Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.9.2009 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.173

nemám kde skladovat kozí sýr může se skladovat v mrazáku?Jak postupovat a jak dlouho tam vydrží?Karel.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nemám kde skladovat kozí sýr může se skladovat v mrazáku?Jak postupovat a jak dlouho tam vydrží?Karel.

Dávám do mrazáku jen tvrdý nastrouhaný sýr a tvaroh (zkrupičkovatí).Roklanka

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dávám do mrazáku jen tvrdý nastrouhaný sýr a tvaroh (zkrupičkovatí).Roklanka

Nebo naložit do oleje a do ledničky. Vydrží taktéž, je výborný. Milada

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nebo naložit do oleje a do ledničky. Vydrží taktéž, je výborný. Milada

A jak a do čeho nakládáte?

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.84

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nemám kde skladovat kozí sýr může se skladovat v mrazáku?Jak postupovat a jak dlouho tam vydrží?Karel.

Myslím, že lepší je mrazit čerstvě nadojené mléko, v pet-lahvích. A na sýr zpracovat je tolik, kolik člověk právě potřebuje.
K nakládání: já nakládám do olivového oleje, proložím česnekem a cibulí, sypnu jižním kořením je to taková středomořská varianta, ale recept pochází od hermelínu.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 12:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A jak a do čeho nakládáte?

Ochutnala jsem sýr nakládaný ve stejném nálevu jako kapie,tzn sladkokyselý s olejem a divokým kořením a byl výborný.Dobře zavoskovaný také vydrží dlouho,stačí studený sklep. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.188

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslím, že lepší je mrazit čerstvě nadojené mléko, v pet-lahvích. A na sýr zpracovat je tolik, kolik člověk právě potřebuje.
K nakládání: já nakládám do olivového oleje, proložím česnekem a cibulí, sypnu jižním kořením je to taková středomořská varianta, ale recept pochází od hermelínu.

můžu se zeptat u naloženého sýru v oleji nebo v tom nálevu kdy je tento sýr pak pěkně proleželý a nejlepší na konzumaci - hned dneska nějakou variantu zkusím

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
můžu se zeptat u naloženého sýru v oleji nebo v tom nálevu kdy je tento sýr pak pěkně proleželý a nejlepší na konzumaci - hned dneska nějakou variantu zkusím

To chce vyzkoušet...to je nejlepší postup. Já nakládám do obyčejného oleje a pak dám dolů do ledničky. Ve špajsce se mi občas začal kazit, v ledničce je 100% na dlouho.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.73

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To chce vyzkoušet...to je nejlepší postup. Já nakládám do obyčejného oleje a pak dám dolů do ledničky. Ve špajsce se mi občas začal kazit, v ledničce je 100% na dlouho.

Zmrazený sýr po rozmrazení sice ztratí strukturu, ale když ho pak rozhněte s trocho čerstvého, nebo kysané smetany, nebo syrovátky vyjde z toho dost dobrá bryndza.
Ve slaném nálevu nám sejra vydržel 9 měsíců, ale měl pak opravdu grády, byl slaný jako balkán a kozovatost taky posílila. Přesto chutnal.

Při nakládání do olivového oleje jde vlastně konzumovat ihned, čím dýl je v nálevu , tím víc "nasákne". Optimální mi připadly 2 - 4 týdny. Pak pokud není v ledničce nám začal blemcovatět.
Tomáš

Neregistrovaný uživatel

21.9.2009 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.131

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zmrazený sýr po rozmrazení sice ztratí strukturu, ale když ho pak rozhněte s trocho čerstvého, nebo kysané smetany, nebo syrovátky vyjde z toho dost dobrá bryndza.
Ve slaném nálevu nám sejra vydržel 9 měsíců, ale měl pak opravdu grády, byl slaný jako balkán a kozovatost taky posílila. Přesto chutnal.

Při nakládání do olivového oleje jde vlastně konzumovat ihned, čím dýl je v nálevu , tím víc "nasákne". Optimální mi připadly 2 - 4 týdny. Pak pokud není v ledničce nám začal blemcovatět.
Tomáš

V oleji necháváme vpoho půl roku, ve vosku jsme 8 měsíců, déle jsme to nevydrželi a sež.... Ale ve vosku lze sýr uchovat dle zkušeností jiných sýrařů až 3 roky, pochopitelně záleží na podmínkách skladování. My máme sklep na sýry se stálou teplotou 8-14 st. Judyna

Neregistrovaný uživatel

24.9.2009 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V oleji necháváme vpoho půl roku, ve vosku jsme 8 měsíců, déle jsme to nevydrželi a sež.... Ale ve vosku lze sýr uchovat dle zkušeností jiných sýrařů až 3 roky, pochopitelně záleží na podmínkách skladování. My máme sklep na sýry se stálou teplotou 8-14 st. Judyna

Přbytky voskujeme, ale je to práce navíc a stačí malá dírka nebo neopatrnost při obracení a v místě to začne plesnivět. Stalo se že jsem si do vosku zaryla nehet a mohla jsem znova převoskovávat. Jaké máte zkušenosti s vakuovou baličkou? Víte někdo jak dlouho vydrží vakuovaný sýr? Je to stejné jako u vosku za teploty 8 -12°C?

Přidejte reakci

Přidat smajlík