Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.5.2007 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.247

prosím o odpověd do jaké míry má vliv kozlíkovo uspokojování koziček na kvalitu masa .Máme ročního kozlíka a asi 2 krát zplodil své potomky .muže být jeho maso stejně chutné jako kůzlečí,?Maja

Neregistrovaný uživatel

18.5.2007 08:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
prosím o odpověd do jaké míry má vliv kozlíkovo uspokojování koziček na kvalitu masa .Máme ročního kozlíka a asi 2 krát zplodil své potomky .muže být jeho maso stejně chutné jako kůzlečí,?Maja

Maso každého druhu má svou specifickou příchuť, poznáte hovězí od vepřového a od drůbežího, úplně jiná je zvěřina, jiná je ryba. I kozí a skopové má svou typickou chuť a tady je problém. Někteří lidé nejsou ochotni akceptovat jinou příchuť masa, než na jakou jsou zvyklí, někteří tento názor přebrali jako předsudek a vůbec nejsou ochotni toto maso ani ochutnat, ale přitom dají hlavu na špalek za to, že kozina smrdí... U nás se jedí i kozli vyřazení z plemenitby. Zabíjíme je mimo období připouštění ( jak dobře víme, kozel smrdí jen na podzim, kdy láká svým odérem nevěsty ) a volíme pikantnější úpravu. Nenechte se zarazit "vůní" čerstvě poraženého trupu, ta opravdu není z nejpříjemnějších, ale kuchyňskou úpravou mizí. Čichala jste někdy ke zvěřině? To je ještě problematičtější, ale výsledek na talíři je někde úplně jinde , že? Dokonce jsem se dozvěděla nedávno, že střelený jelen v říji páchne prkem podobně jako kozel v říji a musí se s ním zacházet velmi opatrně, aby se tento pach nezanesl na maso, protože by se mohlo stát nepoživatelným.
Když svého kozlíka budete zabíjet teď v tomto období, myslím, že nenastane nejmenší problém a pošmáknete si. Od kůzlete se bude lišit jen vyzrálostí a řekněme trošku větší tuhostí masa. Zcela určitě se zde nejedná o samčí pach jako třeba u kanců, z těch je maso fakt nepoživatelné, nejen pro pach, ale protože při úpravě pění.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

18.5.2007 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Maso každého druhu má svou specifickou příchuť, poznáte hovězí od vepřového a od drůbežího, úplně jiná je zvěřina, jiná je ryba. I kozí a skopové má svou typickou chuť a tady je problém. Někteří lidé nejsou ochotni akceptovat jinou příchuť masa, než na jakou jsou zvyklí, někteří tento názor přebrali jako předsudek a vůbec nejsou ochotni toto maso ani ochutnat, ale přitom dají hlavu na špalek za to, že kozina smrdí... U nás se jedí i kozli vyřazení z plemenitby. Zabíjíme je mimo období připouštění ( jak dobře víme, kozel smrdí jen na podzim, kdy láká svým odérem nevěsty ) a volíme pikantnější úpravu. Nenechte se zarazit "vůní" čerstvě poraženého trupu, ta opravdu není z nejpříjemnějších, ale kuchyňskou úpravou mizí. Čichala jste někdy ke zvěřině? To je ještě problematičtější, ale výsledek na talíři je někde úplně jinde , že? Dokonce jsem se dozvěděla nedávno, že střelený jelen v říji páchne prkem podobně jako kozel v říji a musí se s ním zacházet velmi opatrně, aby se tento pach nezanesl na maso, protože by se mohlo stát nepoživatelným.
Když svého kozlíka budete zabíjet teď v tomto období, myslím, že nenastane nejmenší problém a pošmáknete si. Od kůzlete se bude lišit jen vyzrálostí a řekněme trošku větší tuhostí masa. Zcela určitě se zde nejedná o samčí pach jako třeba u kanců, z těch je maso fakt nepoživatelné, nejen pro pach, ale protože při úpravě pění.
Jiřina

Buďte v klidu . My zabájeli taky ročního a byl výborný. Na tymiánu a šalvěji upečný- delikatesa. Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík