Sýr, který se roztopí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.11.2007 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254

Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka

Neregistrovaný uživatel

3.11.2007 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka

Mě se roztopí čerstvý sýr a je to pohoutka. Dávám si moc zaležet na dosušení sýrového zrna v sýrovatce. Dosušují pomaly a dlouho a sýr je tvrdý i bez lisování.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2007 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám otázku na zkušené sýraře: rádi bychom z kozího mléka zkusili vyrobit sýr, který se roztopí. Většina našich sýrů je spíš čerstvých, které se nerozpouštějí, když se zahřejí. Máte někdo recept? Předpokládám, že se to musí nechat uzrát, tak to problém nebude, vosk máme. Moc děkuju. Lenka

Co je to " roztopí " ? Helena

Neregistrovaný uživatel

5.11.2007 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co je to " roztopí " ? Helena

Třeba na fondy,nebo když se smáží,že se rozehřeje/ rozteče/. Já náš sýr taky smažím,ale nerozteče se. Renata

Neregistrovaný uživatel

6.11.2007 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.121

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Třeba na fondy,nebo když se smáží,že se rozehřeje/ rozteče/. Já náš sýr taky smažím,ale nerozteče se. Renata

Ahá . Jak už tu někdo psal , myslím že byto vyřešilo dostat ze sýřeniny více syrovátky. Takže sýřeninu více " sušte " to znamená , že j rozkrájemnou sýřeninu rozdrobenou na uspokojivě veliké zrno zahřejete na 38 stupnu a budete jemně míchat delsí dobu než na měkké sýry. Lze také ulít trochu syrovátky,a přidat místo toho teplou vodu- bacha, at nepřeženete teplotu. Ostré hrany " zrna " by se měly zaokrouhlit. Úplně užasně je to vidět na sýru cottage, to je vlastně sýrově zrno ve smetaně.překrásně kulaté ..Jsou to profíci. no a pka vám vznikne sýřenina, která obsahuje více sušiny a budete-li lisovat v teplé syrovátce pod tlakem, a pak třeba v horké syrovátce prohnětete / je to peklo, v té horké syrovátce máchat ruce, dostanete sýr, který se už snaží táhnout. takova mozzarela.A ten už by měl jít rozpustit. Helena

Neregistrovaný uživatel

6.11.2007 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahá . Jak už tu někdo psal , myslím že byto vyřešilo dostat ze sýřeniny více syrovátky. Takže sýřeninu více " sušte " to znamená , že j rozkrájemnou sýřeninu rozdrobenou na uspokojivě veliké zrno zahřejete na 38 stupnu a budete jemně míchat delsí dobu než na měkké sýry. Lze také ulít trochu syrovátky,a přidat místo toho teplou vodu- bacha, at nepřeženete teplotu. Ostré hrany " zrna " by se měly zaokrouhlit. Úplně užasně je to vidět na sýru cottage, to je vlastně sýrově zrno ve smetaně.překrásně kulaté ..Jsou to profíci. no a pka vám vznikne sýřenina, která obsahuje více sušiny a budete-li lisovat v teplé syrovátce pod tlakem, a pak třeba v horké syrovátce prohnětete / je to peklo, v té horké syrovátce máchat ruce, dostanete sýr, který se už snaží táhnout. takova mozzarela.A ten už by měl jít rozpustit. Helena

s kozím zkušenosti nemám,ale zkoušela jsem z kravského odstředěného,sýřeninu jsem ani moc nerozmíchávala,nechala jsem to jen přes noc odkapat a zatížila jsem to asi litrovým hrncem vody,ráno dala do krabičky do ledničky a to bylo všechno.Nějak jsme ho nestačili hned sníst,tak jsem to po několika dnech zkusila obalit jako řízek a ejhle,ono to teklo jako z kupovanýho eidamu.chut taky dobrá.ruzička

Přidejte reakci

Přidat smajlík