Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Tak jsem předevčírem koukala na sat 3 na výrobu sýrů. Stádo koz kam oko dohlédlo / trochu přehnané/ .Chlap dojil kozy na pastvě zezadu.Dezinfekce vemen žádná. Mléko se lilo do kotle jakéhosi ,míchalo se dřevěnou násadou opatřenou dráty / jako obrovský kvedlík/ .Ten se odkládal na podlahu a opřel o zeď.Sýřeninu tedy dávali do forem na goudu z plastu -podle toho jsem poznala ,že se nejedná o minulé století. Celou idylku výroby sýrů doplňovaly hejna much. Pak pán došel pro fošny opřené o dům a šel vyklápět a uskladňovat sýry. Vypadaly krásně,bylo jich snad sto. Skladovali je jakoby ve sklepě.
Akorát jsem nepřišla z jaké země to bylo-mluvili tam germánským jazykem. Na Švýcarsko to byla dost velká špína. Tak kde je nějaká spravedlnost. Hančina sýrárna je oproti tomuhle operační sál .Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem předevčírem koukala na sat 3 na výrobu sýrů. Stádo koz kam oko dohlédlo / trochu přehnané/ .Chlap dojil kozy na pastvě zezadu.Dezinfekce vemen žádná. Mléko se lilo do kotle jakéhosi ,míchalo se dřevěnou násadou opatřenou dráty / jako obrovský kvedlík/ .Ten se odkládal na podlahu a opřel o zeď.Sýřeninu tedy dávali do forem na goudu z plastu -podle toho jsem poznala ,že se nejedná o minulé století. Celou idylku výroby sýrů doplňovaly hejna much. Pak pán došel pro fošny opřené o dům a šel vyklápět a uskladňovat sýry. Vypadaly krásně,bylo jich snad sto. Skladovali je jakoby ve sklepě.
Akorát jsem nepřišla z jaké země to bylo-mluvili tam germánským jazykem. Na Švýcarsko to byla dost velká špína. Tak kde je nějaká spravedlnost. Hančina sýrárna je oproti tomuhle operační sál .Renata
Myslím, že ani operační sál by JIM nebyl dost dobrý....Je totiž známo, že i tam je plno bakterií a virů - sterilita prostředí je jen dobře prodejná iluze.
Některým našim orgánům zcela zjevně chybí zdravý rozum, takže nějaký koncept spravedlnosti jde dokonale mimo mísu. Až jim to někdo shora nakáže, najednou nebude problém. Do té doby máme my amatérští sýraři tak akorát útěr. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že ani operační sál by JIM nebyl dost dobrý....Je totiž známo, že i tam je plno bakterií a virů - sterilita prostředí je jen dobře prodejná iluze.
Některým našim orgánům zcela zjevně chybí zdravý rozum, takže nějaký koncept spravedlnosti jde dokonale mimo mísu. Až jim to někdo shora nakáže, najednou nebude problém. Do té doby máme my amatérští sýraři tak akorát útěr. Lenka ze Dvora
Co jste myslela tím NĚKTERÝM????????? Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem předevčírem koukala na sat 3 na výrobu sýrů. Stádo koz kam oko dohlédlo / trochu přehnané/ .Chlap dojil kozy na pastvě zezadu.Dezinfekce vemen žádná. Mléko se lilo do kotle jakéhosi ,míchalo se dřevěnou násadou opatřenou dráty / jako obrovský kvedlík/ .Ten se odkládal na podlahu a opřel o zeď.Sýřeninu tedy dávali do forem na goudu z plastu -podle toho jsem poznala ,že se nejedná o minulé století. Celou idylku výroby sýrů doplňovaly hejna much. Pak pán došel pro fošny opřené o dům a šel vyklápět a uskladňovat sýry. Vypadaly krásně,bylo jich snad sto. Skladovali je jakoby ve sklepě.
Akorát jsem nepřišla z jaké země to bylo-mluvili tam germánským jazykem. Na Švýcarsko to byla dost velká špína. Tak kde je nějaká spravedlnost. Hančina sýrárna je oproti tomuhle operační sál .Renata
"Na Švýcarsko to byla dost velká špína."
Abyste se Renatko nedivila. Já jsem tento dokument neviděla, ale viděla jsem kdysi dětský pořad, kde děti představovaly jiným dětem po celém světě svou zem a její tradiční záležitosti - jídlo, rodinný životní styl, tuzemské speciality a činnosti. Ve Švýcarsku to byl mimo jiné právě chov mléčných krav. Byla jsem z toho dost zdivočená, protože krávy, které byly v záběru vidět, se po břicha plouhaly blátem a čisté měly akorát hřbety. Ne že bych takový obrázek ze své praxe neznala
, jsou období roku, kdy krávy opravdu chodí jak "bláteníci"
, ale taky jsou jiná období, kdy jsou čisté jako majolenky - proč teda nefilmovali zrovna v tomto období, je mi záhadou, vždyť to měla být vlastně více méně reklama na švýcarské sýry (???)
Nemyslím si, že by životní prostor pro lidi měl být sterilní. Ba spousta studií ukazuje, že by to bylo pro člověka škodlivější, než přiměřená míra výskytu mikroflóry. Jen jde o to, aby ta mikroflóra nebyla moc patogenní. Samozřejmě v jídle by se neměly žádné patogeny nacházet, ale jinak čím víc budeme desinfikovat, tím budeme nemocnější. Imunita potřebuje trénink
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co jste myslela tím NĚKTERÝM????????? Honza mčf
Hygiena, veterinární správa a další podobné orgány.