Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.254
Musím vám Ludmilko poděkovat za recept na domácí rohlíky, který jste tu zveřejnila. Včera jsem našla odvahu a zkusila ho. A musím říct, super! Jen se je budu muset naučit líp tvarovat, mám je nějaké nepravidelné..
Ale chuťově daleko lepší než kupované. Hold domácí je domácí...
Koty
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím vám Ludmilko poděkovat za recept na domácí rohlíky, který jste tu zveřejnila. Včera jsem našla odvahu a zkusila ho. A musím říct, super! Jen se je budu muset naučit líp tvarovat, mám je nějaké nepravidelné..
Ale chuťově daleko lepší než kupované. Hold domácí je domácí...
Koty
Děkuji za pochvalu, recept jsem tak dlouho připasovávala až mi vyhovuje. Neupleťte si na sebe bič jako já. Každý den vrčí pekárna, jeden den chleba, druhý den rohlíky, třetí den buchty, čtvrtý den kynuté knedlíky atd.
Manžel to vyřešil - než by šel nebo jel ze samoty do dědiny pro 10 rohlíků, tak raději zajel do pekárny a dovezl mi pytel mouky. Prý se mu po těch sucharech z obchodu vůbec nestýská.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za pochvalu, recept jsem tak dlouho připasovávala až mi vyhovuje. Neupleťte si na sebe bič jako já. Každý den vrčí pekárna, jeden den chleba, druhý den rohlíky, třetí den buchty, čtvrtý den kynuté knedlíky atd.
Manžel to vyřešil - než by šel nebo jel ze samoty do dědiny pro 10 rohlíků, tak raději zajel do pekárny a dovezl mi pytel mouky. Prý se mu po těch sucharech z obchodu vůbec nestýská.
Ludmila
Haló,já bych chtěl taky vědět,jak se pečou ty výborné rohlíky,ale netuším v kterém tématu je hledat.Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Haló,já bych chtěl taky vědět,jak se pečou ty výborné rohlíky,ale netuším v kterém tématu je hledat.Jirka
12. 10. 2007 Domácí varianty některých průmyslově vyráběných potravin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za pochvalu, recept jsem tak dlouho připasovávala až mi vyhovuje. Neupleťte si na sebe bič jako já. Každý den vrčí pekárna, jeden den chleba, druhý den rohlíky, třetí den buchty, čtvrtý den kynuté knedlíky atd.
Manžel to vyřešil - než by šel nebo jel ze samoty do dědiny pro 10 rohlíků, tak raději zajel do pekárny a dovezl mi pytel mouky. Prý se mu po těch sucharech z obchodu vůbec nestýská.
Ludmila
Ludmilko ty rohlíky jsou senzační ! Nemám sice pekárnu a zadělával jsem je ručně při čemž jsem měl strach že nebudu umět se sušením droždím nebo spíše jsem mu nevěřil , ale vše dopadlo super! Jedny jsem udělal přesně dle návodu,druhé z celozrné mouky a posypal vločkama a slunečnicí /takové domácí dalamanky/ a třetí a doufám že dneska už poslední jsem dal místo vody mléko a místo oleje rozpuštěné máslo.Potřel jsem místo vodou žloutkem s mlékem a hodně posypal mákem a světe div se máme z toho loupáky ! A byly senzační jako vše jěště vlažné jsem je namazal máslem a jahodovou marmeládou k tomu kafíčko se smetánkou a bylo mi božsky! Určitě se u nás budou dělat častěji! Jo a teď dojíždim dalamánek a nemá to chybu! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko ty rohlíky jsou senzační ! Nemám sice pekárnu a zadělával jsem je ručně při čemž jsem měl strach že nebudu umět se sušením droždím nebo spíše jsem mu nevěřil , ale vše dopadlo super! Jedny jsem udělal přesně dle návodu,druhé z celozrné mouky a posypal vločkama a slunečnicí /takové domácí dalamanky/ a třetí a doufám že dneska už poslední jsem dal místo vody mléko a místo oleje rozpuštěné máslo.Potřel jsem místo vodou žloutkem s mlékem a hodně posypal mákem a světe div se máme z toho loupáky ! A byly senzační jako vše jěště vlažné jsem je namazal máslem a jahodovou marmeládou k tomu kafíčko se smetánkou a bylo mi božsky! Určitě se u nás budou dělat častěji! Jo a teď dojíždim dalamánek a nemá to chybu! Honza mčf
Ahoj Honzíku, teď jsem také dopekla rohíky. Pro změnu jsem zamotala rybí tyčinky. Posypala provensálským kořením a kmínem. Dva plechy teď večer už šly do trouby, třetí ráno. Domácí pekárna je pořád v provozu, i na zadělávání těsta. Kromě toho vánočka z kila, a babovka. Vše z čerstvého kozího mléka, protože dojím celý rok. Ráno bude kakajíčko a vánočka s bábovkou. Ať žijí kozenky a kozí mléko. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj Honzíku, teď jsem také dopekla rohíky. Pro změnu jsem zamotala rybí tyčinky. Posypala provensálským kořením a kmínem. Dva plechy teď večer už šly do trouby, třetí ráno. Domácí pekárna je pořád v provozu, i na zadělávání těsta. Kromě toho vánočka z kila, a babovka. Vše z čerstvého kozího mléka, protože dojím celý rok. Ráno bude kakajíčko a vánočka s bábovkou. Ať žijí kozenky a kozí mléko. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Jarmilko nezbívá než souhlasit ! Já vytáhnul teď ráno taky dva plechy rohlíků ze zakladního receptu protože do rána nezbyl ani jeden!
Jo kozí mléko dělá v těstě a jinde samosebou taky uplné zázraky ! Ale kozí mléko nemám ale mám domácí poctivé od kravičky ! Skvétá vyměnej obchod ! Každej pátek obdržím z večerního dojení 10L konev mléka a já dám plato vajec. No nádhera a co po víkendu zbyde a že toho moc není na to můžeš vzít jed! Zaočkuji na kefír . No a když příjde člověk večer z práce a honí ho mlsná popadne kefír dá do mixeru přihodí pár mraž . jahod ,malin nebo borůvek přihodí špetku cukru a vanilky a rázem má skvělej koktejl! Ale to jsme od rohlíků daleko! Jo bydlet blíže u tebe máš na mléko stálej kšeft! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jarmilko nezbívá než souhlasit ! Já vytáhnul teď ráno taky dva plechy rohlíků ze zakladního receptu protože do rána nezbyl ani jeden!
Jo kozí mléko dělá v těstě a jinde samosebou taky uplné zázraky ! Ale kozí mléko nemám ale mám domácí poctivé od kravičky ! Skvétá vyměnej obchod ! Každej pátek obdržím z večerního dojení 10L konev mléka a já dám plato vajec. No nádhera a co po víkendu zbyde a že toho moc není na to můžeš vzít jed! Zaočkuji na kefír . No a když příjde člověk večer z práce a honí ho mlsná popadne kefír dá do mixeru přihodí pár mraž . jahod ,malin nebo borůvek přihodí špetku cukru a vanilky a rázem má skvělej koktejl! Ale to jsme od rohlíků daleko! Jo bydlet blíže u tebe máš na mléko stálej kšeft! Honza mčf
Honzíku, ten kšeft bych potřebovala. Mrazák plný mléka, sýrů, kluci odjíždějí od maminky napakovaní. Ale penízky na šrot se hledají těžko. Čerstvé mléko ocení jen nemocní pejsci a kočičky od veterináře z Pv. A přitom v zimě se čerstvé mléko nikde nezežene. Ono je pohodlnější nakoupit balík krabic, ani do ledničky nemusí. Stejně by mně zajímal postup zpracování mléka ve velké mlékárně. Když je to jen pasterace, jakto že to tak dlouho vydrží? To je nějaké výrobní tajemství. A proč je ta chuť tak odlišná? Nějak tomu nerozumím. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko ty rohlíky jsou senzační ! Nemám sice pekárnu a zadělával jsem je ručně při čemž jsem měl strach že nebudu umět se sušením droždím nebo spíše jsem mu nevěřil , ale vše dopadlo super! Jedny jsem udělal přesně dle návodu,druhé z celozrné mouky a posypal vločkama a slunečnicí /takové domácí dalamanky/ a třetí a doufám že dneska už poslední jsem dal místo vody mléko a místo oleje rozpuštěné máslo.Potřel jsem místo vodou žloutkem s mlékem a hodně posypal mákem a světe div se máme z toho loupáky ! A byly senzační jako vše jěště vlažné jsem je namazal máslem a jahodovou marmeládou k tomu kafíčko se smetánkou a bylo mi božsky! Určitě se u nás budou dělat častěji! Jo a teď dojíždim dalamánek a nemá to chybu! Honza mčf
Protože já sladká jídla nemiluji, tak loupáky atd. dělám jen pro chlapskou část naší rodinky. Co bych mohla mít každý den jsou rohlíky s cibulí a škvarkama. Naučila jsem se dělat škvarky v mikrovlnce, za 20 minut mám červeňoučké křupavé škvarky (už zase slintám do klávesnice), přidám syyrovou cibuli a spolu se škvarkama zabalím do rohlíků. Zkuste to, nemá to chybu.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzíku, ten kšeft bych potřebovala. Mrazák plný mléka, sýrů, kluci odjíždějí od maminky napakovaní. Ale penízky na šrot se hledají těžko. Čerstvé mléko ocení jen nemocní pejsci a kočičky od veterináře z Pv. A přitom v zimě se čerstvé mléko nikde nezežene. Ono je pohodlnější nakoupit balík krabic, ani do ledničky nemusí. Stejně by mně zajímal postup zpracování mléka ve velké mlékárně. Když je to jen pasterace, jakto že to tak dlouho vydrží? To je nějaké výrobní tajemství. A proč je ta chuť tak odlišná? Nějak tomu nerozumím. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Jarmilko tomu bych chtěl přijít taky na kloub! Ale bohužel nebo snad i bohu dík že to až do detailu nevíme jelikož samotná pasterace to asi určitě nebude! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože já sladká jídla nemiluji, tak loupáky atd. dělám jen pro chlapskou část naší rodinky. Co bych mohla mít každý den jsou rohlíky s cibulí a škvarkama. Naučila jsem se dělat škvarky v mikrovlnce, za 20 minut mám červeňoučké křupavé škvarky (už zase slintám do klávesnice), přidám syyrovou cibuli a spolu se škvarkama zabalím do rohlíků. Zkuste to, nemá to chybu.
Ludmila
Ludmilko jdu na to! Mám zaděláno z 1,5 kg mouky. Brácha odjíždí do školy tak ať má něco sebou! Jo zkusím zabalit silnější plátek aglické do rohlíku pak dám vědět! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko jdu na to! Mám zaděláno z 1,5 kg mouky. Brácha odjíždí do školy tak ať má něco sebou! Jo zkusím zabalit silnější plátek aglické do rohlíku pak dám vědět! Honza mčf
Ludmilko, škvarky se dají dělat i v domácí pekárně. Kilo sádla, program marmeláda, nemají chybu. Teď peču sekanou z kozího masa, samozřejmně v pekárně, za hodinu krásně upečená. Na ty rohlíky se také chystám, škvarky mám uložené v mrazáku. Výměnný obcod,soused má dvěprasátka, já mu nechávala přebytky syrovátky, tak mám vynikající domácí sádlo a škvarky. Nnapiš prosím, jestli míchat syrovou cibuli, nebo oprančenou. Jinak tvoje rohlíky nemají chybu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko, škvarky se dají dělat i v domácí pekárně. Kilo sádla, program marmeláda, nemají chybu. Teď peču sekanou z kozího masa, samozřejmně v pekárně, za hodinu krásně upečená. Na ty rohlíky se také chystám, škvarky mám uložené v mrazáku. Výměnný obcod,soused má dvěprasátka, já mu nechávala přebytky syrovátky, tak mám vynikající domácí sádlo a škvarky. Nnapiš prosím, jestli míchat syrovou cibuli, nebo oprančenou. Jinak tvoje rohlíky nemají chybu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Do rohlíků dávám na plátky nakrájenou syrovou cibuli a malé kostičky škvarků.
Teď jsem dopekla chleba a jdu v pekárně zkusit škvarky. Držte palce ať se povedou.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Do rohlíků dávám na plátky nakrájenou syrovou cibuli a malé kostičky škvarků.
Teď jsem dopekla chleba a jdu v pekárně zkusit škvarky. Držte palce ať se povedou.
Ludmila
Lidunko, před koncem škvaření přidat jednu lžíci mléka Ten program Marmeláda projet 2x. Výhoda, nemusí se u toho stát, mírná teplota a krásně vyškvařené. Krájím na malé kousky. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidunko, před koncem škvaření přidat jednu lžíci mléka Ten program Marmeláda projet 2x. Výhoda, nemusí se u toho stát, mírná teplota a krásně vyškvařené. Krájím na malé kousky. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Pěkný podvečer, tak konzumní mléko se vyrábí následovně: v mlékárně se přefiltruje, odstředí se smetana, tepelně se ošetří, upraví se tučnost, tuk s zhomogenizuje a pak se ten hnus zabalí do aseptických obalů. Tepelné ošetření je buď pasterace do 100 st.C a nebo sterilace nad 100 st.C. Ještě se dělá mléko ESL, volně přeloženo - delší životnost na regále, to je to tzv.čtrnáctidenní mléko a pak mléko UHT - zahřáto na teplotu 147 st.C po dobu 1 sec. to je to věčné. Tak jsme se to učili, ale bohužel nemáme spolužáka žádného mlíkaře z provozu, takže tomu věříme. Při výuce o zpracování masa na výrobky už to spolužáci masňáci nevydrželi a opravili paní profesorku, že v praxi se ty její buřtíky dělají úplně jinak a ne z masa, jak se nám paní profesorka snažila napovídat. A ještě mě zaujalo, jak se dělají jogurty, pamatuji si ještě takové ty, co když jste nabrali na lžičku, tak se odloupl kus jogurtu a ten u nás vyrábí už jen jedna mlékarna v Již.Čechách, jogurt zraje v obalu. Ostatní pro úsporu času, energie je dělají ve zracích tancích a pak plní do obalů, jogurt je oproti prvnímu horší kvality, chuti a konzistence.
Tak dobrou chuť, Věra - Malá farma Agátka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkný podvečer, tak konzumní mléko se vyrábí následovně: v mlékárně se přefiltruje, odstředí se smetana, tepelně se ošetří, upraví se tučnost, tuk s zhomogenizuje a pak se ten hnus zabalí do aseptických obalů. Tepelné ošetření je buď pasterace do 100 st.C a nebo sterilace nad 100 st.C. Ještě se dělá mléko ESL, volně přeloženo - delší životnost na regále, to je to tzv.čtrnáctidenní mléko a pak mléko UHT - zahřáto na teplotu 147 st.C po dobu 1 sec. to je to věčné. Tak jsme se to učili, ale bohužel nemáme spolužáka žádného mlíkaře z provozu, takže tomu věříme. Při výuce o zpracování masa na výrobky už to spolužáci masňáci nevydrželi a opravili paní profesorku, že v praxi se ty její buřtíky dělají úplně jinak a ne z masa, jak se nám paní profesorka snažila napovídat. A ještě mě zaujalo, jak se dělají jogurty, pamatuji si ještě takové ty, co když jste nabrali na lžičku, tak se odloupl kus jogurtu a ten u nás vyrábí už jen jedna mlékarna v Již.Čechách, jogurt zraje v obalu. Ostatní pro úsporu času, energie je dělají ve zracích tancích a pak plní do obalů, jogurt je oproti prvnímu horší kvality, chuti a konzistence.
Tak dobrou chuť, Věra - Malá farma Agátka
Takže vážení rohlíky s anglickou jsou senzační! Vzal jsem plát anglické přeložil napůl a zamotal do rohlíku. Těsně před upečením jsem posypal strouhaným sýrem. No nemá to chybu fakt moc dobré ! Nazval bych to Ludmilčin zbojnickej rohlík a lá mčf :-)) Ne teď vážě Ludmilko u nás doma se asi budem modlit u tvé fotky! Je to senzační recept . A překvapilo mne velice mile i to že rohlíky jsou dobré i druhý den a nejsou jako guma! Což jsme zjistily díky jednomu rohlíčku kterého jsme za tím učelem včera objetovaly! Teda Holky řeknu vám že mne s tou pekárnou pěkně lákáte! V tom se dá dělat i marmeláda a škvarky ? Proboha to máte njeaké profi stroje za x tisíc ne? Ptám se že o pekárně fakt uvažuju! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkný podvečer, tak konzumní mléko se vyrábí následovně: v mlékárně se přefiltruje, odstředí se smetana, tepelně se ošetří, upraví se tučnost, tuk s zhomogenizuje a pak se ten hnus zabalí do aseptických obalů. Tepelné ošetření je buď pasterace do 100 st.C a nebo sterilace nad 100 st.C. Ještě se dělá mléko ESL, volně přeloženo - delší životnost na regále, to je to tzv.čtrnáctidenní mléko a pak mléko UHT - zahřáto na teplotu 147 st.C po dobu 1 sec. to je to věčné. Tak jsme se to učili, ale bohužel nemáme spolužáka žádného mlíkaře z provozu, takže tomu věříme. Při výuce o zpracování masa na výrobky už to spolužáci masňáci nevydrželi a opravili paní profesorku, že v praxi se ty její buřtíky dělají úplně jinak a ne z masa, jak se nám paní profesorka snažila napovídat. A ještě mě zaujalo, jak se dělají jogurty, pamatuji si ještě takové ty, co když jste nabrali na lžičku, tak se odloupl kus jogurtu a ten u nás vyrábí už jen jedna mlékarna v Již.Čechách, jogurt zraje v obalu. Ostatní pro úsporu času, energie je dělají ve zracích tancích a pak plní do obalů, jogurt je oproti prvnímu horší kvality, chuti a konzistence.
Tak dobrou chuť, Věra - Malá farma Agátka
Věruško jen aby to s tím mlékem byla celá pravda! Ale to se asi nikdy jen tak nedozvíme ! Ale stejně to je divné ! Jo našel jsem před vánoci ve špajzu zapadlou vaničku tvarohu nízkotučného. Na obalu byla spotřeba do 14.06,2007 no myslel jsem si že až to otevřu vyšklebí se na mě penicilín a nebo něco jako zapařené olomoucké syrečky. Lidi omyl tvaroh byl jak čerstvý! Krásně voněl /no jako kupovanej ale jako čerstvej kupovanej/ žádné známky zkažení nic a to světe div se půl roku po datu spotřeby! Teda šel mi mráz po zádech kdyby tohle věděly rakušáci tak nám nezakážou temelín ale mlékarny neboť je to skoro větší katasrofa než nukleární exploze! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věruško jen aby to s tím mlékem byla celá pravda! Ale to se asi nikdy jen tak nedozvíme ! Ale stejně to je divné ! Jo našel jsem před vánoci ve špajzu zapadlou vaničku tvarohu nízkotučného. Na obalu byla spotřeba do 14.06,2007 no myslel jsem si že až to otevřu vyšklebí se na mě penicilín a nebo něco jako zapařené olomoucké syrečky. Lidi omyl tvaroh byl jak čerstvý! Krásně voněl /no jako kupovanej ale jako čerstvej kupovanej/ žádné známky zkažení nic a to světe div se půl roku po datu spotřeby! Teda šel mi mráz po zádech kdyby tohle věděly rakušáci tak nám nezakážou temelín ale mlékarny neboť je to skoro větší katasrofa než nukleární exploze! Honza mčf
