Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Jiřinko,prosím vás ,když pijete syrové ,nebojíte se listeriozy? Já taky piju syrové ,vychlazené,dnes jsem si obvzlášť pochutnala,ale rodině ho pasteruji. Přidávám teď děvčatům do směsi kukuřici,moc jim chutná a řekla bych ,že je to znát i na mlíku. Ještě se chci zeptat ,chci si nechat udělat rozbor mlíka - na co se mám zaměřit? Děkuji za odpověď. Renata

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jiřinko,prosím vás ,když pijete syrové ,nebojíte se listeriozy? Já taky piju syrové ,vychlazené,dnes jsem si obvzlášť pochutnala,ale rodině ho pasteruji. Přidávám teď děvčatům do směsi kukuřici,moc jim chutná a řekla bych ,že je to znát i na mlíku. Ještě se chci zeptat ,chci si nechat udělat rozbor mlíka - na co se mám zaměřit? Děkuji za odpověď. Renata

Koukala jsem na ceny mléčných výrobků. Hlavně máslo mi vyrazilo dech a ceny mlíka jdou taky pěkně nahoru. Tak jsem si objednala jogurtovač - doufám ,že jsem neudělala blbost. Renata

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Koukala jsem na ceny mléčných výrobků. Hlavně máslo mi vyrazilo dech a ceny mlíka jdou taky pěkně nahoru. Tak jsem si objednala jogurtovač - doufám ,že jsem neudělala blbost. Renata

No já nevím, vždyť na jogurt (v malém) potřebujete jen hrnec, petflašku a hadr nebo termotašku. A buď teploměr nebo jakž takž odhad. To většinou má doma každý, takže nám připadá jogurtovač zbytečný. Lenka

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No já nevím, vždyť na jogurt (v malém) potřebujete jen hrnec, petflašku a hadr nebo termotašku. A buď teploměr nebo jakž takž odhad. To většinou má doma každý, takže nám připadá jogurtovač zbytečný. Lenka

A když je toho víc, tak se dá do chladící přepravky teplá voda a do ní se dají naplněný sklenice. Anna

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A když je toho víc, tak se dá do chladící přepravky teplá voda a do ní se dají naplněný sklenice. Anna

Holky, kde prosím sháníte malospotřebitelské balení kultury? Jak odrostly děti a prchly do světa, tak jsem přestala jogurt dělat a teď je to zase s ohledem na naší spotřebu aktuální. Prodávávalo se v sáčcích na litr mléka, z hotového jogurtu se lžíce odebrala do další várky a nechalo se to tak udělat maximálně 5x, pak se vzal nový sáček.......A zahušťujete normálním kravským sušeným mlékem, nebo kozí je hustý sám o sobě?
Koupit bílý jogurt a popužít ho jako kulturu se bojím, protože nevím, zda se mi namnoží jen žádaná kultura, protože všechy jogurty u nás mají delší trvanlivost než tři dny a tak předpolkádám přídavek konzervantu.
dík za tip. Martina

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Holky, kde prosím sháníte malospotřebitelské balení kultury? Jak odrostly děti a prchly do světa, tak jsem přestala jogurt dělat a teď je to zase s ohledem na naší spotřebu aktuální. Prodávávalo se v sáčcích na litr mléka, z hotového jogurtu se lžíce odebrala do další várky a nechalo se to tak udělat maximálně 5x, pak se vzal nový sáček.......A zahušťujete normálním kravským sušeným mlékem, nebo kozí je hustý sám o sobě?
Koupit bílý jogurt a popužít ho jako kulturu se bojím, protože nevím, zda se mi namnoží jen žádaná kultura, protože všechy jogurty u nás mají delší trvanlivost než tři dny a tak předpolkádám přídavek konzervantu.
dík za tip. Martina

Konzervant v jogurtu za tri kačky nenajdeš, spíš želatinu . bakterie samy si jogurt konzervuji, prot se vyrábí odnedávna. Na naočkování skutečně stačí lžička obyčejného jogurtu, kde je napsáno, obsahuje živé kultury... Kozí jogurt je hoodne řídký, spis vyrobite takový jako kefír. Helena

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Holky, kde prosím sháníte malospotřebitelské balení kultury? Jak odrostly děti a prchly do světa, tak jsem přestala jogurt dělat a teď je to zase s ohledem na naší spotřebu aktuální. Prodávávalo se v sáčcích na litr mléka, z hotového jogurtu se lžíce odebrala do další várky a nechalo se to tak udělat maximálně 5x, pak se vzal nový sáček.......A zahušťujete normálním kravským sušeným mlékem, nebo kozí je hustý sám o sobě?
Koupit bílý jogurt a popužít ho jako kulturu se bojím, protože nevím, zda se mi namnoží jen žádaná kultura, protože všechy jogurty u nás mají delší trvanlivost než tři dny a tak předpolkádám přídavek konzervantu.
dík za tip. Martina

Já kupuji v Milcomu Tábor. Je to malej pytlíček u kterýho uvádějí, že jde až desetkrát přeočkovat. Je to na jeden litr a stál 36,- to samé i kefírová kultura. Marcela

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já kupuji v Milcomu Tábor. Je to malej pytlíček u kterýho uvádějí, že jde až desetkrát přeočkovat. Je to na jeden litr a stál 36,- to samé i kefírová kultura. Marcela

My používáme bílý biojogurt, když ho zrovna seženem, jinak jakýkoli jiný bílý jogurt bez chemických sraček. Dobré jsou ty jihočeské nebo ty hollandie, lžíci kydnu do mlíka a zbytek se vděčně sní. Lenka

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A když je toho víc, tak se dá do chladící přepravky teplá voda a do ní se dají naplněný sklenice. Anna

Chladící přepravkou myslíte takovou tu polystyrenovou bednu s víkem?A ta voda vydrží celou dobu dostatečně teplánebo musíte dolévat teplou,aby tam byla správná teplota?Pro Martinu:jogurtovou kulturu jsem si objednávala na www.milcom.cz.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chladící přepravkou myslíte takovou tu polystyrenovou bednu s víkem?A ta voda vydrží celou dobu dostatečně teplánebo musíte dolévat teplou,aby tam byla správná teplota?Pro Martinu:jogurtovou kulturu jsem si objednávala na www.milcom.cz.ruzicka

Nebo www.milcom-as.cz - objednat v Praze nebo si tam zajet. Jo, je to ta bedna, co se do ní davají zmražené destičky a uskladňuje se tam maso nebo mléko při přepravě. Dám tam vodu teplou, aby se rozeběhla výroba a asi tak každou hodinku to jdu změřit a popř. dolejt zase teplou vodu. Výhoda je, že se toho udělá víc, než v jogurtovači, který je na 1 litr mléka. Anna

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nebo www.milcom-as.cz - objednat v Praze nebo si tam zajet. Jo, je to ta bedna, co se do ní davají zmražené destičky a uskladňuje se tam maso nebo mléko při přepravě. Dám tam vodu teplou, aby se rozeběhla výroba a asi tak každou hodinku to jdu změřit a popř. dolejt zase teplou vodu. Výhoda je, že se toho udělá víc, než v jogurtovači, který je na 1 litr mléka. Anna

ja delam jogurt tak, ze to dam primo do sklenicek a necham tak 6 hodin v troube na 50 stupnu....funguje perfektne, snad ta teplota neni moc vysoka...ale nenecham to celou dobu zapnute, jen vzdycky na chvili zahreju....

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jiřinko,prosím vás ,když pijete syrové ,nebojíte se listeriozy? Já taky piju syrové ,vychlazené,dnes jsem si obvzlášť pochutnala,ale rodině ho pasteruji. Přidávám teď děvčatům do směsi kukuřici,moc jim chutná a řekla bych ,že je to znát i na mlíku. Ještě se chci zeptat ,chci si nechat udělat rozbor mlíka - na co se mám zaměřit? Děkuji za odpověď. Renata

Parádně se jogurt dělá v termomíse. Naleju mléko 50 stupňů teplé. Přidám jogurt a zavřu. Za 8 hodin je hotovo a jogurt je hustý.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Parádně se jogurt dělá v termomíse. Naleju mléko 50 stupňů teplé. Přidám jogurt a zavřu. Za 8 hodin je hotovo a jogurt je hustý.

