Časová náročnost výroby sýrů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.6.2007 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Neregistrovaný uživatel

20.6.2007 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Dobrý, Renato! Já nemám doma typického bručouna, spíš instatního nadšence, jak rychle pro něco zahoří, tak rychle vychladne. Takže kdysi před léty, když jsme s kozami a sýry začínali, sýřil, srážel, vařil, ochucoval ... .nadšení velké. Pak nadšení opadalo, stále bylo něco důležitějšího (obvykle počítač, televize, spánek, kamarádi ... ), takže síry všelijak přecházeli naočkované x hodin, válely se ve slaném nálevu několik dní a tak dále. Když už se do toho ten, pán, co s ním bydlím, pustil, byl on ten, kdo ještě o půlnoci mlátil hrnci a já ráno našla sice hotové dílo, ale kuchyň - pardón - zasr...á až po strop, všude neumyté nádobí, zaschlé mléko, syrovátka ... víte asi,jak blbě se to myje. A od té doby vařím sýry já. Protějšek je rád, že se této povinnosti zbavil a proti mému pobytu v kuchyni nic nenamítá.
Takže vás zdravím a vyslovuji vám pochopení, protože každá z nás asi máme doma něco podobného jen v malých obměnách.
Agáta

Neregistrovaný uživatel

20.6.2007 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Já končím o pulnoci pravidelne, a ten muj brucí jako grizlly. Je neprijemnej jako osiny v zadku. Ale to já končím i bez sýra bezne.......ach jo.dnmesk ajsme napríklad zjistila, ze kdyz neni nikdo doma, nejsnáz dostanu seno na vodr, kdyz ho na zahrade nalozim primerene do plachty, hodim na zada a vynesu po zebriku.. Malej valnicek , dosusenej do Hasicu / bylo mi ůlíto i sena i hasicu- chodili s tim jako s horkou vodou , nechcete tpo nekdo ? nechcete to nedko - nikdo, Kazdej chce baliky... Sla na patnactkrát . Doufám ze po me , az se dobelhám vecer do postele nebude chítt žádnou vášeň ...

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 05:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.23

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý, Renato! Já nemám doma typického bručouna, spíš instatního nadšence, jak rychle pro něco zahoří, tak rychle vychladne. Takže kdysi před léty, když jsme s kozami a sýry začínali, sýřil, srážel, vařil, ochucoval ... .nadšení velké. Pak nadšení opadalo, stále bylo něco důležitějšího (obvykle počítač, televize, spánek, kamarádi ... ), takže síry všelijak přecházeli naočkované x hodin, válely se ve slaném nálevu několik dní a tak dále. Když už se do toho ten, pán, co s ním bydlím, pustil, byl on ten, kdo ještě o půlnoci mlátil hrnci a já ráno našla sice hotové dílo, ale kuchyň - pardón - zasr...á až po strop, všude neumyté nádobí, zaschlé mléko, syrovátka ... víte asi,jak blbě se to myje. A od té doby vařím sýry já. Protějšek je rád, že se této povinnosti zbavil a proti mému pobytu v kuchyni nic nenamítá.
Takže vás zdravím a vyslovuji vám pochopení, protože každá z nás asi máme doma něco podobného jen v malých obměnách.
Agáta

renato,
nekdo je aktivnejsi nekdo ne. Budte rada, ze brucoun ma o vas zajem . Kdyby tomu tak nebylo s nejvetsi pravdepodobnosti by mel milenku.Znam to z domova. Manzelka me chce udelat radost a tak vari a
vyvaruje az do pulnoci a ja nadrzenej jako bobr cekam do poulnoci nez me unava zmuze. A muzu vas renato upozornit ze to vyvareni bych klidne ozelel. Jsme proste jini. Nechtel bych rypat do agaty ale pokud ma radostne poskakujiciho muze bez vetsich naroku bud na to neni to se taky stava nebo to resi jinde. My chlapy to je hruza co??

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Trochu od tématu: nemohla byste mi prosím poslat recept na sýr? Doma děláme tvaroh a jogurt, ale na sýr pořád nemáme recept... Kdyžtak e-mail je mojziso@gymhu.cz, tak kdybyste měla chvíli čas, tak bych byla moc ráda Věra

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
renato,
nekdo je aktivnejsi nekdo ne. Budte rada, ze brucoun ma o vas zajem . Kdyby tomu tak nebylo s nejvetsi pravdepodobnosti by mel milenku.Znam to z domova. Manzelka me chce udelat radost a tak vari a
vyvaruje az do pulnoci a ja nadrzenej jako bobr cekam do poulnoci nez me unava zmuze. A muzu vas renato upozornit ze to vyvareni bych klidne ozelel. Jsme proste jini. Nechtel bych rypat do agaty ale pokud ma radostne poskakujiciho muze bez vetsich naroku bud na to neni to se taky stava nebo to resi jinde. My chlapy to je hruza co??

Pro pána ...184.23 ... :
Vy jste můj příspěvek moc nepochopil, jinak "děkuji", že jste z pár řádků vyanalizoval naši domácí erotickou pohodu , obdivuhodné. Já jsem se přeci o ničem takovém nezmiňovala, no možná čtete mezi řádky.
Ag.
P. S. Málem mě ranilo, když jsem viděla, že jsem napsala síry, samozřejmě vím, že se píše sýry, překleplo mi to buď na klávesnici nebo v hlavě

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.190

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Tak to znám.Ten můj bručí na všechny zvířata.Nejraděj by mě viděl u plotny od rána do večera.Tudíž soudím,že výroba sýra domácího by mu určitě nevadila.Nejvíc mu vadí,že zvířata mi zabírají spoustu času,který bych mohla využít jinak.A já si zase nedovedu představit,že bych někdy,někde žila bez těch chlupatých potvůrek.Stojí mě sice hodně nervů,času práce a peněz,ale co bych si bez nich počala.Vím,že spousta lidí mě má za blázna,pořád se ptají proč to chovám,a co z toho mám.... Když jsem měla na předvýchovu asist.pejska,tak první otázka kterou mi pokládali lidé z vesnice,byla,cože mi platí.Když jsem řekla,že nic,ťukali si na hlavu.Můj muž sice bručí,ale ví že bez zvířat bych byla nesnesitelná,tak mi je trpí.Byla bych sice radši,kdyby byl stejně nadšený jako já....

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Trochu od tématu: nemohla byste mi prosím poslat recept na sýr? Doma děláme tvaroh a jogurt, ale na sýr pořád nemáme recept... Kdyžtak e-mail je mojziso@gymhu.cz, tak kdybyste měla chvíli čas, tak bych byla moc ráda Věra

Hodně rad nejdete na www. malakozifarma.cz.
Já vám napíši můj recept.
Mléko dám do hrnce ,zahřeji na 72stupňů,schladím na jak kdy cca 30-40 stupňů podle sýra .přidám syřidlo a čekám . Až se vytvoří sýřenina ,tak ji v hrnci rozkrájím a zahřívám na konzistenci míchaných vajíček. Scedím ,osolím,přichutím kořením,bylinkami atd. a dávám do formiček. A jíme druhý den. Snad jsem něco nevynechala. Pak je samo celá řada receptů. Renata

Neregistrovaný uživatel

21.6.2007 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to znám.Ten můj bručí na všechny zvířata.Nejraděj by mě viděl u plotny od rána do večera.Tudíž soudím,že výroba sýra domácího by mu určitě nevadila.Nejvíc mu vadí,že zvířata mi zabírají spoustu času,který bych mohla využít jinak.A já si zase nedovedu představit,že bych někdy,někde žila bez těch chlupatých potvůrek.Stojí mě sice hodně nervů,času práce a peněz,ale co bych si bez nich počala.Vím,že spousta lidí mě má za blázna,pořád se ptají proč to chovám,a co z toho mám.... Když jsem měla na předvýchovu asist.pejska,tak první otázka kterou mi pokládali lidé z vesnice,byla,cože mi platí.Když jsem řekla,že nic,ťukali si na hlavu.Můj muž sice bručí,ale ví že bez zvířat bych byla nesnesitelná,tak mi je trpí.Byla bych sice radši,kdyby byl stejně nadšený jako já....

Ještě jsem chtěla napsat ,že děkuji za odpovědi a reakce. Je to úsměvné čtení a je to všude stejné. Tak jsem v klidu. Renata

Neregistrovaný uživatel

22.6.2007 07:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hodně rad nejdete na www. malakozifarma.cz.
Já vám napíši můj recept.
Mléko dám do hrnce ,zahřeji na 72stupňů,schladím na jak kdy cca 30-40 stupňů podle sýra .přidám syřidlo a čekám . Až se vytvoří sýřenina ,tak ji v hrnci rozkrájím a zahřívám na konzistenci míchaných vajíček. Scedím ,osolím,přichutím kořením,bylinkami atd. a dávám do formiček. A jíme druhý den. Snad jsem něco nevynechala. Pak je samo celá řada receptů. Renata

Dodám k Renatě , že po zchlazení na 35 naočkujte zakysanou smetanou.Klasický koupený libovolný / tedy nejlevnější kelímek / na 10 litru .po pul hodine pridejte syřidlo. Platí čím vyšší teplota / ale pouze do 40 oC !!! / tím tvrdší sýr. a jde o pulstupně, od zhruba 35 do 40 víc ne !!! .helena

Neregistrovaný uživatel

22.6.2007 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dodám k Renatě , že po zchlazení na 35 naočkujte zakysanou smetanou.Klasický koupený libovolný / tedy nejlevnější kelímek / na 10 litru .po pul hodine pridejte syřidlo. Platí čím vyšší teplota / ale pouze do 40 oC !!! / tím tvrdší sýr. a jde o pulstupně, od zhruba 35 do 40 víc ne !!! .helena

Já jsem taky očkovala zakysankou a jednou jsem neměla a nic se nestalo ,tak nedávám. Renata

Neregistrovaný uživatel

22.6.2007 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem taky očkovala zakysankou a jednou jsem neměla a nic se nestalo ,tak nedávám. Renata

No ono se to projeví na vyšší výtežnosti a pak na tom, že ty baterie žijou v tom sýru dále, - a jsou to ty kulturní bakterie - chrání vám sýr před ostatními breberkami. A pokud ho necháte tak tři čtyři dny uležet , jen získá ... mňam .helena

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Toto je spíše dotaz na ženský. Vyrábím sýr a někdy i ve všední den ,ale až když přijdu z práce. No a než ztermizuji,schladím,než se udělá sýřenina atd. uteče hromada času a končím tak o půlnoci a tomu mému se to nelíbí. Mám jenom takového brůču já nebo se vyskytuje bručoun i jinde. Sýr jí ve velkém ,ale asi by chtěl aby se udělal hned a hned se ani pes nevy....Můžete sem napsat jak to řešíte vy jestli to řešíte?Ještě můžu kozí mlíko lít praseti ,ale nemám sílu.Díku za podporu.Jsem moc zvědavá na odezvu. Renata

Ahoj Renato,
právě dneska mám pro Tebe svou zkušenost. Já jsem navečer zasýřila mléko, mělo stát asi hodinu. Sla jsem si na půlhodku lehnout a vzbudila jsem se až ráno.Samozřejmě sýřenina vypadala na vyhazov. Nicméně jsemholka spořivá a sýr jsem dle návodu dodělala, jako by oněch spousta hodin neuteklo. A výsledek? K nerozeznání od běžného výsledku. R.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj Renato,
právě dneska mám pro Tebe svou zkušenost. Já jsem navečer zasýřila mléko, mělo stát asi hodinu. Sla jsem si na půlhodku lehnout a vzbudila jsem se až ráno.Samozřejmě sýřenina vypadala na vyhazov. Nicméně jsemholka spořivá a sýr jsem dle návodu dodělala, jako by oněch spousta hodin neuteklo. A výsledek? K nerozeznání od běžného výsledku. R.

Taky to musím takhle někdy udělat . Mlíko přikryji ,aby se do něho někdo nevloupal a sýr se povede. Ale mám pocit ,že asi záleží na teplotě. V zimě ,když nestojí při pokojové teplotě ,tak to letí čuníkům. Já ho dělám mimo kuchyň ,kde netopíme. Jsem ráda,že se Vám podařil. Renata

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky to musím takhle někdy udělat . Mlíko přikryji ,aby se do něho někdo nevloupal a sýr se povede. Ale mám pocit ,že asi záleží na teplotě. V zimě ,když nestojí při pokojové teplotě ,tak to letí čuníkům. Já ho dělám mimo kuchyň ,kde netopíme. Jsem ráda,že se Vám podařil. Renata

Ještě se neskromě pochválím. O víkendu jsme měli oslavu . Tak jsme grilovali kozlíka a mimo jiné jsem na stůl dala kozí sýr. Byli tam dva profi kuchaři /výborní/ a chválou nešetřili ,tak jsem byla opravdu ráda,že nám to pochválili i profíci. Ale to možná potěší i vás ,když vás za tu lopotu někdo pochválí a všechno se sní. Renata

Neregistrovaný uživatel

26.6.2007 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě se neskromě pochválím. O víkendu jsme měli oslavu . Tak jsme grilovali kozlíka a mimo jiné jsem na stůl dala kozí sýr. Byli tam dva profi kuchaři /výborní/ a chválou nešetřili ,tak jsem byla opravdu ráda,že nám to pochválili i profíci. Ale to možná potěší i vás ,když vás za tu lopotu někdo pochválí a všechno se sní. Renata

Malá rada pro onoho sexualního analitika/184,23/ Zkuste někdy manželce/přítelkiňi/ s tím vyvařováním a děláním sýrů atd. pomoct ! práce bude rychleji provedena takže nebudete muset čekat v posteli než vyčerpáním usnete.A když po této akci ještě přidáte trošku uznání a semtam njaký byť malý kompliment naladíte si partnerku i na řešení vašeho "bobřího problému" uvidíte že úspěch bude zaručení u nás to funguje

Přidejte reakci

Přidat smajlík