Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53
Dobrý den, chci se zeptat asi trošku hloupě, ale jsem laik. Ráda bych si koupila mléko z automatu a rozhodně si u produkce takhle ve velkém netroufnu pít mléko syrové. Ale teď ta otázka, všude se uvádí mléko převařit, ale na 100 st., to je moc, ne? Tak jsem tady studovala pasteraci, pro mě u litru mlíka připadá v úvahu těch 72 st. na 20 sekund, stát u toho půl hodiny se v takhle malém množství nevyplatí. Bude to tedy takhle stačit? Moc děkuju za odpovědi, Hana.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Pasterace 72 st. na 20 sekund stačí v pohodě. A nemáte někde v polici zastrčený pískací hrnec ? Takhle se mlíko "zhygienizuje" i bez teploměru a bez hlídání, to za vás udělá píšťalka. Akorát že je to asi na vyšší teplotu než na 72
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53
Děkuju, pískací hrnec nemám, ještě se poptám v rodině a kdyžtak si k tomu holt stoupnu s teploměrem Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Pracuji v dojírně už hodně let a kravské mléko pijem bez převaření a nemám s tím problém.Problémy mužou nastat u člověka který není zvyklý na plnotučné mléko ale to nesouvisí s žádnou nákazou to jen žaludek neumí spracovat .Ono je podstatnej rozdíl mezi mlékem v krabici které je odtučněné a v podstatě mrtvé a mlékem z automatu kde jde o čerstvě nadojené a pouze schlazené mléko které má tučnost kolem 3 - 4.% .
Mléko je kontrolováno a stejně tak krávy takže nehrozí žádná nákaza