Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka
Mě se roztopí čerstvý sýr a je to pohoutka. Dávám si moc zaležet na dosušení sýrového zrna v sýrovatce. Dosušují pomaly a dlouho a sýr je tvrdý i bez lisování.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka
Co je to " roztopí " ? Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co je to " roztopí " ? Helena
Třeba na fondy,nebo když se smáží,že se rozehřeje/ rozteče/. Já náš sýr taky smažím,ale nerozteče se. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Třeba na fondy,nebo když se smáží,že se rozehřeje/ rozteče/. Já náš sýr taky smažím,ale nerozteče se. Renata
Ahá . Jak už tu někdo psal , myslím že byto vyřešilo dostat ze sýřeniny více syrovátky. Takže sýřeninu více " sušte " to znamená , že j rozkrájemnou sýřeninu rozdrobenou na uspokojivě veliké zrno zahřejete na 38 stupnu a budete jemně míchat delsí dobu než na měkké sýry. Lze také ulít trochu syrovátky,a přidat místo toho teplou vodu- bacha, at nepřeženete teplotu. Ostré hrany " zrna " by se měly zaokrouhlit. Úplně užasně je to vidět na sýru cottage, to je vlastně sýrově zrno ve smetaně.překrásně kulaté ..Jsou to profíci.
no a pka vám vznikne sýřenina, která obsahuje více sušiny a budete-li lisovat v teplé syrovátce pod tlakem, a pak třeba v horké syrovátce prohnětete / je to peklo, v té horké syrovátce máchat ruce, dostanete sýr, který se už snaží táhnout. takova mozzarela.A ten už by měl jít rozpustit. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahá . Jak už tu někdo psal , myslím že byto vyřešilo dostat ze sýřeniny více syrovátky. Takže sýřeninu více " sušte " to znamená , že j rozkrájemnou sýřeninu rozdrobenou na uspokojivě veliké zrno zahřejete na 38 stupnu a budete jemně míchat delsí dobu než na měkké sýry. Lze také ulít trochu syrovátky,a přidat místo toho teplou vodu- bacha, at nepřeženete teplotu. Ostré hrany " zrna " by se měly zaokrouhlit. Úplně užasně je to vidět na sýru cottage, to je vlastně sýrově zrno ve smetaně.překrásně kulaté ..Jsou to profíci.
no a pka vám vznikne sýřenina, která obsahuje více sušiny a budete-li lisovat v teplé syrovátce pod tlakem, a pak třeba v horké syrovátce prohnětete / je to peklo, v té horké syrovátce máchat ruce, dostanete sýr, který se už snaží táhnout. takova mozzarela.A ten už by měl jít rozpustit. Helena
s kozím zkušenosti nemám,ale zkoušela jsem z kravského odstředěného,sýřeninu jsem ani moc nerozmíchávala,nechala jsem to jen přes noc odkapat a zatížila jsem to asi litrovým hrncem vody,ráno dala do krabičky do ledničky a to bylo všechno.Nějak jsme ho nestačili hned sníst,tak jsem to po několika dnech zkusila obalit jako řízek a ejhle,ono to teklo jako z kupovanýho eidamu.chut taky dobrá.ruzička