Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
II. speciální výstava landseerů
Sdílet:

II. speciální výstava landseerů

II. speciální výstava landseerů Landseer klub ČR uspořádal za dobu své krátké samostatné existence již pět výstav. Poslední z nich byla II...

Landseer klub ČR uspořádal za dobu své krátké samostatné existence již pět výstav. Poslední z nich byla II. speciální výstava, která se konala v sobotu 3. října v areálu Kynologického klubu Vodňany.

Přestože hlavní náplní činnosti místních kynologů je služební výcvik, nebrání se vedení klubu ani pořádání další akcí jakými jsou například mistrovství ve výkonu nebo speciální a klubové výstavy i těch plemen, která nejsou registrována jako pracovní nebo služební. Areál leží mimo město a nabízí maximálně vyhovující zázemí psům, kteří zde nejsou stresování hlukem města, bezprostřední blízkostí dalších psů nebo výhní slunečních paprsků.

Vystavovatelé jistě ocení možnost parkování zdarma v těsném sousedství cvičiště (odstrašujícím příkladem by se v tomto směru dala označit červnová NV v Klatovech, kde na dosti vzdáleném parkovišti - hrbolatém poli - činilo parkovné neuvěřitelných 80 Kč a výběrčí ani neprojevili snahu vrátit zpět na stokorunu), občerstvení za rozumné ceny a v případě nepohody střechu nad hlavou.

Landseer klub ČR v současnosti eviduje 32 jedinců tohoto plemene. Přestože se jich ve Vodňanech představilo pouze jedenáct, další byli mimo výstavu přihlášeni k bonitaci, na "školení" zde bylo také čtyřměsíční importované štěně, které se zájmem přihlíželo dění v kruhu. Tam kraloval vtipný a originální rozhodčí pro exteriér Karel Hořák, který svými bonmoty a zajímavým povídáním o specifice plemene poutal pozornost diváků. Přísně, ale spravedlivě stanovil následující výsledky:

PSI

třída dorostu:
velmi nadějný 1 - Billy Boy Watabana, maj. M. Loubal
třída mladých:
velmi dobrý 1 - Archie Lee Arensen, maj. M. Míková
velmi dobrý 2 - Argus Z renesančních síní, maj. D. Ston
třída otevřená:
velmi dobrý 1 - Athos Watabana, maj. D. a J. Čamkovi
třída vítězů:
výborný 1, CAC - Agir Ze Zmrzlého kopce, maj. L. Vomáčková
výborný 2, res. CAC - Corado Jizerský achát, maj. A. Chlíbcová

FENY

třída mladých:
výborná 1, CAJC - Lára Buganka, maj. B. Řehák
třída otevřená:
výborná 1, CAC - Aura Watabana, maj. D. a J. Čamkovi
výborná 2, res. CAC - Alma Watabana, maj. L. Žáčková
výborná 3 - Dirty Buganka, maj. L. Nešněra
velmi dobrá 4 - Aida El Diablo, maj. P. Schwott

Vítězem výstavy s titulem BOB se stal čtyřletý pes Agir Ze Zmrzlého kopce, chov. Pavel Chadima, maj. Lenka Vomáčková.

Všichni zúčastnění obdrželi služku a diplom s hlavou landseera. Pro vítěze tříd byly připraveny poháry, BOB byl dekorován kokardou. Velmi nadějný dorost si odnesl věcný dar starosty města.

Autor textu: Dagmar Čamková
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru