Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.17
Jde vyrobit sýr z krabicového mléka? Po zasyření se mi to vůbec nechce srazit. Máte někdo zkušenosti?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jde vyrobit sýr z krabicového mléka? Po zasyření se mi to vůbec nechce srazit. Máte někdo zkušenosti?
Bohužel nejde. Bílkovina je vysokozahřívaná a k výrobě sýrů se nedá použít. Ulovte někde majitele krávy nebo kozy .Možná by to šlo z takového toho čerstvého mléka - tuším třídenní se to jmenuje, v lahvích to prodávají, ale už jsem to dlouho neviděla... / já štastná majitelka dvou koz
/ ta čeština je ale řeč, co ? / okolo mléka a sýrů chodim v krámu dost nepozorně...Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jde vyrobit sýr z krabicového mléka? Po zasyření se mi to vůbec nechce srazit. Máte někdo zkušenosti?
Aspoň vidíte, jak daleko má tahle hmota s téměř nekonečnou "čerstvostí" daleko do mléka. Nejlépe bude, jak radí Helena, sehnat si čerstvé " od čepu". Jestli chcete ještě experimentovat, tak tedy ne s krabicovým trvanlivým, ale petkovým čerstvým třeba od Olmy, to by mohlo při troše štěstí vyjít
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aspoň vidíte, jak daleko má tahle hmota s téměř nekonečnou "čerstvostí" daleko do mléka. Nejlépe bude, jak radí Helena, sehnat si čerstvé " od čepu". Jestli chcete ještě experimentovat, tak tedy ne s krabicovým trvanlivým, ale petkovým čerstvým třeba od Olmy, to by mohlo při troše štěstí vyjít
Jiřina
my jsme to zkoušeli několikrát, z biomléka naprosto v poho, ale fungovalo nám to
i z krabicáku. Neříkám, že to byl dobrý sýr, ale jedlý byl a nějak se to srazilo i tak. Trvanlivé jsme nezkoušeli. Obecně vzato je mlíko v krabici sračka, která s mlíkem nemá společného kromě názvu asi nic. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jde vyrobit sýr z krabicového mléka? Po zasyření se mi to vůbec nechce srazit. Máte někdo zkušenosti?
Dobrý den všem, jednou jsem viděl v bedně kuchaře a ten vysvětloval jak se vyrábí trvanlivé mléko , vezme se mlélo odstředí se tak až z něj zbyde jenom kaseinová voda a potom se do ní přimíchá řepkový olej vzniklá bílá emulze se dá kromě plnění do krabic s názvem trvanlivé mléko s úspěchem použít na chlazení vrtáků při obrábění kovů, jen pro lidi je trošku těžce stravitelná zato v regále supermarketu vydrží skoro věčně.
Takže "dobrou chuť " . S pozdravem ML
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, jednou jsem viděl v bedně kuchaře a ten vysvětloval jak se vyrábí trvanlivé mléko , vezme se mlélo odstředí se tak až z něj zbyde jenom kaseinová voda a potom se do ní přimíchá řepkový olej vzniklá bílá emulze se dá kromě plnění do krabic s názvem trvanlivé mléko s úspěchem použít na chlazení vrtáků při obrábění kovů, jen pro lidi je trošku těžce stravitelná zato v regále supermarketu vydrží skoro věčně.
Takže "dobrou chuť " . S pozdravem ML
Jé fuj. Že to vůbec vydržíme.Je pravda,že když se zkazí krabicák,tak je to slušný smrad. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, jednou jsem viděl v bedně kuchaře a ten vysvětloval jak se vyrábí trvanlivé mléko , vezme se mlélo odstředí se tak až z něj zbyde jenom kaseinová voda a potom se do ní přimíchá řepkový olej vzniklá bílá emulze se dá kromě plnění do krabic s názvem trvanlivé mléko s úspěchem použít na chlazení vrtáků při obrábění kovů, jen pro lidi je trošku těžce stravitelná zato v regále supermarketu vydrží skoro věčně.
Takže "dobrou chuť " . S pozdravem ML
No fuj! ještě že mám ty kozenky a v zimě když nedojíme máme par vesnic dál kravín kam jezdíme pro mlíko!