Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.54
Zdravím,měla bych dotaz,jak uchovat sýr,když ho chci nechat zrát několik měsícú,první asi 3 týdny ho mám v plachétce v ledničce,potom se má navoskovat,ale bohužel vosk nemám a ani nevím,kde ho mám koupit.Poradíte prosím někdo?Sýr dělám z kozího mléka.Yvet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,měla bych dotaz,jak uchovat sýr,když ho chci nechat zrát několik měsícú,první asi 3 týdny ho mám v plachétce v ledničce,potom se má navoskovat,ale bohužel vosk nemám a ani nevím,kde ho mám koupit.Poradíte prosím někdo?Sýr dělám z kozího mléka.Yvet
Sýrařský vosk prodává MVDr . Peter Guba , Peterg <peterg@netkosice.sk>
Je to Slovák , učí mlékařství a ví o sýrech úplně všechno. Byla jsem u něj na kurzu výroby sýrů. Zkuste se poptat, jestli nepojede do Čech, a nebo kolik by stálo zaslaní vosku. Ale bojím, žě jen poštovné stojí hodně. Možná i zkuste vyguglit, jeslti ho neprodává nějaká forma co prodává syřidla nebo tak podobně .helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sýrařský vosk prodává MVDr . Peter Guba , Peterg <peterg@netkosice.sk>
Je to Slovák , učí mlékařství a ví o sýrech úplně všechno. Byla jsem u něj na kurzu výroby sýrů. Zkuste se poptat, jestli nepojede do Čech, a nebo kolik by stálo zaslaní vosku. Ale bojím, žě jen poštovné stojí hodně. Možná i zkuste vyguglit, jeslti ho neprodává nějaká forma co prodává syřidla nebo tak podobně .helena
Kromě něj dodává na dobírku pro maloodběratele O.K. Servis BioPro s.r.o, je třeba koupit aspoň 2 kg plus poštovné, celá legrace vyjde na cca 500 kč včetně poštovného. Pan Guba má černý a snad i přírodní barvu, Delvowax je červený. Spíš z praktických důvodů jsme si koupili ten červený, kvůli poštovnému. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kromě něj dodává na dobírku pro maloodběratele O.K. Servis BioPro s.r.o, je třeba koupit aspoň 2 kg plus poštovné, celá legrace vyjde na cca 500 kč včetně poštovného. Pan Guba má černý a snad i přírodní barvu, Delvowax je červený. Spíš z praktických důvodů jsme si koupili ten červený, kvůli poštovnému. Lenka
Děkuji,zkusím si ho u někoho z nich objednat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji,zkusím si ho u někoho z nich objednat.
Když jsem byl vloni na Ibize na dovče tak jsem tam byl na exkurzi na kozí farmě.Tam sýr v bochnících pouze solily hrubou solí .Nic víc a říkaly že takto vydrží i rok! Pak tam měly také sýry které se nasolili jen ze začátku a to obyčejně mletou solí a pak se vyválely několikrát v mleté paprice.A těm dávaly trvanlivost půl roku.Tenkrat jsem koupil od každého bochník /a bylo z velké části po kapesném!jěště že jsem měl allinclusiv!/ a byly velice chutné i když ten paprikovej měl velice intenzivní kozí ocásek! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když jsem byl vloni na Ibize na dovče tak jsem tam byl na exkurzi na kozí farmě.Tam sýr v bochnících pouze solily hrubou solí .Nic víc a říkaly že takto vydrží i rok! Pak tam měly také sýry které se nasolili jen ze začátku a to obyčejně mletou solí a pak se vyválely několikrát v mleté paprice.A těm dávaly trvanlivost půl roku.Tenkrat jsem koupil od každého bochník /a bylo z velké části po kapesném!jěště že jsem měl allinclusiv!/ a byly velice chutné i když ten paprikovej měl velice intenzivní kozí ocásek! Honza mčf
O trvanlivosti sýrů vím své. Rozlišuji "teoretickou trvanlivost" která se dá prodloužit např. zavoskováním a "praktickou trvanlivost" která se dá prodloužit tak maximálně zamčením ledničky a popř. přelepením "nenažrané huby" kusem náplasti. Protože ta praktická trvanlivost dosahuje pouze zlomku té trvanlivosti teoretické, zatím jsem každý sýr dřív, než bylo možné ho navoskovat, SEŽRAL!!!!!!!!!
Ivan
P.S. pro Honzu: s ocasem či bez!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O trvanlivosti sýrů vím své. Rozlišuji "teoretickou trvanlivost" která se dá prodloužit např. zavoskováním a "praktickou trvanlivost" která se dá prodloužit tak maximálně zamčením ledničky a popř. přelepením "nenažrané huby" kusem náplasti. Protože ta praktická trvanlivost dosahuje pouze zlomku té trvanlivosti teoretické, zatím jsem každý sýr dřív, než bylo možné ho navoskovat, SEŽRAL!!!!!!!!!
Ivan
P.S. pro Honzu: s ocasem či bez!!!!!
Jéé Ivane to jsme dva můj sýr také nikdy nedozrál k dokonalosti neboť to nestíhal! A OCAS mi také nevadí! Tedy pokud se bavíme pořád o kozím ocásku aliaz kozině která je cítit ze sýra nebo mléka! Ale už dost nebo nás vystřihnou! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jéé Ivane to jsme dva můj sýr také nikdy nedozrál k dokonalosti neboť to nestíhal! A OCAS mi také nevadí! Tedy pokud se bavíme pořád o kozím ocásku aliaz kozině která je cítit ze sýra nebo mléka! Ale už dost nebo nás vystřihnou! Honza mčf
Tak my už máme v lednici pár bochánků OD ZAČÁTKU ČERVENCE!!! A NIKDO, nikdo si nedovolí třeba na ně jen sáhnout, protože ví, že to by byl jeho konec. Potřebuje to pestrý repertoár výhružek a neotřesitelné odhodlání je splnit, a pak to jde i u nás. (Pane Ivane, Navot se doslechl a vašich výkonech v pojídání halušek a hodně ho ta soutěž zaujala. Prý tam půjde příště taky...)
Lenka