Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.34
Nadojte si odstředěné mléko!
Šlechtitelé skotu budou možná řešit další absurdní požadavek spotřebitelů. Zatímco doposud se snažili šlechtěním skotu obsah mléčného tuku zvyšovat, nyní se rozhodují, jestli vyslyší stále častější volání po nízkotučném a odstředěném mléce a nízkotučných mléčných výrobcích. Představa kravínů, které „vyrábějí“ nízkotučné mléko nám zatím může připadat přitažená za vlasy, ale vědci na Novém Zélandu se touto myšlenkou začali vážně zabývat.
Genetici totiž zjistili, že některé krávy nesou geny, které zapříčiňují jejich „schopnost“ produkovat mléko s výrazně nižším obsahem tuku, než je obvyklé. Vzhledem k tomu, že poptávka po nízkotučném mléce roste a velká část mléka se odstřeďuje, rostou zásoby mléčného tuku, o který není zájem. Vědci proto usoudili, že vyšlechtění krav, které by dojily rovnou „odstředěné“ mléko by mohlo přinést značnou úsporu. První stáda těchto dojnic by chtěli mít do roku 2011.
A aby absurdita byla dotažená do konce, biotechnologové již teď uvažují, že by nízkotučnému mléku tuk zpětně dodávali. Ne ledajaký, ale tuk s nenasycenými mastnými kyselinami, který má díky svým lepším vlastnostem a účinkům na lidské zdraví mezi spotřebiteli lepší pověst. Nevím, jestli vědci uvažují také o tom, že by do nízkotučného mléka zpět přidávali také vitamíny, které jsou v tom „obyčejném“ mléce především díky tuku… To se opravdu vyplatí!
Ing. Veronika Kutilová
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadojte si odstředěné mléko!
Šlechtitelé skotu budou možná řešit další absurdní požadavek spotřebitelů. Zatímco doposud se snažili šlechtěním skotu obsah mléčného tuku zvyšovat, nyní se rozhodují, jestli vyslyší stále častější volání po nízkotučném a odstředěném mléce a nízkotučných mléčných výrobcích. Představa kravínů, které „vyrábějí“ nízkotučné mléko nám zatím může připadat přitažená za vlasy, ale vědci na Novém Zélandu se touto myšlenkou začali vážně zabývat.
Genetici totiž zjistili, že některé krávy nesou geny, které zapříčiňují jejich „schopnost“ produkovat mléko s výrazně nižším obsahem tuku, než je obvyklé. Vzhledem k tomu, že poptávka po nízkotučném mléce roste a velká část mléka se odstřeďuje, rostou zásoby mléčného tuku, o který není zájem. Vědci proto usoudili, že vyšlechtění krav, které by dojily rovnou „odstředěné“ mléko by mohlo přinést značnou úsporu. První stáda těchto dojnic by chtěli mít do roku 2011.
A aby absurdita byla dotažená do konce, biotechnologové již teď uvažují, že by nízkotučnému mléku tuk zpětně dodávali. Ne ledajaký, ale tuk s nenasycenými mastnými kyselinami, který má díky svým lepším vlastnostem a účinkům na lidské zdraví mezi spotřebiteli lepší pověst. Nevím, jestli vědci uvažují také o tom, že by do nízkotučného mléka zpět přidávali také vitamíny, které jsou v tom „obyčejném“ mléce především díky tuku… To se opravdu vyplatí!
Ing. Veronika Kutilová
Převzato s ASZ ČR
Tedy opravdu hrůza, kam tohle spěje...
za chvíli z toho budeme tak zblblí, že budeme žrát jen trávu...a možná i to prohlásí za jedovaté!!!!!
A pak si propagujte plnotučné přírodní mléko od krav, koz či ovcí...
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Převzato s ASZ ČR
Tedy opravdu hrůza, kam tohle spěje...
za chvíli z toho budeme tak zblblí, že budeme žrát jen trávu...a možná i to prohlásí za jedovaté!!!!!
A pak si propagujte plnotučné přírodní mléko od krav, koz či ovcí...
Hanka MKF
Já si budu pěkně papat svoje dobrůtky doma vyprodukované a ostatní ať si třeba pijí "mléko" vyrobené z domovního odpadu. A ti vyžranci, kteří propagují odtučněné výrobky, ať si vezmou motyku a jdou celý den makat na pole, to je odtučňovák !! Kolik já ušetřím za posilovny a ještě mám dobrý pocit z odvedené práce.
Věra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadojte si odstředěné mléko!
Šlechtitelé skotu budou možná řešit další absurdní požadavek spotřebitelů. Zatímco doposud se snažili šlechtěním skotu obsah mléčného tuku zvyšovat, nyní se rozhodují, jestli vyslyší stále častější volání po nízkotučném a odstředěném mléce a nízkotučných mléčných výrobcích. Představa kravínů, které „vyrábějí“ nízkotučné mléko nám zatím může připadat přitažená za vlasy, ale vědci na Novém Zélandu se touto myšlenkou začali vážně zabývat.
Genetici totiž zjistili, že některé krávy nesou geny, které zapříčiňují jejich „schopnost“ produkovat mléko s výrazně nižším obsahem tuku, než je obvyklé. Vzhledem k tomu, že poptávka po nízkotučném mléce roste a velká část mléka se odstřeďuje, rostou zásoby mléčného tuku, o který není zájem. Vědci proto usoudili, že vyšlechtění krav, které by dojily rovnou „odstředěné“ mléko by mohlo přinést značnou úsporu. První stáda těchto dojnic by chtěli mít do roku 2011.
A aby absurdita byla dotažená do konce, biotechnologové již teď uvažují, že by nízkotučnému mléku tuk zpětně dodávali. Ne ledajaký, ale tuk s nenasycenými mastnými kyselinami, který má díky svým lepším vlastnostem a účinkům na lidské zdraví mezi spotřebiteli lepší pověst. Nevím, jestli vědci uvažují také o tom, že by do nízkotučného mléka zpět přidávali také vitamíny, které jsou v tom „obyčejném“ mléce především díky tuku… To se opravdu vyplatí!
Ing. Veronika Kutilová
Já jsem pro, abysme začali jíst amarouny, stejně k tomu vše spěje. Vše je sterilní, nezávadné, 100 x zabalené, s přesně vyčíslenými hodnotami každého drobku - chápu v případě alergiků, i když těch je také čím dál víc jen proto, že jsme zblblí přílišnou hygienou a naprostým odtržením od normálního života, který kdysi fungoval v souladu s přírodou, přírodními cykly a tak. Dnes musíte mít domácnost sterilní, jako byste na podlaze chtěli denně provádět neurochirurgickou operaci, všude klimatizace a vše umělé (balené vody, kytky co nemusíte zalévat, silikonové části těl .. ). Takže tam to spěje. Že další generace už nebudou lidi, ale androidi, nebo tak aspoň budou žít. Ještě že už je mi 40!
Zdravím všechny, kterým zůstal zdravý rozum!
(druhá) Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem pro, abysme začali jíst amarouny, stejně k tomu vše spěje. Vše je sterilní, nezávadné, 100 x zabalené, s přesně vyčíslenými hodnotami každého drobku - chápu v případě alergiků, i když těch je také čím dál víc jen proto, že jsme zblblí přílišnou hygienou a naprostým odtržením od normálního života, který kdysi fungoval v souladu s přírodou, přírodními cykly a tak. Dnes musíte mít domácnost sterilní, jako byste na podlaze chtěli denně provádět neurochirurgickou operaci, všude klimatizace a vše umělé (balené vody, kytky co nemusíte zalévat, silikonové části těl .. ). Takže tam to spěje. Že další generace už nebudou lidi, ale androidi, nebo tak aspoň budou žít. Ještě že už je mi 40!
Zdravím všechny, kterým zůstal zdravý rozum!
(druhá) Hanka
Já se stále snážím o stále více tučné mléko. Kozy futruji všemi možnými dobrotami ,aby dobře dojily a hlavně aby na mlíku byla čepice smetany. S předešlým článkem souhlasím. Lidstvo jednou vymře na přílišnou hygienu. Nejsem čuník ,ale nic se nemá přehánět. To jsou samé margaríny .Stačí chleba ,ale namazaný máslem. Snad lidi jednou dostanou rozum. A s tou 40. Já říkám teprve 40.To jsme ještě mladý holky, že. Nebo ne? Zeptám se doma. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já se stále snážím o stále více tučné mléko. Kozy futruji všemi možnými dobrotami ,aby dobře dojily a hlavně aby na mlíku byla čepice smetany. S předešlým článkem souhlasím. Lidstvo jednou vymře na přílišnou hygienu. Nejsem čuník ,ale nic se nemá přehánět. To jsou samé margaríny .Stačí chleba ,ale namazaný máslem. Snad lidi jednou dostanou rozum. A s tou 40. Já říkám teprve 40.To jsme ještě mladý holky, že. Nebo ne? Zeptám se doma. Renata
Zdravím nadšence dobrých jídel
Není nad kafíčko s domácí smetanou !!!,domácí vdolky s našlehanou smetanou !!!......a všechny stará jídla (bramboráky na sádle,bramborová buchta s kyselím zelím,křehkovice,škubánky s mákem,brambory na loupačku s máslem a kyselým mlékem,...atd )měli co do sebe a lidi se nestarali kolik mají cholesterolu a byli víc zdraví než dneska !!! Proboha co se to snaží pořád vynalézat Stále platí a bude platit AT ŽIJE VENKOV
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím nadšence dobrých jídel
Není nad kafíčko s domácí smetanou !!!,domácí vdolky s našlehanou smetanou !!!......a všechny stará jídla (bramboráky na sádle,bramborová buchta s kyselím zelím,křehkovice,škubánky s mákem,brambory na loupačku s máslem a kyselým mlékem,...atd )měli co do sebe a lidi se nestarali kolik mají cholesterolu a byli víc zdraví než dneska !!! Proboha co se to snaží pořád vynalézat Stále platí a bude platit AT ŽIJE VENKOV
Nezapomeňte na stopičku dobré slivovice denně, aby se nám ty dobroty dobře trávily.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nezapomeňte na stopičku dobré slivovice denně, aby se nám ty dobroty dobře trávily.
Ježišmarjá ženský nechte toho,to se nedá.Jak aá bych si dal škubánky.A ty vdolky-já je úplně cítím..Šumák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím nadšence dobrých jídel
Není nad kafíčko s domácí smetanou !!!,domácí vdolky s našlehanou smetanou !!!......a všechny stará jídla (bramboráky na sádle,bramborová buchta s kyselím zelím,křehkovice,škubánky s mákem,brambory na loupačku s máslem a kyselým mlékem,...atd )měli co do sebe a lidi se nestarali kolik mají cholesterolu a byli víc zdraví než dneska !!! Proboha co se to snaží pořád vynalézat Stále platí a bude platit AT ŽIJE VENKOV
Co je to prosím křehkovice? Všechny ostatní názvy znám ( a nejen jako názvy, taky mi vyvolávají Pavlovův efekt ), ale s tímto termínem se setkávám poprve
A když už jsme narazili na ty staročeské dobroty, neví tady někdo, jak se dělají legendární rozpíčky neméně legendárního Káji Maříka? Za svůj dosavadní život se mi na to ještě nepodařilo přijít...
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co je to prosím křehkovice? Všechny ostatní názvy znám ( a nejen jako názvy, taky mi vyvolávají Pavlovův efekt ), ale s tímto termínem se setkávám poprve
A když už jsme narazili na ty staročeské dobroty, neví tady někdo, jak se dělají legendární rozpíčky neméně legendárního Káji Maříka? Za svůj dosavadní život se mi na to ještě nepodařilo přijít...
Jiřina
Moje tchýně dělávala rozpíčky : Je to klasické kynuté buchtové těsto - trochu " lepší " rohlíkové - takže místo mléka i trochu šlehačky a nejlépe slepičí sádlo , nesladit , ale pouze mírně osolit . Mouky co nejméně, tak aby se tonelepilo na ruce, co nejvláčnější pujde... vzniklo takové jako rohlíkové tučnější těsto . To se nechalo vykynout a na vymaštěný plech / nízký / se jemně rozplácaly v ruce takové polonízké placky - dvě na plech do protilehlého rohu plechu - jako domažlické velké koláče , ale ne tak tenké a ne tak veliké.. Po upečení se buď nechaly suché, nebo se potřely sádlem, a ono se to rozpustilo. Děda je zbožňoval s dušenou mrkví , ke koprovce, ke krkonošskému kyselu a druhý den je přikusoval ke kafi a já je miluji dodnes s rozmačkanými čerstvými jahodami a smetanou . To sedíš a lžící hltáš ty jahody a druhou rukou přikusuješ ty čerstvý rozpíčky. To padá přímo do ledvin, to se v žalludku ani nezastaví. Ááách jéééé. Nebude křehkovice škvarková placka ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje tchýně dělávala rozpíčky : Je to klasické kynuté buchtové těsto - trochu " lepší " rohlíkové - takže místo mléka i trochu šlehačky a nejlépe slepičí sádlo , nesladit , ale pouze mírně osolit . Mouky co nejméně, tak aby se tonelepilo na ruce, co nejvláčnější pujde... vzniklo takové jako rohlíkové tučnější těsto . To se nechalo vykynout a na vymaštěný plech / nízký / se jemně rozplácaly v ruce takové polonízké placky - dvě na plech do protilehlého rohu plechu - jako domažlické velké koláče , ale ne tak tenké a ne tak veliké.. Po upečení se buď nechaly suché, nebo se potřely sádlem, a ono se to rozpustilo. Děda je zbožňoval s dušenou mrkví , ke koprovce, ke krkonošskému kyselu a druhý den je přikusoval ke kafi a já je miluji dodnes s rozmačkanými čerstvými jahodami a smetanou . To sedíš a lžící hltáš ty jahody a druhou rukou přikusuješ ty čerstvý rozpíčky. To padá přímo do ledvin, to se v žalludku ani nezastaví. Ááách jéééé. Nebude křehkovice škvarková placka ?
Musím ještě napsat ,že jaký požadavek spotřebitelů,kdo ho chce? Vždyť se nedá pít. A vůbec spousta věcí ze supermarketů se nedá jíst. Tuhle moje mlsná huba dostala chuť na aspik,no fuj něco tak hnusnýho jsem nejedla a jak mi bylo blbě. Dobře mi tak.Zlatý brambory s tvarohem . Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím ještě napsat ,že jaký požadavek spotřebitelů,kdo ho chce? Vždyť se nedá pít. A vůbec spousta věcí ze supermarketů se nedá jíst. Tuhle moje mlsná huba dostala chuť na aspik,no fuj něco tak hnusnýho jsem nejedla a jak mi bylo blbě. Dobře mi tak.Zlatý brambory s tvarohem . Renata
Pokud ovšem, milá Renáto, nekoupíte ty brambory v témže supermarketu. Ty pak většinou nežerou ani prasata!
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježišmarjá ženský nechte toho,to se nedá.Jak aá bych si dal škubánky.A ty vdolky-já je úplně cítím..Šumák
na škubánky počkej na podzim. Z nových brambor je neuděláš. A zkus večer ze zbylého těsta od oběda udělat placičky nebo šišky a osmažit je na sádle. A posypat čerstvým mletým mákem s troškou cukru. Vymetačka lednic Kateřina musí nad tímto vláknem omdlívat. Martina.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud ovšem, milá Renáto, nekoupíte ty brambory v témže supermarketu. Ty pak většinou nežerou ani prasata!
Hanka
Samozřejmě ,že máme domácí od mého strýce. Ty musej být ve sklepě k dispozici. Tuhle jsem si říkala ,že by doktorka Kateřina u nás měla hódně práce.Ledničky ujdou,ale ten mrazák a i kdyby všechno vyhodila ,tak ten dvůr. Jediný co je tam dietní je asi krůta a králík.
Jinak do supermarketu taky bohužel musím,co se dá dělat. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě ,že máme domácí od mého strýce. Ty musej být ve sklepě k dispozici. Tuhle jsem si říkala ,že by doktorka Kateřina u nás měla hódně práce.Ledničky ujdou,ale ten mrazák a i kdyby všechno vyhodila ,tak ten dvůr. Jediný co je tam dietní je asi krůta a králík.
Jinak do supermarketu taky bohužel musím,co se dá dělat. Renata
Museli by jste zatloukat, že máte prasátka pro radost a ne na sežrání... Domácí kuřátko vyběhané na zahradě má těch tuků poněkud jiné procento než v tabulkách. helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co je to prosím křehkovice? Všechny ostatní názvy znám ( a nejen jako názvy, taky mi vyvolávají Pavlovův efekt ), ale s tímto termínem se setkávám poprve
A když už jsme narazili na ty staročeské dobroty, neví tady někdo, jak se dělají legendární rozpíčky neméně legendárního Káji Maříka? Za svůj dosavadní život se mi na to ještě nepodařilo přijít...
Jiřina
KŘEHKOVICE -- jsou bramborové placky pečené na sucho . Pekli se na starým sporáku na železným plátu !!! Jedli se suché nebo omaštěné máslem a namáčeli se do cukru !!! Mě ale nejvíc vhutnají s MERENDOU (švěstková omáčka) !!!!! Přeji dobrou chut -- Pepánek !!!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
KŘEHKOVICE -- jsou bramborové placky pečené na sucho . Pekli se na starým sporáku na železným plátu !!! Jedli se suché nebo omaštěné máslem a namáčeli se do cukru !!! Mě ale nejvíc vhutnají s MERENDOU (švěstková omáčka) !!!!! Přeji dobrou chut -- Pepánek !!!
Omaštěný a posypaný mákem s cukrem a nebo s povidly. Kde je ta hodná babička, co je uměla udělat???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omaštěný a posypaný mákem s cukrem a nebo s povidly. Kde je ta hodná babička, co je uměla udělat???
Naše babička je dělala s rozvařenými jablky. Asi udělám staročeský týden .
uhlířinu,bramboráky,halušky,bramborové placky,nudle se zelím,šišky s mákem / něco je moravské a slovenské/.Je hodně dobrot,které se vaří málo,ale odstředěným mlíkem to teda zapíjet nebudem. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše babička je dělala s rozvařenými jablky. Asi udělám staročeský týden .
uhlířinu,bramboráky,halušky,bramborové placky,nudle se zelím,šišky s mákem / něco je moravské a slovenské/.Je hodně dobrot,které se vaří málo,ale odstředěným mlíkem to teda zapíjet nebudem. Renata
Nazdárek všichni milovníci dobrého jídla a pití !!! Jsem mile překvapen kolik lidí ještě baští ty staročeské a staromoravské jídla.Jak je vidět tak měštáci mají za venkovem ještě dost daleko !!! Ty dnešní blafy - hamburgery a spol to se nedá jíst a jen se tloustne a člověk se toho stejně nenají a má brzo po tom hlad !!! Za 14dní budeme opékat berana a vidím to k tomu tak 10 - 14 kousků (gambrinus) a nějaký panák slivovice na trávení - no není to paráda??? zdraví Pepánek !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nazdárek všichni milovníci dobrého jídla a pití !!! Jsem mile překvapen kolik lidí ještě baští ty staročeské a staromoravské jídla.Jak je vidět tak měštáci mají za venkovem ještě dost daleko !!! Ty dnešní blafy - hamburgery a spol to se nedá jíst a jen se tloustne a člověk se toho stejně nenají a má brzo po tom hlad !!! Za 14dní budeme opékat berana a vidím to k tomu tak 10 - 14 kousků (gambrinus) a nějaký panák slivovice na trávení - no není to paráda??? zdraví Pepánek !!!
No já dneska pekla k obědu hřbet z berana...dopekla jsem, udělala jsem k tomu naše domácí brambory, pěkně omaštěný máslem a k tomu okurkový salát na smetaně (Ta okurka sice kupovaná, ale bylo na přepravce napsáno z ČR ).
No a k tomu pívíčko a jak jsem se nadlábla...
Ještě tam zbylo 5 kousků v pekáči, takže až přijde Jirka z práce, tak si dáme k večeři do nosu!
jo, jo. Není nad dobrý jídlo, kačku se zélím, naše podkérkonošské halušky (kérkonošsky sejkory) nebo kyselo. Tuhle jsem chroupala zélí, sice né to naše vysocký, ale dobrovodský a jak jsem si pochutnala. Sic máme ve sklepě už bandory naprejtěný a krapátek zcverklí, ale na poli se už zelenaj nový a už začínaj kvíst. Takže zanedlouho kopneme do země a budou nový a naše
chutný bandory.
odstřeďák se nedá pít, nevím, komu to chutná, ale občas děláme máslo. Tak vím, co teče druhou trubkou z odstředivky, ale to se fakt nedá - většinou zkyslý leju slepicím a ani kozy to nechtěj vypít.
Odtučněný jogurt se nedá jíst.
Mě jen fascinujou lidi, kteří si kupují 0,1 % bifidus esencis a podobný a nadávají na plnotučné mléko, ale pak si dají mnohem horší věci v podobě náhražek a umělých cukrů.
To samí - fůj, kůzle bych nesněd...chudák živý tvoreček...ale večer si jdou do Plusu koupit marinovaný stejky na gril...fakt logika
Mějte se fajn a dobrému jídlu zdar!
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já dneska pekla k obědu hřbet z berana...dopekla jsem, udělala jsem k tomu naše domácí brambory, pěkně omaštěný máslem a k tomu okurkový salát na smetaně (Ta okurka sice kupovaná, ale bylo na přepravce napsáno z ČR ).
No a k tomu pívíčko a jak jsem se nadlábla...
Ještě tam zbylo 5 kousků v pekáči, takže až přijde Jirka z práce, tak si dáme k večeři do nosu!
jo, jo. Není nad dobrý jídlo, kačku se zélím, naše podkérkonošské halušky (kérkonošsky sejkory) nebo kyselo. Tuhle jsem chroupala zélí, sice né to naše vysocký, ale dobrovodský a jak jsem si pochutnala. Sic máme ve sklepě už bandory naprejtěný a krapátek zcverklí, ale na poli se už zelenaj nový a už začínaj kvíst. Takže zanedlouho kopneme do země a budou nový a naše
chutný bandory.
odstřeďák se nedá pít, nevím, komu to chutná, ale občas děláme máslo. Tak vím, co teče druhou trubkou z odstředivky, ale to se fakt nedá - většinou zkyslý leju slepicím a ani kozy to nechtěj vypít.
Odtučněný jogurt se nedá jíst.
Mě jen fascinujou lidi, kteří si kupují 0,1 % bifidus esencis a podobný a nadávají na plnotučné mléko, ale pak si dají mnohem horší věci v podobě náhražek a umělých cukrů.
To samí - fůj, kůzle bych nesněd...chudák živý tvoreček...ale večer si jdou do Plusu koupit marinovaný stejky na gril...fakt logika
Mějte se fajn a dobrému jídlu zdar!
