Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Tak mi dnes uhynula ovečka. Hajzlík jeden ,asi se mi přežrala padaných jablek .To je totiž jediné nové na naši zahradě. Co se dá dělat. Tak jsem přemýšlela ,že seženu vápenec a budu ho přidávat k jádru ,než si zvyknou na ovoce. Ovocné stromy jsou všude .Minulé dva roky bez potíží ,všechno je jednou poprvé. Třešně sklidily bez potíží. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mi dnes uhynula ovečka. Hajzlík jeden ,asi se mi přežrala padaných jablek .To je totiž jediné nové na naši zahradě. Co se dá dělat. Tak jsem přemýšlela ,že seženu vápenec a budu ho přidávat k jádru ,než si zvyknou na ovoce. Ovocné stromy jsou všude .Minulé dva roky bez potíží ,všechno je jednou poprvé. Třešně sklidily bez potíží. Renata
Mně vloni uhynula březí ovce v listopadu, s největší pravděpodobností na přežrání ovocem. Byla na této zahradě 4 roky, takže na ovoce musela být zvyklá. Nevím co jí to popadlo, že se tak přežrala. Letos trnu hrůzou, protože se nadmíru urodily hrušky, budou toho tuny. Nemám kam ovce dát, musí být na té zahradě, tak budu doufat, že budou rozumné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně vloni uhynula březí ovce v listopadu, s největší pravděpodobností na přežrání ovocem. Byla na této zahradě 4 roky, takže na ovoce musela být zvyklá. Nevím co jí to popadlo, že se tak přežrala. Letos trnu hrůzou, protože se nadmíru urodily hrušky, budou toho tuny. Nemám kam ovce dát, musí být na té zahradě, tak budu doufat, že budou rozumné.
To trochu nechápu. Nemůžete dát bud pryč ovce, nebo odklízet přebytky ovoce ? Než bych trnula hrůzou , trochu bych mákla a bylo by to v pohodě, ne ? myslím, že hruškovice je lepší řešení .Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To trochu nechápu. Nemůžete dát bud pryč ovce, nebo odklízet přebytky ovoce ? Než bych trnula hrůzou , trochu bych mákla a bylo by to v pohodě, ne ? myslím, že hruškovice je lepší řešení .Helena
Ovce likvidovat nechci, zkoušela jste někdy oklepat a vysbírat do poslední hrušky 7obrovských stromů rozptýleně na ploše 0,5 ha? Na přežrání a nadmutí podle mě stačí 1 kg ovoce. Pro hrušky na hruškovici si jezdí jeden pán, ale stačí mu asi 10 q. Letos je však mimořádná úroda.
Ten loňský úhyn musel být z jablek (pokud to bylo z ovoce), protože hrušky jsou do konce září pryč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ovce likvidovat nechci, zkoušela jste někdy oklepat a vysbírat do poslední hrušky 7obrovských stromů rozptýleně na ploše 0,5 ha? Na přežrání a nadmutí podle mě stačí 1 kg ovoce. Pro hrušky na hruškovici si jezdí jeden pán, ale stačí mu asi 10 q. Letos je však mimořádná úroda.
Ten loňský úhyn musel být z jablek (pokud to bylo z ovoce), protože hrušky jsou do konce září pryč.
Jéžíš odkud jste.Miluju hrušky v jakékoliv podobě. Takové hruškové křížaly.. ach ach... a nebo povidla... zkoušeli jste někdo uvařit z hrušek povidla? Oloupat , nakrájet a hóódně pomalu nechat na plotně rozdusit až dělají cestičku jako ty švestkové.. ahc ach. na vdolky není nic lepšího... tyhle povidla zmizí první.. My máme hrušek asi pět. Kusů....Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jéžíš odkud jste.Miluju hrušky v jakékoliv podobě. Takové hruškové křížaly.. ach ach... a nebo povidla... zkoušeli jste někdo uvařit z hrušek povidla? Oloupat , nakrájet a hóódně pomalu nechat na plotně rozdusit až dělají cestičku jako ty švestkové.. ahc ach. na vdolky není nic lepšího... tyhle povidla zmizí první.. My máme hrušek asi pět. Kusů....Helena
Jsme z Podkrkonoší. Křížaly děláme, ale povidla jsme ještě nezkoušeli, jenom z jablek.
Jablek máme letos hrozně málo, na některých stromech jsou třeba jen 2.
Vloni zase "skoro" nebyly hrušky, jenom jeden strom co dává takové tvrdé zelené, ty jsou dobré až v lednu. Tyto zimní hrušky pak nakrouhám do krmení k řepě asi 2 hrušky na jeden kus denně.
A letos nemáme na stromě ani jednu švestku. Vloni byla obalená. Je to pravá česká švestka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsme z Podkrkonoší. Křížaly děláme, ale povidla jsme ještě nezkoušeli, jenom z jablek.
Jablek máme letos hrozně málo, na některých stromech jsou třeba jen 2.
Vloni zase "skoro" nebyly hrušky, jenom jeden strom co dává takové tvrdé zelené, ty jsou dobré až v lednu. Tyto zimní hrušky pak nakrouhám do krmení k řepě asi 2 hrušky na jeden kus denně.
A letos nemáme na stromě ani jednu švestku. Vloni byla obalená. Je to pravá česká švestka.
Vida, vida - sousedka . Ještě řekněte, že sídlíte na Výšince a já se vyvrátím
! Ale to by byla moc velká náhoda...
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vida, vida - sousedka . Ještě řekněte, že sídlíte na Výšince a já se vyvrátím
! Ale to by byla moc velká náhoda...
Jiřina
Ne, Hořicko.
Alina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jéžíš odkud jste.Miluju hrušky v jakékoliv podobě. Takové hruškové křížaly.. ach ach... a nebo povidla... zkoušeli jste někdo uvařit z hrušek povidla? Oloupat , nakrájet a hóódně pomalu nechat na plotně rozdusit až dělají cestičku jako ty švestkové.. ahc ach. na vdolky není nic lepšího... tyhle povidla zmizí první.. My máme hrušek asi pět. Kusů....Helena
Ale nejlepší je hruškový štrůdl , zkuste a nebudete vědět proč ho všichni dělají z jablek . ML.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale nejlepší je hruškový štrůdl , zkuste a nebudete vědět proč ho všichni dělají z jablek . ML.
holky a kluci, když je hrušek moc, tak je suším v troubě na půlky. Rozpůlím hrušku, vyhlábnu jádřinec a pomalu tak na 50 stupních při pootevřených dvířkách suším. Když zpravidla druhý den udělá lodičku, musí být takový pružná, tak je peru do zavařovaček se širokým hrdlem a místo jádřince dávám vlašák, protože tou dobou máme první, co se ještě nechají oloupat. Pak je bez vody zavařím, aby chytlo víčko, protože potvory rády plesniví a na vánoce už nepeču. To je taková sladoučká dobrůtka. Naučil mě to kamarád z Brna, je to prý jejich rodinný recept po prapraprababičce. Jo, a je to taky dobré laxativum.
Jedovinka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
holky a kluci, když je hrušek moc, tak je suším v troubě na půlky. Rozpůlím hrušku, vyhlábnu jádřinec a pomalu tak na 50 stupních při pootevřených dvířkách suším. Když zpravidla druhý den udělá lodičku, musí být takový pružná, tak je peru do zavařovaček se širokým hrdlem a místo jádřince dávám vlašák, protože tou dobou máme první, co se ještě nechají oloupat. Pak je bez vody zavařím, aby chytlo víčko, protože potvory rády plesniví a na vánoce už nepeču. To je taková sladoučká dobrůtka. Naučil mě to kamarád z Brna, je to prý jejich rodinný recept po prapraprababičce. Jo, a je to taky dobré laxativum.
Jedovinka
Má se ta půlka oloupat nebo šlupka nevadí? Protože já je na křížaly loupu. A.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Má se ta půlka oloupat nebo šlupka nevadí? Protože já je na křížaly loupu. A.
se šlupkou. Oloupaná udělá povidlovou hromádku a ne lodičku.M,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
se šlupkou. Oloupaná udělá povidlovou hromádku a ne lodičku.M,
My máme hrušek přehršle. Manžel dává pálit. Kozy šplhají po stromě a žerou kam dosáhnou a občas nějaka spadne a na ty čekají ovce. V loni vůbec žádný problém ,letos hold smůla. Asi nevydržela až dozrají. Helenko když nějaké zbydou ,tak dám vědět. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme hrušek přehršle. Manžel dává pálit. Kozy šplhají po stromě a žerou kam dosáhnou a občas nějaka spadne a na ty čekají ovce. V loni vůbec žádný problém ,letos hold smůla. Asi nevydržela až dozrají. Helenko když nějaké zbydou ,tak dám vědět. Renata
Sláva. Jak je to k vám z Budějovic daleko ? Zatím snad lidi mohou do 65 km jet bez dopravce.. . Postojím s ovcema , odstrčím kozu .......Nejraději bych je brala sušené, povidlové , nebo zavařené s tím ořechem jestli teda mohu prosit. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sláva. Jak je to k vám z Budějovic daleko ? Zatím snad lidi mohou do 65 km jet bez dopravce.. . Postojím s ovcema , odstrčím kozu .......Nejraději bych je brala sušené, povidlové , nebo zavařené s tím ořechem jestli teda mohu prosit. Helena
Ted to čtupo sobě- Hořicko je tedy skutečně docela z ruky. Ivan by řekl, že v Čechách není nikde daleko...n Ale určitě zkuste ty povidla. Bez jakýkoliv přídavku čehokoliv , měkké sladké hrušky se dusí bez slupky , na kousky to po chvíli rozklohním šťouchadlem na brambory a pak se to co nejvolněji na nejmenší plamínek dusí samo třeba celý den, občas s tím míchnu, neprskají--- je to bomba. Pak to nafrkám do flašek a zavařím pod víčkem. na vdolky neznám nic lepšího .. a do buchet !! Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ted to čtupo sobě- Hořicko je tedy skutečně docela z ruky. Ivan by řekl, že v Čechách není nikde daleko...n Ale určitě zkuste ty povidla. Bez jakýkoliv přídavku čehokoliv , měkké sladké hrušky se dusí bez slupky , na kousky to po chvíli rozklohním šťouchadlem na brambory a pak se to co nejvolněji na nejmenší plamínek dusí samo třeba celý den, občas s tím míchnu, neprskají--- je to bomba. Pak to nafrkám do flašek a zavařím pod víčkem. na vdolky neznám nic lepšího .. a do buchet !! Helena
Liberecko ,přijeďte ,pokecáme o kozách a tak ,jistě by bylo o čem povídat u sběru ovoce. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Liberecko ,přijeďte ,pokecáme o kozách a tak ,jistě by bylo o čem povídat u sběru ovoce. Renata
Teď mi přišly výsledky na bobky - máme motolice a dalšího sajrajta .Takže znova odčervuji. Naposledy v květnu a teď zas. Hlavně ,že se něco našlo a mám se čeho chytit. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, Hořicko.
Alina
Já Trutnovsko - to je kousek vedle
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ted to čtupo sobě- Hořicko je tedy skutečně docela z ruky. Ivan by řekl, že v Čechách není nikde daleko...n Ale určitě zkuste ty povidla. Bez jakýkoliv přídavku čehokoliv , měkké sladké hrušky se dusí bez slupky , na kousky to po chvíli rozklohním šťouchadlem na brambory a pak se to co nejvolněji na nejmenší plamínek dusí samo třeba celý den, občas s tím míchnu, neprskají--- je to bomba. Pak to nafrkám do flašek a zavařím pod víčkem. na vdolky neznám nic lepšího .. a do buchet !! Helena
Jo, jo, máš Helenko pravdu. Já pořád vzpomínám, jak jsem jel jako mladý kluk s kamarády vlakem do Kyjeva. A když jsem se zeptal průvodčího, jak daleko je to do Kyjeva, tak řekl: "kusočok, minutočku, molodci" a zmizel. Málem jsme se přerazili, jak jsme tahali kufry a nahrnuli se do chodbičky a ke dveřím. A ono to bylo ještě 180 km a 3,5 hodiny jízdy.
Takže tady v Česku je skutečně všechno "kusočok, minutočku".
Ivan