Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70
Dobrý den všem, už měsíc mám problém se sýřením mléka a nemůžu přijít na to, čím to je. Dávám dávku 4 ml na 10 l, před tím nechám prokysat smet. kulturou, snažím se dodržovat správné teploty, no prostě všechno dělám stejně jako vždycky, ale mléko se prostě nevysýří. Ještě jsem uvažovala, jestli by koza neměla zánět, ale nemá žádné příznaky jak koza tak mléko (je teda fakt, že akorát brejlím do oddojovacího hrnku, protože testy mi přijdou až příští týden). Syřidlem to taky není, už jsem otevřela i nové a novou kulturu. Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho už docela na mrtvici. Díky Anna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, už měsíc mám problém se sýřením mléka a nemůžu přijít na to, čím to je. Dávám dávku 4 ml na 10 l, před tím nechám prokysat smet. kulturou, snažím se dodržovat správné teploty, no prostě všechno dělám stejně jako vždycky, ale mléko se prostě nevysýří. Ještě jsem uvažovala, jestli by koza neměla zánět, ale nemá žádné příznaky jak koza tak mléko (je teda fakt, že akorát brejlím do oddojovacího hrnku, protože testy mi přijdou až příští týden). Syřidlem to taky není, už jsem otevřela i nové a novou kulturu. Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho už docela na mrtvici. Díky Anna
Mě se teď prskají kozy a taky se mi mlíko hůř vysyřilo ,ale sýr se povedl. A nemáte mlíko moc čerstvé nebo naopak staré?Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě se teď prskají kozy a taky se mi mlíko hůř vysyřilo ,ale sýr se povedl. A nemáte mlíko moc čerstvé nebo naopak staré?Renata
Používám mléko ze čtyřech nebo pěti nádojů, sýr dělám po nocích, ale nedávám tam mléko z posledního večerního dojení, takže asi ne. Kozy se u nás ještě neprskají. Mně fascinuje, že měsíc si s výrobou sýra ani tvarohu neškrtnu. U sejra to skončí tak, že tam přileju ještě jednou syřidlo, ono stále nic, pak to zahřívám a když ani to nepomůže, tak jako největší gauner tam naleju ještě ocet. Ale to už pak není ono, je to pak sýřenina taková vlasatá a nedá se dát do forem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Používám mléko ze čtyřech nebo pěti nádojů, sýr dělám po nocích, ale nedávám tam mléko z posledního večerního dojení, takže asi ne. Kozy se u nás ještě neprskají. Mně fascinuje, že měsíc si s výrobou sýra ani tvarohu neškrtnu. U sejra to skončí tak, že tam přileju ještě jednou syřidlo, ono stále nic, pak to zahřívám a když ani to nepomůže, tak jako největší gauner tam naleju ještě ocet. Ale to už pak není ono, je to pak sýřenina taková vlasatá a nedá se dát do forem.
Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena
Tak já to zkusím. Ještě jsem včera sehnala 3 litry kravského mléka a zkusím, jestli to na syřidlo reaguje, jestli je to syřidlem nebo mlékem. Zítra podám zprávu, jak to dopadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemáte jinak koncentrované syřidlo ?kolik máte teplotu na sýření ? Bud zkuste hned napopré dát dvojnásobek množství syřidla a teplota by mela být pro sýření na tvrdší sýry 37-38 st.držím palce. Helena
Tak jsem o víkendu zkoušela, co snesou moje nervy a sýřila mléko s následujícími výsledky: kravské mléko se v pohodě vysýřilo a je z něj dobrý sýr a kozí ani ťuk. A to jsem k tomu kozímu tala pro jistotu dvojnásobné množství syřidla než normálně. Postup i ingredience jsou stejné jako vždycky, zkoušela jsem to s chloridem vápenatým i bez něj, se starším i novým syřidlem stejné síly, i se starou a novou smetanovou kulturou, ale bez úspěchu. Neměla jsem už včera v noci síly mléko vylejt (teda spíš jsem měla strach, že kdybych ho odnášela, mohla bych s ním vzteky fláknout), tak jsem ho nechala na stole a to mléko se nesrazilo ani do rána. Tak jsem z toho celá rozladěná a nebudu už to pokoušet, dokud mi poštou nedojdou testy na mastitidu, protože z oddojovacího hrnku nic nevykoukám, chuťově je mléko taky dobré, koza žere jako normálně a vemeno horký ani jinak barevný nemá. Čím to může být, fakt nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem o víkendu zkoušela, co snesou moje nervy a sýřila mléko s následujícími výsledky: kravské mléko se v pohodě vysýřilo a je z něj dobrý sýr a kozí ani ťuk. A to jsem k tomu kozímu tala pro jistotu dvojnásobné množství syřidla než normálně. Postup i ingredience jsou stejné jako vždycky, zkoušela jsem to s chloridem vápenatým i bez něj, se starším i novým syřidlem stejné síly, i se starou a novou smetanovou kulturou, ale bez úspěchu. Neměla jsem už včera v noci síly mléko vylejt (teda spíš jsem měla strach, že kdybych ho odnášela, mohla bych s ním vzteky fláknout), tak jsem ho nechala na stole a to mléko se nesrazilo ani do rána. Tak jsem z toho celá rozladěná a nebudu už to pokoušet, dokud mi poštou nedojdou testy na mastitidu, protože z oddojovacího hrnku nic nevykoukám, chuťově je mléko taky dobré, koza žere jako normálně a vemeno horký ani jinak barevný nemá. Čím to může být, fakt nevím.
Kde se dá prosím sehnat ten chlorid vápenatý?ruzicka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kde se dá prosím sehnat ten chlorid vápenatý?ruzicka
Dá se objednat v lékárně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dá se objednat v lékárně
Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela
Tak to teda pěkně kecaj, spíš to neměli (prý to už běžně nemají, protože pro to nemají využití) a nechtělo se jim to objednávat. Anna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já sem u nás v lékárně nepochodila - tvrdili mi, že suroviny nemůžou prodávat Marcela
Klidně mi napište na email slezsky.sen@seznam.cz nebo zavolejte na 777144132, já jsem sehnala ale nejmenší balení bylo 2 kg, takže klidně odprodám. Radmila