Myslíte, že se ty jogurty ještě vyplatí vyrábět? Když to tady čtu - na tolik a tolik hodin do trouby (energie), jogurtové kultury (nebo ten výchozí jogurt, který také asi neukradnete, že?), práce, voda na mytí nádobí atd. ... Tedy za předpokladu, že neděláte kozí (nebo obecně domácí) jogurty proto,že vám to jaksi líp sedne než ty kupované a že máte pocit, že je to zdravější, žádná "éčka" a tak.
Někdo tady hudral na ceny mléčných výrobků, je to fakt síla, to souhlasím, ale nemyslím si, že by doma vyrobený (v malovýrobě, které jsme tady asi všichni reprezentatni) konečný produkt byl levnější.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.209

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslíte, že se ty jogurty ještě vyplatí vyrábět? Když to tady čtu - na tolik a tolik hodin do trouby (energie), jogurtové kultury (nebo ten výchozí jogurt, který také asi neukradnete, že?), práce, voda na mytí nádobí atd. ... Tedy za předpokladu, že neděláte kozí (nebo obecně domácí) jogurty proto,že vám to jaksi líp sedne než ty kupované a že máte pocit, že je to zdravější, žádná "éčka" a tak.
Někdo tady hudral na ceny mléčných výrobků, je to fakt síla, to souhlasím, ale nemyslím si, že by doma vyrobený (v malovýrobě, které jsme tady asi všichni reprezentatni) konečný produkt byl levnější.

Myslím, že se to vyplatí. Jogortová jednohubka v obchodě je asi za 7 - 8 Kč. Jak kde. Krát 8 je 56 - 64 Kč za litr. Práci samozřejmě nesmíte púočítat.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2007 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslíte, že se ty jogurty ještě vyplatí vyrábět? Když to tady čtu - na tolik a tolik hodin do trouby (energie), jogurtové kultury (nebo ten výchozí jogurt, který také asi neukradnete, že?), práce, voda na mytí nádobí atd. ... Tedy za předpokladu, že neděláte kozí (nebo obecně domácí) jogurty proto,že vám to jaksi líp sedne než ty kupované a že máte pocit, že je to zdravější, žádná "éčka" a tak.
Někdo tady hudral na ceny mléčných výrobků, je to fakt síla, to souhlasím, ale nemyslím si, že by doma vyrobený (v malovýrobě, které jsme tady asi všichni reprezentatni) konečný produkt byl levnější.

No a když si k ceně v krámě ještě připočtu cenu benzínu na 50km tak mě to vyjde určitě dráž než doma dělané.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2007 05:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslíte, že se ty jogurty ještě vyplatí vyrábět? Když to tady čtu - na tolik a tolik hodin do trouby (energie), jogurtové kultury (nebo ten výchozí jogurt, který také asi neukradnete, že?), práce, voda na mytí nádobí atd. ... Tedy za předpokladu, že neděláte kozí (nebo obecně domácí) jogurty proto,že vám to jaksi líp sedne než ty kupované a že máte pocit, že je to zdravější, žádná "éčka" a tak.
Někdo tady hudral na ceny mléčných výrobků, je to fakt síla, to souhlasím, ale nemyslím si, že by doma vyrobený (v malovýrobě, které jsme tady asi všichni reprezentatni) konečný produkt byl levnější.

Dělávala jsem jogurt z litru mléka v termosce. Mléko jsem ve džbánku v mikrovlnce zahřála na 48 - 50°C, v té staré ro bylo 5 minut plného výkonu, přihodila k němu 5 lžic sušeného mléka na zahuštění a lžíci jogurtu nebo sáček kultury. Prohnala tyčovým mixérem a nalila do jídelní termosky (ta s tím širokým hrdlem). Nechala 5 hodin v klidu a pak jen hotový jogurt, ve kterém opravdu stála lžíce přendal do misky s víčkem a dala do chladničky. Recept se dobře pamatoval, protože vše bylo na pět.
Opláchnutí mixéru, vypláchnutí džbánku, pak té termosky a misky jsem nestopovala, ale vše do do pěti minut asi taky vešlo s přehledem, Kultura tenkrát stávala 16 (už)Kč, pro mléko jsem si chodila do statku - bývala to celkem příjemná procházka. Dcera tou dobou byla v mladším školním věku a odmítala ve školce a pak i v jídelně ve škole vše mléčné, ale domácí jogurt s ovocem jedla několikrát za den bez problémů. Ekonomiku jsem tenkrát neřešila, protože důležitější bylo nějak narvat mléko a mléčné výrobky do vzdorujícího děcka bez použití násilí.Ale když se nad tím zamyslím, tak tehdy začal boom Danone a decové bílé jogurty stály nad 5Kč a ovocné kolem 7Kč, české byly o něco levnější, ale zase tak nějak zmizely z pultů, nevím, jestli je obchodníci přestali odebírat, nebo po nich pod vlivem reklamní masáže prostě nebyla poptávka. Litr mléka stál kolem 15 Kč. Litr domácího jogurtu vyšel v surovinách do 40Kč a kupovaný nešel po 50 Kč. Tak to jsem vlastně byla šetrná holka.
Martina

Neregistrovaný uživatel

28.9.2007 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělávala jsem jogurt z litru mléka v termosce. Mléko jsem ve džbánku v mikrovlnce zahřála na 48 - 50°C, v té staré ro bylo 5 minut plného výkonu, přihodila k němu 5 lžic sušeného mléka na zahuštění a lžíci jogurtu nebo sáček kultury. Prohnala tyčovým mixérem a nalila do jídelní termosky (ta s tím širokým hrdlem). Nechala 5 hodin v klidu a pak jen hotový jogurt, ve kterém opravdu stála lžíce přendal do misky s víčkem a dala do chladničky. Recept se dobře pamatoval, protože vše bylo na pět.
Opláchnutí mixéru, vypláchnutí džbánku, pak té termosky a misky jsem nestopovala, ale vše do do pěti minut asi taky vešlo s přehledem, Kultura tenkrát stávala 16 (už)Kč, pro mléko jsem si chodila do statku - bývala to celkem příjemná procházka. Dcera tou dobou byla v mladším školním věku a odmítala ve školce a pak i v jídelně ve škole vše mléčné, ale domácí jogurt s ovocem jedla několikrát za den bez problémů. Ekonomiku jsem tenkrát neřešila, protože důležitější bylo nějak narvat mléko a mléčné výrobky do vzdorujícího děcka bez použití násilí.Ale když se nad tím zamyslím, tak tehdy začal boom Danone a decové bílé jogurty stály nad 5Kč a ovocné kolem 7Kč, české byly o něco levnější, ale zase tak nějak zmizely z pultů, nevím, jestli je obchodníci přestali odebírat, nebo po nich pod vlivem reklamní masáže prostě nebyla poptávka. Litr mléka stál kolem 15 Kč. Litr domácího jogurtu vyšel v surovinách do 40Kč a kupovaný nešel po 50 Kč. Tak to jsem vlastně byla šetrná holka.
Martina

My máme v kuchyni kachláky, které stejně topí skoro pořád, takže vlastně utratíme jen za ten jeden startovací jogurt a za mlíko (děláme z kravského, kozí jogurt nám nejede). A vím, z čeho to dělám a co v tom mám. Hlavně vím, co v tom zcela jistě nemám, a kromě toho u nás v obchodě mají jen jogurt hnusný šizený s želatinou A škrobem, tak ten ať si klidně odpustí. Lenka

Neregistrovaný uživatel

28.9.2007 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My máme v kuchyni kachláky, které stejně topí skoro pořád, takže vlastně utratíme jen za ten jeden startovací jogurt a za mlíko (děláme z kravského, kozí jogurt nám nejede). A vím, z čeho to dělám a co v tom mám. Hlavně vím, co v tom zcela jistě nemám, a kromě toho u nás v obchodě mají jen jogurt hnusný šizený s želatinou A škrobem, tak ten ať si klidně odpustí. Lenka

Je zajímavé kolik z vás dáva do jogurtu sušené mléko! To já nedávám a nezdá se mi že by jogurt by řídkej!Tedy ne ten z kravského mléka z kozího to ano je řídší ale to nám nevadilo. Kulturu jsem už také dlouho neměl vzdycky použíju koupenej jogurt a pak svůj .Z kupovaných vybírám ty s živou kultůrou a bez konzervantů a želatíny. Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

28.9.2007 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je zajímavé kolik z vás dáva do jogurtu sušené mléko! To já nedávám a nezdá se mi že by jogurt by řídkej!Tedy ne ten z kravského mléka z kozího to ano je řídší ale to nám nevadilo. Kulturu jsem už také dlouho neměl vzdycky použíju koupenej jogurt a pak svůj .Z kupovaných vybírám ty s živou kultůrou a bez konzervantů a želatíny. Honza mčf

No my taky žádné sušené mlíko do jogurtu nedáváme, vždyť tam nepatří. To je jen aby se to tvářilo jako smetanový...Lenka

Přidejte reakci

Přidat smajlík