Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.12.2010 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.141

Dobrý den mám na vás takový dotaz - vy kdo děláte sýry nebo kdo máte doma nějaký paster na mléko cca do 50l - mohli byste mi napsat bud tady nebo na email: HalfarovaAnna@seznam.cz , od jakého výrobce ho máte nebo kde se dá případně sehnat - my děláme projekt na sýrárnu a toto po nás chce již projektant že tam musí zapsat co budeme používat za technologii vždy se to dá změnit jen pro povolení tam potřebuje nějaký ten paster napsat a já zatím netuším kdo to vyrábí vím max o firmě Ketris, ale budu ráda když mi někdo zašle nějaké jiné info či zkušenosti který paster je dobrý apod. anička

Neregistrovaný uživatel

8.12.2010 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Mohu nabídnout menší pastér o obsahu 20 l. Je to kopie velkých pastérů, vyráběný je v Německu pro malé farmy, které prodávají ze dvora a tento obsah jim stačí. Je celý z potr.nerezu, řízení zabudovanou nebo externí digitální jednotkou, která umožňuje nastavení teploty na digitálním display, teplotní čidla, časové regulátory, míchání a ochlazování. Zároveň mohu nabídnout i výrobník jogurtu, také o obsahu 20 l, řízen obdobně digitální jednotkou. Je to odlišný princip než Ketris, pracuje jak velký pastér. Platba je v EUR a je cenově v dnešní době velmi výhodná. Bližší informace na ajzel@email.cz Jarmila - kozí farma ROZINKA

Neregistrovaný uživatel

8.12.2010 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.145

taky mám zájem. Alespoň o informace. Ječmi.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohu nabídnout menší pastér o obsahu 20 l. Je to kopie velkých pastérů, vyráběný je v Německu pro malé farmy, které prodávají ze dvora a tento obsah jim stačí. Je celý z potr.nerezu, řízení zabudovanou nebo externí digitální jednotkou, která umožňuje nastavení teploty na digitálním display, teplotní čidla, časové regulátory, míchání a ochlazování. Zároveň mohu nabídnout i výrobník jogurtu, také o obsahu 20 l, řízen obdobně digitální jednotkou. Je to odlišný princip než Ketris, pracuje jak velký pastér. Platba je v EUR a je cenově v dnešní době velmi výhodná. Bližší informace na ajzel@email.cz Jarmila - kozí farma ROZINKA

Co to je "výhodná cena"? Aby to nebylo 50000,-!!

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.249

Tak kdyby byl za 50.000, to by byla super cena, ne? I když na 20 litrů by se mi to tak jako tak zdálo hodně. Nemůžeš sem, Jarmilko, napsat cenu?

PetraP

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.141

napište jarmilce a ona vám napíše - jinak 50000 za nový se vám zdá hodně?? tak jestli znáte něco levnějšího tak dejte vědět pokud to ovšem není něco vysloužilého - např v ketrisu se ceny 50l pohybují okolo 200 000smajlík proti tomu je 50000 pakatel

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Přesně tak - ketrisáckej za dvěstětisíc je sakra rozdíl

Milada

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Bohužel, kvůli reklamě nemůžu sem psát více. Kdo máte zájem, napište si. Zájemci si budou moci prohlédnout pastér u mne nebo zašlu informační materiály. Znám dobře pastér od Ketrisu, který se opravdu moc pastéru nepodobá, nemá ani možnost regulace teploty, teplotní čidla, míchání, chlazení, i nerez není moc kvalitní. A víte kolik stojí? Podívejte se na stránky Ketrisu. Po několika letech snažení jsem se s firmou domluvila, a jednám o obchodní zastoupení. Jsou na výběr dva typy : jeden se zabudovanou řídící jednotkou a druhý levnější s externí digitální jednotkou. Velikostí je to jak náš původní hrnec, ale je to povoleno veterináři v Německu, s tím záměrem to bylo i vyrobeno. Na malý chov to úplně stačí, navíc promíchávání mléka při pasteraci a chlazení urychluje celý proces výroby sýru. Výrobník jogurtu je podobný výrobek, slouží jako doplněk výroby ve větším chovu. Cena pastéru 50l je minimálně 100 000,- a navíc už to chce i místo a tudíž stavební úpravy. Tento pastér se umísťuje na stolek jak původní hrnec, potřebuje jen zásuvku a přívod a odvod studené vody. Materiály jsem měla na Seči, ale nebyla příležitost si o tomto výrobku promluvit. Jarmila - kozí farma ROZINKA ajzel@email.cz

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bohužel, kvůli reklamě nemůžu sem psát více. Kdo máte zájem, napište si. Zájemci si budou moci prohlédnout pastér u mne nebo zašlu informační materiály. Znám dobře pastér od Ketrisu, který se opravdu moc pastéru nepodobá, nemá ani možnost regulace teploty, teplotní čidla, míchání, chlazení, i nerez není moc kvalitní. A víte kolik stojí? Podívejte se na stránky Ketrisu. Po několika letech snažení jsem se s firmou domluvila, a jednám o obchodní zastoupení. Jsou na výběr dva typy : jeden se zabudovanou řídící jednotkou a druhý levnější s externí digitální jednotkou. Velikostí je to jak náš původní hrnec, ale je to povoleno veterináři v Německu, s tím záměrem to bylo i vyrobeno. Na malý chov to úplně stačí, navíc promíchávání mléka při pasteraci a chlazení urychluje celý proces výroby sýru. Výrobník jogurtu je podobný výrobek, slouží jako doplněk výroby ve větším chovu. Cena pastéru 50l je minimálně 100 000,- a navíc už to chce i místo a tudíž stavební úpravy. Tento pastér se umísťuje na stolek jak původní hrnec, potřebuje jen zásuvku a přívod a odvod studené vody. Materiály jsem měla na Seči, ale nebyla příležitost si o tomto výrobku promluvit. Jarmila - kozí farma ROZINKA ajzel@email.cz

Pro malý chov stačí původní hrnec a 20 l denně je opravdu malý chov, tady se ta investice prostě nevyplatí a veterináři už dávno nevyžadují homologovaný paster jako dřív. A krom toho je v česku firma, která pastery i ty menší vyrábí ve velmi rozumných cenách.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 22:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Bohužel jsem u nás žádnou firmu, která vyrábí pastéry pro malé chovy s digitální řídící jednotkou neobjevila a cena za tento pastér je solidní. Navíc se jedná o úsporu práce a hyguenu výroby. Já jsem s ním velmi spokojená a určitě je lepší než el.zavařovací hrnec. Jestli máte informace o českém výrobku, prosím sdělte mi je na můj meil. Chtěla bych si oba výrobky porovnat. Ale opravdu jsem na nic o objemu 20 l nenarazila. Můj meil je ajzel@email.cz. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 22:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bohužel jsem u nás žádnou firmu, která vyrábí pastéry pro malé chovy s digitální řídící jednotkou neobjevila a cena za tento pastér je solidní. Navíc se jedná o úsporu práce a hyguenu výroby. Já jsem s ním velmi spokojená a určitě je lepší než el.zavařovací hrnec. Jestli máte informace o českém výrobku, prosím sdělte mi je na můj meil. Chtěla bych si oba výrobky porovnat. Ale opravdu jsem na nic o objemu 20 l nenarazila. Můj meil je ajzel@email.cz. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Pokud chci vyrábět a prodávat je pro mě pastér o objemu 20 l velmi malý a jeho cena příliš vysoká. Existuje obdoba zavařovacího hrnce, dvouplášťová, na 27 l mléka za cca 5000,- ovšem bez digitální jednotky a ta v tomto malém množství opravdu není potřeba a nikdo jí nevyžaduje a nevím, jak by tato jednotka mohla zlepšit hygienu výroby. Na zpracování takové trochy mléka je to zbytečný luxus, a tato investice při zpracování tak malého množství mléka nemá návratnost. Je potřeba uvažovat ekonomicky.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.141

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pro malý chov stačí původní hrnec a 20 l denně je opravdu malý chov, tady se ta investice prostě nevyplatí a veterináři už dávno nevyžadují homologovaný paster jako dřív. A krom toho je v česku firma, která pastery i ty menší vyrábí ve velmi rozumných cenách.

taky budu ráda pokud mi poskytnete nějaké info o nějaké té české firmě na HalfarovaAnna@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.51

i já bych měl zájem o bližší informace vasezahradka@centrum.cz Děkuji Ivan N.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.223

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud chci vyrábět a prodávat je pro mě pastér o objemu 20 l velmi malý a jeho cena příliš vysoká. Existuje obdoba zavařovacího hrnce, dvouplášťová, na 27 l mléka za cca 5000,- ovšem bez digitální jednotky a ta v tomto malém množství opravdu není potřeba a nikdo jí nevyžaduje a nevím, jak by tato jednotka mohla zlepšit hygienu výroby. Na zpracování takové trochy mléka je to zbytečný luxus, a tato investice při zpracování tak malého množství mléka nemá návratnost. Je potřeba uvažovat ekonomicky.

chcem sa spytat dalo by sa aj v tom elektrickom zavaraciom hrnci pasterilizovat a pripadne vyrabat aj syry ? lebo cena za ten hrien ce viac ako dobra na prpadnu pasterilizaciu

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud chci vyrábět a prodávat je pro mě pastér o objemu 20 l velmi malý a jeho cena příliš vysoká. Existuje obdoba zavařovacího hrnce, dvouplášťová, na 27 l mléka za cca 5000,- ovšem bez digitální jednotky a ta v tomto malém množství opravdu není potřeba a nikdo jí nevyžaduje a nevím, jak by tato jednotka mohla zlepšit hygienu výroby. Na zpracování takové trochy mléka je to zbytečný luxus, a tato investice při zpracování tak malého množství mléka nemá návratnost. Je potřeba uvažovat ekonomicky.

Blanko, v našem okrese moje, tedy i tvoje prostějovská KVS, tento výrobník neuznává. Není pro výrobu sýru homologován.Zrovna tak i výrobník pasterizér na 16 l od Milky, který prodává Ketris. Takže el.hrnec není brán jako rovnocený pastéru. Kdyby to tak opravdu bylo, tak my, malý chovatelé máme po starostech s výrobou sýru. Veterináře naopak zajímá celý výrobní proces, jaké nářadí a zařízení používám a vše musí být schválené. El.hrnec jejich důvěru nemá. A hygiena výroby u pastéru je dána tím, že výroba je řízena digijednotkou, tzn. teplota nemůže přesáhnout stanovenou hodnotu. U této jednotky si můžu nastavit teplotu až po 95 C a řídící jednotka mi ji ohlídá. Ohřívání probíhá rovnoměrně, protože mléko je celou dobu automaticky promícháváno, rovněž tak i chlazení probíhá při neustálém promíchávání mléka. Je to tudíž rychlejší a nemusím u toho stát, časová úspora. A kromě jiného lze nastavit teplotu, která je udržována celou dobu pasterace nebo výroby konkrétního druhu sýru. Chlazení probíhá automaticky, zas až na nastavenou teplotu. Vše oznámeno zvukovým signálem a proces nepokračuje. Protože je tento pastér určen jako výrobník pro mléčné výrobky, je vyroben z kvalitního potravinářského nerezu. Má atest EU. Navíc je to víceúčelové zařízení, které je používáno na mnoha malých farmách v EU. Používá se i jako pomocník při výrobě moštů, zavařenin, špeclů, pasteraci medu, dá se zde vařit pivo. Pastér byl zkoušen na pracovišti Vysoké školy - fakulta kvality potravin, má i atest těchto zkoušek. Z hlediska ekonomického: pastér mohu klidně využívat denně 2x, tzn. že zpracuji 40 l mléka, a pořád je to levnější než 50 l pastér. A cenový rozdíl je velký. A mimochodem jsem také ekonomka, a tudíž je u mně ekonomika a rentabilita chovu vždy brána na zřetel. Jarmila-kozí farma ROZINKA

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chcem sa spytat dalo by sa aj v tom elektrickom zavaraciom hrnci pasterilizovat a pripadne vyrabat aj syry ? lebo cena za ten hrien ce viac ako dobra na prpadnu pasterilizaciu

Když do tohohle zavařováku dáte nerez hrnec, tak můžete vyrábět cokoliv ostošest. pokud jste někde blízko Rimavské Soboty, můžete se přijet podívat, ráda Vám ukážu, jak to funguje.

PetraP

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Blanko, v našem okrese moje, tedy i tvoje prostějovská KVS, tento výrobník neuznává. Není pro výrobu sýru homologován.Zrovna tak i výrobník pasterizér na 16 l od Milky, který prodává Ketris. Takže el.hrnec není brán jako rovnocený pastéru. Kdyby to tak opravdu bylo, tak my, malý chovatelé máme po starostech s výrobou sýru. Veterináře naopak zajímá celý výrobní proces, jaké nářadí a zařízení používám a vše musí být schválené. El.hrnec jejich důvěru nemá. A hygiena výroby u pastéru je dána tím, že výroba je řízena digijednotkou, tzn. teplota nemůže přesáhnout stanovenou hodnotu. U této jednotky si můžu nastavit teplotu až po 95 C a řídící jednotka mi ji ohlídá. Ohřívání probíhá rovnoměrně, protože mléko je celou dobu automaticky promícháváno, rovněž tak i chlazení probíhá při neustálém promíchávání mléka. Je to tudíž rychlejší a nemusím u toho stát, časová úspora. A kromě jiného lze nastavit teplotu, která je udržována celou dobu pasterace nebo výroby konkrétního druhu sýru. Chlazení probíhá automaticky, zas až na nastavenou teplotu. Vše oznámeno zvukovým signálem a proces nepokračuje. Protože je tento pastér určen jako výrobník pro mléčné výrobky, je vyroben z kvalitního potravinářského nerezu. Má atest EU. Navíc je to víceúčelové zařízení, které je používáno na mnoha malých farmách v EU. Používá se i jako pomocník při výrobě moštů, zavařenin, špeclů, pasteraci medu, dá se zde vařit pivo. Pastér byl zkoušen na pracovišti Vysoké školy - fakulta kvality potravin, má i atest těchto zkoušek. Z hlediska ekonomického: pastér mohu klidně využívat denně 2x, tzn. že zpracuji 40 l mléka, a pořád je to levnější než 50 l pastér. A cenový rozdíl je velký. A mimochodem jsem také ekonomka, a tudíž je u mně ekonomika a rentabilita chovu vždy brána na zřetel. Jarmila-kozí farma ROZINKA

Milá Jarmilko, o homolagaci se kdysi mluvilo, v dnešní době jí prostě nepotřebuješ a při koznzultacích na KVS v Olomouci tedy nadřízeném orgánu Prostějovu mi jasně bylo řečeno, že je jim jedno, v čem bude sýr vyráběn, pokud budou dodržovány postupy a výsledek bude v naprostém pořádku. Kdybys znala evropské zákony, věděla bys, že ti naši veterináři nemohou nařídit něco co v nich není. A v nich opravdu není napsáno, že k výrobě sýra smíš použít jen tento výrobník. nebo homologovaný pastér. A když jsi taky "ekonomka" jistě je ti naprosto jasné, že vyrábět sýr z 20 l mléka, máš-li denní nádoj větší než 40 l - a to ty máš, 2x denně je nerentabilní, můžeš-li použít výrobník či pastér větší jednou denně nebo jednou za dva dny - úspora času. Znám schválenou sýrárnu kde jim slouží jako pastér a výrobník gastrokotel na 80l, cena do 10.000,- upravený podle potřeby výroby, nikdo homologaci nevyžadoval a ani nemůže. Mě jsi říkala, že cena tohoto minipastéru je cca 40.000,- Kč což je zhruba cena té digitální jednotky, takže jednoznačně na 20 litrů neskutečně předražené. Necpi tady lidem do hlavy že potřebují homologovaný pastér či výrobník. Já mám pastér na 150 l v ceně ...... no některé firmy ho nabízejí za 250.000,- kč - já ho koupila za pár šupů od někoho, kdo jim nalětěl - včetně digi jednotky - homologaci o de mně nikdo nechtěl. Tak se nesnaž lidi zblbnout a přivádět je do finančních problémů. Jsou řešení jednodušší levnější a při pouhé registraci výroby skutečně stačí zavařovací hrnec tak jak ho známe a na kurzech předvádíme. Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chcem sa spytat dalo by sa aj v tom elektrickom zavaraciom hrnci pasterilizovat a pripadne vyrabat aj syry ? lebo cena za ten hrien ce viac ako dobra na prpadnu pasterilizaciu

Napiště mi o informace na adresu farma.hvozd@cemtrum.cz
Pošlu vám materiály o použití a využití zavařovacích hrnců.
Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
taky budu ráda pokud mi poskytnete nějaké info o nějaké té české firmě na HalfarovaAnna@seznam.cz

Aničko ozvi se, dám ti kontakt. Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milá Jarmilko, o homolagaci se kdysi mluvilo, v dnešní době jí prostě nepotřebuješ a při koznzultacích na KVS v Olomouci tedy nadřízeném orgánu Prostějovu mi jasně bylo řečeno, že je jim jedno, v čem bude sýr vyráběn, pokud budou dodržovány postupy a výsledek bude v naprostém pořádku. Kdybys znala evropské zákony, věděla bys, že ti naši veterináři nemohou nařídit něco co v nich není. A v nich opravdu není napsáno, že k výrobě sýra smíš použít jen tento výrobník. nebo homologovaný pastér. A když jsi taky "ekonomka" jistě je ti naprosto jasné, že vyrábět sýr z 20 l mléka, máš-li denní nádoj větší než 40 l - a to ty máš, 2x denně je nerentabilní, můžeš-li použít výrobník či pastér větší jednou denně nebo jednou za dva dny - úspora času. Znám schválenou sýrárnu kde jim slouží jako pastér a výrobník gastrokotel na 80l, cena do 10.000,- upravený podle potřeby výroby, nikdo homologaci nevyžadoval a ani nemůže. Mě jsi říkala, že cena tohoto minipastéru je cca 40.000,- Kč což je zhruba cena té digitální jednotky, takže jednoznačně na 20 litrů neskutečně předražené. Necpi tady lidem do hlavy že potřebují homologovaný pastér či výrobník. Já mám pastér na 150 l v ceně ...... no některé firmy ho nabízejí za 250.000,- kč - já ho koupila za pár šupů od někoho, kdo jim nalětěl - včetně digi jednotky - homologaci o de mně nikdo nechtěl. Tak se nesnaž lidi zblbnout a přivádět je do finančních problémů. Jsou řešení jednodušší levnější a při pouhé registraci výroby skutečně stačí zavařovací hrnec tak jak ho známe a na kurzech předvádíme. Ivanova Blanka

Blanko, každý nemá to štěstí, aby sehnal tak drahý pastér za pár šupů. Já jen odpověděla na dotaz, že je možnost koupit něco malého a dokonalého. Každý se může rozhodnout sám, zda koupí nebo ne. Nikomu nic nevnucuji, neblbnu lidi a neuvádím je do finančních problémů. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Blanko, každý nemá to štěstí, aby sehnal tak drahý pastér za pár šupů. Já jen odpověděla na dotaz, že je možnost koupit něco malého a dokonalého. Každý se může rozhodnout sám, zda koupí nebo ne. Nikomu nic nevnucuji, neblbnu lidi a neuvádím je do finančních problémů. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Nevnucuj lidem, že potřebují homologaci, nepřesvědčuj, že pastér na 20 l mléka za 40000,- Kč či více je jediné správné řešení a už vůbec nemluv o tom, co veterina uznává nebo ne, když o tom nic nevíš,
Ano, ať se každý rozhodne sám - ale poskytni mu správné a relevantní informace, informace o tom, že nemůžeš vyrábět sýr v malém, v zavařovacím hrnci a potřebuješ "homologovaný minipastér" jsou zcestné, nesprávné a zavádějící, a lidem zbytečně tahají peníze z kapes a právě ti malí ty peníze nemají. Chápu, že jako budoucí obchodní zástupce se snažíš aby "váš" výrobek koupilo co nejvíc lidí.
Právě proto se snažíme lidem pomoci a radíme jim, aby si nastudovali legislativu EU aby nenaletěli a nenechali se vmanipulovat do zytečných výdajů. Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90

Dobrý den. Mám čerstvě povolen prodej mléka ze dvora. Uvažuju o vylepšení mého zařízení pro výrobu sýrů. Jak to v tom hrnci děláte? Božena

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 08:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Mám čerstvě povolen prodej mléka ze dvora. Uvažuju o vylepšení mého zařízení pro výrobu sýrů. Jak to v tom hrnci děláte? Božena

Napiště mi mejlík, pošlu návod, jinak doporučuji zúčastnit se některých našich sýrařských kurzů, tam to uvidíte přímo v praxi. Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90

Chci poděkovat pani Blance, že se snaží poradit nám chovatelům v malo chovech.Já si myslím, že hodně chovatelů odradí si o povolení zažádat z důvodů vysokých pořizovacích cen. Jenom samotné povolení na prodej mléka něco stálo. Mám však z toho radost. Proto přemýšlím o dalším kroku. Zatím dělám sýry na sporáku a myslím, že budou chutnat stejně ,.Tady je důležité, aby to vyhovovalo VS a taky aby mi to ulehčilo a zpříjemnilo práci. Božena

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Já mám doma el. zavařovací hrnec a sýr jsem v něm dělala.Od letoška mám nové prostory ,včetně moderní dojírny a zmohli jsme se i na paster.Taková práce je nebe a dudy. Paster - jakýkoli vám ušetří práci ,energii i dřinu.Paster ,zpasteruje,pohlídá teplotu ,zchladí . S mlíkem manipulujete teprve tehdy ,když se zpracovává sýřenina.
Sýr se dá dělat na koleni ,ale i mnohom snadněji a úsporněji. Každý si musí vybrat tu svoji cestu. Neříkám ,že je to zadarmo ,to ne.

Pro Blanku: Prosím nenavážej se tak do Jarmily ,je to hodná ženská a snaží se taky poradit ,z lidí peníze netahá ,snaží se jenom nabídnout výrobek ,který by lidem usnadníl práci a energii. Vždyť je na každém co si koupí nebo vybere.
Jseš předsedkyně klubu národních plemen koz a měla by si být diplomatka ,ale ty Jarmilu setřeš kdykoli můžeš. Promiň už jsem to nemohla vydržet ,ale je to takové nedůstojné. Renata

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já mám doma el. zavařovací hrnec a sýr jsem v něm dělala.Od letoška mám nové prostory ,včetně moderní dojírny a zmohli jsme se i na paster.Taková práce je nebe a dudy. Paster - jakýkoli vám ušetří práci ,energii i dřinu.Paster ,zpasteruje,pohlídá teplotu ,zchladí . S mlíkem manipulujete teprve tehdy ,když se zpracovává sýřenina.
Sýr se dá dělat na koleni ,ale i mnohom snadněji a úsporněji. Každý si musí vybrat tu svoji cestu. Neříkám ,že je to zadarmo ,to ne.

Pro Blanku: Prosím nenavážej se tak do Jarmily ,je to hodná ženská a snaží se taky poradit ,z lidí peníze netahá ,snaží se jenom nabídnout výrobek ,který by lidem usnadníl práci a energii. Vždyť je na každém co si koupí nebo vybere.
Jseš předsedkyně klubu národních plemen koz a měla by si být diplomatka ,ale ty Jarmilu setřeš kdykoli můžeš. Promiň už jsem to nemohla vydržet ,ale je to takové nedůstojné. Renata

Je to nedůstojné - nejde o výrobek, jde o to jak ho prezentuji a co k tomu vykládám. Jestli někdo vydává nesmysly za pravdu tak budu reagovat vždy stejně a je jedno jestli to psala Jarmilka, Renata, nebo kdokoli. Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když do tohohle zavařováku dáte nerez hrnec, tak můžete vyrábět cokoliv ostošest. pokud jste někde blízko Rimavské Soboty, můžete se přijet podívat, ráda Vám ukážu, jak to funguje.

PetraP

Tak ja som z Turca. A niekedy chodim do Zvolena na sluzobne cestny tak by nebol problem zajst aj k vam do Rimavskej Soboty. Pozret sa na ten elektircky hrniec za pozvanie velmy pekne dakujem a aj ho niekedy vyuzijem ak budete s tym suhlasit aby som prisel pozret prezentaciu elektickeho hrnca.s pozdravom Eduard. K

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90

Dobrý den na Slovensko.Aj ja som z Turca. Bývám u Plzně, som chovatelka koz a ovcí,. S pozdravom..Božena

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.253

protože se tu množí žádosti o zaslání propozic k využití zavařovacího hrnce ve funkci pasteru, vložila jsem tento návod na stránky klubu. Najdete ho tedy tu:
http://bilekozy.schok.cz/ke-stazeni/2010-12-14/legislativa-dalsi-informace-ohledne-faremniho-zpracovani-mleka

Dovolím si malé shrnutí:

1. Pro výrobu sýru nepotřebujete žádný homologovaný výrobník. Pokud nejste mlékárna je opravdu jedno, zda mléko zahříváte v nerezovým hrnci v lázni nebo v pasteru. Toť vyjádření hygieny asi v pěti krajích. Asi by jim vadilo, pokud by se mléko zahřívalo přímo na plynu (možnost připálení). Proti vodní lázni - zavařovací hrnec nemají nic proti. Dá se sehnat v Globusu, Kauflandu, když jsou akce cena kolem 3000,-, obsah 20l.

2. Malý paster od Jarmily je pravděpodobně opravdu nejlevnější varianta pasteru - o ničem levnějším opravdu nevím.
Bude vhodný pro ty, kdo bude chtít mít ušetřenou práci a za pohodlí si rád připlatí.

Můj názor je ten, že kdo zpracovává 20l mléka opravdu si vystačí se zavařovacím hrncem, zajímavější by ale bylo pokud by se Jarmile podařilo sehnat paster o obsahu 50l.

3. Kdo opravdu prahne po pasteru a zpracovává dostatečné množství mléka a je připraven k větší investici - může si zkusit napřímo zkontaktovat fy Plevnik ve Slovinsku. Prodávají pastery od 50litrů a pokud si to domluvíte napřímo, můžete se dostat na cenu cca 60 tisíc bez dopravy.

4. No a poslední doporučení jak se vyhnout pasteru a ušetřit - je vhodné investovat do starší gastro nádoby o potřebném obsahu. Přidělat tam výpusť problém není.

Snad se mi to podařilo trochu objasnit.
Marta
www.ekokoza.cz

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.44

Marto děkuji. Ještě v září mi kontrola z pv KVS el.zav.hrnec na výrobu sýru v nově budované sýrárničce neschválila. Asi se změnily předpisy, ale to by nás měla Blanka,jako předsedkyně Klubu národních plemen, informovat. Jak píše Marta, v pěti krajích už to jde, a co jinde? Jak se k tomuto problému staví ostatní KVS? Tápou a neví si rady, protože žádné prováděcí vyhlášky nejsou? Tak jaké jsou pravdivé informace?
Jak píše Marta, sýr jde dělat jakkoliv. Ale časem už si chcete ušetřit práci, nestát pořád u hrnce, hlídat teplotu a čas.
Ve Slovinsku jsem byla na exkurzi, kotle Plevník znám. Prodává je Agromont Vimperk, cena 50l kotle je od 150 000 Kč. Přivézt kotel ze Slovinska není až takový problém, není to daleko, ale tato cena je bez DPH, a musí se proclít a přihlásit k DPH. Bezesporu to vyjde levněji než u dovozce. To samé kotle Clair Milky, které prodává Ketris. Mám i další výrobce a to z Polska a Pobaltí.Ale všude jsou pastery až od 50 l a cena je všude plus minus stejná. Další možnost je různá předělávka gastronádob, varných kotlů a výrobníků na zrmrzlinu, pasterizéru smetany. Ale to vše je pořád na úrovni el.zav.hrnce jen o jiném obsahu. Tzn. hlídat teplotu a čas. Já jsem jen malý chovatel, sýr dělám 2x týdně, spotřebováváme hlavně syrové mléko, vyrábíme jogurt, tvaroh a kefír. Hlavně pro rodinu. Proto jsem se zajímala o malý pastér na 20l, což pro chov, který nemá produkci sýru jako hlavní záměr, postačuje. A návratnost se dá snadno spočítat.
Pro tento pastérek jsem se rozhodla proto, že umožňuje výrobu za stále stejných technologických podmínek /teplota a čas/. Všechny informace, které jsem tady uváděla, čerpám z vlastních zkušeností a praxe mé i jiných drobných chovatelů. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Já dám jenom postřeh k předělávkám. Když člověk uvažuje o sýrárničce a já jsem o ní začala přemýšlet před lety ,tak nic nebylo a stali se z nás "sběratelé" nerezu. Jsou tací ,kteří ví o čem píšu. I my jsme koupily kotel ze školky celí šťastní jak dobře jsme nekoupili a jak mám vyřešen problém s pasterem. Pozvali jsme elektrikáře ,že nám ho upraví atd . a pěkně jsme narazili ,jelikož příkon onoho kotlíku byl 24 KW.Ten by nás i po úpravě sežral zaživa. Kotel se nám podařilo prodat a koupit 50 l paster ,který něco pamatuje,ale funguje. A za ten jsem opravdu vděčná a jsem ráda ,že ho mám.
Já fandím každé moderní vymoženosti ,která ušetří práci ,čas a energii i když to není samozřejmě zadarmo. Renata

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.253

Předpisy se moc nezměnily jen díky práci několika lidí, za chovatele zejména Ivana Hrbka, se zlidštil přístup hygieniků.
A o všem se dá dozvědět na přednáškách, které ve velkém dělá Ivan buď na kurzech které pořádá klub nebo na dalších akcích. Na přednášce se dozvíte úplně vše a je tam i dostatečný prosto pro diskuzi. Takže kdo má zájem, je právě díky klubu chovatelu národních plemen informován dostatečně.
Ono to jde samozřejmě ve všech krajích, těch mých pět je jen že vím, že to tam takto někomu schávili, nejedná se o žádný průzkum:-)
Podle mě je 20l paster zbytečný, to opravdu stačí zavařovací hrnec. Prostě mi navýšení za digitalizaci přijde neadekvátně drahý a zbytečný. luxus. Návod najdete tu:
http://bilekozy.schok.cz/ke-stazeni/2010-12-14/legislativa-dalsi-informace-ohledne-faremniho-zpracovani-mleka
Agromont 50l nabízí opravdu za 100 tis, ať tu nevznikají špatné informace a pokud se domluvíte s Plevnikem na přímo, dostanete se na cenu daleko přijatelnější.

Mimochodem bez digitalizace zpracováváme 100 l a děláme to ručně, řídící jednotka za 25 tisíc která se dá dokoupit se nám zdá zbytečná. Zvlášť když existují vpichové teploměry, které vás zavolají, když už je čas:-)

A´t si kupuje kdo chce co chce, jen by všichni měli vědět, že ke schválené výrobě nepotřebuje ani paster ani digitální jednotku.

Marta
www.ekokoza.cz



Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 18:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
protože se tu množí žádosti o zaslání propozic k využití zavařovacího hrnce ve funkci pasteru, vložila jsem tento návod na stránky klubu. Najdete ho tedy tu:
http://bilekozy.schok.cz/ke-stazeni/2010-12-14/legislativa-dalsi-informace-ohledne-faremniho-zpracovani-mleka

Dovolím si malé shrnutí:

1. Pro výrobu sýru nepotřebujete žádný homologovaný výrobník. Pokud nejste mlékárna je opravdu jedno, zda mléko zahříváte v nerezovým hrnci v lázni nebo v pasteru. Toť vyjádření hygieny asi v pěti krajích. Asi by jim vadilo, pokud by se mléko zahřívalo přímo na plynu (možnost připálení). Proti vodní lázni - zavařovací hrnec nemají nic proti. Dá se sehnat v Globusu, Kauflandu, když jsou akce cena kolem 3000,-, obsah 20l.

2. Malý paster od Jarmily je pravděpodobně opravdu nejlevnější varianta pasteru - o ničem levnějším opravdu nevím.
Bude vhodný pro ty, kdo bude chtít mít ušetřenou práci a za pohodlí si rád připlatí.

Můj názor je ten, že kdo zpracovává 20l mléka opravdu si vystačí se zavařovacím hrncem, zajímavější by ale bylo pokud by se Jarmile podařilo sehnat paster o obsahu 50l.

3. Kdo opravdu prahne po pasteru a zpracovává dostatečné množství mléka a je připraven k větší investici - může si zkusit napřímo zkontaktovat fy Plevnik ve Slovinsku. Prodávají pastery od 50litrů a pokud si to domluvíte napřímo, můžete se dostat na cenu cca 60 tisíc bez dopravy.

4. No a poslední doporučení jak se vyhnout pasteru a ušetřit - je vhodné investovat do starší gastro nádoby o potřebném obsahu. Přidělat tam výpusť problém není.

Snad se mi to podařilo trochu objasnit.
Marta
www.ekokoza.cz

Marto, děkujismajlík:-)

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Předpisy se moc nezměnily jen díky práci několika lidí, za chovatele zejména Ivana Hrbka, se zlidštil přístup hygieniků.
A o všem se dá dozvědět na přednáškách, které ve velkém dělá Ivan buď na kurzech které pořádá klub nebo na dalších akcích. Na přednášce se dozvíte úplně vše a je tam i dostatečný prosto pro diskuzi. Takže kdo má zájem, je právě díky klubu chovatelu národních plemen informován dostatečně.
Ono to jde samozřejmě ve všech krajích, těch mých pět je jen že vím, že to tam takto někomu schávili, nejedná se o žádný průzkum:-)
Podle mě je 20l paster zbytečný, to opravdu stačí zavařovací hrnec. Prostě mi navýšení za digitalizaci přijde neadekvátně drahý a zbytečný. luxus. Návod najdete tu:
http://bilekozy.schok.cz/ke-stazeni/2010-12-14/legislativa-dalsi-informace-ohledne-faremniho-zpracovani-mleka
Agromont 50l nabízí opravdu za 100 tis, ať tu nevznikají špatné informace a pokud se domluvíte s Plevnikem na přímo, dostanete se na cenu daleko přijatelnější.

Mimochodem bez digitalizace zpracováváme 100 l a děláme to ručně, řídící jednotka za 25 tisíc která se dá dokoupit se nám zdá zbytečná. Zvlášť když existují vpichové teploměry, které vás zavolají, když už je čas:-)

A´t si kupuje kdo chce co chce, jen by všichni měli vědět, že ke schválené výrobě nepotřebuje ani paster ani digitální jednotku.

Marta
www.ekokoza.cz



Ještě jednou děkuji, tentokrát s podpisem, promiň:-) Ivanova Blanka
A ještě blahopřátnísmajlík

Neregistrovaný uživatel

15.12.2010 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak ja som z Turca. A niekedy chodim do Zvolena na sluzobne cestny tak by nebol problem zajst aj k vam do Rimavskej Soboty. Pozret sa na ten elektircky hrniec za pozvanie velmy pekne dakujem a aj ho niekedy vyuzijem ak budete s tym suhlasit aby som prisel pozret prezentaciu elektickeho hrnca.s pozdravom Eduard. K

Tak až pojedete, můžete napsat na mail farma@kozinka.com a určitě se domluvíme:-)

PetraP

Neregistrovaný uživatel

29.2.2012 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.200

Dobrý den,

také by mne zajímal postup se zavařovacím hrncem . Můj e-mail.: lukas.hilpert@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

29.2.2012 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,

také by mne zajímal postup se zavařovacím hrncem . Můj e-mail.: lukas.hilpert@seznam.cz

http://bilekozy.schok.cz/ke-stazeni/2010-12-14/legislativa-dalsi-informace-ohledne-faremniho-zpracovani-mleka

tam najdete návod i s obrázky

Ivanova Blanka

Neregistrovaný uživatel

1.3.2012 06:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.178

Dobrý den, mně by zajímalo, jak se do toho pláště dá udělat díra pro ventil pro vpusť vody?
To se tam vyvrtá díra a vpusť navaří?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale neumím si představit jak na to.
Díky.
Alena

Přidejte reakci

Přidat smajlík