Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Šeltie na cvičáku
Sdílet:

Šeltie na cvičáku

Psi
Výcvik

Ano, je tomu skutečně tak, na našem cvičáku máme šeltii. Pro mě osobně plemeno známé z výstav a soutěží agility, ale na cvičišti, kde se zabýváme sp...

Ano, je tomu skutečně tak, na našem cvičáku máme šeltii. Pro mě osobně plemeno známé z výstav a soutěží agility, ale na cvičišti, kde se zabýváme sportovním výcvikem psů dle ZŘ, IPO a SchH/VPG, je to rarita. Nutno říci, že jsme byli mile překvapeni, když jsme zjistili se, že se tato fenka bez problémů připravuje se svým třináctiletým psovodem na zkoušku ZZO.

Má zájem i o pachové práce, takže by měla předpoklady pro splnění zkoušek malých plemen – ZMMP, ZMP 1–2. K mému údivu má i slušné hlídání předmětu. Dnes roční fena bez problémů zvládá i cviky zkoušky BH, viz. ZŘ SchH/VPG. Je to dáno jejím temperamentem a neutuchající chutí cvičit. Nutno říci, že musím někdy jejího mladého psovoda brzdit, aby ji nepřetahoval a nedostal tak fenku do útlumu. Jak známo, příklady táhnou, a tak už máme zprávu, že má zájem o členství na našem cvičišti další mladý majitel Šeltie. To je potěšitelné, zvláště pro mě, coby cvičitele malých plemen. V současné době se bohužel nepřipravuje mnoho psů na zkoušky malých plemen. Rád uvítám zkušenosti majitelů šeltií s jejich výcvikem.

Autor textu: Miroslav Ryneš
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru