Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Dostihy a coursingy chrtů
Sdílet:

Dostihy a coursingy chrtů

Na poslední březnovou sobotu a neděli se těšili příznivci chrtů, kteří se věnují dostihům a coursingům, neboť tento víkend odstartovala letošní dost...

Na poslední březnovou sobotu a neděli se těšili příznivci chrtů, kteří se věnují dostihům a coursingům, neboť tento víkend odstartovala letošní dostihová a coursingová sezona. A dostihy pokračovaly i následující víkendy. 29. 3. – Kolín – Roboran – Kolínská podkova V sobotu se konal dostih, jehož délka byla 280 metrů pro všechna plemena. Závodu se zúčastnilo kolem padesáti chrtů těchto plemen – Afgánský chrt, basenži, faraónský pes, Greyhound, španělský galgo, Vipet a dlouhosrstý vipet. Kromě závodů se běžela i spousta sólo běhů pro začínající chrty a někteří chrti si zde plnili své licenční zkoušky. Ráno před dostihem probíhalo měření kohoutkové výšky pro vipety a italské chrtíky, což je jedna z podmínek k vystavení dostihové licence.


29. 3. 2008 Kolín – španělský galgo (jediná u nás běhající fenečka).

30. 3. – Kralupy nad Vltavou – coursing Délka tratě byla přibližně 700 metrů. Coursing neběhají jen chrti, a tak, aby se vše zvládlo, byly běhy rozděleny do dvou dnů. Chrti běželi v neděli a sjelo se jich téměř čtyřicet. Někteří z nich se zúčastnili i sobotního dostihu. Coursing byl bodovací a chrti zde sbírali první letošní body.


30. 3. 2008 Kralupy – coursing – irští vlkodavové.

5. 4. – Kolín – Inter–Bohemia Tento dostih byl mezinárodní a současně nominační pro mistrovství světa.


12. 4. 2008 Kolín – start vipetů.

12. 4. – Kolín – Jarní pohár Dostih byl bodovací, CACTový a nominační pro mistrovství světa, soutěžilo téměř šedesát chrtů.


19. 4. 2008 Lednice – finálový běh greyhoundů.

19. 4. – Lednice – Vítání jara I tento dostih na lednické dráze (zde letošní první dostih) byl bodovací a poslední nominační pro mistrovství světa. Do Lednice přijelo přes padesát chrtů.
Autor textu: Dana Bejčková
Autor fotografií zdroj: Dana Bejčková
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru