Tavený sýr, pomazánkové máslo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.5.2008 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62

prosím chytřejší o radu, dá se vyrobit? z kozího mléka. A případně jak? Děkuji moc

Neregistrovaný uživatel

2.6.2008 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
prosím chytřejší o radu, dá se vyrobit? z kozího mléka. A případně jak? Děkuji moc

to skutečně nejde vyrobit?

Neregistrovaný uživatel

2.6.2008 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
to skutečně nejde vyrobit?

Proč by to nešlo. Ale nebudete k tomu mít patřičné ingredience a zařízení. Tavené sýry se vyrábějích z tvrdých sýrů za pomocí tavicích solí. Ty vysrážejí vápník, takže roztavený sýr zůstane vláčný ( narozdíl od roztaveného smažáku, který vám ztuhne, protože nedodáte ty tavicí soli ). Receptury a technologický postup neznám. Taveňák právě pro svůj minimální obsah vápníku nemá pro výživu právě nejlepší význam.
Pomazánkové máslo by se dalo pořídit takto: vezměte si recepturu, co je uvedená na deklíku, éčka můžete vynechat a experimentujte
Osobně dávám přednost produktům méně technologicky náročným - sýr, jogurt, tvaroh a to i když je mám nakupovat
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

6.6.2008 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proč by to nešlo. Ale nebudete k tomu mít patřičné ingredience a zařízení. Tavené sýry se vyrábějích z tvrdých sýrů za pomocí tavicích solí. Ty vysrážejí vápník, takže roztavený sýr zůstane vláčný ( narozdíl od roztaveného smažáku, který vám ztuhne, protože nedodáte ty tavicí soli ). Receptury a technologický postup neznám. Taveňák právě pro svůj minimální obsah vápníku nemá pro výživu právě nejlepší význam.
Pomazánkové máslo by se dalo pořídit takto: vezměte si recepturu, co je uvedená na deklíku, éčka můžete vynechat a experimentujte
Osobně dávám přednost produktům méně technologicky náročným - sýr, jogurt, tvaroh a to i když je mám nakupovat
Jiřina

Naše babička nazívala jako pomazánkové máslo tvaroh smíchaní s kys. smetanou a troškou másla. Osolila to a když bylo tak přidávala pažitku nebo jarní cibulku ale nejradši jsme to měli čisté namazané na chlebu na to plátky rajčat a k tomu mlíko nebo podmáslí . Honza mčf

Přidejte reakci

Přidat smajlík