Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Jedovinko sousedi vyklidil půdu na chatě a světe div se našli tam hranatej šunkovar.Chtěli ho vyhodit ale já si vzpoměl na vás! No není novej ale když se vyčistí a vyaří je Ok! Takže pokud máte zájem pošlu vám ho! Stačí napasat na malaceskafarma@seznam.cz a dát mi adresu a já to ihned pošlu! Tedy pokud chcete!
Honza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedovinko sousedi vyklidil půdu na chatě a světe div se našli tam hranatej šunkovar.Chtěli ho vyhodit ale já si vzpoměl na vás! No není novej ale když se vyčistí a vyaří je Ok! Takže pokud máte zájem pošlu vám ho! Stačí napasat na malaceskafarma@seznam.cz a dát mi adresu a já to ihned pošlu! Tedy pokud chcete!
Honza
Pokud by se Jedovinka neozvala nebo neměla zájem, hlásím se jako první náhradník!!! Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud by se Jedovinka neozvala nebo neměla zájem, hlásím se jako první náhradník!!! Radmila
Radmilo, promin, ale Jedovinka tou dobou psala Honzovi majlíka. Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Radmilo, promin, ale Jedovinka tou dobou psala Honzovi majlíka. Martina
Když nejsou šunkovary ,tak zkuste králičí nebo drůbeží tlačenku. Je výborná. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když nejsou šunkovary ,tak zkuste králičí nebo drůbeží tlačenku. Je výborná. Renata
Renátka, napíš recept na králičiu tlačenku. A ak vieš, tak ja na pomazánku z králičej pečienky...
Jano z Pariža
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Renátka, napíš recept na králičiu tlačenku. A ak vieš, tak ja na pomazánku z králičej pečienky...
Jano z Pariža
A nebo paštiku, mňam...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo paštiku, mňam...
Badať rozdelenie Československa- nátierka a paštika je vlastne to isté. Oboje sa natiera na chlieb. Takže, Renatka, pošli recept, pre kraje české, moravské a sliezke, na paštiku a pre kraje slovenské na pomazánku
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Badať rozdelenie Československa- nátierka a paštika je vlastne to isté. Oboje sa natiera na chlieb. Takže, Renatka, pošli recept, pre kraje české, moravské a sliezke, na paštiku a pre kraje slovenské na pomazánku
.
Ty šunkovary snad začnu vyrábět!!!!!!!!
Honza /malaceskafarma/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty šunkovary snad začnu vyrábět!!!!!!!!
Honza /malaceskafarma/
pokud je vazne zacnete vyrabet, tak bych taky jeden prosila
kovbojicek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Renátka, napíš recept na králičiu tlačenku. A ak vieš, tak ja na pomazánku z králičej pečienky...
Jano z Pariža
Jestli neva, že nejsem Renata, Tak zcela obecný recept na paštiku je:
v minimu vody uvař kostry, co zbyly po vykostění masa pro jinou úpravu, jedno jestli králík, kuře, krůta, kachna, husa, perlička, nebo odřezky z prasete a taky žaludky a srdíčka výše uvedené drobotiny. Nebo veterány uvedeného s masem jak houžev.
nech sestydnout, a ober maso a semel je na masomlýnku i s vařenými droby, raději vol hrubší otvory, ale v podstatě je to fuk. Vývar nevylévej.
část jater nakrájej na tenké plátky a nech zatím stranou, zbytek semel
vše pomleté smíchej na konzistenci hustější kaše (přilévej vývar, nejlépe to mastné) a osol, opepři, omajoránkuj, obazalkuj ..... jak je libo, ale pozor při ochutnávání, chut koření se dalším nutným zpracováním zintenzivní. Jestli máš trošku husího nebo kachního sádla, tak vyškvař a přidej taky.
pro okamžité snědení vymaž formu s pevně doléhajícím víkem ( třeba hranatou 0,7 l do mrazničky) sádlem nebo vylož na tenko nakrájenou anglickou. Vrstva haše, plátky jater (můžou se pokapat rumem), haše, plátky jater.....konec haše a špek, pozor, ne zcela do vrchu, ještě se bude vařit a paštika trošku nabude.
vař ve vodní lázni cca hodinu, větší objem déle. Nech vychladit, vyklop, nakrájej na plátky, ..........
Nebo do skleniček od kojenecké výživy, majonézy, klidně i s vyložením špekem. Zase minimálně hodinu a půl sterilovat a UCHOVÁVAT V LEDNICI - JE TO MASOVÁ KONZERVA A RÁDA KVASÍ,
Dopokučuji do 2 měsíců zkonzumavat.
nebo zainvestovat ještě trochu času a balíček střívek na jaternice a hmotu natlačit do střívek, ale tam přimíchat místo plátků pár kostiček jater. Uvařit jako jaternice a zamrazit. Manžel si je v dobách osamění opéká jako normální a libuje si, že je může i večer, protože nejsou mastné, Já je po rozmrazení krájím kolečka na jednohubky, nechá se i mormálně namazat na chleba. Tuto alternativu děláme nejvíc, protože se mi stalo,
že paštika se i přes uložené v lednici a dlouhou sterilizaci už po měsíci nafoukla. Teda víčka. A znepoživatněla se.
Poměr je 2 DÍLY VAŘENÉHO POMLETÉHO MASA A DROBŮ A 1 DÍL SYROVÝCH POMLETÝCH A JEJICH PLÁTEČKŮ.
někde dávají žloutky jako pojivo a zjemnovadlo chuti, ale po lžících vmíchávaný vývar až do požadované konzistence hmoty postačuje.
Drak kuchynák nejsem, ale paštiku dělám vždycky po genocidě vodních ptáků a současném brakování slepic, protože jak to porcuju do mrazáku, tak zbývají odřezky, krky, droby a kostry, tak si paštikou ve střívkách dělám strýčka na přepadovky kamarádů v době večeře a pro manžela jako rychlovka a v mrazničce zabere zlomek místa v porovnání s kostrami, které bych nejspíš stejně mrazila psům. Takhle se dva dny přežerou obranýma kostma a je uklizeno.
Jedovinka Martina
PS Zkuste napřed z minimnožství, třeba na sníme hned, rozšoupnout se v množství surevin nechá vždycky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli neva, že nejsem Renata, Tak zcela obecný recept na paštiku je:
v minimu vody uvař kostry, co zbyly po vykostění masa pro jinou úpravu, jedno jestli králík, kuře, krůta, kachna, husa, perlička, nebo odřezky z prasete a taky žaludky a srdíčka výše uvedené drobotiny. Nebo veterány uvedeného s masem jak houžev.
nech sestydnout, a ober maso a semel je na masomlýnku i s vařenými droby, raději vol hrubší otvory, ale v podstatě je to fuk. Vývar nevylévej.
část jater nakrájej na tenké plátky a nech zatím stranou, zbytek semel
vše pomleté smíchej na konzistenci hustější kaše (přilévej vývar, nejlépe to mastné) a osol, opepři, omajoránkuj, obazalkuj ..... jak je libo, ale pozor při ochutnávání, chut koření se dalším nutným zpracováním zintenzivní. Jestli máš trošku husího nebo kachního sádla, tak vyškvař a přidej taky.
pro okamžité snědení vymaž formu s pevně doléhajícím víkem ( třeba hranatou 0,7 l do mrazničky) sádlem nebo vylož na tenko nakrájenou anglickou. Vrstva haše, plátky jater (můžou se pokapat rumem), haše, plátky jater.....konec haše a špek, pozor, ne zcela do vrchu, ještě se bude vařit a paštika trošku nabude.
vař ve vodní lázni cca hodinu, větší objem déle. Nech vychladit, vyklop, nakrájej na plátky, ..........
Nebo do skleniček od kojenecké výživy, majonézy, klidně i s vyložením špekem. Zase minimálně hodinu a půl sterilovat a UCHOVÁVAT V LEDNICI - JE TO MASOVÁ KONZERVA A RÁDA KVASÍ,
Dopokučuji do 2 měsíců zkonzumavat.
nebo zainvestovat ještě trochu času a balíček střívek na jaternice a hmotu natlačit do střívek, ale tam přimíchat místo plátků pár kostiček jater. Uvařit jako jaternice a zamrazit. Manžel si je v dobách osamění opéká jako normální a libuje si, že je může i večer, protože nejsou mastné, Já je po rozmrazení krájím kolečka na jednohubky, nechá se i mormálně namazat na chleba. Tuto alternativu děláme nejvíc, protože se mi stalo,
že paštika se i přes uložené v lednici a dlouhou sterilizaci už po měsíci nafoukla. Teda víčka. A znepoživatněla se.
Poměr je 2 DÍLY VAŘENÉHO POMLETÉHO MASA A DROBŮ A 1 DÍL SYROVÝCH POMLETÝCH A JEJICH PLÁTEČKŮ.
někde dávají žloutky jako pojivo a zjemnovadlo chuti, ale po lžících vmíchávaný vývar až do požadované konzistence hmoty postačuje.
Drak kuchynák nejsem, ale paštiku dělám vždycky po genocidě vodních ptáků a současném brakování slepic, protože jak to porcuju do mrazáku, tak zbývají odřezky, krky, droby a kostry, tak si paštikou ve střívkách dělám strýčka na přepadovky kamarádů v době večeře a pro manžela jako rychlovka a v mrazničce zabere zlomek místa v porovnání s kostrami, které bych nejspíš stejně mrazila psům. Takhle se dva dny přežerou obranýma kostma a je uklizeno.
Jedovinka Martina
PS Zkuste napřed z minimnožství, třeba na sníme hned, rozšoupnout se v množství surevin nechá vždycky
Martino kolik je asi tak "malo vody"? tohle bych vazne chtela zkusit... je to kdyz das do hrnce vsechny ty kosti, tak aby byly cely ponoreny? nebo ponoreny a jeste kousek vody nad? promin za hloupy dotaz, takovy ty "bezny" veci varim musim rict fakt dobre, ale novinky vzdy chci zkusit podle co nejpresnejsiho recpetu
Dani
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Martino kolik je asi tak "malo vody"? tohle bych vazne chtela zkusit... je to kdyz das do hrnce vsechny ty kosti, tak aby byly cely ponoreny? nebo ponoreny a jeste kousek vody nad? promin za hloupy dotaz, takovy ty "bezny" veci varim musim rict fakt dobre, ale novinky vzdy chci zkusit podle co nejpresnejsiho recpetu
Dani
Asi 3 - 5 cm v mormálním knedlíkáči, v papináku mín, prakticky se to vaří v páře, aby se masíko moc nevyloužilo. Hlavně nedávej k masu ve vývaru zeleninu a do hmoty určení k zavaření nedávej strouhanou cibuli. Oboje podporuje kvasení. A nahoře jsem zapomněla k základnímu koření česnek a kapku nového koření - mletého, ale kořenění je fakt individuální.
Já začínám starýma slepicema, co se vejde, než se uvaří, tak mám už dost vykostěnýho a hlavně čisté droby, tak do té samé horké vody hodím drůbeží žaludky a srdíčka, a krky, pak kostry, protože mají relativně slabou vrstvu masa.
U nás je vždycky porážka hus a kačen obdoba zabijačky, včetně škvarků. Chybí jen tláča.
zlatí králíci, čisté maso je z nich hned a bez bince po celém dvoře.
Kdyžtak to vyzkoušej na jednom starým králíkovi nebo slepici a přikoupeném balíčku drůbežích jater.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi 3 - 5 cm v mormálním knedlíkáči, v papináku mín, prakticky se to vaří v páře, aby se masíko moc nevyloužilo. Hlavně nedávej k masu ve vývaru zeleninu a do hmoty určení k zavaření nedávej strouhanou cibuli. Oboje podporuje kvasení. A nahoře jsem zapomněla k základnímu koření česnek a kapku nového koření - mletého, ale kořenění je fakt individuální.
Já začínám starýma slepicema, co se vejde, než se uvaří, tak mám už dost vykostěnýho a hlavně čisté droby, tak do té samé horké vody hodím drůbeží žaludky a srdíčka, a krky, pak kostry, protože mají relativně slabou vrstvu masa.