Honzo, pekárny jsou hodně v akcích, seženeš je i levně na netu. Výhodou je, že to tam nahážeš a můžeš jít třeba dojit. Těsto zpracuje velice pěkně, protože je to v teplém prostředí. Jsou různé druhy, ale zásadně brát podlouhlou vaniíčku se dvěma hnětacími hřídelkami. Typů je hodně, nejlépe je projít www.dama.cz a tam si najdi domácí pekárny na titulní straně nahoře vpravo. Jsou tam recepty a pekárny, prodávané u nás. Já mám ETU - Siestu, stála 1 990,- v Tescu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzo, pekárny jsou hodně v akcích, seženeš je i levně na netu. Výhodou je, že to tam nahážeš a můžeš jít třeba dojit. Těsto zpracuje velice pěkně, protože je to v teplém prostředí. Jsou různé druhy, ale zásadně brát podlouhlou vaniíčku se dvěma hnětacími hřídelkami. Typů je hodně, nejlépe je projít www.dama.cz a tam si najdi domácí pekárny na titulní straně nahoře vpravo. Jsou tam recepty a pekárny, prodávané u nás. Já mám ETU - Siestu, stála 1 990,- v Tescu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Jarmilo, plně s tebou souhlasím. My jsme čtyři, pekárnu máme malou s jedním hnětacím hákem a tak pořád pečeme a manžela to už nebaví. U nás totiž peče chlap, já jsem ani návod nečetla a dnes se mi to vymstilo. Chtěla jsem upéci ty inzerované dobré rohlíky, manžel byl mimo dosah a tak jsem těsto míchala a hnětla růčo. No, závěr nebyl příliš valný, špatně vykynuly a tak si teď připadám jako vlk, co sežral babičku i s Karkulkou. Asi si dám slivovičku na dobré trávení a příště bude pokus v pekárně.
Věra - Malá farma Agátka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidunko, před koncem škvaření přidat jednu lžíci mléka Ten program Marmeláda projet 2x. Výhoda, nemusí se u toho stát, mírná teplota a krásně vyškvařené. Krájím na malé kousky. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Škvarky - teď na mne zapískala pekárna, že prý má škvarky hotové. Bez lidské ruky si jej vyrobila sama a jsou Božíííííí Trvá to sice 2,5 hodiny, ale když to není třeba hlídat, tak je to v pohodě. V mikrovlnce je sice mám za 20 minut, ale musím u toho stát. Ještě jsem do pekárny naházela suroviny na rohlíky, ale tvarovat s mi je už nechce. Dnes bude VEKA plněná cibulí a báječnými škvarkami. Těsto je srolované co by dup (jako závin), vleze se na jeden plech a pak bude zasloužené kafíčko.
Honzo, pokud ti chutnají ručně zadělávané rohlíky, tak po rohlíkách z pekárny se umlátíš !!!!!!!! Až budeš kupovat, tak pekárna musí mít - 2 hnětací háky (viz Jarmila) a velikost upečeného chleba minimálně 1,3 kg. Menší nekupovat. Ještě, že nemáte doma mojí fotku k modlení, to by Vám přešla chuť
Zdravím všechny gurmány.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Škvarky - teď na mne zapískala pekárna, že prý má škvarky hotové. Bez lidské ruky si jej vyrobila sama a jsou Božíííííí Trvá to sice 2,5 hodiny, ale když to není třeba hlídat, tak je to v pohodě. V mikrovlnce je sice mám za 20 minut, ale musím u toho stát. Ještě jsem do pekárny naházela suroviny na rohlíky, ale tvarovat s mi je už nechce. Dnes bude VEKA plněná cibulí a báječnými škvarkami. Těsto je srolované co by dup (jako závin), vleze se na jeden plech a pak bude zasloužené kafíčko.
Honzo, pokud ti chutnají ručně zadělávané rohlíky, tak po rohlíkách z pekárny se umlátíš !!!!!!!! Až budeš kupovat, tak pekárna musí mít - 2 hnětací háky (viz Jarmila) a velikost upečeného chleba minimálně 1,3 kg. Menší nekupovat. Ještě, že nemáte doma mojí fotku k modlení, to by Vám přešla chuť
Zdravím všechny gurmány.
Ludmila
Ludmilko zase to s tou fotkou nepřeháněj jo? Ale holky moje zlatý /je takhle jsem oslovoval svoje kozenky! Takže tohle je fakt poklona!/ tu pekárnu si pořidím už jen proto že to tam nahážu a mužu jít po svejch. A hlavní bod zlomu není aníi válení těsta nebo zadělavání ale ta marmeláda! Víte jak mne nebaví u toho stát a míchat a míchat a hlídat aby se to nepřipálilo? To v tom půjdou i povidla a když ne tak něco vymyslím aby to šlo! Jediná věc co mne na tom štve je to sušené droždí ! Ale tam to asi jinak nepůjde . Byl jsem vždycky hrdej na to že spousta ženskejch se kynutého těsta bála a mne se povedlo vždycky a bylo lehounké jako peří buchty se jen roplívaly na jazyku. A baby u nás sou do dneška na mrtvici jak to že chlap má lepší těsto než ony které mají recepty místo bible! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko zase to s tou fotkou nepřeháněj jo? Ale holky moje zlatý /je takhle jsem oslovoval svoje kozenky! Takže tohle je fakt poklona!/ tu pekárnu si pořidím už jen proto že to tam nahážu a mužu jít po svejch. A hlavní bod zlomu není aníi válení těsta nebo zadělavání ale ta marmeláda! Víte jak mne nebaví u toho stát a míchat a míchat a hlídat aby se to nepřipálilo? To v tom půjdou i povidla a když ne tak něco vymyslím aby to šlo! Jediná věc co mne na tom štve je to sušené droždí ! Ale tam to asi jinak nepůjde . Byl jsem vždycky hrdej na to že spousta ženskejch se kynutého těsta bála a mne se povedlo vždycky a bylo lehounké jako peří buchty se jen roplívaly na jazyku. A baby u nás sou do dneška na mrtvici jak to že chlap má lepší těsto než ony které mají recepty místo bible! Honza mčf
Honzo, klídek. Sušené droždí lze nahradit v pekárně obyčejnými kvasnicemi. Já to také střídám a jen ti bude chvíli trvat (jako mě) než najdeš ten správný poměr. Množství jakéhokoliv droždí také závisí na tvrdosti vody, nadmořské výšce kde bydlíš atd. Do pekárny stačí menší množství droždí než při růčo zadělávání. Ale není to tak složitý, jednou se to nepovede a podruhé máš vyhráno.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzo, klídek. Sušené droždí lze nahradit v pekárně obyčejnými kvasnicemi. Já to také střídám a jen ti bude chvíli trvat (jako mě) než najdeš ten správný poměr. Množství jakéhokoliv droždí také závisí na tvrdosti vody, nadmořské výšce kde bydlíš atd. Do pekárny stačí menší množství droždí než při růčo zadělávání. Ale není to tak složitý, jednou se to nepovede a podruhé máš vyhráno.
Ludmila
Tak jsem se taky nechala zlákat a o víkendu zadělala na rohlíky podle Vašeho receptu.Dovnitř jsem dala cibulku, plátek šunky a sýru.Jeden plech jsem nechala bez náplní.No naskočily krásně a té vůně přes celý byt.Jen se zaprášilo a něco zbylo na další den.Opravdu se daly, jen jsem je trochu přihřála v troubě a byly zase křupavoučké.Mňamka.Ponky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmilko zase to s tou fotkou nepřeháněj jo? Ale holky moje zlatý /je takhle jsem oslovoval svoje kozenky! Takže tohle je fakt poklona!/ tu pekárnu si pořidím už jen proto že to tam nahážu a mužu jít po svejch. A hlavní bod zlomu není aníi válení těsta nebo zadělavání ale ta marmeláda! Víte jak mne nebaví u toho stát a míchat a míchat a hlídat aby se to nepřipálilo? To v tom půjdou i povidla a když ne tak něco vymyslím aby to šlo! Jediná věc co mne na tom štve je to sušené droždí ! Ale tam to asi jinak nepůjde . Byl jsem vždycky hrdej na to že spousta ženskejch se kynutého těsta bála a mne se povedlo vždycky a bylo lehounké jako peří buchty se jen roplívaly na jazyku. A baby u nás sou do dneška na mrtvici jak to že chlap má lepší těsto než ony které mají recepty místo bible! Honza mčf
A taky do slaného těsta se dává o trošku víc droždí než do sladkého. Když dáš čerstvé kvasnice, nebo mléko (podmáslí, jogurt, tvaroh), nebo vajíčko, nemůžeš využít odloženého startu. To si večer před spaním nahážeš suroviny v ověřeném poměru do pekárny a ráno vyklepáváš teplou cihličku chleba k snídani. Budí tě taková ta skvělá vůně.
Mám taky Etu Siestu
Povidla i jamy by asi šly, ale počítej s tím, že dávky je z kila suroviny a popis je v receptáři jem na pomerančovou a citronovou marmeládu.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A taky do slaného těsta se dává o trošku víc droždí než do sladkého. Když dáš čerstvé kvasnice, nebo mléko (podmáslí, jogurt, tvaroh), nebo vajíčko, nemůžeš využít odloženého startu. To si večer před spaním nahážeš suroviny v ověřeném poměru do pekárny a ráno vyklepáváš teplou cihličku chleba k snídani. Budí tě taková ta skvělá vůně.
Mám taky Etu Siestu
Povidla i jamy by asi šly, ale počítej s tím, že dávky je z kila suroviny a popis je v receptáři jem na pomerančovou a citronovou marmeládu.
Martina
Holky tak já mám "Professorku" už několik let a sem tam navštívím stránky věnované domácím pekárnám.No musím říct, že pekařky ale taky pekaři to mají zmáknuté a co všechno v pekárnách připravuji.Jenom se člověku sbíhají sliny a někdo pečení v domácí pekárně má jako koníčka.Osobně moc chleba nepeču, ne že by mi nechutnal, ale děcka i já máme radši tu klasiku z obchodu, ale těsto v ní připravuju pořád.Na langoše, vánočku, honzovky teď nově rohlíky.Marmeládu jsem nezkoušela, tu míchám poctivě u sporákuPonky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A taky do slaného těsta se dává o trošku víc droždí než do sladkého. Když dáš čerstvé kvasnice, nebo mléko (podmáslí, jogurt, tvaroh), nebo vajíčko, nemůžeš využít odloženého startu. To si večer před spaním nahážeš suroviny v ověřeném poměru do pekárny a ráno vyklepáváš teplou cihličku chleba k snídani. Budí tě taková ta skvělá vůně.
Mám taky Etu Siestu
Povidla i jamy by asi šly, ale počítej s tím, že dávky je z kila suroviny a popis je v receptáři jem na pomerančovou a citronovou marmeládu.
Martina
Martí já vím že tam nemůžu hodit 5 kg ovoce to došlo i mně! :-)) Ale stejně to je fajn dáš tam kilo něčeho a ono se to samo udělá a já mezitím můžu třeba vykydat prasatům nebo dojít na trávu atd.Tak holt budu dělat jamy postupně jak to bude dozrávat a ne jednou týdně akci " vypusťte duši !sloužíme marmeládě! " No ale co mi nejde do hlavy je to že když tam jsou ze spoda ty metly to je jako zapeču do chleba a pak mám v cihle chleba 2 džuzny nebo jak ? Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Martí já vím že tam nemůžu hodit 5 kg ovoce to došlo i mně! :-)) Ale stejně to je fajn dáš tam kilo něčeho a ono se to samo udělá a já mezitím můžu třeba vykydat prasatům nebo dojít na trávu atd.Tak holt budu dělat jamy postupně jak to bude dozrávat a ne jednou týdně akci " vypusťte duši !sloužíme marmeládě! " No ale co mi nejde do hlavy je to že když tam jsou ze spoda ty metly to je jako zapeču do chleba a pak mám v cihle chleba 2 džuzny nebo jak ? Honza mčf
no, máš tam zapečené ty hnětací háky. Podle toho, v jaké zůstaly poloze, máš dva, nebo šest (to jsou krajní meze) krajíčků se zubem. Když pečeš chleba za nespava, tak ty háky můžeš včas vyndat. Ale za rok a půl provozu Siesty jsem je vyndavala jednou.......
Mimochodem, právě má rodina kino. Chodí se střídavě dívat, jak se dělají škavarky v pekárně. Dcera nechápe, jak je možné, že sádlo je marmeláda. A manžel se těší na škvarkové rohlíky
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím vám Ludmilko poděkovat za recept na domácí rohlíky, který jste tu zveřejnila. Včera jsem našla odvahu a zkusila ho. A musím říct, super! Jen se je budu muset naučit líp tvarovat, mám je nějaké nepravidelné..
Ale chuťově daleko lepší než kupované. Hold domácí je domácí...
Koty
Vidím, že jsem způsobila ( snad milý ) rozruch po ČR. Holky, dobrým jídlem ši šplhneme u našich protějšků a za to si vymyslíme zase nějakou odbormou práci v našich chlívečkách a stájích. Holt, chlapům když již není dvacet, tak za kus dobrýho žvance udělají cokoliv.
Ať Vám to peče a hlavně chutná !!!!!!
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no, máš tam zapečené ty hnětací háky. Podle toho, v jaké zůstaly poloze, máš dva, nebo šest (to jsou krajní meze) krajíčků se zubem. Když pečeš chleba za nespava, tak ty háky můžeš včas vyndat. Ale za rok a půl provozu Siesty jsem je vyndavala jednou.......
Mimochodem, právě má rodina kino. Chodí se střídavě dívat, jak se dělají škavarky v pekárně. Dcera nechápe, jak je možné, že sádlo je marmeláda. A manžel se těší na škvarkové rohlíky
Martina
Ještě jedna věc se mi osvědčila. Koupila jsem si u Tupenware schránku na chleba. Stála 660 Kč, je z plastu a na horním víku má mřížku. Chleba do ničeho nebalím, neokorá a krásně vydrží. Vyzkoušeno i na rohlíkách a vánočce. Prodávají i větší. Jo, a Martino, ten program na marmeládu musíš pustit na škvarky 2x a ke konci 1 pol. lžíci mléka. Já tak dělala 10kg sádla, sice to trvalo, ale nic se nepřepálilo, nemusela jsem u toho stát, vykydala jsem si hnůj, podojila a přišla k hotovému. Ty háky normálně zapékám a pak pracně vytahuji, na díry si rodina zvykla, nemají ani čas to zjistit. Peču chleba z mléka, k tomu kozí sýr a čerstvé mléko, papriku, rajče, ani maso nepotřebuji. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vidím, že jsem způsobila ( snad milý ) rozruch po ČR. Holky, dobrým jídlem ši šplhneme u našich protějšků a za to si vymyslíme zase nějakou odbormou práci v našich chlívečkách a stájích. Holt, chlapům když již není dvacet, tak za kus dobrýho žvance udělají cokoliv.
Ať Vám to peče a hlavně chutná !!!!!!
Ludmila
Jo, jo, Ludmilko, je to tak. Za dobrý žvanec i hřebík zatlučou a ohrádku postaví. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, jo, Ludmilko, je to tak. Za dobrý žvanec i hřebík zatlučou a ohrádku postaví. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Ach jo, ten můj si zachovává stále zdravý rozum i při předkládání dobrot a dalších způsobů nadbíhání. Asi už ho zkušenost poučila - \"Ano, tak teda po deseti letech bude jedna ovce, ale na podzim se zabije !!!\" Výsledek? Ovce paní dovezla dvě (kdyby pro ně jel manžel,tak by byla jen jedna) a za pár měsíců se dovezl beran.....Pak přišla kozenka a manžel už si dává setsakramentsky pozor, aby náhodou něco v slabé chvilce nepovolil, protože možná ještě týž den by to měl doma. Takže krmím dobrotama, jsem přívětivá, trpělivá, pozorná a stále čekám na tu skulinku, abych prosadila svou. Někdy je to velmi těžké.....
Věra - Malá farma Agátka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ach jo, ten můj si zachovává stále zdravý rozum i při předkládání dobrot a dalších způsobů nadbíhání. Asi už ho zkušenost poučila - \"Ano, tak teda po deseti letech bude jedna ovce, ale na podzim se zabije !!!\" Výsledek? Ovce paní dovezla dvě (kdyby pro ně jel manžel,tak by byla jen jedna) a za pár měsíců se dovezl beran.....Pak přišla kozenka a manžel už si dává setsakramentsky pozor, aby náhodou něco v slabé chvilce nepovolil, protože možná ještě týž den by to měl doma. Takže krmím dobrotama, jsem přívětivá, trpělivá, pozorná a stále čekám na tu skulinku, abych prosadila svou. Někdy je to velmi těžké.....
Věra - Malá farma Agátka
To můžu potvrdit, je to hooodně těžké, ještě navíc, když chlap není technický typ.Bohužel asi jsem nikdy neměla dost trpělivosti...Takže teď válčím sama no a možná je mi zatím líp.Ale to jsem se dostala nějak mimo téma.Ponky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To můžu potvrdit, je to hooodně těžké, ještě navíc, když chlap není technický typ.Bohužel asi jsem nikdy neměla dost trpělivosti...Takže teď válčím sama no a možná je mi zatím líp.Ale to jsem se dostala nějak mimo téma.Ponky
Můj starší kolega tvrdí, že do dvaceti ho na ženská přitáhla na prádlo, po třicítce už jen na žrádlo.....
Můj má hrubě po třicítce. Potřebuju, aby už konečně dodělal slíbený rám na zavěšení klecí a začal kangem kutat kanálek v chlévě.... Suť si odvozím.
Krajkové gaťky nechávám v šupleti, jégráče stejně hřejou víc, v pekárně se mele těsto na housky, papiňák vrní a upouští pavůni vařených drštěk.
Myslím, že odpoledne bude plné partnerského souladu. Já u žehličky a manžel s kuklou a svářečkou. Jen doufám, že si jí i zapne, když jsem se znásilnila k žehlení.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj starší kolega tvrdí, že do dvaceti ho na ženská přitáhla na prádlo, po třicítce už jen na žrádlo.....
Můj má hrubě po třicítce. Potřebuju, aby už konečně dodělal slíbený rám na zavěšení klecí a začal kangem kutat kanálek v chlévě.... Suť si odvozím.
Krajkové gaťky nechávám v šupleti, jégráče stejně hřejou víc, v pekárně se mele těsto na housky, papiňák vrní a upouští pavůni vařených drštěk.
Myslím, že odpoledne bude plné partnerského souladu. Já u žehličky a manžel s kuklou a svářečkou. Jen doufám, že si jí i zapne, když jsem se znásilnila k žehlení.
Martina
není nad "partnerský soulad", ale nějak mi to mozek nebere
proti gustu žádný dišputát.Ponky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
není nad "partnerský soulad", ale nějak mi to mozek nebere
proti gustu žádný dišputát.Ponky
Milá Ponky ono s chlapem je to někdy těžký,ale bez chlapa si to neumím představit. My jsem naskočili do hodně rozjetýho vlaku a kdyby jeden z nás vypadl,tak to můžeme zabalit. Ale taky se musím přiznat ,že mě někdy to nadbíhání unavuje.Já mám opravdu zlatýho chlapa ,je pracovitý,nevydrží sedět na zadku,moc hodný děti ,zvlášť ten jeden je moc šikovný a není líný ,za pochvalu by udělal kotrmelec. Mám se jako prasátko v žitě ,o nic nemusím škemrat -pokud si nevymyslím úplnou blbost.Ale pak vybuchne pro pitominu a to taky zamrzí . Ale takový je život. Renata