Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Golden Work Cup
Sdílet:

Golden Work Cup

Třetí lednovou sobotu proběhlo vyhodnocení pátého ročníku prestižní pracovní soutěže Golden Work Cup. Tuto soutěž založila, a každoročně pořádá chov...

Třetí lednovou sobotu proběhlo vyhodnocení pátého ročníku prestižní pracovní soutěže Golden Work Cup. Tuto soutěž založila, a každoročně pořádá chovatelská stanice zlatých retrievrů The Best Baron. Jejím cílem je motivovat chovatele zlatých retrievrů k rozvíjení loveckých vloh tohoto skvělého pracovního plemene. O stále rostoucím zájmu o tuto soutěž svědčí rok od roku se zvyšující počet přihlášených účastníků.

Do soutěžního klání se mohou zapojit všichni jedinci plemene Zlatý retriever s PP, bez ohledu na členství jejich chovatelů, majitelů či vůdců v chovatelských klubech. Jedinou podmínkou účasti ve finále soutěže je absolvování FTR nebo MFTR v daném roce.

Vítězem soutěže se stává zlatý retriever, který získá na zkouškách lovecké upotřebitelnosti v průběhu kalendářního roku nejvyšší součet získaných bodů.

Zkoušky lovecké upotřebitelnosti jsou: Zkoušky vloh, Speciální vodní práce, Podzimní zkoušky, Barvářské zkoušky, Lesní zkoušky, Všestranné zkoušky přinášení retrievrů, Zkoušky přinášení retrievrů, Národní Field Trial retrievrů a Mezinárodní Field Trial retrievrů. Fenkám se celkový součet násobí koeficientem 1,2.

Pátý ročník Golden Work Cupu si drží hned tři prvenství v pětileté historii: zúčastnilo se ho dosud rekordních 21 přihlášených jedinců, poprvé se stal vítězem pes (dosud vždy zvítězila fenka) a vítěz dosáhl rekordního počtu bodů 1781.

Vítězem 5. ročníku se stal pes ICh., MCh., DualChCZ, Akim z Královských teras, který v sezóně 2006 složil celkem 9 loveckých zkoušek: ZV, SZVPR, PZ, BZ, LZ, ZPR, VZPR, MFTR a NFTR, s celkovým počtem 1781 bodů.

Druhou příčku obsadil Dasty Chlupaté štěstí, s celkovým počtem bodů 1760 a krásné třetí místo získala fenka Ch. DARCY the Dream Team s počtem bodů 1734. Všichni účastníci soutěže si odnesli hodnotné ceny: pro všechny přihlášené – antiparazitální obojek a šampón pro psy, kniha Stuchlý I.: „Nemá Váš pes cizopasníky“, krmivo NUTRO Choice a reklamní tričko NUTRO, kosmetika, kapesní nože a lampy, nástroje na úpravu srsti a hračky pro psy, čokoláda „Baron“. Pro finalisty – digitální fotoaparát, dalekohledy a fotopotřeby, sklo a doplňky s loveckou tématikou, Myslivecká encyklopedie, barely na krmivo NUTRO Choice, batůžek a doplňky pro volný čas a navíc pro vítěze: pohár a sekt.

Poděkování patří především organizátorům této pracovní soutěže, kteří každoročně mimo toto prestižní klání pořádají krásná setkání nejen odchovů své chovatelské stanice The Best Baron, ale především všech milovníků retrievrů a kynologie. Dále patří poděkování všem sponzorům za jejich štědrost a četné hodnotné ceny, kterými obdařili všechny zúčastněné. Dodali tak letošnímu jubilejnímu ročníku nebývalého lesku. Byly to firmy: FotoTon, Jaroch, 2vm Services s.r.o., Grand s.r.o., BEA natur s.r.o., NutriCyon – Nutripets, dále paní Simona Alwanová, manželé Machovi a Haklovi, a chovatelské stanice Od Dívčího skoku, Z Královských teras a The Best Baron.

Autor textu: Petra Doležalová
Autor fotografií zdroj: Petra Doležalová
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru