Sono nepotvrdilo březost feny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janina12

13.1.2016 09:54
Janina12

XXX.XXX.25.73

Naše fenka jorkšíra s pp byla na krytí v polovině prosince. ( kryli jsme podle výsledků progesteronu) V sobotu jsme byli na ultrazvuku, ale veterinář nám březost nepotvrdil. Fenka má růžové cecíky, zvětšuje se bříško, je mazlivá, měla nechutenství a párkrát si i ublinkla. Myslíte, že je to jen falešná březost? Nebo se může stát zázrak a fenka je nakonec březí?

13.1.2016 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Janina12 napsal(a):
Naše fenka jorkšíra s pp byla na krytí v polovině prosince. ( kryli jsme podle výsledků progesteronu) V sobotu jsme byli na ultrazvuku, ale veterinář nám březost nepotvrdil. Fenka má růžové cecíky, zvětšuje se bříško, je mazlivá, měla nechutenství a párkrát si i ublinkla. Myslíte, že je to jen falešná březost? Nebo se může stát zázrak a fenka je nakonec březí?

Tak jestli není veterinář úplné nemehlo, tak má nejspíš falešku. Mimochodem, mívali jsme březí fenky a nijak mazlivé nebyly, ony tu graviditu nijak neprožívají. To spíš to blbnutí hormonů bez ní.

Zimnička

13.1.2016 21:37
Zimnička

XXX.XXX.70.185

To nesouhlasím, mě feny v březosti jsou uplně jiné, více mazlivé, více " cítě " na vše reagují jinak. Radím zajít k jinému vetovi :)

13.1.2016 23:18
Ditana

XXX.XXX.158.185

Ja bych jí zastřelila!

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2016 23:18

Ditana napsal(a):
Ja bych jí zastřelila!

Ale tebe by zastřelit.

13.1.2016 23:22
mexin

XXX.XXX.11.105

Ditana napsal(a):
Ja bych jí zastřelila!

Táhni se nudit někam jinam!všichni už víme jaká si dilina, nemusíš nám to dokazovat na všech diskuzích..

13.1.2016 23:43
domcaast

XXX.XXX.44.197

Janina12 napsal(a):

Nepíšete, kolikátý den jste na sonu byli. Nicméně mluvila jsem tak před dvěma měsíci s paní, která měla na sonu v 21. dni i 28. dni fenu "bez nálezu plodů". A fena jim dva měsíce po krytí porodila pět štěňat. Takže stát se může

14.1.2016 07:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

domcaast napsal(a):
Nepíšete, kolikátý den jste na sonu byli. Nicméně mluvila jsem tak před dvěma měsíci s paní, která měla na sonu v 21. dni i 28. dni fenu "bez nálezu plodů". A fena jim dva měsíce po krytí porodila pět štěňat. Takže stát se může

To přece musí vědět veterinář, kdy spolehlivě plody na sonu vidí a majitelku fenky na ten čas zavolat. Pokud veterinář na sonu graviditu nepozná, chtěla bych vidět spolehlivost jeho dalších sono vyšetření

14.1.2016 07:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zimnička napsal(a):
To nesouhlasím, mě feny v březosti jsou uplně jiné, více mazlivé, více " cítě " na vše reagují jinak. Radím zajít k jinému vetovi :)

Gravidní feny jsou jiné, protože se Vy k nim jinak chováte, je to přenesené. Zvířata o svém těhotenství dopředu nepřemýšlí a nijak to neřeší.

14.1.2016 11:43
lev

XXX.XXX.253.186

Za měsíc nebývá na feně nic vidět. Po 21 dnu na sono k jinému vetovi.

Janina12

14.1.2016 13:16
Janina12

XXX.XXX.25.73

Ona se právě chová úplně stejně jako při předchozí březosti. Je to jako přes kopírák. Po 3. týdnu pár dnů nejedla, teď se zase cpe. Je spavá a mazlivá. Cecíky má růžové, bříško větší. Ještě týden počkáme a půjdeme znovu na sono.

14.1.2016 22:09
brebera

XXX.XXX.31.114

Klidně zajděte znova na sono.
Jednou nám taky jeden veterinář nepotvrdil březost, i když jsem si podle chování fenky byla jistá, že březí je (kolem 21. dne přestávala jíst a byla fakt anorektička, mazlivost a tak si vsugerujete, ale že se snažíte jinak pažravou fenu všemožně nakrmit si už jen tak nezahrajate). A ejhle jiný veterinář za 5 dní březost potvrdil.
Štěňátka se teda narodila docela pozdě od krytí, takže nejspíš došlo k oplodnění později a proto se 25. den nic nenašlo. Nebo prostě po druhé měli o dost lepší sono.

15.1.2016 08:09
Prestige

XXX.XXX.71.69

No, já bych po svých zkušenostech s veterináři nechala udělat RTG, teda pokud si budete chtít být opravdu jistá. Nebyla jsem zastáncem dělat rentgen, ale jak píšu po zkušenostech s "doktory", bych ho udělala.

15.1.2016 08:15

Anebo taky nemusí chodit nikam a za pár dnů se uvidí i tak...

15.1.2016 10:17
nelimar1

XXX.XXX.148.132

Janina12 napsal(a):

Tak jedna moje známá také byla asi 28 den po nakrytí na sonu. Prý tam nic není.. No, brzy na to začalo fence strašně rychle růst bříško, ale opravdu hodně. Co myslíte? Nakonec měla 7 štěňátek! A vzhledem k tomu, že se jednalo o fenku toy pudlíka, byla to tedy porce

15.1.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Také jde o to, proč potřebujete vědět, jestli je těhule? Jinak bych čekala, jestli to bude vidět i podle břicha, dělat X vyšetření je myslím zbytečné...A rentgen těhotné feny? To teda v žádném případě. To vůbec jde?

15.1.2016 11:15
Prestige

XXX.XXX.71.69

Ano lze dělat RTG březí feny, a jde o to, aby člověk věděl, že je fena březí už jenom kvůli komlikacím, které můžou nastat při porodu a vy přitom nemusíte být, vždyť veterinář přísahal, že fena není březí a potom schánějte na rychlo opravdu dobrého veta co vám třeba udělá císaře, když by to bylo třeba. Jinak na některých fenách to opravdu nemusí být vidět, že jsou březí a nebo naopak můžou mít falešku a tak nějak přiberou, proč ne, co by člověk neudělal pro březí fenečku a tak přidává trochu více na krmení . Jak jsem psala víše, nejsem, respektive jsem nebyla zastáncem RTG březí feny, ale po zkušenostech raději RTG udělám, ať vím na čem jsem a můžu se podle toho zařídit.

15.1.2016 11:30
aj

XXX.XXX.50.88

Janina 12:Sono je šetrnější než RTG. Pokud dobře počítám, tak teď je to cca měsíc po krytí. To by už plody měli být velice dobře patrné. Takže běžte opět na sono, třeba k jinému vetu.

15.1.2016 11:31
lev

XXX.XXX.253.186

lesnížínka napsal(a):
Také jde o to, proč potřebujete vědět, jestli je těhule? Jinak bych čekala, jestli to bude vidět i podle břicha, dělat X vyšetření je myslím zbytečné...A rentgen těhotné feny? To teda v žádném případě. To vůbec jde?

Rtg březí feny po 50. dnu březosti lze bez problémů na strých přístrojích. Možná ty moderní fungují na úplně jiné bázi.

15.1.2016 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lev napsal(a):
Rtg březí feny po 50. dnu březosti lze bez problémů na strých přístrojích. Možná ty moderní fungují na úplně jiné bázi.

Staré přístroje mají mnohem větší dávku záření, než nové moderní. Pořád to ale beru jen podle lidí, zkušenosti s těhulema nemám. Ale přeci pokud jen jdu asistovat k rentgenu psa, vet se ptá, jestli náhodou nejsem těhotná a dostanu ochranné pomůcky. Riskovat poškození plodů, to bych v životě neudělala

15.1.2016 12:44

lesnížínka napsal(a):
Staré přístroje mají mnohem větší dávku záření, než nové moderní. Pořád to ale beru jen podle lidí, zkušenosti s těhulema nemám. Ale přeci pokud jen jdu asistovat k rentgenu psa, vet se ptá, jestli náhodou nejsem těhotná a dostanu ochranné pomůcky. Riskovat poškození plodů, to bych v životě neudělala

Rentgen může poškodit vyvíjející se embrya, ale v době, kdy má rtg cenu k diagnostice březosti u feny už jsou ve feně hotová štěňata s kostrou. Takže tam už není co poškozovat.

15.1.2016 12:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rentgen může poškodit vyvíjející se embrya, ale v době, kdy má rtg cenu k diagnostice březosti u feny už jsou ve feně hotová štěňata s kostrou. Takže tam už není co poškozovat.

Věřím, nejsem odborník, takže jsem ráda, že jste upřesnila, do kdy se tohle může či nemůže stát. Přesto..rentgenu bych psa zbytečně nevystavovala. A tohle mi přijde úplně zbytečné, když se to dá bezpečně zjistit na sonu. A myslím, že březí fenu pak nějaký týden před porodem snad pozná každý. Měli jsme větší střeďačku a bylo to poznat, i když pak porodila jenom tři štěnda.

15.1.2016 13:00

lesnížínka napsal(a):
Věřím, nejsem odborník, takže jsem ráda, že jste upřesnila, do kdy se tohle může či nemůže stát. Přesto..rentgenu bych psa zbytečně nevystavovala. A tohle mi přijde úplně zbytečné, když se to dá bezpečně zjistit na sonu. A myslím, že březí fenu pak nějaký týden před porodem snad pozná každý. Měli jsme větší střeďačku a bylo to poznat, i když pak porodila jenom tři štěnda.

Prakticky to slouží ke spočítání počtu štěňat, to totiž sono neumí, ale na rentgenu se hlavičky spočítají jednoduše.

15.1.2016 13:12
domcaast

XXX.XXX.52.169

lesnížínka napsal(a):
Gravidní feny jsou jiné, protože se Vy k nim jinak chováte, je to přenesené. Zvířata o svém těhotenství dopředu nepřemýšlí a nijak to neřeší.

Nemyslím, že se někdo zmiňoval o přemýšlení. Změna povahy feny v březosti je zcela běžná a to díky hormonům. Ne přemýšlení.

15.1.2016 13:15

domcaast napsal(a):
Nemyslím, že se někdo zmiňoval o přemýšlení. Změna povahy feny v březosti je zcela běžná a to díky hormonům. Ne přemýšlení.

No jo, ale zrovna u fen se hormonální hladiny březí a jalové feny po hárání moc neliší. Fena se prostě po hárání přepíná do režimu "březost" a to bez ohledu na to, jestli březí je či jestli vůbec k něčemu se psem došlo.

15.1.2016 13:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vím, že na odkazy na vlky je tu hodně lidí alergických, ale kdyby byla březí vlčice rozhozena hormony, cíťa a nevím co ještě, bylo by to pro ni dost nebezpečné a také by se nejspíš nenažrala..

15.1.2016 13:19
domcaast

XXX.XXX.52.169

lesnížínka napsal(a):
To přece musí vědět veterinář, kdy spolehlivě plody na sonu vidí a majitelku fenky na ten čas zavolat. Pokud veterinář na sonu graviditu nepozná, chtěla bych vidět spolehlivost jeho dalších sono vyšetření

Můžu mít dotaz? Chováte psy? Myslím opravdu chovát, e ne jen vlastníte. Zníte to tiž jako silný teoretik bez praxe. I já, po odchován 4 vrhů, vím, že fena může zabřeznout klidně několik dní po krytí a tedy plody mohou být na sono ještě moc malé, i když u jiné feny ten samý den od krytí už vidí veterinář tlukoucí srdíčka. A pardon, ale na sono si veterinář nikoho nevolá. Na sono se snad proboha objednává chovatel a ten už by měl mít dost jasno v tom, kolikátý den sono dělat chce. Zda hned 21. s rizikem, že nic nebude vidět a nebo raději 28. a mít skoro jistotu. A k tomu, že vet vidí prázdnou fenu a narodí se jí štěňata. To se prostě stává. Děloha feny sahá až do hrudníku a někdy se sono prostě nedsotane všude. Já mám veterináře velmi pečlivého, nedám na něj dopustit. A stejně viděl na sonu je 4 plody a narodilo se 10 štěňat. Plody v těle feny mohou mít různé stáří Klidně rozdíl 5 dní. A to je v tomto období březosti - vývoje plodů opravdu dost markantní rozdíl.

15.1.2016 13:21
domcaast

XXX.XXX.52.169

lesnížínka napsal(a):
Vím, že na odkazy na vlky je tu hodně lidí alergických, ale kdyby byla březí vlčice rozhozena hormony, cíťa a nevím co ještě, bylo by to pro ni dost nebezpečné a také by se nejspíš nenažrala..

Tak nevím, moje fena je citlivka a rozhozené hormony má už od první třetiny březosti a stejně by si kočku, ježka i jiného psa s chutí a radostí ulovila. A to mám plemeno od vlků vzdálené opravdu na hony. Nechápu, co to má společného s přežitím.

15.1.2016 13:24
domcaast

XXX.XXX.52.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, ale zrovna u fen se hormonální hladiny březí a jalové feny po hárání moc neliší. Fena se prostě po hárání přepíná do režimu "březost" a to bez ohledu na to, jestli březí je či jestli vůbec k něčemu se psem došlo.

Tak mám asi divné feny Falešky u nás už od uplného začátku vypadají zcela jinak, než březost. Asi je důležité to MOC neliší. Ne vůbec neliší

15.1.2016 14:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

domcaast napsal(a):
Můžu mít dotaz? Chováte psy? Myslím opravdu chovát, e ne jen vlastníte. Zníte to tiž jako silný teoretik bez praxe. I já, po odchován 4 vrhů, vím, že fena může zabřeznout klidně několik dní po krytí a tedy plody mohou být na sono ještě moc malé, i když u jiné feny ten samý den od krytí už vidí veterinář tlukoucí srdíčka. A pardon, ale na sono si veterinář nikoho nevolá. Na sono se snad proboha objednává chovatel a ten už by měl mít dost jasno v tom, kolikátý den sono dělat chce. Zda hned 21. s rizikem, že nic nebude vidět a nebo raději 28. a mít skoro jistotu. A k tomu, že vet vidí prázdnou fenu a narodí se jí štěňata. To se prostě stává. Děloha feny sahá až do hrudníku a někdy se sono prostě nedsotane všude. Já mám veterináře velmi pečlivého, nedám na něj dopustit. A stejně viděl na sonu je 4 plody a narodilo se 10 štěňat. Plody v těle feny mohou mít různé stáří Klidně rozdíl 5 dní. A to je v tomto období březosti - vývoje plodů opravdu dost markantní rozdíl.

Ne, ne nechovám. Když jsem byla mladá, měli jsme fenku, která několik vrhů měla. Tady se ptá někdo, kdo asi zkušenosti s březostí a vetem nemá. Chtěla jsem tím říct, že pokud veterinář nic na sonu nevidí a podle data krytí(a to chovatelka ví, píše, že byli krýt) by měl asi vědět, kdy to bude s jistotou poznat a říct jí, aby znovu v tu dobu na sono přišli. Nevím ani, jak vypadá děloha březí fenky, jestli na sonu i podle nějakého celkového zvětšení(překrvení, plodové vody...) je březost poznat?Bodlinko?

15.1.2016 14:53
Prestige

XXX.XXX.145.247

Jenže právě je problém, že nĕkteří veterináři to na sonu prostě nepoznaji a ani to nepriznají. Proto za mě je jistota ten RTG. A ano některá fena může mít objemný hrudník a nemusí být plody vidět, ale dá se fena postavit třeba prednima nohama víš, aby ty plody klesly a byly vidět.

Janina12

1.3.2016 15:09
Janina12

XXX.XXX.25.73

Tak opravdu naše fenka březí nebyla. Sehrála na nás falešku jak vyšitou. Dokonce v termínu porodu hrabala, pokvikávala a funěla. Jako štěně si chtěla adoptovat pískací míček. Ten jsme jí zabavili a pořádně ji zaměstnali. Mléko nespustila a do dvou dnů zase byla normální.

1.3.2016 23:22
bilusik

XXX.XXX.168.4

Prestige napsal(a):
Jenže právě je problém, že nĕkteří veterináři to na sonu prostě nepoznaji a ani to nepriznají. Proto za mě je jistota ten RTG. A ano některá fena může mít objemný hrudník a nemusí být plody vidět, ale dá se fena postavit třeba prednima nohama víš, aby ty plody klesly a byly vidět.

Za mě je zase jistota zkušený a chovateli prověřený vet se sonem, co už to dělal mnohokrát, má zkušenosti a kvalitní sono, nemůže to dělat kdejaký nezkušený jouda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík