Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.244
Renato, dočtla jsem se, že jste grilovali kozlíka. Nemůžeš prosím poslat postup? Jak na to? Také mám jednoho na grilování, tak se ráda přiučím. Co takhle i jiné recepty na maso ? Děkuji . Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Renato, dočtla jsem se, že jste grilovali kozlíka. Nemůžeš prosím poslat postup? Jak na to? Také mám jednoho na grilování, tak se ráda přiučím. Co takhle i jiné recepty na maso ? Děkuji . Jarmila - kozí farma ROZINKA
Přidávám se k Jarmile. Já mám také zájem o postup. Retato, prosím, podělte se s námi - mužete vynechat zabíjení a konzumaci, to bychom zvládli. Ale co mezi tím dělat s kozlíkem ??? Děkuji Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přidávám se k Jarmile. Já mám také zájem o postup. Retato, prosím, podělte se s námi - mužete vynechat zabíjení a konzumaci, to bychom zvládli. Ale co mezi tím dělat s kozlíkem ??? Děkuji Ludmila
Děkuji za zájem. Tak kozlíka jsme napíchali česnekem / kapsa-do ní stroužek/.Pak jsem si připravila slunečnicový olej ,česnekové gril koření ,rozmarýn a šalvěj/čerstvé bylinky/ a touto kašičkou jsem kozlíka pomatlala zevnitř i zvenčí. Odpočíval v lednici dva dny. Mužskej ho dal na rožeň asi v půl druhý a kolem osmé cca byl dopečený až ke kosti . Potírali jsme ho gril kořením se sl.olejem. Byla to opravdu delikatesa. Topil tvrdým dřívím a teď nevím jestli tam byl i ovocňan. Ať vám chutná. Můj postřeh: kozlečí opravdu moc nepotřebuje,je to výborné masíčko samo o sobě. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za zájem. Tak kozlíka jsme napíchali česnekem / kapsa-do ní stroužek/.Pak jsem si připravila slunečnicový olej ,česnekové gril koření ,rozmarýn a šalvěj/čerstvé bylinky/ a touto kašičkou jsem kozlíka pomatlala zevnitř i zvenčí. Odpočíval v lednici dva dny. Mužskej ho dal na rožeň asi v půl druhý a kolem osmé cca byl dopečený až ke kosti . Potírali jsme ho gril kořením se sl.olejem. Byla to opravdu delikatesa. Topil tvrdým dřívím a teď nevím jestli tam byl i ovocňan. Ať vám chutná. Můj postřeh: kozlečí opravdu moc nepotřebuje,je to výborné masíčko samo o sobě. Renata
Teda dámy chudák kozlík! Ale stejně vám závidím že dokážete vlastní zvíře konzumovat a ještě si pochutnat To já ač máme dvůr plný drůbeže králiků koz a i prasata tak pozřu s klidem a chutí jen vejce mléko a výrobky z mléka! A maso kupuju pro sebe u řezníka nebo aspoň to živé odvezu ke "zpracování" ke známím a pak idu pro anonymní balíčky masa!
Honza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda dámy chudák kozlík! Ale stejně vám závidím že dokážete vlastní zvíře konzumovat a ještě si pochutnat To já ač máme dvůr plný drůbeže králiků koz a i prasata tak pozřu s klidem a chutí jen vejce mléko a výrobky z mléka! A maso kupuju pro sebe u řezníka nebo aspoň to živé odvezu ke "zpracování" ke známím a pak idu pro anonymní balíčky masa!
Honza
Při čtení postupu na grilování kozlíka jsem se přistihla, že se usmívám a normálně polykám. Mně to snad voní i z toho počítače. Děkuji Renatě, mám zde také jednoho adepta na gril.
Honzo, říká se, že kdo jednou zkusí- ten pak musí ! . Popřemýšlejte o co jste ochuzen. Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Při čtení postupu na grilování kozlíka jsem se přistihla, že se usmívám a normálně polykám. Mně to snad voní i z toho počítače. Děkuji Renatě, mám zde také jednoho adepta na gril.
Honzo, říká se, že kdo jednou zkusí- ten pak musí ! . Popřemýšlejte o co jste ochuzen. Ludmila
apage saatanas, redukuji hmotnost. Jéžíš. to musela být bašta. Slintám. Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
apage saatanas, redukuji hmotnost. Jéžíš. to musela být bašta. Slintám. Martina
...a živíte se kvůli tomu kořínkama a bejlím? Když to kůzle "nezvládnete" sama na posezení, neublíží, je to dietní masíčko
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...a živíte se kvůli tomu kořínkama a bejlím? Když to kůzle "nezvládnete" sama na posezení, neublíží, je to dietní masíčko
Jiřina
Z toho jsem vyléčená. Přeci kolem toho nebudu celý rok lítat,aby to pak zblajznul někdo cizí. Stejně když náhodou něco přenechám ,tak to jde od nás zabité. Mám jistotu,že to proběhlo v klidu. Ze začátku ,to bylo taky těžké.Ale mám pocit,že tak vychovávám i děti. Když se budu ošklíbat ,tak co budou dělat ony? A pak moje snažení pozbývá smysl.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda dámy chudák kozlík! Ale stejně vám závidím že dokážete vlastní zvíře konzumovat a ještě si pochutnat To já ač máme dvůr plný drůbeže králiků koz a i prasata tak pozřu s klidem a chutí jen vejce mléko a výrobky z mléka! A maso kupuju pro sebe u řezníka nebo aspoň to živé odvezu ke "zpracování" ke známím a pak idu pro anonymní balíčky masa!
Honza
Milý Honzo,tím si prošel asi každý.Ještě nedávno,když už jsme se odhodlali pozřít jehněčí,měnili jsme naše za cizí.K velkému obveselení všech sousedů.Už v loni,jsem zakázala jména.Jehnˇata jsou mrchy kudrnatý a kůzlata čůzy medůzy.Prasíci jsou slušně zdivočelí,takže žádný mazlíkování.Než kupovat zelené maso někde v krámě,raději naše.Rodina byla postavena před rozhodnutí,buď naše maso,nebo si chcípněte hlady.Pud sebezáchovy byl silnější,dětičky dlabou naše masíčko a starší dcera je schopná asistovat i přímo u zabíjení (což já ještě nemůžu).S
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...a živíte se kvůli tomu kořínkama a bejlím? Když to kůzle "nezvládnete" sama na posezení, neublíží, je to dietní masíčko
Jiřina
bejlím,
kořínky nerada,
hlízy mám zakázané.
Vím, že kůzle je vysoce dietní, ale tak nějak jsem nasála z popisu vůni a chutě i toho, co ke kůzleti... a slinné žlázy zareagovaly.
Asi jako Balounovi ve Švejkovi na zabíjačce
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milý Honzo,tím si prošel asi každý.Ještě nedávno,když už jsme se odhodlali pozřít jehněčí,měnili jsme naše za cizí.K velkému obveselení všech sousedů.Už v loni,jsem zakázala jména.Jehnˇata jsou mrchy kudrnatý a kůzlata čůzy medůzy.Prasíci jsou slušně zdivočelí,takže žádný mazlíkování.Než kupovat zelené maso někde v krámě,raději naše.Rodina byla postavena před rozhodnutí,buď naše maso,nebo si chcípněte hlady.Pud sebezáchovy byl silnější,dětičky dlabou naše masíčko a starší dcera je schopná asistovat i přímo u zabíjení (což já ještě nemůžu).S
No jo když já ten problém nemám jen u kůzlat ale i u slepice atd! A co se tíče zabíjačky tak vám jí bez problému udělám ale pak to nejím!! Proto mě mají sousedi rádi a zvou mě na každou zabíjačku udělám precizní práci neuždibuju! A vejslušku si taky můžou dodpustit
Takže ekonomicky je to víjde docela dobře!
Ale snad se to taky jednou naučím
ale teď ještě ne
Honza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.186
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milý Honzo,tím si prošel asi každý.Ještě nedávno,když už jsme se odhodlali pozřít jehněčí,měnili jsme naše za cizí.K velkému obveselení všech sousedů.Už v loni,jsem zakázala jména.Jehnˇata jsou mrchy kudrnatý a kůzlata čůzy medůzy.Prasíci jsou slušně zdivočelí,takže žádný mazlíkování.Než kupovat zelené maso někde v krámě,raději naše.Rodina byla postavena před rozhodnutí,buď naše maso,nebo si chcípněte hlady.Pud sebezáchovy byl silnější,dětičky dlabou naše masíčko a starší dcera je schopná asistovat i přímo u zabíjení (což já ještě nemůžu).S
Děkuji za návod a už se těším. Jen ještě jedna technická otázka, to maso bylo na jakém rožni? Dali jste to jen na rošt a otáčeli v intervalech nebo bylo na tyči a točilo se? Jak velký to byl kozlík? Ten náš má okolo 30 kg, mám kulaté narozeniny, tak chci pohostit rodinu. Pořád na kozy nadávají, že na nic jiného nemám čas, tak to mají na usmířenou. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za návod a už se těším. Jen ještě jedna technická otázka, to maso bylo na jakém rožni? Dali jste to jen na rošt a otáčeli v intervalech nebo bylo na tyči a točilo se? Jak velký to byl kozlík? Ten náš má okolo 30 kg, mám kulaté narozeniny, tak chci pohostit rodinu. Pořád na kozy nadávají, že na nic jiného nemám čas, tak to mají na usmířenou. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Točil se a měl cca do 15 kg / po zabití. Bylo mu přes 3 měsíce. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Točil se a měl cca do 15 kg / po zabití. Bylo mu přes 3 měsíce. Renata
no tak já se musím přiznat že jsem měla 3kozy ,umřely stářím a kůzlata se prodala jelikož je nemůžem pozřít ,nyní mám kozu jen jednu . Překvapujete mě ženský ,ale je to o nátuře. Simona
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak já se musím přiznat že jsem měla 3kozy ,umřely stářím a kůzlata se prodala jelikož je nemůžem pozřít ,nyní mám kozu jen jednu . Překvapujete mě ženský ,ale je to o nátuře. Simona
Řekla bych, že je to spíše o výchově a ne o nátuře. Od mala jsem vyrůstala na venkově, kde zabíjačky byly naprosto normální věc a i jako malé jsme byli k zabíjačce bráni a vše probíhalo naprosto přirozeně. Raději jsem, když vím, jakým způsobem zvíře vyrůstalo, jak bylo živeno, než si jít maso koupit do supermárketu. Jednou jsme to zkusily a děti nám koupené maso odmítli jíst, takže už pouze a jen vlastní a domácí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.64
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řekla bych, že je to spíše o výchově a ne o nátuře. Od mala jsem vyrůstala na venkově, kde zabíjačky byly naprosto normální věc a i jako malé jsme byli k zabíjačce bráni a vše probíhalo naprosto přirozeně. Raději jsem, když vím, jakým způsobem zvíře vyrůstalo, jak bylo živeno, než si jít maso koupit do supermárketu. Jednou jsme to zkusily a děti nám koupené maso odmítli jíst, takže už pouze a jen vlastní a domácí.
Výchovou to není! Já taky byla účastnice zabíjaček všeho možného-jako dítě- a dopadlo to naopak! Nesnědla bych vlastní kuře a dřív jsem obrečela i každého cizího kozlíka.A žádná zvířata od nás neskončí na pekáči, ať se mi každý směje jak chce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výchovou to není! Já taky byla účastnice zabíjaček všeho možného-jako dítě- a dopadlo to naopak! Nesnědla bych vlastní kuře a dřív jsem obrečela i každého cizího kozlíka.A žádná zvířata od nás neskončí na pekáči, ať se mi každý směje jak chce.
Ale pak si jdete koupit plátky masa nebo řízky vepřového do obchodu...
Ale to bylo taky živé zvíře, nevyrostlo v regále či ve fabrice.
Dle mě je mnohem méně drastické, vědět, co zvíře žralo, jak se s ním zacházelo, kde bylo chováno nežli anonymní maso, kdesi z velkovýkrmen...Přála bych Vám přečíst si článek z odborného zemědělsko-veterinárního měsíčníku Nás Chov o vámi tak děsně propagovaném zdravém a dietním kuřecím mase...to je namina...
Pak je další věcí, že dnes se považují všichni za chovatele, jenže musí se oddělit chov domácích miláčků - kočky, psi, křečci a chov hospodářských zvířat - skot, kozy, ovce,...pak rozlišovat zvířata chovná a zvířata žírná (na maso)
Pokud to někdo nepozře at to nemá jinému za zlé. Koza je hospodářské zvíře a i v dávné minulosti bylo chováno pro užitek - na maso a pro mléko.
Navíc maso těchto doma vykrmených zvířat je mnohem zdravější a má vyšší nutriční hodnotu.
Člověk je všeravec a tak nechápu lidi, co odsuzují živočišné potraviny...
Je to to samé, jako když v Anglii přišli s nápadem, krmit krávy (býložravce) masokostní moučkou - a tady to máme BSE, TSE...
Hanka MKF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale pak si jdete koupit plátky masa nebo řízky vepřového do obchodu...
Ale to bylo taky živé zvíře, nevyrostlo v regále či ve fabrice.
Dle mě je mnohem méně drastické, vědět, co zvíře žralo, jak se s ním zacházelo, kde bylo chováno nežli anonymní maso, kdesi z velkovýkrmen...Přála bych Vám přečíst si článek z odborného zemědělsko-veterinárního měsíčníku Nás Chov o vámi tak děsně propagovaném zdravém a dietním kuřecím mase...to je namina...
Pak je další věcí, že dnes se považují všichni za chovatele, jenže musí se oddělit chov domácích miláčků - kočky, psi, křečci a chov hospodářských zvířat - skot, kozy, ovce,...pak rozlišovat zvířata chovná a zvířata žírná (na maso)
Pokud to někdo nepozře at to nemá jinému za zlé. Koza je hospodářské zvíře a i v dávné minulosti bylo chováno pro užitek - na maso a pro mléko.
Navíc maso těchto doma vykrmených zvířat je mnohem zdravější a má vyšší nutriční hodnotu.
Člověk je všeravec a tak nechápu lidi, co odsuzují živočišné potraviny...
Je to to samé, jako když v Anglii přišli s nápadem, krmit krávy (býložravce) masokostní moučkou - a tady to máme BSE, TSE...
Hanka MKF
Naprostý souhlas. Máme domácí mazlíčky, což jsou pejsci, kočky, koníci a jeden potkan, potom chovné kusy, které lze přirovnat k domácím mazlíčkům a poté zvířata na zabití. K těm se samozřejmě chováme se vší péčí, jen si je nerozmazlujeme.
Ještě dokážu pochopit lidi, kteří si koupí maso v obchodě, ale nemám ráda ty, kteří si přijdou k nám koupit to naše domácí a přitom nám říkají, že nechápou jak to kůzle či sele můžeme zabít. Samozřejmě, že z toho nemáme radost a nepůsobí nám to potěšení, ale udělat se to musí a čím rychleji, tím lépe. Nikdo z nás nechce, aby to zvíře trpělo, už jen proto, že je máme od mala a půl roku či déle se o ně staráme.
Ještě k tomu původnímu dotazu, kůzlečí je jedno z nejlepších a nejchutnějších mas, které jsme doposud ochutnali a kozu na rožnění nakládáme podobně, jako radila paní nahoře. Příště možná ještě vyzkoušíme přidat do mazání sušené houby nadrobno rozemleté. Houby milujeme a nyní jsme je zkusili přidat do mazání při rožnění prasete a bylo výborné. Na závěr rožnění pod prase jsme do popela ještě hodili pár hrstí čerstvých výhonků z jalovce a pašík chytil konečnou výtečnou vůni a příchuť, možná i toto vyzkoušíme při grilování kůzlete.
Přeji dobrou chuť. Boža
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.64
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale pak si jdete koupit plátky masa nebo řízky vepřového do obchodu...
Ale to bylo taky živé zvíře, nevyrostlo v regále či ve fabrice.
Dle mě je mnohem méně drastické, vědět, co zvíře žralo, jak se s ním zacházelo, kde bylo chováno nežli anonymní maso, kdesi z velkovýkrmen...Přála bych Vám přečíst si článek z odborného zemědělsko-veterinárního měsíčníku Nás Chov o vámi tak děsně propagovaném zdravém a dietním kuřecím mase...to je namina...
Pak je další věcí, že dnes se považují všichni za chovatele, jenže musí se oddělit chov domácích miláčků - kočky, psi, křečci a chov hospodářských zvířat - skot, kozy, ovce,...pak rozlišovat zvířata chovná a zvířata žírná (na maso)
Pokud to někdo nepozře at to nemá jinému za zlé. Koza je hospodářské zvíře a i v dávné minulosti bylo chováno pro užitek - na maso a pro mléko.
Navíc maso těchto doma vykrmených zvířat je mnohem zdravější a má vyšší nutriční hodnotu.
Člověk je všeravec a tak nechápu lidi, co odsuzují živočišné potraviny...
Je to to samé, jako když v Anglii přišli s nápadem, krmit krávy (býložravce) masokostní moučkou - a tady to máme BSE, TSE...
Hanka MKF
Teoreticky s Vámí samozřejmě souhlasím a beru, že je to pokrytecké, i když maso skoro nejím, a o tom, jak se zachází se zvířaty ve velkovýkrmách a na jatkách vím své.Ale právě že se mi nedaří jaksi oddělit domácí mazlíčky od těch hospodářských zvířat .Za zlé to rozhodně nikomu nemám. Já jen chtěla reagovat na příspěvek, že je tento přístup daný výchovou-není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teoreticky s Vámí samozřejmě souhlasím a beru, že je to pokrytecké, i když maso skoro nejím, a o tom, jak se zachází se zvířaty ve velkovýkrmách a na jatkách vím své.Ale právě že se mi nedaří jaksi oddělit domácí mazlíčky od těch hospodářských zvířat .Za zlé to rozhodně nikomu nemám. Já jen chtěla reagovat na příspěvek, že je tento přístup daný výchovou-není.
Podle mě je to stav mysli. Vemte si ,že dávám svým zvířatům to nejlepší ,mají se jako prasata v žitě.A když přijde jejich čas ,tak bych řekla manželovi ,ať jde jehně vyměnit se sousedem ,že to naše nemůžu sníst. Když vím,že ovečky má vylísané a min. liz nevidí celý rok ,tak mě mužskej kopne do zadku,ať to nedělám ,když na to nemám. Musíte si to rozumně vysvětlit . U jiného taky zkončí na pekáči. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě je to stav mysli. Vemte si ,že dávám svým zvířatům to nejlepší ,mají se jako prasata v žitě.A když přijde jejich čas ,tak bych řekla manželovi ,ať jde jehně vyměnit se sousedem ,že to naše nemůžu sníst. Když vím,že ovečky má vylísané a min. liz nevidí celý rok ,tak mě mužskej kopne do zadku,ať to nedělám ,když na to nemám. Musíte si to rozumně vysvětlit . U jiného taky zkončí na pekáči. Renata
z výměny receptů na výbornou baštu jste neustále opakovaným se divením jak to můžete zavraždit posouvány celkem nespravedlivě a podle do role herodesek,
Souhlasím s vámi, Petro, že je to stav mysli.
