Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62

Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta

Asi vám to starší mléko už zkyslo - srazilo se pak při ohřívání . Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta

Nejsem sýrařský odborník, ale mám za to že směs pasterizované-nepasterizované za to nemohla. Spíš jestli nebyla část mírně nakyslá - stačí jen chycená.. R

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejsem sýrařský odborník, ale mám za to že směs pasterizované-nepasterizované za to nemohla. Spíš jestli nebyla část mírně nakyslá - stačí jen chycená.. R

Je vidět že s Honzíkem myslíme stejně :-) a ve stejnou dobu R

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je vidět že s Honzíkem myslíme stejně :-) a ve stejnou dobu R

takže potom i ze sraženého mléka se dá udělat sýr?

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
takže potom i ze sraženého mléka se dá udělat sýr?

Muselo být nakyslé, i když na chuti to třeba ještě nešlo poznat. Stane seto hlavně když jsou bouřky. Po zahřátí se to pak srazí (třeba i v kafi - fuj!)

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Muselo být nakyslé, i když na chuti to třeba ještě nešlo poznat. Stane seto hlavně když jsou bouřky. Po zahřátí se to pak srazí (třeba i v kafi - fuj!)

No to je fakt hnus fůjjjjjjj Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

12.6.2008 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No to je fakt hnus fůjjjjjjj Honza mčf

NO kyselé mléko v kafi považuji také zahoodně hnusnou věc.. JInak tím sražením při zahřívání vyrobíte tzv . kyselý tvaroh - sýr. Syřidlo vysráží mléko tzv. sladkým srážením.. Helena

Neregistrovaný uživatel

13.6.2008 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
NO kyselé mléko v kafi považuji také zahoodně hnusnou věc.. JInak tím sražením při zahřívání vyrobíte tzv . kyselý tvaroh - sýr. Syřidlo vysráží mléko tzv. sladkým srážením.. Helena

Mě se to taky stalo a já blbá jsem to vylila . No i když čuníkům - ty si dali. Renata

Neregistrovaný uživatel

13.6.2008 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě se to taky stalo a já blbá jsem to vylila . No i když čuníkům - ty si dali. Renata

no tak já jsem to nevylila, ale statečně jsem z toho udělala sýr. Nedalo se to ale vůbec jíst!

Neregistrovaný uživatel

13.6.2008 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no tak já jsem to nevylila, ale statečně jsem z toho udělala sýr. Nedalo se to ale vůbec jíst!

Mně tento typ sýra nechutná, ani když je výroba technologicky v pořádku. Podle mě to nemá žádnou chuť - nevím...
Jiřina

Přidejte reakci

Přidat smajlík