U nás je vždycky porážka hus a kačen obdoba zabijačky, včetně škvarků. Chybí jen tláča.
zlatí králíci, čisté maso je z nich hned a bez bince po celém dvoře.
Kdyžtak to vyzkoušej na jednom starým králíkovi nebo slepici a přikoupeném balíčku drůbežích jater.
Martina
diky urcite to zkusim (hned pristi tyden, az nasi nebudou doma, tak zacnu rano, kdyby se to spalilo nebo podobne, abych to stihla vyvetrat:-)) takze ve vysledku je jedno jaky maso bude prevazovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
diky urcite to zkusim (hned pristi tyden, az nasi nebudou doma, tak zacnu rano, kdyby se to spalilo nebo podobne, abych to stihla vyvetrat:-)) takze ve vysledku je jedno jaky maso bude prevazovat?
ano, ale k suchému masu musíte přidat trochu tučného, nebo lžíci sádla, protože by se paštika drobila a velice špatně mazala. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano, ale k suchému masu musíte přidat trochu tučného, nebo lžíci sádla, protože by se paštika drobila a velice špatně mazala. M.
No nevím jak vy ale ti co mají na starosti vydávání tištěné fauny by si měli položit pomalu otázku zda by neměli věnovat aspoň občas jednu stránku receptům z chovatelské kuchyně!!! Toho co tu už vše zaznilo by vystačilo napořádnou knihu! No nebo vydáme společně kuchařku z chovatelské kuchyně doplněnou o njeáké veselé historky ze života s havětí no to je nápad nebo ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nevím jak vy ale ti co mají na starosti vydávání tištěné fauny by si měli položit pomalu otázku zda by neměli věnovat aspoň občas jednu stránku receptům z chovatelské kuchyně!!! Toho co tu už vše zaznilo by vystačilo napořádnou knihu! No nebo vydáme společně kuchařku z chovatelské kuchyně doplněnou o njeáké veselé historky ze života s havětí no to je nápad nebo ne?
mne by se libilo kdyby byla jedna cast diskuze (jako je ovce a kozy, drubez, kone...) venovana spis flore.. prave nejake druhy zeleniny a jeji nasledne zpracovani.. topinambur jsem se treba bala, ale v tematu vys jsem zjistila co s nimi, kde je sehnat a pristi rok to zkusim....ale kdyz je to ifauna, tak tu asi rostlinky nezavedou... skoda Dani
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mne by se libilo kdyby byla jedna cast diskuze (jako je ovce a kozy, drubez, kone...) venovana spis flore.. prave nejake druhy zeleniny a jeji nasledne zpracovani.. topinambur jsem se treba bala, ale v tematu vys jsem zjistila co s nimi, kde je sehnat a pristi rok to zkusim....ale kdyz je to ifauna, tak tu asi rostlinky nezavedou... skoda Dani
Jedno se tady drbali chlapi a děti atd. ,tak se šlo na jinou diskuzi a šlo to do stracena. Tahle je bezkonkurenční.
A ten recept na tláču je jednoduchý. Vaříme vepřové nožičky ,kuřecí maso,nebo králíčí v osolené vodě - taky jen tak ponořené. Do vývaru přidáme koření/bobkový list,celý pepř,nové koření. Vaříme do měkka. Pak nožičky obereme ,pomeleme . Pomeleme i vše ostatní ,kromě libového masa ,to nakrájím na kostičky .
Vemu to pomleté + maso na kostičky ,zaliji to trochou vávaru a dochutím . Naliji směs do tlačenkových střev . A ještě to tak hoďku nechám válet ve skoro vřící vodě / tak 90stupňů/ .Pak je vyndám,až trochu schladnou ,tak je na vrchu propíchnu jehlou ,aby z nich odešel vzduch ,vychladím a dám do lednice stuhnout.
Obměna je sulc . Vše je stejné akorát do směsi přidám na kostičky kořenovou zeleninu a kyselé okurky .Trochu povařím - už jen chvilku a dám do střev a už nevařím. Sulc mi chutná víc než tláča,ale tou taky nikdo nepohrdne. Jí ji u můj prvorozený ,který nemá rád tučné maso,ale jelikož ho nevidí tak jí. Renata