Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Tak lidičky zlatý jde mi z pasterizace hlava kolem! na kurzu bylo řečeno :
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 65C na 20 minut
Brožura: Domácí zpracování mléka:
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 63-65C po dobu MINIMÁLNĚ 30 MINUT
TAK JAK TEDY????? Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak lidičky zlatý jde mi z pasterizace hlava kolem! na kurzu bylo řečeno :
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 65C na 20 minut
Brožura: Domácí zpracování mléka:
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 63-65C po dobu MINIMÁLNĚ 30 MINUT
TAK JAK TEDY????? Honza mčf
Pan Guba říkal 20 min- a že moc čteme. Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak lidičky zlatý jde mi z pasterizace hlava kolem! na kurzu bylo řečeno :
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 65C na 20 minut
Brožura: Domácí zpracování mléka:
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 63-65C po dobu MINIMÁLNĚ 30 MINUT
TAK JAK TEDY????? Honza mčf
DR. Guba pravil 65°C na 20 minut, že zabije spolehlivě většinu sajrajtů. 30 minut se mi jeví jako sichr.U pasterizace je ale důležité zchlazení šokem. Čím kratší doba z 65°C na 42 - 45°C, tím menší riziko, že se v čistém mléce stačí před naočkováním a zasýřením namnožit zase nějaký jiný potvory zdraví ohrožující nebo práci kazící. Takže zahřát, podržet a šup do co nejledovější vody postavit a míchat, ady chladlo stejnoěmrně a hlavně rýchle
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DR. Guba pravil 65°C na 20 minut, že zabije spolehlivě většinu sajrajtů. 30 minut se mi jeví jako sichr.U pasterizace je ale důležité zchlazení šokem. Čím kratší doba z 65°C na 42 - 45°C, tím menší riziko, že se v čistém mléce stačí před naočkováním a zasýřením namnožit zase nějaký jiný potvory zdraví ohrožující nebo práci kazící. Takže zahřát, podržet a šup do co nejledovější vody postavit a míchat, ady chladlo stejnoěmrně a hlavně rýchle
Martina
Holky díky! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak lidičky zlatý jde mi z pasterizace hlava kolem! na kurzu bylo řečeno :
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 65C na 20 minut
Brožura: Domácí zpracování mléka:
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 63-65C po dobu MINIMÁLNĚ 30 MINUT
TAK JAK TEDY????? Honza mčf
Honzo, moc nad tím nešpekulujte, ono se to nějak vsákne....Jestli chcete jistotu (já bych si s tím zas tak hlavu nelámala), existuje na to test účinnosti pasterace, fosfo...něco. Ale zadarmo to není, tuším se to dělá v laboratoři. No jinak na kurzu jste se nepřeslechl, nám bylo taky řečeno 20 minut při 65. Já pasteruju na 72 (ohřívám na kamnech veliký hrnec), je to pro mě pohodlnější než u toho 20 minut stát a držet teplotu. Ale jsem si jistá, že p. G. má dost zkušeností s provozy, aby věděl, že 20 min asi stačí. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DR. Guba pravil 65°C na 20 minut, že zabije spolehlivě většinu sajrajtů. 30 minut se mi jeví jako sichr.U pasterizace je ale důležité zchlazení šokem. Čím kratší doba z 65°C na 42 - 45°C, tím menší riziko, že se v čistém mléce stačí před naočkováním a zasýřením namnožit zase nějaký jiný potvory zdraví ohrožující nebo práci kazící. Takže zahřát, podržet a šup do co nejledovější vody postavit a míchat, ady chladlo stejnoěmrně a hlavně rýchle
Martina
A nesmí se to dostat na 38 st a tam zůstat, protože při téhle teplotě se prý příšerně pomnoží patogeny a pasterované mléko, které se zasekne na téhle teplotě je prý horší, než syrové. Říkal pan doktor Guba. Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Honzo, moc nad tím nešpekulujte, ono se to nějak vsákne....Jestli chcete jistotu (já bych si s tím zas tak hlavu nelámala), existuje na to test účinnosti pasterace, fosfo...něco. Ale zadarmo to není, tuším se to dělá v laboratoři. No jinak na kurzu jste se nepřeslechl, nám bylo taky řečeno 20 minut při 65. Já pasteruju na 72 (ohřívám na kamnech veliký hrnec), je to pro mě pohodlnější než u toho 20 minut stát a držet teplotu. Ale jsem si jistá, že p. G. má dost zkušeností s provozy, aby věděl, že 20 min asi stačí. Lenka ze Dvora
Já na kurzu nebyl ale vím zhruba co se povídalo!
No já to taky moc neřeším ale chystám se teď na tvrdé zrající a tam pasterizace je důležitá. Jinak na pití a sýr /čerstvej pro sebe/ to taky neřeším ! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já na kurzu nebyl ale vím zhruba co se povídalo!
No já to taky moc neřeším ale chystám se teď na tvrdé zrající a tam pasterizace je důležitá. Jinak na pití a sýr /čerstvej pro sebe/ to taky neřeším ! Honza mčf
Tvrdý zrající mi jde, na rozdíl od parenice. A prý, když se zavoskuje, vydrží i rok- mám zavoskovaný jeden z kurzu, rozbalím ho až na vánoce, tak jsem zvědava. Jinak- sýry mi zatím stačily zrát max.10 dnů, déle jsem je neuchránila před sežráním .Holt- vidím to tak, že mám málo mléka, třeba přikoupit nějaká zvířata.....Však už jsem si u Jarmilky zamlouvala.Judyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tvrdý zrající mi jde, na rozdíl od parenice. A prý, když se zavoskuje, vydrží i rok- mám zavoskovaný jeden z kurzu, rozbalím ho až na vánoce, tak jsem zvědava. Jinak- sýry mi zatím stačily zrát max.10 dnů, déle jsem je neuchránila před sežráním .Holt- vidím to tak, že mám málo mléka, třeba přikoupit nějaká zvířata.....Však už jsem si u Jarmilky zamlouvala.Judyna
To chce krávu !
Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To chce krávu !
Honza mčf
Teď jsem slyšela názor, že pro kozí mléko je ze zákona pasterace 60 C a 30 minut vydrž. Tak já nevím......... Líbí se mi na 65 C pohlídat 20 minut a do dřezu se studenou vodou a míchat na 4O C. Předělat znovu do teplé 39 C, přidat kulturu a chlorid, čekat půl hodiny a pak dát syřidlo. Doba sýření půl až jedna hodina. A můžeme krájet. V domácích podmínkách se to stejně nedá dodržet. Syřidlo Milcom se smí používat jen do 39 C, i ty bakterie od kultury nemusí přežit 42 C, tak v tom aby se koza vyznala. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.53
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak lidičky zlatý jde mi z pasterizace hlava kolem! na kurzu bylo řečeno :
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 65C na 20 minut
Brožura: Domácí zpracování mléka:
ŠETRNÁ PASTERIZACE : 63-65C po dobu MINIMÁLNĚ 30 MINUT
TAK JAK TEDY????? Honza mčf
Hodnoty pasterace jsou následující (mezinárodě stanovené hodnoty):
Temperature Time Pasteurization Type
63°C (145°F) 30 minutes Vat Pasteurization
72°C (161°F) 15 seconds High temperature short time Pasteurization (HTST)
89°C (191°F) 1.0 second Ultra Pasteurization (UP)
90°C (194°F) 0.5 seconds Ultra Pasteurization (UP)
94°C (201°F) 0.1 seconds Ultra Pasteurization (UP)
96°C (204°F) 0.05 seconds Ultra Pasteurization (UP)
100°C (212°F) 0.01 seconds Ultra Pasteurization (UP)
138°C (280°F) 2.0 seconds Ultra-high temperature (UHT) Sterilization
Snad se v rozházené tabulce vyznáte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tvrdý zrající mi jde, na rozdíl od parenice. A prý, když se zavoskuje, vydrží i rok- mám zavoskovaný jeden z kurzu, rozbalím ho až na vánoce, tak jsem zvědava. Jinak- sýry mi zatím stačily zrát max.10 dnů, déle jsem je neuchránila před sežráním .Holt- vidím to tak, že mám málo mléka, třeba přikoupit nějaká zvířata.....Však už jsem si u Jarmilky zamlouvala.Judyna
Nám loni vydržel od června do února, pak byl jaksi...sežrán, stejně jako všecky ostatní. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.148
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hodnoty pasterace jsou následující (mezinárodě stanovené hodnoty):
Temperature Time Pasteurization Type
63°C (145°F) 30 minutes Vat Pasteurization
72°C (161°F) 15 seconds High temperature short time Pasteurization (HTST)
89°C (191°F) 1.0 second Ultra Pasteurization (UP)
90°C (194°F) 0.5 seconds Ultra Pasteurization (UP)
94°C (201°F) 0.1 seconds Ultra Pasteurization (UP)
96°C (204°F) 0.05 seconds Ultra Pasteurization (UP)
100°C (212°F) 0.01 seconds Ultra Pasteurization (UP)
138°C (280°F) 2.0 seconds Ultra-high temperature (UHT) Sterilization
Snad se v rozházené tabulce vyznáte.
Omlouvám se trochu bokem, prosím nemáte někdo telefon na pana Gubu. Na mail se mi jej nějak nedaří sehnat. Velmi děkuji Simona
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omlouvám se trochu bokem, prosím nemáte někdo telefon na pana Gubu. Na mail se mi jej nějak nedaří sehnat. Velmi děkuji Simona
0907901721,pán doktor sa aktívne chystá na Agrokomplex
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
0907901721,pán doktor sa aktívne chystá na Agrokomplex
předpokládám, že už bez nuly na začátku
Ája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
předpokládám, že už bez nuly na začátku
Ája
Fuuuha,tak to už netuším,také číslo mám v mobile ja