Hanka MKF
Nebo jak je reklama na jogobelu ,já když vidím ty báby jaktam melou ,že levné jogurty jsou řídké a manžel je šťastný ,jenom když má jogobelu se zásobou ovoce na celý den- degradace,degenerace.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje tchýně dělávala rozpíčky : Je to klasické kynuté buchtové těsto - trochu " lepší " rohlíkové - takže místo mléka i trochu šlehačky a nejlépe slepičí sádlo , nesladit , ale pouze mírně osolit . Mouky co nejméně, tak aby se tonelepilo na ruce, co nejvláčnější pujde... vzniklo takové jako rohlíkové tučnější těsto . To se nechalo vykynout a na vymaštěný plech / nízký / se jemně rozplácaly v ruce takové polonízké placky - dvě na plech do protilehlého rohu plechu - jako domažlické velké koláče , ale ne tak tenké a ne tak veliké.. Po upečení se buď nechaly suché, nebo se potřely sádlem, a ono se to rozpustilo. Děda je zbožňoval s dušenou mrkví , ke koprovce, ke krkonošskému kyselu a druhý den je přikusoval ke kafi a já je miluji dodnes s rozmačkanými čerstvými jahodami a smetanou . To sedíš a lžící hltáš ty jahody a druhou rukou přikusuješ ty čerstvý rozpíčky. To padá přímo do ledvin, to se v žalludku ani nezastaví. Ááách jéééé. Nebude křehkovice škvarková placka ?
Pane, to jsme se to rozjeli po odstřeďáku co???
Vidím, že moje LEDVINY budou mít v příštích dnech záhul. Teda zemňáky neboli erteple bohužel musím koupit, ale ten soukromník, co je u něho berem, má docela ucházející. ZATÍM - doufejme, že nepřejde na GMO odrůdy, letoškem už jsou u nás povolené, zatím naštěstí jen průmyslové
Tak jsem zjistila, že něco podobného křehkovicím dělala moje babička pod názvem praskokrky. Upekla je nasucho na plátech, byly to takové delší proužky s naznačenými a nedokrojenými čtverečky, po upečení se to rozlámalo podle toho značení, na talířku spařilo vřelým mlíkem a posypalo mákem a cukrem. Zkoušela jsem to poměrně nedávno, ale protože babička už roky nežije a ještě mnohem delší roky to jsou, co jsem jí přitom hleděla do ruk, moc se nepovedlo, nechala jsem si málo mlíka na spaření a krky nám doopravdy praskaly, jak to do nich nechtělo klouzat
Jinak - k večeři u nás budou kůzlečí jatýrka
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.97
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo jak je reklama na jogobelu ,já když vidím ty báby jaktam melou ,že levné jogurty jsou řídké a manžel je šťastný ,jenom když má jogobelu se zásobou ovoce na celý den- degradace,degenerace.Renata
Jojo, a když jsme u těch reklam, teď tedy trochu odbočím od jídla, i když ne zase úplně, dobrý je taky slogan: "každé spláchnutí se změní v osvěžující zážitek" - Bref, nebo jinej likvidátor bakterií,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jojo, a když jsme u těch reklam, teď tedy trochu odbočím od jídla, i když ne zase úplně, dobrý je taky slogan: "každé spláchnutí se změní v osvěžující zážitek" - Bref, nebo jinej likvidátor bakterií,
Bref pre kozy - super vec. Doporučujem! A máte krásne voňavúčko...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bref pre kozy - super vec. Doporučujem! A máte krásne voňavúčko...
Bref koupím - nema problema.
Ale jak já chudák-neborák naučím kozy splachovat, to teda nevím
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bref koupím - nema problema.
Ale jak já chudák-neborák naučím kozy splachovat, to teda nevím
Jiřina
Tu sa to splachuje samo - kozíautomat. Zavesí sa to jednoducho priamo pod chvost.