hodin, někdy po třech hodinách má jogurt již hodně kyselé pH, tudíž je hodně kyselý. (Nikoli inkubace na dobu 45 hodin!)


Snad omluvíte tyto technicky vzniklé chyby a i přes to bude brožurka Vaším rádcem a zpestřením při poznávání sýrařského umění.

Spoluautorka Hanka Maturová

Dobré ranko, chybičky jsem hned opravila, už jak jste je psali na moderce. Ale zasloužíte metál, že se vám "podařilo" udělat v celé knížce jen 2 drobnosti. Protože jsem mzdová účetní a musím neustále číst zákony, to nestačím koukat, kolik tam je chyb !!
Krásný den Míla a ještě jednou díky.

Neregistrovaný uživatel

19.4.2007 12:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobré ranko, chybičky jsem hned opravila, už jak jste je psali na moderce. Ale zasloužíte metál, že se vám "podařilo" udělat v celé knížce jen 2 drobnosti. Protože jsem mzdová účetní a musím neustále číst zákony, to nestačím koukat, kolik tam je chyb !!
Krásný den Míla a ještě jednou díky.

Mě už také přišla knížka a moc děkuji . Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík