Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.6
Zdravím všechny!
Vážně uvažuji o koupi AN kozenky. Zajímalo by mě ale,jakou má chuť mléko těchto koz. Někde jsem se dočetla,že je velmi lahodné a nemá žádnou pachuť.
Mému manželovi by kozí příchuť v mléce vůbec nevadila - ba naopak. Ale já jsem na ten kozí ocásek dost háklivá. Většinou když ochutnám nějaký kozí výrobek,tak se mi hned vybaví smrádek capa,který jsem jako malá vždycky cítila z chlívku jedné naší sousedky.
Pila jsem ale také naprosto výtečné mléko od bílé kozy (bezpapírovky) a také jsme si ho od paní chovatelky dlouhodobě pravidelně kupovali (bohužel už je tato kozenka nebožka). U bílé kozy je to ale asi sázka do loterie,proto mě zaujala informace o chuti mléka AN koz. Je to skutečně tak,nebo je to opět co kus to jiná chuť? Každopádně předpokládám,že kozička od kozy,která dojila mléko bez příchuti bude mít s velkou pravděpodobností také dobré mléko. Co myslíte?
Předem děkuji za odpovědi - krajanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Každá dojka má mléko jiné chuti - platí to o kozách i krávách, tedy to bude platit i o AN.
Je velký předpoklad, že kozička od matky s dobrou chutí mléka bude mít též mléko lahodné. Ale jako všechno v přírodě, ani tento předpoklad není úplně na 100 %
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.6
Moc děkuji za odpověď!
Přesto by mě ještě zajímalo,jestli se dá nějak popsat rozdíl mezi chutí mléka anglonubijských koz a chutí mléka koz jiných dojných plemen. Přecejen mléko AN koz má celkem dost odlišné složení (především je tučnější) a to by se asi mělo podstatně projevit v chuti. Ne? Samozřejmě bude asi nejlepší ochutnat....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.57
Dobrý den, chovám AN kozy a aj obyčajnú bielu krátkosrsrtú a hnedú Karpatskú. Ani od jednej našej kozy mlieko nemá pachuť hneď po nadojení. Rozdiel je v tom, že od obyčajných kôz nadobúda pachuť hneď na druhý deň a od AN zostane bez pachuti aj 3 dni. Od AN kôz je aj tukovejšie, takže je výborné na syry a keď máte kôz málo a musíte zbirať mlieko aj 3 dni tak aj syr od AN kôz je bez pachuti, kdežto od obyč. má pachuť. Ale mám skúsenosť, že ak mlieko nechám volne vychladnúť a po cca 2 hodinách z povrcho odoberiem smotanu, tak samotné mlieko je bez pachute dlhšie. Tak ho pijeme a smotanu pridám do mlieka na syr.
Pekný deň Andrea
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.94
Já se opožděně přidám,i naše zkušenost je,že AN mléko je i po 3 dnech v lednici výborné a z mléka naší 100%kozy jsem dělala hustý jogurt bez přidání sušenného mléka.ZuzkaALASKAFARM
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.6
Zdravím a moc děkuji za další reakce - krajanka