Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 08:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.11

Chystám se dělat kozí sýry. Bude z toho hodně syrovátky. Lze ji k něčemu použít? Děkuji. Eva od T.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 08:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

je to skvely napoj aj pre cloveka - najma v letnych horucavach. ak vam nechuti, macky, psy, sliepky ju miluju...

mimochodom, aj zincica je skvely napoj :-)

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Syrovátku milují prasátka,psi,některé kozy ji taky vypijí,určitě ji na dvoře zužitkujete. Renata

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.103

Syrovátka se uplatní i v kuchyni,můžete jí zadělávat těsto,polévky,udělat žinčicu,nebo s rozmixovaným ovocem,jako nápoj. Slepicím namočit chleba v syrovátce,nebo jen k pití,prase po ní roste jako z vody. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 13:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.83

po výrobě sýru je nejlepší ještě ze syrovátky vyrobit ricottu, žinčica není nic moc... na cca 5l mléka jde získat ze syr. ještě asi 1/4 kila riccoty, zbude úplně čistá žlutozelený syrovátka, ta se zamíchá se šrotem a jak to panečku kozenám chutná, taky jí dávám odstaveným kůzlatům a jehňatům s přimíchaným jehněsanem klidně do půl roka...

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Syrovátka je též dobrá k zevním léčebným a kosmetickým účelům - na suchou kůži, na lupénku, na atopický ekzém ... i pro prostý pocit, že se koupete jako Kleopatra :-)
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.188

prosím můžete napsat jak z té syrovátku tu rikotu? žincici znám ale toto nevím děkuji

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.83

ricotta je jako panýr, ale ze syrovátky, prostě zahřát na cca 90°C - nevařit, přidat kyselinu citronovou nebo ocet, trvá to dost dlouho, postupně se vše vysráží - občas promíchat, že je hotovo se pozná snadno, prostě plavou malé bílé cucky v naprosto čisté syrovátce, povrch mírně pění. Pak nechávám vychladnout v syrovátce cca 2-3hod, Nechá se odkapat v plachetce jako tvaroh a je hotovo. Je to měkký a docela sladký druh sýra. Správně se dělá ricotta trochu složitějc, ale tenhle postup je méně časově náročný s naprosto stejným výsledkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík