Jak starší beran ještě poživatelný?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.12.2007 06:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49

Dobrý den, mám skoro dvouletého berana Charollais a rozhodla jsem se, že chov ovcí zruším a budu se věnovat jen kozám. Řeším otázku, jestli tak starý beran je ještě k jídlu. Nikdy jsem berana nejedla, jen mladé jehněčí, které mi problém nedělá. Mám berana nechat napřed vykastrovat?
Děkuji za vaše rady, Věra

Neregistrovaný uživatel

21.12.2007 06:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, mám skoro dvouletého berana Charollais a rozhodla jsem se, že chov ovcí zruším a budu se věnovat jen kozám. Řeším otázku, jestli tak starý beran je ještě k jídlu. Nikdy jsem berana nejedla, jen mladé jehněčí, které mi problém nedělá. Mám berana nechat napřed vykastrovat?
Děkuji za vaše rady, Věra

Omlouvám se za chybu v nadpisu....

Neregistrovaný uživatel

21.12.2007 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.209

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omlouvám se za chybu v nadpisu....

Dvouletý beran není žádný stařec. Lze připravit úplně stejně jako jehněčí. Možná to bude trvat jen o půl hodinky déle. Přeji dobrou chuť.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2007 15:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dvouletý beran není žádný stařec. Lze připravit úplně stejně jako jehněčí. Možná to bude trvat jen o půl hodinky déle. Přeji dobrou chuť.

Pred mesiacom som porážal 6 ročného nekastrovaného barana plemena valaška. Mali sme obavu, že mäso bude príliš cítiť, ale opak bol pravdou - mäso takmer vôbec nevykazovalo typickú vôňu jahňaciny na rozdiel od dvojročnej ovce merino porazenej týždeň predtým. Dokonca sme si z neho hneď v ten deň urobili krvavé stejky čisto na čiernom korení (z chrbta) a môžem povedať, že sa všetci zalizovali až za ušami, bolo to fantastické! Takže do klobás nakoniec išla ovečka a toto skvelé mäsko z barana do mrazáku. Pripravil som aj varlata na cibulke ako minutku, to však kvôli predsudkom nechceli všetci jesť - našťastie, lebo nebolo toho tak moc a pre nás gurmánov - experimentátorov to bolo vynikajúce . Samozrejme na základe tejto mojej zatial jedinej skúsenosti so starším baranom nemôžem tvrdiť že je to pravidlo, budem rád ak sa s nami podelia o svoje poznatky skúsenejší chovatelia a konzumenti jahňaciny. Robert, HF Budmerice

Přidejte reakci

Přidat smajlík