Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
snažím se udělat jogurt, ale mám ho pořád řídký, nevíte někdo, kde je chyba? Přidávám sušené mléko - sunar, pak držím na teplotě mezi 42 - 45stupni zhruba tří až čtyři hodiny. Kyselost je dobrá, ale husté to není ani omylem. Že by byla chyba v tom Sunaru?Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
snažím se udělat jogurt, ale mám ho pořád řídký, nevíte někdo, kde je chyba? Přidávám sušené mléko - sunar, pak držím na teplotě mezi 42 - 45stupni zhruba tří až čtyři hodiny. Kyselost je dobrá, ale husté to není ani omylem. Že by byla chyba v tom Sunaru?Marta
Myslím že ano zkuste koupi klasické sušené mléko ale pozor ne takové ty náhražky smetany do kávy! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
snažím se udělat jogurt, ale mám ho pořád řídký, nevíte někdo, kde je chyba? Přidávám sušené mléko - sunar, pak držím na teplotě mezi 42 - 45stupni zhruba tří až čtyři hodiny. Kyselost je dobrá, ale husté to není ani omylem. Že by byla chyba v tom Sunaru?Marta
Jogurt se dělá při teplotě tak jak jste uváděla ale 5 - 7 hodin, z kozího mléka občas ještě déle. Pokud používáte na zaočkování živou kulturu, zůstává i tak řidší a je to správně. Tuhý jogurt který kupujete v žádném případě není živý a aby byl tak hustý je různě chemicky upravován. Jinak použivám obyčejné sušené mléko a po 7 hodinách je polotuhý - z kozího mléka. Ivanova Blanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jogurt se dělá při teplotě tak jak jste uváděla ale 5 - 7 hodin, z kozího mléka občas ještě déle. Pokud používáte na zaočkování živou kulturu, zůstává i tak řidší a je to správně. Tuhý jogurt který kupujete v žádném případě není živý a aby byl tak hustý je různě chemicky upravován. Jinak použivám obyčejné sušené mléko a po 7 hodinách je polotuhý - z kozího mléka. Ivanova Blanka
obyčejné sušené mléko? snažila jsem se sehnat a všude se na mě koukají divně a doporučili mi maximálně ten sunar. Co je to přesně za značku?
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
obyčejné sušené mléko? snažila jsem se sehnat a všude se na mě koukají divně a doporučili mi maximálně ten sunar. Co je to přesně za značku?
Děkuji
Chvíli hledat v regálech v hypermarketech, ale určitě ne v TESCU, tam ho nevedou. V Kauflandu i v dalších mají LAKTINO, český výrobek od fy PROMIL, používáme zelené odtučnělé, ale lze i polotučné. Na 3 litry mléka tj. 15 dvoudecových jogurtů dáváme tak třetinu krabice, tj cca 100 - 120 gramů. Vychází to v ceně asi 1 Kč na jeden jogurt, je to tedy s "přídavkem kravského" a jogurty jsou podstatně hustší. Druhá možnost, jak zajistit, aby byly hustší je pasterizace při teplotě nad 95°C, přitom se mění struktura mléčné bílkoviny, ale to pak chutná trošku jinak, záleží na zvyku a chuti každého a na tom, jestli nepotřebujete čistě kozí kvůli alergii.
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
snažím se udělat jogurt, ale mám ho pořád řídký, nevíte někdo, kde je chyba? Přidávám sušené mléko - sunar, pak držím na teplotě mezi 42 - 45stupni zhruba tří až čtyři hodiny. Kyselost je dobrá, ale husté to není ani omylem. Že by byla chyba v tom Sunaru?Marta
Mi se podařil jogurt hustý jako z obchodu.... dala jsem jeden díl kozího mléka a jeden díl yerseyské smetany... Byl žluťoučký a hustý a nahoře mělo krustičku másla... a při polykání každé lžičky té nebeské dobroty jsem cítila, jak mi roste pr..l a šponují kalhoty :-) Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chvíli hledat v regálech v hypermarketech, ale určitě ne v TESCU, tam ho nevedou. V Kauflandu i v dalších mají LAKTINO, český výrobek od fy PROMIL, používáme zelené odtučnělé, ale lze i polotučné. Na 3 litry mléka tj. 15 dvoudecových jogurtů dáváme tak třetinu krabice, tj cca 100 - 120 gramů. Vychází to v ceně asi 1 Kč na jeden jogurt, je to tedy s "přídavkem kravského" a jogurty jsou podstatně hustší. Druhá možnost, jak zajistit, aby byly hustší je pasterizace při teplotě nad 95°C, přitom se mění struktura mléčné bílkoviny, ale to pak chutná trošku jinak, záleží na zvyku a chuti každého a na tom, jestli nepotřebujete čistě kozí kvůli alergii.
Ivan
Já jsem kozí mléko pasterovala vždy při 72-74 st po dobu 30 sec, teď- po absplvování sýrařského kurzu pasteruji šetrněji- 20 min při tepl. 60-65 st, potom rychla zchladím na 40-45 st, do litru mléka vmíchám kelímek bílého jogurtu- vynikající je jihočeský ve sklínce nebo selský (stačí kelímek- 150ml), vmíchám 6 lžiček polotučného sušeného mléka- v jogurtovači ho nechávám 7-8 hod, pak vychladit. Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chvíli hledat v regálech v hypermarketech, ale určitě ne v TESCU, tam ho nevedou. V Kauflandu i v dalších mají LAKTINO, český výrobek od fy PROMIL, používáme zelené odtučnělé, ale lze i polotučné. Na 3 litry mléka tj. 15 dvoudecových jogurtů dáváme tak třetinu krabice, tj cca 100 - 120 gramů. Vychází to v ceně asi 1 Kč na jeden jogurt, je to tedy s "přídavkem kravského" a jogurty jsou podstatně hustší. Druhá možnost, jak zajistit, aby byly hustší je pasterizace při teplotě nad 95°C, přitom se mění struktura mléčné bílkoviny, ale to pak chutná trošku jinak, záleží na zvyku a chuti každého a na tom, jestli nepotřebujete čistě kozí kvůli alergii.
Ivan
No k prapůvodní technologii výroby jogurtu patřilo nejen zahřátí mléka - teda pasterizace, ale přímo vaření, přičemž se měla část vody z mléka odpařit, a TO způsobilo zahuštění jogurtu ( i bez přídavku sušeného mléka ). V mých skriptech Mlékařství z osmdesátých let se popisuje zahušťování jogurtu na odparkách - což se dnes už nejspíš z úsporných důvodů nedělá a radši se zahušťuje želatinou a podobně Však některé jogurty z obchodu se taky nedají pozřít!
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mi se podařil jogurt hustý jako z obchodu.... dala jsem jeden díl kozího mléka a jeden díl yerseyské smetany... Byl žluťoučký a hustý a nahoře mělo krustičku másla... a při polykání každé lžičky té nebeské dobroty jsem cítila, jak mi roste pr..l a šponují kalhoty :-) Radmila
Radmilko to byla spíš kysaná smetana než jogurt ne ? A dovedu si tu lahůdku představit ! Docela mne pobavilo když jsem se na jogurtu ve skle dočetl že z dietních důvodů můžu odstranit nahoře ten škraloup tuku-smetany ..ANI MĚ NEHNE TO JE NA TOM TO NEJLEPŠÍ!!! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Radmilko to byla spíš kysaná smetana než jogurt ne ? A dovedu si tu lahůdku představit ! Docela mne pobavilo když jsem se na jogurtu ve skle dočetl že z dietních důvodů můžu odstranit nahoře ten škraloup tuku-smetany ..ANI MĚ NEHNE TO JE NA TOM TO NEJLEPŠÍ!!! Honza mčf
Výborná je na zaočkování bílá Aktivie,to + mléko od naších akglonubijek udělá polotuhý jogurt v jogurtovači i bez sušeného mléka.Je fakt,že nám bestie začínaj míň dojit,ale tuka máme na 5% a bílkovinu ke 4%
ZuzkaAlaskafarm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výborná je na zaočkování bílá Aktivie,to + mléko od naších akglonubijek udělá polotuhý jogurt v jogurtovači i bez sušeného mléka.Je fakt,že nám bestie začínaj míň dojit,ale tuka máme na 5% a bílkovinu ke 4%
ZuzkaAlaskafarm
Aktivie ??? Fakt ? Já si o ní myslel vždy že to je právě takovej ten "umělej" jogurt a tak jsem jí nikdy nepoužíval ale vyzkouším ! Díky za tip ! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aktivie ??? Fakt ? Já si o ní myslel vždy že to je právě takovej ten "umělej" jogurt a tak jsem jí nikdy nepoužíval ale vyzkouším ! Díky za tip ! Honza mčf
Tak s tou aktivii fakt nevím- bylo nám odborníkem řečeno, že zrovna tahle je nejhorší, neboť se dělá z homoganizovaného mléka, čili v ní nezbyde nic dobrého.Nejlepší je prý ten nejobyčejnější klasický bílý jogurt. Jo Honzíku, ta smetánka, co chutná jak kousek másla, na jogurtu, je to nejlepší. Já problém s těsnými kalhotami nemám. Nosím tepláky na gumu!Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak s tou aktivii fakt nevím- bylo nám odborníkem řečeno, že zrovna tahle je nejhorší, neboť se dělá z homoganizovaného mléka, čili v ní nezbyde nic dobrého.Nejlepší je prý ten nejobyčejnější klasický bílý jogurt. Jo Honzíku, ta smetánka, co chutná jak kousek másla, na jogurtu, je to nejlepší. Já problém s těsnými kalhotami nemám. Nosím tepláky na gumu!Judyna
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ludmila
Tak já jsem se výborně pobavila. Jinak taky přidávám sušené mléko a nebo taky ne ,no a pak je trošku řidší,ale mě to nevadí. Ovšem je opravdu výborný. Nevěřila bych ,že kozí jogurt může být tak lahodný.Ať na sladko ,nebo na slano s česnekem nebo bylinkami jako drezink.
P.S. Velká pr... mě taky netrápí ,hlavně že je veselo. Dnes prodávají velice slušivé tepláky. Horší je když máme jednou na svatýho Dyndyho někam vyrazit. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já jsem se výborně pobavila. Jinak taky přidávám sušené mléko a nebo taky ne ,no a pak je trošku řidší,ale mě to nevadí. Ovšem je opravdu výborný. Nevěřila bych ,že kozí jogurt může být tak lahodný.Ať na sladko ,nebo na slano s česnekem nebo bylinkami jako drezink.
P.S. Velká pr... mě taky netrápí ,hlavně že je veselo. Dnes prodávají velice slušivé tepláky. Horší je když máme jednou na svatýho Dyndyho někam vyrazit. Renata
Jo děvčata to znám ! Tepláky to je moje ale když pak přeci jen člověk má jítněkam mezi lidi je to už s narváním se do "svátečního " horší!
Ale co jen když nám chutná a jsme zdravý!!! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo děvčata to znám ! Tepláky to je moje ale když pak přeci jen člověk má jítněkam mezi lidi je to už s narváním se do "svátečního " horší!
Ale co jen když nám chutná a jsme zdravý!!! Honza mčf
Milý Honzíku, v tom mám na Tebe nejen já ale snad všechny zdejší divoženky navrch!!!!! Když už musím do slušného, narvu se do sukně (tu mám na gumu, chichi) Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milý Honzíku, v tom mám na Tebe nejen já ale snad všechny zdejší divoženky navrch!!!!! Když už musím do slušného, narvu se do sukně (tu mám na gumu, chichi) Radmila
Upřímně někdy lituju že nejsem arab abych mohl hodit na sebe hábit a bylo by po ptákách s figurou a ouzkejma kalhotama hábit skrije všechno! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak s tou aktivii fakt nevím- bylo nám odborníkem řečeno, že zrovna tahle je nejhorší, neboť se dělá z homoganizovaného mléka, čili v ní nezbyde nic dobrého.Nejlepší je prý ten nejobyčejnější klasický bílý jogurt. Jo Honzíku, ta smetánka, co chutná jak kousek másla, na jogurtu, je to nejlepší. Já problém s těsnými kalhotami nemám. Nosím tepláky na gumu!Judyna
Judyno, Honzo, aktivie je ošizený ne moc dobrý výrobek, tj. surovina je ošizená. Ale kultura v ní obsažená je něco jiného, ta může šťastně vegetovat v kdečem, co jen trochu čuchlo k mlíku, tak proč ne v té aktivii. No a když tu kulturu pak s troškou toho, řekněme média (aktivie) frcnu do poctivého kozího mlíka, kultura spokojeně roste a dělá, co má. Proto i z ošizeného jogurtu lze získat kulturu, která se chová dobře v mlíce a dělá dobrý výrobek. Zbytek v otevřeném kelímku se hodí snad tak kočkám, ale co už..
(Hustota jogurtu od AN koz mě vzhledem k vyšší tučnosti i bílkovině moc nepřekvapuje. )
No hlavně ať vám chutná, já mám raději jogurt kravský, ale třeba mě někdo přesvědčí, že i kozí může být výborný. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Judyno, Honzo, aktivie je ošizený ne moc dobrý výrobek, tj. surovina je ošizená. Ale kultura v ní obsažená je něco jiného, ta může šťastně vegetovat v kdečem, co jen trochu čuchlo k mlíku, tak proč ne v té aktivii. No a když tu kulturu pak s troškou toho, řekněme média (aktivie) frcnu do poctivého kozího mlíka, kultura spokojeně roste a dělá, co má. Proto i z ošizeného jogurtu lze získat kulturu, která se chová dobře v mlíce a dělá dobrý výrobek. Zbytek v otevřeném kelímku se hodí snad tak kočkám, ale co už..
(Hustota jogurtu od AN koz mě vzhledem k vyšší tučnosti i bílkovině moc nepřekvapuje. )
No hlavně ať vám chutná, já mám raději jogurt kravský, ale třeba mě někdo přesvědčí, že i kozí může být výborný. Lenka ze Dvora
No když to vemu podle vaší teorie a popřemýšlím nad tím tak máte vlastně pravdu! Fajn zkusím to hned večer!
Já měl spíše vždycky problém když jsem dělal z kravského mléka které jsem kupoval od známého že jogurt byl takovej táhnoucí spíše jako sliz který mi silně připomínal no nebudu to před 22 hod zveřejňovat co že mi to připomínalo! brr. I když bráchovi to chutnalo nalili si do toho zelenej sirup a tvrdil i s kamarádama že to chutná jako ten nanuk takovej zelenej hejbací
No nevím ale zkusím metodu že nechám mléko "převařit" jak to bylo popsáno nahoře a uvidíme! Co bude !
Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No když to vemu podle vaší teorie a popřemýšlím nad tím tak máte vlastně pravdu! Fajn zkusím to hned večer!
Já měl spíše vždycky problém když jsem dělal z kravského mléka které jsem kupoval od známého že jogurt byl takovej táhnoucí spíše jako sliz který mi silně připomínal no nebudu to před 22 hod zveřejňovat co že mi to připomínalo! brr. I když bráchovi to chutnalo nalili si do toho zelenej sirup a tvrdil i s kamarádama že to chutná jako ten nanuk takovej zelenej hejbací
No nevím ale zkusím metodu že nechám mléko "převařit" jak to bylo popsáno nahoře a uvidíme! Co bude !
Honza mčf
Tak asi z kravského je taky dobrý ,hlavně si to nikdo neoškliví .Když někde řeknu kozí tak všichni fuj.Nejdříve se to musí ochutnat a pak zhodnotit. Když ještě člověk ví jak je to zdravé. A některé kupované jsou F A K T hrozné.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak asi z kravského je taky dobrý ,hlavně si to nikdo neoškliví .Když někde řeknu kozí tak všichni fuj.Nejdříve se to musí ochutnat a pak zhodnotit. Když ještě člověk ví jak je to zdravé. A některé kupované jsou F A K T hrozné.Renata
Koupila jsem si kdysi ze zvědavosti kozí jogurt St.Pierre...
Nechci jim dělat ani reklamu, ani antireklamu - ale byl dost cítit kozinou. Můj není - i když bez přídavku sušáku je to spíš jogurtové mléko - asi vařím málo
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koupila jsem si kdysi ze zvědavosti kozí jogurt St.Pierre...
Nechci jim dělat ani reklamu, ani antireklamu - ale byl dost cítit kozinou. Můj není - i když bez přídavku sušáku je to spíš jogurtové mléko - asi vařím málo
Jiřina
Jestli chcete jogurt hustčí, a nechcete přidávat sušené mléko, stačí hotový jogurt přefiltrovat přes kapesník, Voda odkape a je z toho hustný balkánský jogurt. Jen to nepřežente, protože potom v tom stojí lžička, ale to už není ani jogurt ale jogurtový sýr. Ale chutná výborně. Já jsem takový tuhý jogurt jedla na dovolené v Turecku a Egyptě, tam to normálně nechávají odkapávat a potom do něj míchají ovoce nebo bylinky. Já mám nejlepší zkušenost s bílým jogurtem Holandia, jogurt se vždy povede a je dobrý. Jinak jogurt od St.Piere mi připadal také trochu načichlý kozou, chutnala jsem i kefír a byl dost odlišný od mého. Vyrábí to podle franc.receptů, a ve Francii mají rádi kozí ocas u všeho, nějak jim k tomu patří. U nás by to neprošlo. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli chcete jogurt hustčí, a nechcete přidávat sušené mléko, stačí hotový jogurt přefiltrovat přes kapesník, Voda odkape a je z toho hustný balkánský jogurt. Jen to nepřežente, protože potom v tom stojí lžička, ale to už není ani jogurt ale jogurtový sýr. Ale chutná výborně. Já jsem takový tuhý jogurt jedla na dovolené v Turecku a Egyptě, tam to normálně nechávají odkapávat a potom do něj míchají ovoce nebo bylinky. Já mám nejlepší zkušenost s bílým jogurtem Holandia, jogurt se vždy povede a je dobrý. Jinak jogurt od St.Piere mi připadal také trochu načichlý kozou, chutnala jsem i kefír a byl dost odlišný od mého. Vyrábí to podle franc.receptů, a ve Francii mají rádi kozí ocas u všeho, nějak jim k tomu patří. U nás by to neprošlo. Jarmila - kozí farma ROZINKA
No já měl od nich mléko a myslel jsem si že se do toho musel kozel při nejmenším /promiňte/ vymočit ! Jak to bylo cítit kozinou ! No fuj! To samé je to v Kauflandu nabízené KOZÍ BIO MLEKO v krabici myslím že litr je za 79,90 nebo tak něják hodně podobně! Sice to nebylo už tak hrozné ale s čerstvě nadojením a neošetřením se to nedá srovnat! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já měl od nich mléko a myslel jsem si že se do toho musel kozel při nejmenším /promiňte/ vymočit ! Jak to bylo cítit kozinou ! No fuj! To samé je to v Kauflandu nabízené KOZÍ BIO MLEKO v krabici myslím že litr je za 79,90 nebo tak něják hodně podobně! Sice to nebylo už tak hrozné ale s čerstvě nadojením a neošetřením se to nedá srovnat! Honza mčf
Honzo, vy mě vždycky rozesmějete, a s kupovanými kozími výrobky mám podobné zkušenosti a podobné pocity, napadají mě i stejně vulgární hlášky ohledně toho, kdo se do výrobky vys..l nebo vy....l. Myslím, že hodně té koziny je způsobeno tepelným ošetřením, mně teda pasterované kozí mlíko fakt nejede. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzo, vy mě vždycky rozesmějete, a s kupovanými kozími výrobky mám podobné zkušenosti a podobné pocity, napadají mě i stejně vulgární hlášky ohledně toho, kdo se do výrobky vys..l nebo vy....l. Myslím, že hodně té koziny je způsobeno tepelným ošetřením, mně teda pasterované kozí mlíko fakt nejede. Lenka ze Dvora
No aspoň že vás nerozbrečím to by bylo horší! Osobně taky mám radši mléko syrové ale i když ho doma "svařím" tak mi nevadí ale už si tolika nepochutnám.Ale to psterované v krabici je fakt hnus! Tak jsem zkusil jogurt za pomocí aktivie.Ráno uvidíme co to udělalo. Ale sus. mléko jsem nepoužil radši ať je řídčí ale "echtovej" jo a taky zkusím Jarmilin turecko-balkánskej fígl s odkapáním jogurtu. No uvidíme! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli chcete jogurt hustčí, a nechcete přidávat sušené mléko, stačí hotový jogurt přefiltrovat přes kapesník, Voda odkape a je z toho hustný balkánský jogurt. Jen to nepřežente, protože potom v tom stojí lžička, ale to už není ani jogurt ale jogurtový sýr. Ale chutná výborně. Já jsem takový tuhý jogurt jedla na dovolené v Turecku a Egyptě, tam to normálně nechávají odkapávat a potom do něj míchají ovoce nebo bylinky. Já mám nejlepší zkušenost s bílým jogurtem Holandia, jogurt se vždy povede a je dobrý. Jinak jogurt od St.Piere mi připadal také trochu načichlý kozou, chutnala jsem i kefír a byl dost odlišný od mého. Vyrábí to podle franc.receptů, a ve Francii mají rádi kozí ocas u všeho, nějak jim k tomu patří. U nás by to neprošlo. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Na ten francouzský a švýcarský kozí ocásek v sýrech a dalších výrobcích má moje kamarádka skvělé přirovnání - prý to chutná jako kdyby olizovala kozí pr..l Kupované kozí sýry nepozře, za sýry z mléčka od mých polonubií se může utlouct a o jogurtech ani nemluvím. Jen tak mimochodem- ještě minulý týden jsem jogurty jedla jen s přinucením jako doplněk stravy k antibiotikům a při střevních potížích.... a už druhý týden se jogurty denně ¨cpu... samozřejmě domácími
. Pro pokustóny mám dobrý recept- jogurt dám jen do 2/3 skleničky. Nörmálně vykultivuju a zchladím a až je chladný, připravím si ovoce (aktuálně oloupu a vypeckuju broskve, v mixeru nahrubo semelu) a barevnou ovocnou želatinu ( blízkost Polska mi nabízí jejich galaretku, kterou vyrábějí v snad 15 příchutích). Želatinu rozpustím v polovině vody než uvádí návod a zchladlou přimíchám k ovoci. Když vypadá, že bude už už tuhnout, opatrně doplním skleničky s jogurtem až po hrdlo, opět zavíčkuju a už nechám jen hodinku. O tom že je to mňamka nemusím asi nikoho přesvědčovat, že... Radmila
PS:o kalhotách na gumu asi taky ne....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na ten francouzský a švýcarský kozí ocásek v sýrech a dalších výrobcích má moje kamarádka skvělé přirovnání - prý to chutná jako kdyby olizovala kozí pr..l Kupované kozí sýry nepozře, za sýry z mléčka od mých polonubií se může utlouct a o jogurtech ani nemluvím. Jen tak mimochodem- ještě minulý týden jsem jogurty jedla jen s přinucením jako doplněk stravy k antibiotikům a při střevních potížích.... a už druhý týden se jogurty denně ¨cpu... samozřejmě domácími
. Pro pokustóny mám dobrý recept- jogurt dám jen do 2/3 skleničky. Nörmálně vykultivuju a zchladím a až je chladný, připravím si ovoce (aktuálně oloupu a vypeckuju broskve, v mixeru nahrubo semelu) a barevnou ovocnou želatinu ( blízkost Polska mi nabízí jejich galaretku, kterou vyrábějí v snad 15 příchutích). Želatinu rozpustím v polovině vody než uvádí návod a zchladlou přimíchám k ovoci. Když vypadá, že bude už už tuhnout, opatrně doplním skleničky s jogurtem až po hrdlo, opět zavíčkuju a už nechám jen hodinku. O tom že je to mňamka nemusím asi nikoho přesvědčovat, že... Radmila
PS:o kalhotách na gumu asi taky ne....
Hmmm, jogurt s ovocem, slintám tady do klávesnice, sundávám tepláky na gumu a vyměňuji je za hodně volné šaty- ať mi ani ta guma neleze do svědomí!. To hned zítra zkusím. Kozenkám jsem ještě večer naložila plný strzub vojtěšky, tak snad bude hodně mlíčka.Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm, jogurt s ovocem, slintám tady do klávesnice, sundávám tepláky na gumu a vyměňuji je za hodně volné šaty- ať mi ani ta guma neleze do svědomí!. To hned zítra zkusím. Kozenkám jsem ještě večer naložila plný strzub vojtěšky, tak snad bude hodně mlíčka.Judyna
Takže pokus s activii dopadl asi takto:
Jogurt je o fousek tužší než jindy chuťově výborný nevím jak to popsat je takoví jemněší lehounce nakyslej. I když teda nevím co řešíme co se konzistence jogurtu tíče jelikož pokud se podíváte na konzistenci aktivie tak kozí jogurt je proti ní hustší jak kysaná smetana. Ale jěště jsem teď dal 3 skleničky jogurtu "vykapat" Tak uvidím. jelikož nevím jak dlouho by se to mělo dělat budu to chodit kontrolovat a ochutnávat že ?
Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže pokus s activii dopadl asi takto:
Jogurt je o fousek tužší než jindy chuťově výborný nevím jak to popsat je takoví jemněší lehounce nakyslej. I když teda nevím co řešíme co se konzistence jogurtu tíče jelikož pokud se podíváte na konzistenci aktivie tak kozí jogurt je proti ní hustší jak kysaná smetana. Ale jěště jsem teď dal 3 skleničky jogurtu "vykapat" Tak uvidím. jelikož nevím jak dlouho by se to mělo dělat budu to chodit kontrolovat a ochutnávat že ?
