Problém s roztoči při zrání sýrů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.8.2007 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.98

zdravím, již tu dlouho nebylo nic o sejrech ale doufám že se tim pár lidí zabejvá...

Já dělávám cca 2kg různých sýrů týdně, většinou poloměkké zrající s modrou plísní uvnitř a modrou či bílou na povrchu.

Teď k problému, sýry nechávám zrát (kýžené2měsíce nikdy nevydržíme) v chlaďáku při 10 °C bohužel tento prostor (5x2metry) ve kterém máme ještě uskladněné plásty ke včelám je silně zamořen roztoči a dosud jsme nepřišli na to jak je zlikvidovat, časem se mi vždy dostanou i do zracích nádob(musím sýry otevírat kvuli otáčení) a pak je třeba sýry spotřebovat :(

Věděl by někdo o účinné dezinfekci?

Nery

Neregistrovaný uživatel

13.8.2007 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zdravím, již tu dlouho nebylo nic o sejrech ale doufám že se tim pár lidí zabejvá...

Já dělávám cca 2kg různých sýrů týdně, většinou poloměkké zrající s modrou plísní uvnitř a modrou či bílou na povrchu.

Teď k problému, sýry nechávám zrát (kýžené2měsíce nikdy nevydržíme) v chlaďáku při 10 °C bohužel tento prostor (5x2metry) ve kterém máme ještě uskladněné plásty ke včelám je silně zamořen roztoči a dosud jsme nepřišli na to jak je zlikvidovat, časem se mi vždy dostanou i do zracích nádob(musím sýry otevírat kvuli otáčení) a pak je třeba sýry spotřebovat :(

Věděl by někdo o účinné dezinfekci?

Nery

Co zkusit BIO KILL ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík