Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Musím se vám pochlubit i když samochvála smrdí -se říká. Ale naučila jsem se kozí tvaroh tak dobrý ,že se mi děti /18,21/o něj hádají. Mladší syn má dietu a nadává staršímu,že mu ho jí. A já jsem spokojená. Dětem ho dělám na sladko a hlavě rodina na slano s pažitkou. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.225
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím se vám pochlubit i když samochvála smrdí -se říká. Ale naučila jsem se kozí tvaroh tak dobrý ,že se mi děti /18,21/o něj hádají. Mladší syn má dietu a nadává staršímu,že mu ho jí. A já jsem spokojená. Dětem ho dělám na sladko a hlavě rodina na slano s pažitkou. Renata
Tak to byste mi mohla poradit. Dělala jsem tvaroh podle receptu z brožury Domácí zpracování mléka (tj. zpasterované mléko jsem nechala prokysat 3 - 4 hod zakysanou smetanou a pak nechala asi 15 hod sýřit) a byl dost cítit kozinkou. Přitom mléko ani sýr cítit není. Použila jsem čerstvé mléko. Tak nevím co je špatně. Mi ho naopak nejedl nikdo. Markéta H.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím se vám pochlubit i když samochvála smrdí -se říká. Ale naučila jsem se kozí tvaroh tak dobrý ,že se mi děti /18,21/o něj hádají. Mladší syn má dietu a nadává staršímu,že mu ho jí. A já jsem spokojená. Dětem ho dělám na sladko a hlavě rodina na slano s pažitkou. Renata
Taky dělám tvaroh, je o 100% lepší než kravský, hádáme se o něj doma všichni..jenže je období, kdy se mi prostě vůbec nedaří, nevím čím to je..to pak dělám jiný postupy, někdy to zabere, jindy ne, no nevím, asi je to složením mléka, podle toho, co kozeny sežerou, chodí si na volno, takže jídelníček pod kontrolou nemám..ale jinak je pravda, že kozí tvaroh - pokud je povedený, prostě nemá chybu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky dělám tvaroh, je o 100% lepší než kravský, hádáme se o něj doma všichni..jenže je období, kdy se mi prostě vůbec nedaří, nevím čím to je..to pak dělám jiný postupy, někdy to zabere, jindy ne, no nevím, asi je to složením mléka, podle toho, co kozeny sežerou, chodí si na volno, takže jídelníček pod kontrolou nemám..ale jinak je pravda, že kozí tvaroh - pokud je povedený, prostě nemá chybu
Napište sem prosím tedy Váš osvědčený recept na kozí tvaroh, já jsem teď ve fázi jogurtů a pudingů a určitě bych chtěla zkusit i tvaroh. Předeem velice děkuji, Lucka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Napište sem prosím tedy Váš osvědčený recept na kozí tvaroh, já jsem teď ve fázi jogurtů a pudingů a určitě bych chtěla zkusit i tvaroh. Předeem velice děkuji, Lucka.
Nadojím ,zcedím,zchladím ,zpasteruji na 72C ,zchladím na 20-21 C přidám podmáslí a pár kapek syřidla a nechám při pokové teplotě i 36hod. opatrně dám do tvarožníku a je to. Dělám na slano i na sladko . Momentálně největší hit. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadojím ,zcedím,zchladím ,zpasteruji na 72C ,zchladím na 20-21 C přidám podmáslí a pár kapek syřidla a nechám při pokové teplotě i 36hod. opatrně dám do tvarožníku a je to. Dělám na slano i na sladko . Momentálně největší hit. Renata
Tak teď mi volala sousedka ,že pojídání kozího tvarohu byl orgazmus.Tak vám nevím. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadojím ,zcedím,zchladím ,zpasteruji na 72C ,zchladím na 20-21 C přidám podmáslí a pár kapek syřidla a nechám při pokové teplotě i 36hod. opatrně dám do tvarožníku a je to. Dělám na slano i na sladko . Momentálně největší hit. Renata
To podmáslí kupujete nebo máte domácí výroby? Můžu dát zakysanou smetanu nebo bílý jogurt? Děkuji Zdeněk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To podmáslí kupujete nebo máte domácí výroby? Můžu dát zakysanou smetanu nebo bílý jogurt? Děkuji Zdeněk
Kupuji . Zakysanku asi můžete ,jogurt nevím. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadojím ,zcedím,zchladím ,zpasteruji na 72C ,zchladím na 20-21 C přidám podmáslí a pár kapek syřidla a nechám při pokové teplotě i 36hod. opatrně dám do tvarožníku a je to. Dělám na slano i na sladko . Momentálně největší hit. Renata
...úúú...připadám si, jako když mi babička říkala recept na vdolečky...trochu toho, o něco víc něčeho jiného...hlavně aby to těsto bylo tak akorát Jsem asi natrvdlá, ale moc bych prosila o trochu přesnější recept. Jak dlouho držíte při pasterizaci těch 72°C, kolik podmáslí na kolik mléka (alespoň přibližně) a pár kapek syřidla-to jsou asi 2 nebo 10 na kolik l mléka? A ještě- s jakým syřidlem máte zkušenosti? Děkuji Lucka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...úúú...připadám si, jako když mi babička říkala recept na vdolečky...trochu toho, o něco víc něčeho jiného...hlavně aby to těsto bylo tak akorát Jsem asi natrvdlá, ale moc bych prosila o trochu přesnější recept. Jak dlouho držíte při pasterizaci těch 72°C, kolik podmáslí na kolik mléka (alespoň přibližně) a pár kapek syřidla-to jsou asi 2 nebo 10 na kolik l mléka? A ještě- s jakým syřidlem máte zkušenosti? Děkuji Lucka
1/tak na 25 l mlíka dám 0,5 l podmáslí nebo jenom 0,3 l tak jde o kulturu .
2/72 stupňů cca 30 sekund
3/syřidlo si musíte vyzkoušet -do tvarohu co nejméně. A syřidlo kupuji v Milcom Tábor . A zkuste si sehnat brožuru domácí zpracování mlíka: int.stránky: MKF Kamínka Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1/tak na 25 l mlíka dám 0,5 l podmáslí nebo jenom 0,3 l tak jde o kulturu .
2/72 stupňů cca 30 sekund
3/syřidlo si musíte vyzkoušet -do tvarohu co nejméně. A syřidlo kupuji v Milcom Tábor . A zkuste si sehnat brožuru domácí zpracování mlíka: int.stránky: MKF Kamínka Renata
Na 25 litrů mléka ??? Vy děláte tvaroh z 25ti litrů ... wau ... nemá tam náhodou být 2,5 litru ??? Každopádně i já děkuji za návod, brzy jej odzkouším. Petr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na 25 litrů mléka ??? Vy děláte tvaroh z 25ti litrů ... wau ... nemá tam náhodou být 2,5 litru ??? Každopádně i já děkuji za návod, brzy jej odzkouším. Petr
Co je špatného dělat tvaroh z 25 litrů? Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co je špatného dělat tvaroh z 25 litrů? Lenka ze Dvora
Aby mi zbylo 25 litrů mléka na tvaroh, tak to bych musel mrazit a šetřit asi 2 měsíce, ale "proti gustu žádný dišputát!\". Kolik je tvarohu z 25ti litrů mléka?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aby mi zbylo 25 litrů mléka na tvaroh, tak to bych musel mrazit a šetřit asi 2 měsíce, ale "proti gustu žádný dišputát!\". Kolik je tvarohu z 25ti litrů mléka?
Zkuste si představit hospodyni, která se stará o 8 dojných koz. Nebo o jednu šikovnou krávu. Jak dlouho jí bude trvat nasbírat 25 l. mléka? Podle mých blondýních výpočtů zhruba jeden den. Vyrábět z 25 litrů je normální a žádoucí. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste si představit hospodyni, která se stará o 8 dojných koz. Nebo o jednu šikovnou krávu. Jak dlouho jí bude trvat nasbírat 25 l. mléka? Podle mých blondýních výpočtů zhruba jeden den. Vyrábět z 25 litrů je normální a žádoucí. Lenka ze Dvora
A když máme jen dvě kozy a cca 4l mléka za den? Tak to budeme asi bez tvarohu... Dá se použít i mražené? Děkuju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A když máme jen dvě kozy a cca 4l mléka za den? Tak to budeme asi bez tvarohu... Dá se použít i mražené? Děkuju
Ježišmarja, tak ho uděláte z dvoudenního nádoje (8 l) a budete mít tvarohu, až vám to pěkné nebude!