Honza mčf
Jen to s odkapáváním nepřehnat, poslední stádium je docela tuhý jogurt, který je ale také vynikající. Mně nadchl nápad s gelatinou, no broskve už jsou pryč, tak to budu muset vymyslet ze syrubu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen to s odkapáváním nepřehnat, poslední stádium je docela tuhý jogurt, který je ale také vynikající. Mně nadchl nápad s gelatinou, no broskve už jsou pryč, tak to budu muset vymyslet ze syrubu. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Jo jo ta želatína mě taky nadchnula! Mám tu krásné měsíční jahody a ráno jsem byl na borůvkách tak to taky zkusím! Ten jogurt odkapáva docela rychle ! Už je to mnohem tužší i když Holadia to jěště není! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže pokus s activii dopadl asi takto:
Jogurt je o fousek tužší než jindy chuťově výborný nevím jak to popsat je takoví jemněší lehounce nakyslej. I když teda nevím co řešíme co se konzistence jogurtu tíče jelikož pokud se podíváte na konzistenci aktivie tak kozí jogurt je proti ní hustší jak kysaná smetana. Ale jěště jsem teď dal 3 skleničky jogurtu "vykapat" Tak uvidím. jelikož nevím jak dlouho by se to mělo dělat budu to chodit kontrolovat a ochutnávat že ?
Honza mčf
Tak mlsouni, já jsem se právě vrátila z lesa s konvičkou ostružin.... Dám na to želatinu s příchutí lesní směs... a budu mlsat a mlsat a pak prasknu Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mlsouni, já jsem se právě vrátila z lesa s konvičkou ostružin.... Dám na to želatinu s příchutí lesní směs... a budu mlsat a mlsat a pak prasknu Radmila
Teda to je nezodpovědnost, bez varování otevřít diskuzi na takové téma! A já šílenec to dočetla až sem
... Tak, a večerní mlíčko je moje a jde se pokusničit
Dík všem za inspiraci
A.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda to je nezodpovědnost, bez varování otevřít diskuzi na takové téma! A já šílenec to dočetla až sem
... Tak, a večerní mlíčko je moje a jde se pokusničit
Dík všem za inspiraci
A.
Tak fígl s odkapáním jogurtu funguje skvěle! Mohu doporučit! jen ta látka musí být "hustší" než třeba na tvaroh nebo sýr to stačí plena.Ale tady by propustila i část jogurtu. Takže pokud máte čisté nové kapesníky vyvařit a hurá cedit jogurt! honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak fígl s odkapáním jogurtu funguje skvěle! Mohu doporučit! jen ta látka musí být "hustší" než třeba na tvaroh nebo sýr to stačí plena.Ale tady by propustila i část jogurtu. Takže pokud máte čisté nové kapesníky vyvařit a hurá cedit jogurt! honza mčf
Já dnes sehnala v Tescu galanetku a sice s příchutí lesního ovoce, pomeranče a višní. Protože nejsem troškař, dělám jogurt z 15 litrů a kultivuji celou velkou holandii. Teď už se chladí v ledničce, a já přemýšlím, jak udělat tu ovocnou příchuť. V ledničce jsem měla ještě pár broskví, tak to bude za chvíli hotové. Přemýšlím o tom, že rozvařím pár jablíček, zahustím želatinou a přidám k jogurtu. Jen tak na okraj, manžel byl se mnou nakupovat a v tescu měli slevněné velké jogurty na 16 Kč, no nekup to. Tak si jich vzal hned 10, protože drží dietu. No, a já se dělám s kozím jogurtem jak pro rotu vojáků. No, a oni se potom diví, že se zlobím. Prý to ale bude míchat. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dnes sehnala v Tescu galanetku a sice s příchutí lesního ovoce, pomeranče a višní. Protože nejsem troškař, dělám jogurt z 15 litrů a kultivuji celou velkou holandii. Teď už se chladí v ledničce, a já přemýšlím, jak udělat tu ovocnou příchuť. V ledničce jsem měla ještě pár broskví, tak to bude za chvíli hotové. Přemýšlím o tom, že rozvařím pár jablíček, zahustím želatinou a přidám k jogurtu. Jen tak na okraj, manžel byl se mnou nakupovat a v tescu měli slevněné velké jogurty na 16 Kč, no nekup to. Tak si jich vzal hned 10, protože drží dietu. No, a já se dělám s kozím jogurtem jak pro rotu vojáků. No, a oni se potom diví, že se zlobím. Prý to ale bude míchat. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Ja tedy zkusil k jogurtu přidat jahody s tou želatinou . je to velice dobré Ale mě upřímně víc chutná když si dám čerstvé ovoce a to zaleju jogurtem.Posypat oříškama nebo čok. hoblinkama.....
Ale zase to s tou želatínou vypadá velice luxusně v těch skleničkách dole jogurt nahoře želé s ovocem.No možná to je už příliž ale co takhle udělat si trošku vícepráce a dát na dno vaječňák/ten domácí hustej co nevyteče pomalu z flašky/ na to jogurt a navrh to želé....Tak a jdu si zakoupit o 2 čísla větší oblečení! Nevíte kde vyrábí cirkusové stany??
Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja tedy zkusil k jogurtu přidat jahody s tou želatinou . je to velice dobré Ale mě upřímně víc chutná když si dám čerstvé ovoce a to zaleju jogurtem.Posypat oříškama nebo čok. hoblinkama.....
Ale zase to s tou želatínou vypadá velice luxusně v těch skleničkách dole jogurt nahoře želé s ovocem.No možná to je už příliž ale co takhle udělat si trošku vícepráce a dát na dno vaječňák/ten domácí hustej co nevyteče pomalu z flašky/ na to jogurt a navrh to želé....Tak a jdu si zakoupit o 2 čísla větší oblečení! Nevíte kde vyrábí cirkusové stany??
Honza mčf
Honzo ,vy jste výborná partie .Nakrmíte,poklidíte ,podojíte ,zpracujete i nějakou kačku vyděláte .Někoho vám najdeme. Napadá mě ta nešťastná Helenka. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dnes sehnala v Tescu galanetku a sice s příchutí lesního ovoce, pomeranče a višní. Protože nejsem troškař, dělám jogurt z 15 litrů a kultivuji celou velkou holandii. Teď už se chladí v ledničce, a já přemýšlím, jak udělat tu ovocnou příchuť. V ledničce jsem měla ještě pár broskví, tak to bude za chvíli hotové. Přemýšlím o tom, že rozvařím pár jablíček, zahustím želatinou a přidám k jogurtu. Jen tak na okraj, manžel byl se mnou nakupovat a v tescu měli slevněné velké jogurty na 16 Kč, no nekup to. Tak si jich vzal hned 10, protože drží dietu. No, a já se dělám s kozím jogurtem jak pro rotu vojáků. No, a oni se potom diví, že se zlobím. Prý to ale bude míchat. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Jarmilko, jablíčka jsou v kozím jogurtu úplně nejlepší nahrubo nastrouhaná s přídavkem nastrouhaných vlašských ořechů nebo opražených lískových.... Jinak podušená jablíčka ráda převezmou chuť jakékoli galaretky, takže jogurt s jablíčky stokrát jinak a pokaždé lehce stravitelný :-))
Jinak jsem včera klohnila kozí bez yerseyské smetany, kultivovala jsem aktivií. Nechala jsem ho stát v zavařovacím hrnci nastaveném na mnou načmárnuté čárce "jogurt" o něco déle, než jsem chtěla (zdrželi jsme se u veta) a trochu mi ujela teplota - na 53 stupňů. Jogurt je velmi tuhý, jakoby přitužený a je kolem něk trocha syrovátky. Nicméně chuťově výtečný. Radmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzo ,vy jste výborná partie .Nakrmíte,poklidíte ,podojíte ,zpracujete i nějakou kačku vyděláte .Někoho vám najdeme. Napadá mě ta nešťastná Helenka. Renata
Chudák Helenka co vám provedla tak strašného že jí chcete dát dohromady zrovna semnou? Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chudák Helenka co vám provedla tak strašného že jí chcete dát dohromady zrovna semnou? Honza mčf
Pořádná rázná žena Si chlapa spacifikuje. Ještě ,že to tady manžel nečte ,ten by mi dal.Nesmíte se tak podceňovat. Jste pracovitý chlap? Jste !Já Helenku osobně neznám ,ale vím ,že teď musí být nešťastná a to mě mrzí. Jinak to člověk musí nechat náhodě a osudu. Renata