Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
tak se mi dnes podařilo koupit chlorid vápenatý, sehnala jsem ho v drogerii, jen se chci ujistit, že je to ten pravý - na nálepce je chlorid vápenatý bezvodý granulovaný čístý 500g zhruba za 50Kč. Je to opravdu ten k výrobě sýrů?:-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak se mi dnes podařilo koupit chlorid vápenatý, sehnala jsem ho v drogerii, jen se chci ujistit, že je to ten pravý - na nálepce je chlorid vápenatý bezvodý granulovaný čístý 500g zhruba za 50Kč. Je to opravdu ten k výrobě sýrů?:-)
Pokud děláte sýry pro sebe, je to ten pravý, pokud je děláte pro "uvádění na trh", chybí tam slovo "potravinářský". Je to to samé, včetně čistoty a výrobce, ale nemá certifikát.
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.64
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud děláte sýry pro sebe, je to ten pravý, pokud je děláte pro "uvádění na trh", chybí tam slovo "potravinářský". Je to to samé, včetně čistoty a výrobce, ale nemá certifikát.
Ivan
děkuji moc za odpověď. Vylekala mě ta všechna varování na etiketě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuji moc za odpověď. Vylekala mě ta všechna varování na etiketě.
Chlorid vápenatý na výrobu sýru? Takže nemusím objednávat drahé syřidlo a smetanovou kulturu z Milcomu?
Jestli to není tajné- můžu poprosit o recept?Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chlorid vápenatý na výrobu sýru? Takže nemusím objednávat drahé syřidlo a smetanovou kulturu z Milcomu?
Jestli to není tajné- můžu poprosit o recept?Judyna
To byste to měla moc jednoduché - naopak - pokud používáte syřidlo z Milcomu, to už CaCl2 obsahuje
Jiřina