U nás jsem katanem já, protože když jsem viděla, jak se manžel pere se slepicí a pás dní na to, jak trpí stahovaný zajíc (zastřelený, dar myslivců už ani nevím za co), tak jsem jeho nabídky k přímé pomoci při genocidě na dvorku odmítla a s povděkem přijímám, že připravuje horkou, vodu, vaří mi kafe a hlavně nepřekáží.
Zpočátku jsem vše jedlé napřed rvala do mrazáku a tak po týdnu, dvou zpracovávala po naporcovaných troškách, ted už v pohodě maso naporcuju do mrazáku a droby a maso co jde jen na semletí zpracovávám dál na mlsky do střívka a na paštiky. Zabíjení mi nedělá potěšení, ale hafáky máme pro radost, jeden králík je dceřin mazel, tak má generální pardon a dožije jak dlouho bude sám chtít, ostatní máme na jídlo.
V půli července mě čekají prvně králíci, už dnes jim dávám vrbové větvičky na okus s lehkým pocitem viny. Ale dorůstatá další vrh a jedna samice je zase okocená, je to na maso.
Mám trošku problém s rozhozenou imunitou a metabolismem, doktor mi povolil zeleninu, lahůdkově zrní a vařenou rybu, tak se na dušeného králíka už vlastně těším. Na kontrolu jdu těsně před výřadem první várky, tak se už snad domluvíme na rozšíření sortimentu povolených potravin.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za zájem. Tak kozlíka jsme napíchali česnekem / kapsa-do ní stroužek/.Pak jsem si připravila slunečnicový olej ,česnekové gril koření ,rozmarýn a šalvěj/čerstvé bylinky/ a touto kašičkou jsem kozlíka pomatlala zevnitř i zvenčí. Odpočíval v lednici dva dny. Mužskej ho dal na rožeň asi v půl druhý a kolem osmé cca byl dopečený až ke kosti . Potírali jsme ho gril kořením se sl.olejem. Byla to opravdu delikatesa. Topil tvrdým dřívím a teď nevím jestli tam byl i ovocňan. Ať vám chutná. Můj postřeh: kozlečí opravdu moc nepotřebuje,je to výborné masíčko samo o sobě. Renata
Nechci nikoho napadat, ale když negrilujete pravidelně, tak to těžko dokážete všechno přesně odhadnout.... Znám hodně lidi kteří to potom vyhodí, protože se to nedá pozřit. Celej stroužek.. no nevim, řekl bych že to muže v tom místě zahořknout, když přiložíte víc... Mazat ano, ale nejdříve napíchat tlakově a naložené aspoň 5dni a ne v rychlosoli. Já tedy tyto grilovací hody nechávám odbornikovi, který jich za rok stihne udělat i třicet. A už se na to těšim, to bude žranice a soudek samo nebude chybět, sejde se vždy kolem dvaceti nás. A ti pak zase vracejí, takže tejden co tejden akce. V září grilovaný už nechci ani vidět. LV
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci nikoho napadat, ale když negrilujete pravidelně, tak to těžko dokážete všechno přesně odhadnout.... Znám hodně lidi kteří to potom vyhodí, protože se to nedá pozřit. Celej stroužek.. no nevim, řekl bych že to muže v tom místě zahořknout, když přiložíte víc... Mazat ano, ale nejdříve napíchat tlakově a naložené aspoň 5dni a ne v rychlosoli. Já tedy tyto grilovací hody nechávám odbornikovi, který jich za rok stihne udělat i třicet. A už se na to těšim, to bude žranice a soudek samo nebude chybět, sejde se vždy kolem dvaceti nás. A ti pak zase vracejí, takže tejden co tejden akce. V září grilovaný už nechci ani vidět. LV
Nám z kozlíka zbyly jenom kosti. Profi kuchař to zhodnotil jako vrchol gastronomického umění. Byla jsem upřímě potěšena. Renata