Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta
Asi vám to starší mléko už zkyslo - srazilo se pak při ohřívání . Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělala jsem doma Panír (podle kuchařky Domácí zpracování mléka). Mléko se přivede k varu a pak se do něho dá kyselina citronová, oddělí se syrovátka a je to. Když jsem přivedla mléko k varu, srazilo se aniž bych do něho dala kyselinu citronovou. Je možné, že k tomu došlo, protože něco bylo už před tím pasterizované a dva litry ne? Nejstarší mléko mělo tři dny. Jak to, že se syrovátka oddělila i bez kyseliny?
Díky za osvětlení
Marta
Nejsem sýrařský odborník, ale mám za to že směs pasterizované-nepasterizované za to nemohla. Spíš jestli nebyla část mírně nakyslá - stačí jen chycená.. R
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem sýrařský odborník, ale mám za to že směs pasterizované-nepasterizované za to nemohla. Spíš jestli nebyla část mírně nakyslá - stačí jen chycená.. R
Je vidět že s Honzíkem myslíme stejně :-) a ve stejnou dobu R
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je vidět že s Honzíkem myslíme stejně :-) a ve stejnou dobu R
takže potom i ze sraženého mléka se dá udělat sýr?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
takže potom i ze sraženého mléka se dá udělat sýr?
Muselo být nakyslé, i když na chuti to třeba ještě nešlo poznat. Stane seto hlavně když jsou bouřky. Po zahřátí se to pak srazí (třeba i v kafi - fuj!)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Muselo být nakyslé, i když na chuti to třeba ještě nešlo poznat. Stane seto hlavně když jsou bouřky. Po zahřátí se to pak srazí (třeba i v kafi - fuj!)
No to je fakt hnus fůjjjjjjj Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je fakt hnus fůjjjjjjj Honza mčf
NO kyselé mléko v kafi považuji také zahoodně hnusnou věc.. JInak tím sražením při zahřívání vyrobíte tzv . kyselý tvaroh - sýr. Syřidlo vysráží mléko tzv. sladkým srážením.. Helena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NO kyselé mléko v kafi považuji také zahoodně hnusnou věc.. JInak tím sražením při zahřívání vyrobíte tzv . kyselý tvaroh - sýr. Syřidlo vysráží mléko tzv. sladkým srážením.. Helena
Mě se to taky stalo a já blbá jsem to vylila . No i když čuníkům - ty si dali. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě se to taky stalo a já blbá jsem to vylila . No i když čuníkům - ty si dali. Renata
no tak já jsem to nevylila, ale statečně jsem z toho udělala sýr. Nedalo se to ale vůbec jíst!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak já jsem to nevylila, ale statečně jsem z toho udělala sýr. Nedalo se to ale vůbec jíst!
Mně tento typ sýra nechutná, ani když je výroba technologicky v pořádku. Podle mě to nemá žádnou chuť - nevím...
Jiřina