Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.8.2007 07:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70

Dobrý den všem, už měsíc mám problém se sýřením mléka a nemůžu přijít na to, čím to je. Dávám dávku 4 ml na 10 l, před tím nechám prokysat smet. kulturou, snažím se dodržovat správné teploty, no prostě všechno dělám stejně jako vždycky, ale mléko se prostě nevysýří. Ještě jsem uvažovala, jestli by koza neměla zánět, ale nemá žádné příznaky jak koza tak mléko (je teda fakt, že akorát brejlím do oddojovacího hrnku, protože testy mi přijdou až příští týden). Syřidlem to taky není, už jsem otevřela i nové a novou kulturu. Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho už docela na mrtvici. Díky Anna

Neregistrovaný uživatel

28.8.2007 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den všem, už měsíc mám problém se sýřením mléka a nemůžu přijít na to, čím to je. Dávám dávku 4 ml na 10 l, před tím nechám prokysat smet. kulturou, snažím se dodržovat správné teploty, no prostě všechno dělám stejně jako vždycky, ale mléko se prostě nevysýří. Ještě jsem uvažovala, jestli by koza neměla zánět, ale nemá žádné příznaky jak koza tak mléko (je teda fakt, že akorát brejlím do oddojovacího hrnku, protože testy mi přijdou až příští týden). Syřidlem to taky není, už jsem otevřela i nové a novou kulturu. Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho už docela na mrtvici. Díky Anna

Mě se teď prskají kozy a taky se mi mlíko hůř vysyřilo ,ale sýr se povedl. A nemáte mlíko moc čerstvé nebo naopak staré?Renata

Neregistrovaný uživatel

28.8.2007 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě se teď prskají kozy a taky se mi mlíko hůř vysyřilo ,ale sýr se povedl. A nemáte mlíko moc čerstvé nebo naopak staré?Renata

Používám mléko ze čtyřech nebo pěti nádojů, sýr dělám po nocích, ale nedávám tam mléko z posledního večerního dojení, takže asi ne. Kozy se u nás ještě neprskají. Mně fascinuje, že měsíc si s výrobou sýra ani tvarohu neškrtnu. U sejra to skončí tak, že tam přileju ještě jednou syřidlo, ono stále nic, pak to zahřívám a když ani to nepomůže, tak jako největší gauner tam naleju ještě ocet. Ale to už pak není ono, je to pak sýřenina taková vlasatá a nedá se dát do forem.

Neregistrovaný uživatel

28.8.2007 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Používám mléko ze čtyřech nebo pěti nádojů, sýr dělám po nocích, ale nedávám tam mléko z posledního večerního dojení, takže asi ne. Kozy se u nás ještě neprskají. Mně fascinuje, že měsíc si s výrobou sýra ani tvarohu neškrtnu. U sejra to skončí tak, že tam přileju ještě jednou syřidlo, ono stále nic, pak to zahřívám a když ani to nepomůže, tak jako největší gauner tam naleju ještě ocet. Ale to už pak není ono, je to pak sýřenina taková vlasatá a nedá se dát do forem.

Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena

Neregistrovaný uživatel

29.8.2007 08:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena

Tak já to zkusím. Ještě jsem včera sehnala 3 litry kravského mléka a zkusím, jestli to na syřidlo reaguje, jestli je to syřidlem nebo mlékem. Zítra podám zprávu, jak to dopadlo.

Neregistrovaný uživatel

3.9.2007 08:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena

Tak jsem o víkendu zkoušela, co snesou moje nervy a sýřila mléko s následujícími výsledky: kravské mléko se v pohodě vysýřilo a je z něj dobrý sýr a kozí ani ťuk. A to jsem k tomu kozímu tala pro jistotu dvojnásobné množství syřidla než normálně. Postup i ingredience jsou stejné jako vždycky, zkoušela jsem to s chloridem vápenatým i bez něj, se starším i novým syřidlem stejné síly, i se starou a novou smetanovou kulturou, ale bez úspěchu. Neměla jsem už včera v noci síly mléko vylejt (teda spíš jsem měla strach, že kdybych ho odnášela, mohla bych s ním vzteky fláknout), tak jsem ho nechala na stole a to mléko se nesrazilo ani do rána. Tak jsem z toho celá rozladěná a nebudu už to pokoušet, dokud mi poštou nedojdou testy na mastitidu, protože z oddojovacího hrnku nic nevykoukám, chuťově je mléko taky dobré, koza žere jako normálně a vemeno horký ani jinak barevný nemá. Čím to může být, fakt nevím.

Neregistrovaný uživatel

3.9.2007 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem o víkendu zkoušela, co snesou moje nervy a sýřila mléko s následujícími výsledky: kravské mléko se v pohodě vysýřilo a je z něj dobrý sýr a kozí ani ťuk. A to jsem k tomu kozímu tala pro jistotu dvojnásobné množství syřidla než normálně. Postup i ingredience jsou stejné jako vždycky, zkoušela jsem to s chloridem vápenatým i bez něj, se starším i novým syřidlem stejné síly, i se starou a novou smetanovou kulturou, ale bez úspěchu. Neměla jsem už včera v noci síly mléko vylejt (teda spíš jsem měla strach, že kdybych ho odnášela, mohla bych s ním vzteky fláknout), tak jsem ho nechala na stole a to mléko se nesrazilo ani do rána. Tak jsem z toho celá rozladěná a nebudu už to pokoušet, dokud mi poštou nedojdou testy na mastitidu, protože z oddojovacího hrnku nic nevykoukám, chuťově je mléko taky dobré, koza žere jako normálně a vemeno horký ani jinak barevný nemá. Čím to může být, fakt nevím.

Kde se dá prosím sehnat ten chlorid vápenatý?ruzicka

Neregistrovaný uživatel

4.9.2007 07:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kde se dá prosím sehnat ten chlorid vápenatý?ruzicka

Dá se objednat v lékárně

Neregistrovaný uživatel

4.9.2007 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dá se objednat v lékárně

Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela

Neregistrovaný uživatel

4.9.2007 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela

Tak to teda pěkně kecaj, spíš to neměli (prý to už běžně nemají, protože pro to nemají využití) a nechtělo se jim to objednávat. Anna

Neregistrovaný uživatel

4.9.2007 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela

Klidně mi napište na email slezsky.sen@seznam.cz nebo zavolejte na 777144132, já jsem sehnala ale nejmenší balení bylo 2 kg, takže klidně odprodám. Radmila

Přidejte reakci

Přidat smajlík