Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.11
Chystám se dělat kozí sýry. Bude z toho hodně syrovátky. Lze ji k něčemu použít? Děkuji. Eva od T.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66
je to skvely napoj aj pre cloveka - najma v letnych horucavach. ak vam nechuti, macky, psy, sliepky ju miluju...
mimochodom, aj zincica je skvely napoj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Syrovátku milují prasátka,psi,některé kozy ji taky vypijí,určitě ji na dvoře zužitkujete. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.103
Syrovátka se uplatní i v kuchyni,můžete jí zadělávat těsto,polévky,udělat žinčicu,nebo s rozmixovaným ovocem,jako nápoj. Slepicím namočit chleba v syrovátce,nebo jen k pití,prase po ní roste jako z vody. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.83
po výrobě sýru je nejlepší ještě ze syrovátky vyrobit ricottu, žinčica není nic moc... na cca 5l mléka jde získat ze syr. ještě asi 1/4 kila riccoty, zbude úplně čistá žlutozelený syrovátka, ta se zamíchá se šrotem a jak to panečku kozenám chutná, taky jí dávám odstaveným kůzlatům a jehňatům s přimíchaným jehněsanem klidně do půl roka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Syrovátka je též dobrá k zevním léčebným a kosmetickým účelům - na suchou kůži, na lupénku, na atopický ekzém ... i pro prostý pocit, že se koupete jako Kleopatra
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.188
prosím můžete napsat jak z té syrovátku tu rikotu? žincici znám ale toto nevím děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.83
ricotta je jako panýr, ale ze syrovátky, prostě zahřát na cca 90°C - nevařit, přidat kyselinu citronovou nebo ocet, trvá to dost dlouho, postupně se vše vysráží - občas promíchat, že je hotovo se pozná snadno, prostě plavou malé bílé cucky v naprosto čisté syrovátce, povrch mírně pění. Pak nechávám vychladnout v syrovátce cca 2-3hod, Nechá se odkapat v plachetce jako tvaroh a je hotovo. Je to měkký a docela sladký druh sýra. Správně se dělá ricotta trochu složitějc, ale tenhle postup je méně časově náročný s naprosto stejným výsledkem.