Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.98
zdravím, již tu dlouho nebylo nic o sejrech ale doufám že se tim pár lidí zabejvá...
Já dělávám cca 2kg různých sýrů týdně, většinou poloměkké zrající s modrou plísní uvnitř a modrou či bílou na povrchu.
Teď k problému, sýry nechávám zrát (kýžené2měsíce nikdy nevydržíme) v chlaďáku při 10 °C bohužel tento prostor (5x2metry) ve kterém máme ještě uskladněné plásty ke včelám je silně zamořen roztoči a dosud jsme nepřišli na to jak je zlikvidovat, časem se mi vždy dostanou i do zracích nádob(musím sýry otevírat kvuli otáčení) a pak je třeba sýry spotřebovat :(
Věděl by někdo o účinné dezinfekci?
Nery
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím, již tu dlouho nebylo nic o sejrech ale doufám že se tim pár lidí zabejvá...
Já dělávám cca 2kg různých sýrů týdně, většinou poloměkké zrající s modrou plísní uvnitř a modrou či bílou na povrchu.
Teď k problému, sýry nechávám zrát (kýžené2měsíce nikdy nevydržíme) v chlaďáku při 10 °C bohužel tento prostor (5x2metry) ve kterém máme ještě uskladněné plásty ke včelám je silně zamořen roztoči a dosud jsme nepřišli na to jak je zlikvidovat, časem se mi vždy dostanou i do zracích nádob(musím sýry otevírat kvuli otáčení) a pak je třeba sýry spotřebovat :(
Věděl by někdo o účinné dezinfekci?
Nery
Co zkusit BIO KILL ?