Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.18
Zajímalo by mě, jak jste na tom vy - ostatní chovatelé koz - s vyvážeností produkce a jejího užití, já např. vlastním dvě kozy (ta chovná zvířata ), denně od nich mám tak 6 litrů výborného mlíčka, podělím kočičky, psa, sousedovic psa, udělám pár sýrů (ty pak rozdávám po rodině, kamarádech a známých, hromady si toho bere manžel do práce - ještě se mu nepřejedly - ), něco zkaženého se hodí slípkám a někdy mám pocit, že bych mohla zásobovat menší market. Prostě to nestačíme ujídat.
Jak to děláte vy - prodáváte? A pokud ano, jakým způsobem, máte ŽL a posvěcené všechny hygienické požadavky, rozdáváte, směňujete za něco jiného, nebo lijete mléko prasátkům, případně kopřivám?
Už jsem i uvažovala o tom, že kozeny dám pryč, tolik práce a já si pak nakonec koupím kus eidamu v krámu ...
Agáta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajímalo by mě, jak jste na tom vy - ostatní chovatelé koz - s vyvážeností produkce a jejího užití, já např. vlastním dvě kozy (ta chovná zvířata ), denně od nich mám tak 6 litrů výborného mlíčka, podělím kočičky, psa, sousedovic psa, udělám pár sýrů (ty pak rozdávám po rodině, kamarádech a známých, hromady si toho bere manžel do práce - ještě se mu nepřejedly - ), něco zkaženého se hodí slípkám a někdy mám pocit, že bych mohla zásobovat menší market. Prostě to nestačíme ujídat.
Jak to děláte vy - prodáváte? A pokud ano, jakým způsobem, máte ŽL a posvěcené všechny hygienické požadavky, rozdáváte, směňujete za něco jiného, nebo lijete mléko prasátkům, případně kopřivám?
Už jsem i uvažovala o tom, že kozeny dám pryč, tolik práce a já si pak nakonec koupím kus eidamu v krámu ...
Agáta
Se dvěma kozama si nemůžete stavět minimlíkárnu za milióny, teda můžete, když nevíte, co s těma miliónama, že
Jestli máte komu prodávat, nebo s někým směňovat - dělejte to, ale bacha na lidi, aby vás někdo ze závisti neprásknul, to by byl malér. Zvířatům se mlíko taky dá v pohodě lít, sama jsem to roky dělala, prasátka si jen mlaskaly. Ale nejvíc bych vám doporučila vyzkoušet i jiné výrobky, než čerstvý sýr, ať to nemáte tak jednotvárné. Kdyby se něco nepovedlo, máte ty slepice . Kopřivám to nelejte, ty se vám neodvděčí a když, tak to se vám líbit nebude
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajímalo by mě, jak jste na tom vy - ostatní chovatelé koz - s vyvážeností produkce a jejího užití, já např. vlastním dvě kozy (ta chovná zvířata ), denně od nich mám tak 6 litrů výborného mlíčka, podělím kočičky, psa, sousedovic psa, udělám pár sýrů (ty pak rozdávám po rodině, kamarádech a známých, hromady si toho bere manžel do práce - ještě se mu nepřejedly - ), něco zkaženého se hodí slípkám a někdy mám pocit, že bych mohla zásobovat menší market. Prostě to nestačíme ujídat.
Jak to děláte vy - prodáváte? A pokud ano, jakým způsobem, máte ŽL a posvěcené všechny hygienické požadavky, rozdáváte, směňujete za něco jiného, nebo lijete mléko prasátkům, případně kopřivám?
Už jsem i uvažovala o tom, že kozeny dám pryč, tolik práce a já si pak nakonec koupím kus eidamu v krámu ...
Agáta
Já dělám celou řadu sýrů - od žervé přes cottage, čerstvý sýr s různými bylinkami a příchutěmi až po polotvrdý ( taktéž mnoha chutí), plísňáky a uzený. Zatím se mi to nepřejedlo, část sýrů voskuji a skladuji na horší časy... A v marketu regály se sýry prostě míjím. Ještě musím vymakat lis na tvrdé sýry a už budu dokonale spokojená, protože tvrdý sýr mi momentálně moc nejde... Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dělám celou řadu sýrů - od žervé přes cottage, čerstvý sýr s různými bylinkami a příchutěmi až po polotvrdý ( taktéž mnoha chutí), plísňáky a uzený. Zatím se mi to nepřejedlo, část sýrů voskuji a skladuji na horší časy... A v marketu regály se sýry prostě míjím. Ještě musím vymakat lis na tvrdé sýry a už budu dokonale spokojená, protože tvrdý sýr mi momentálně moc nejde... Radmila
Dobrý den ,čtu tady váš příspěvek,měl bych zájem něco taky vytvořit, zda by byla naděje na nějaký recept sýrů ,jsem s mamželkou doma je po nemoci v důchodu ,měla nádor, máme 2 kozy, čtu tady jak píšete ohledně tvrdého sýru, nešlo by to dát do forem jak jsou na výrobu paštiky nebo šunky nechá se to pěkně slisovat. nevím jaké s tim máte zkušenosti. Používaj to řeznici. Kdyby to šlo poslat nějaký postup na výrobu byl bych velice rád, kupuji si brynzu a moc nám chutná , jestli se nechá něco podobnýho vytvořit . Děkuji a přeji pěkný den. zdravím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dělám celou řadu sýrů - od žervé přes cottage, čerstvý sýr s různými bylinkami a příchutěmi až po polotvrdý ( taktéž mnoha chutí), plísňáky a uzený. Zatím se mi to nepřejedlo, část sýrů voskuji a skladuji na horší časy... A v marketu regály se sýry prostě míjím. Ještě musím vymakat lis na tvrdé sýry a už budu dokonale spokojená, protože tvrdý sýr mi momentálně moc nejde... Radmila
Radmilo tvrdý sýr jsem \" mačkali\" ve formičkách, co vypadaly jako zmenšené skruže do studny. Bez dna, žádné díry.Kolmé stěny . Prostě vyšší kroužek . Musíte mít minimálně 3 naplněně, aby se to celé nekinklalo. Pod \" miniskruž \" do vysokého plechu na pečení dáte třeba dětskou vyvařenou plenu, nebo gázu. Formičky postavíte do trojuhelniku, aby se vám to nekácelo , a plníte. Sýřeninu nandáte do formičky hodně \" vrchem \" pokud možno do všech tří stejně. Lze přidávat , pokud vám klesne množství pod hranu \" skruže\". Zatížíte prkýnkem, nejlépe umělohmotným a na něj postavíte hrnec. Jak si to sedá klidně přilévejte vodu do hrnce , tím zvýšíte tlak. Sýry nechte stát klidně v syrovátce, dokonce jí pan mistr zahříval. Tím, že do syrovátky přilil další teplou. A druhý den můžete vyjmout z formiček.Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den ,čtu tady váš příspěvek,měl bych zájem něco taky vytvořit, zda by byla naděje na nějaký recept sýrů ,jsem s mamželkou doma je po nemoci v důchodu ,měla nádor, máme 2 kozy, čtu tady jak píšete ohledně tvrdého sýru, nešlo by to dát do forem jak jsou na výrobu paštiky nebo šunky nechá se to pěkně slisovat. nevím jaké s tim máte zkušenosti. Používaj to řeznici. Kdyby to šlo poslat nějaký postup na výrobu byl bych velice rád, kupuji si brynzu a moc nám chutná , jestli se nechá něco podobnýho vytvořit . Děkuji a přeji pěkný den. zdravím.
Napiste mi , hema63@seznam.cz poslu vám nějaké recepty.