Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.80
Chci jen všechny konzumenty varovat před pitím nepasterovaného kozího mléka. Jsou zdokladované případy, kdy se lidé nakazili při pití nepasterovaného kozího mléka encefalitidou!!! Doporučuji šetrnou pasterizaci a to:zahřát mléko na 65C a tuto teplotu udržet 30 minut. Při této teplotě cenné látky nejsou tak ničeny jako při vyšších teplotách, např. při převaření mléka.
Ovčák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.238
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chci jen všechny konzumenty varovat před pitím nepasterovaného kozího mléka. Jsou zdokladované případy, kdy se lidé nakazili při pití nepasterovaného kozího mléka encefalitidou!!! Doporučuji šetrnou pasterizaci a to:zahřát mléko na 65C a tuto teplotu udržet 30 minut. Při této teplotě cenné látky nejsou tak ničeny jako při vyšších teplotách, např. při převaření mléka.
Ovčák
No zase na druhou stranu-encefalitidou se můžu nakazit i jinak....a my jsme všichni očkovaní :-) Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No zase na druhou stranu-encefalitidou se můžu nakazit i jinak....a my jsme všichni očkovaní :-) Jana
Já piju mlíčko syrový a breberky ňák moc neřešim(nejspíš spoléhám na svou úžasnou imunitu). Co mne ale teď potrápilo, je náš rozbor vody. To, že tam máme ňáký potvůrky jsme tušili a vodu používali převařenou. Ale zjistili nám překročený hodnoty dusitanů a amonných iontů. Tak teď nevim, vodu na pití a vaření si budem vozit z jedný studánky s kvalitním pramenem, ale co mlíčko od kozy, která pije vodu s dusitanama? Přenese je tam? Nebo se odbourají? Nevěděl by někdo, jak se jich zbavit, nebo je ňák zminimalizovat? Dík, Alča