Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2022 10:56

Můžete mi prosím poradit, co by to mohlo být za rasu?
S čím je křížený prosím.
Děkuji.

26.2.2022 11:02

Labroušek s kokrem/ohařem třeba.

26.2.2022 11:11

Ať už je to co je to, je to kulíšek úžasný :-)A to bříško! Až se mi z toho zastesklo po štěňáku...

26.2.2022 11:16

Děkuju bylo nám řečeno bigl a ovčák

26.2.2022 11:18

bych s tím hádáním počkala až vyroste

26.2.2022 11:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuju bylo nám řečeno bigl a ovčák

Má zvlněný kožíšek na uších a "červenou" barvu, třeba i od špringera.

26.2.2022 11:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.108

Kde jste k němu přišli?
Nevíte matku? Otce?
Kolik mu je?
Kolik váží?

26.2.2022 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A tak takto zbarvený bígl by tam být mohl ne? ( http://www.beagleclub.cz/?page_id=1303 )

Pes je to krásnej (to štěndo, a jsem zvědavá, jak vyroste).

26.2.2022 11:33

Od kamaráda bylo nam řečeno bigl a ovčák ale mně se to moc nezdá 2 a půl měsíce 3 a půl kg možná 4

26.2.2022 11:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Od kamaráda bylo nam řečeno bigl a ovčák ale mně se to moc nezdá 2 a půl měsíce 3 a půl kg možná 4

No a matku štěnda znáte? Když od kamaráda?

26.2.2022 11:35

marcelaamax napsal(a):
A tak takto zbarvený bígl by tam být mohl ne? ( http://www.beagleclub.cz/?page_id=1303 )

Pes je to krásnej (to štěndo, a jsem zvědavá, jak vyroste).

Ano právě já si myslím labrosek s bíglem ale to je jen můj typ 😀

26.2.2022 11:38

Nezná on ho taky dostal a právě řekly že bígl a ovčák ale mně se to moc nezda tak proto se ptám tady

26.2.2022 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Nezná on ho taky dostal a právě řekly že bígl a ovčák ale mně se to moc nezda tak proto se ptám tady

No, to vám nikdo neřekne. Může tam být víc plemen, už rodiče můžou být kříženci, voříšci...

Na labradora x bígla mi připadá dost huňatý...

Takže kdo ví. Kdybyste to chtěla opravdu hodně vědět, tak existuje genetický test na zjištění plemen
https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/ .

26.2.2022 11:54

Musím dodat že má světle zelený očí nevím jestli to je normální u štěňátek

26.2.2022 11:57
Dája6

XXX.XXX.69.34

Dobrý den,
mám rusáka co má hmědo zelená oči páč má v sobě hnědý gen.
Dája

26.2.2022 11:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.108

Všechna štěňata nemají zelené oči.
Vaše štěndo má světlé oči a podle mne i světlý nos.

26.2.2022 12:47

Ano světlý nosánek ma

26.2.2022 12:56

Ano světlý nosánek ma

Oči jako tohle?

Shayela_2010

26.2.2022 15:06
Shayela_2010

XXX.XXX.37.149

Asi budu mimo, ale mě připomíná něco s retrívrem ti taky mají světlý čumáček (jako štěňata). My jsme taky dlouho hádali, ale už to víme. Máme holandského kachního a borderku 😉

26.2.2022 19:17
26.2.2022 19:22
Trickyvoo

XXX.XXX.247.33

To se mi taky nezdá, viděla jsem v něm zlatého retrívra, ale zas mi přijde, že to bude něco s ještě vlnitější srstí, špringlšpaněl? Nějaký jiný španěl?
A je teda nádherný.

27.2.2022 10:15
eli22

XXX.XXX.58.38

Má v sobě hnědý gen, nevím, myslím, že bígl ho nikdy nemá, a ani ovčák ne.

27.2.2022 11:00

..je nadhernej....

27.2.2022 11:13

bígl ani ovčák určitě ne. tohle je na alele ee, což je recesivní vloha, žádný z rodičů nemohl mít černý pigment. prostě čistej blonďák.

27.2.2022 11:14

nebo jinak, rodič mohl být i černý, ale ani bígl, ani ovčák blonďáčí geny nemají.

27.2.2022 11:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

nebo jinak, rodič mohl být i černý, ale ani bígl, ani ovčák blonďáčí geny nemají.

A jaká plemena ty geny mají? Pro představu.

27.2.2022 11:36

Labrador, ale ještě tam vidím zvlnění a ne moc krátké chlupy, proto jsem myslela španěla nebo ohaře k tomu.

27.2.2022 11:43
fikovnice

XXX.XXX.132.48

Já tam toho labroše vidím...

27.2.2022 11:46

marcelaamax napsal(a):
A jaká plemena ty geny mají? Pro představu.

jakákoliv, která mají buď jako jedinou barvu nebo jako povolenou barvu blonďáka bez ohledu na odstín, tzn. bílá, krémová, žlutá nebo červená jako třeba setří červená. prostě analogie koně ryzák, s chybějícím černým pigmentem.

27.2.2022 11:48

tohle zvířátko bude vypadat jako zlaťák. dospělý odstín stejný jako má dneska uši.

27.2.2022 11:51
fikovnice

XXX.XXX.132.48

tohle zvířátko bude vypadat jako zlaťák. dospělý odstín stejný jako má dneska uši.

Barevně ano, nečetla jsem celé vlákno, ale na fotkách už teď je takovej kudrnáč, a to mu asi zůstane...?

27.2.2022 14:46

fikovnice napsal(a):
Barevně ano, nečetla jsem celé vlákno, ale na fotkách už teď je takovej kudrnáč, a to mu asi zůstane...?

možná ne, hovawarti mají jako štěňata na uších stejné kudlinky, je to spíš známka dlouhosrstosti.

27.2.2022 14:58

možná ne, hovawarti mají jako štěňata na uších stejné kudlinky, je to spíš známka dlouhosrstosti.

A ty oči způsobilo co, jestli jsou teda opravdu zelené, nazelenalé? Našla jsem u výmaráka a pita, jen obrázky... a že prý to věkem zmizí do běžné barvy. Zůstane to někomu?

27.2.2022 15:02

Děkuji všem za odpovědi.
Dokázali byste typnout velikost v dospělosti ?

27.2.2022 15:08

Děkuji všem za odpovědi.

Středně velký :-) 25 kg třeba, možná, teoreticky :D

27.2.2022 15:08

A ty oči způsobilo co, jestli jsou teda opravdu zelené, nazelenalé? Našla jsem u výmaráka a pita, jen obrázky... a že prý to věkem zmizí do běžné barvy. Zůstane to někomu?

ztmavnou do hněda.

27.2.2022 15:15
fikovnice

XXX.XXX.68.11

Aha, tak jsem se zase dozvěděla něco nového...

27.2.2022 15:18
fikovnice

XXX.XXX.68.11

Děkuji všem za odpovědi.

Já si hmotnost nedovoluji tipnout. Např. pes v mé profilovce měl jako štěndo obří, ale fakt obří tlapajzny, a narostl jen do cca 16kg.
Každopádně máte roztomilouše!

27.2.2022 15:46
eli22

XXX.XXX.58.38

Ty oči právě způsobuje ten hnědý gen. Stěnata je mají zelené a v dospělosti zelenohnědé, spíš do hněda. A hnědý čumáček.

27.2.2022 19:15

Mají to i vizsly. Výsledná barva je taková, jako když se na podzim podíváte pod nohy na spadané listí - je to stále světlé oko, ale jsou v něm, kromě zelené, i odstíny hnědé a šedé.

27.2.2022 19:21
eli22

XXX.XXX.58.38

Mají to i vizsly. Výsledná barva je taková, jako když se na podzim podíváte pod nohy na spadané listí - je to stále světlé oko, ale jsou v něm, kromě zelené, i odstíny hnědé a šedé.

No ale u nich je to tak dané, nebo existuje i viszla s černým okem a čumákem, to nevím. Ale hnědý gen může mít i třeba ridgeback.No a pak se hlavně nedoporučuje křížit dva jedince s hnědým genem.

27.2.2022 19:33

eli22 napsal(a):
No ale u nich je to tak dané, nebo existuje i viszla s černým okem a čumákem, to nevím. Ale hnědý gen může mít i třeba ridgeback.No a pak se hlavně nedoporučuje křížit dva jedince s hnědým genem.

Žádoucí je, aby oči i nos ladily s (žemlovou) barvou srsti. Černě pigmentovaný nos (jako i skvrnitý) je - pokud se nemýlím - v bonitační kartě v červené oblasti. Měl by být světlý.
Preferují se tmavší odstíny očí nad úplně světlými, ale když tohle napíšu, asi si spousta lidí představí skoro až černé oko - tak to né.

27.2.2022 19:43
eli22

XXX.XXX.58.38

Žádoucí je, aby oči i nos ladily s (žemlovou) barvou srsti. Černě pigmentovaný nos (jako i skvrnitý) je - pokud se nemýlím - v bonitační kartě v červené oblasti. Měl by být světlý.
Preferují se tmavší odstíny očí nad úplně světlými, ale když tohle napíšu, asi si spousta lidí představí skoro až černé oko - tak to né.

Já to myslela takhle, příklad. Měla jsem od modrých bedlinek /otec i matka černé oko a čumák/ 5 štěňat modrých a jedno játrové, tedy s hnědým genem (recesivní dědičnost vázaná na pohlaví). Fenka má hnědý čumák a zelenohnědé oči, teď je dohněda, ale v dospělosti bude skoro bílá jako těch pět modrých štěňat. A kdybych od ní chtěla štěnata, tak nebudu hledat pejska játrového, protože by to bylo špatně. Ale mohu hledat modrého s hnědým (játrovým) genem.

27.2.2022 19:54

Když já furt přemýšlím nad tou čtyřkou fotografií tady http://www.doggenetics.co.uk/pigment.html
edit.: vižlík nemá nikdy jiný nos než hnědý/játrový, to jsem se dočetla, že je rozdíl od blond labradora, který může mít i černý nos

27.2.2022 20:18
eli22

XXX.XXX.58.38

Když já furt přemýšlím nad tou čtyřkou fotografií tady http://www.doggenetics.co.uk/pigment.html
edit.: vižlík nemá nikdy jiný nos než hnědý/játrový, to jsem se dočetla, že je rozdíl od blond labradora, který může mít i černý nos

Tak jsem to myslela u té vižle, že to mají dané.

27.2.2022 20:27

eli22 napsal(a):
Tak jsem to myslela u té vižle, že to mají dané.

To je zajímavé s tím vybarvováním, prý za to může gen šedivění :-)
Proč je špatně 2x játro?

27.2.2022 20:59
eli22

XXX.XXX.58.38

Proč je špatně 2x játro?

Asi stejně jako u papoušků se nemá sestavovat pár lutino - lutino. Tam potom mláďata většinou nejsou tak silná a životaschopná. Ale jak je to u psů, tak to úplně nevím,ale tak nějak mám zažito, že játro- játro není ok. A vlastně nevím proč. Tak třeba někdo poradí.

27.2.2022 21:01
eli22

XXX.XXX.58.38

Proč je špatně 2x játro?

Mně ty obrázky taky trochu udivily. Kdybych si to nepřečetl, tak bych si myslela, že isabela je ta poslední fotka, ne třetí.

27.2.2022 21:05
eli22

XXX.XXX.58.38

Trochu off topic, ale tady je krásně popsaná genetika: https://www.kchrr.com/genetika-a-hnedy-nos-u-rhodeskeho-ridgebacka/

27.2.2022 21:16

eli22 napsal(a):
Asi stejně jako u papoušků se nemá sestavovat pár lutino - lutino. Tam potom mláďata většinou nejsou tak silná a životaschopná. Ale jak je to u psů, tak to úplně nevím,ale tak nějak mám zažito, že játro- játro není ok. A vlastně nevím proč. Tak třeba někdo poradí.

nemělo by to vadit

konenconců jsou plemena, kde jiná možnost ani není

27.2.2022 21:32
janaa

XXX.XXX.39.105

Naopak,labíci s dobrým pigmentem mají jako štěnda čumák černý. Jiná věci je tzv. zimní nos,kdy přes zimu pigment mizí a čumák jde do hněda, a to samé se stává věkem. Ale okolí očí,čumáku,pysky jsou černé pořád. Naopak růžový čumák a světlé oči,to je bezpigmenťák, a to by být nemělo, taková štěnda se rodí z rodičů s hnědým genem (i proto se na sebe nemá dávat hnědý a žlutý labík)

27.2.2022 21:54
eli22

XXX.XXX.58.38

nemělo by to vadit

konenconců jsou plemena, kde jiná možnost ani není

Já to pořád asi blbě podávám. Vysvětlím to zase na příkladu papoušků. Jsou andulky žluté barvy. Ale jedna může být normálně žlutá s černým okem a druhá žlutá je s červeným okem - tedy lutino. Takže když se spojí ty dvě normální žluté /samec-samice/ , tak je to v pořádku. Ale když se spojí dvě žluté (lutino samec a lutino samice), tak je to špatně. Takže si myslím, že to stejně může fungovat i u psů. Ale jak říkám, nevím.

27.2.2022 22:14

eli22 napsal(a):
Já to pořád asi blbě podávám. Vysvětlím to zase na příkladu papoušků. Jsou andulky žluté barvy. Ale jedna může být normálně žlutá s černým okem a druhá žlutá je s červeným okem - tedy lutino. Takže když se spojí ty dvě normální žluté /samec-samice/ , tak je to v pořádku. Ale když se spojí dvě žluté (lutino samec a lutino samice), tak je to špatně. Takže si myslím, že to stejně může fungovat i u psů. Ale jak říkám, nevím.

jasný, ale u psů je to hnědý pes/játro bb, bez jakékoliv vazby na pohlaví a bbxbb dá prostě zase jen hnědýho psa. a spolu to nevadí

koneckonců celej výmarák je bb. všichni zástupci toho plemene.

27.2.2022 22:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

eli22 napsal(a):
Mně ty obrázky taky trochu udivily. Kdybych si to nepřečetl, tak bych si myslela, že isabela je ta poslední fotka, ne třetí.

OMG - jedete po směru hodin MÁTE TO TAM NAPSANÝ (ne po řádkách)
černá - pudl, modrá mastin , isabela výmar, hnědá labík

27.2.2022 23:25

A labrador je žlutý s játrovým nosem, protože bb + ee? Ale na to, aby se mu ztratil pigment do nějakého nebezpečného levelu, tohle nemá vliv?
A na játrového labradora mi stačí bb? A to samé se stalo ridgebackovi?
A objevila jsem hustou tabulku :-) to muselo dát dost práce :-)
http://www.doggenetics.co.uk/gundog1.html

1.3.2022 01:20
fikovnice

XXX.XXX.69.3

janaa napsal(a):
Naopak,labíci s dobrým pigmentem mají jako štěnda čumák černý. Jiná věci je tzv. zimní nos,kdy přes zimu pigment mizí a čumák jde do hněda, a to samé se stává věkem. Ale okolí očí,čumáku,pysky jsou černé pořád. Naopak růžový čumák a světlé oči,to je bezpigmenťák, a to by být nemělo, taková štěnda se rodí z rodičů s hnědým genem (i proto se na sebe nemá dávat hnědý a žlutý labík)

Když je tu řeč o barvě nosní houby... Tak jak si to moje příbuzenstvo pořídilo bPP BOCáka (takže vestaje), tak jako štěndo měl nosní houbu skoro úplně nedobarvenou, růžovou. A teď jsem jej po delší době viděla a čumec má už úplně černý. To je OK? (Vím, že když nemá papíry, tak je to vlastně bezpředmětné, ale tak - zajímá mě, jestli se dá k tomu něco říct.)

1.3.2022 01:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

normál

3.3.2022 02:27
fikovnice

XXX.XXX.68.88

lupus4 napsal(a):
normál

Díky!

3.3.2022 02:28
fikovnice

XXX.XXX.68.88

lupus4 napsal(a):
normál

A koukám, že Ty jsi taky pěkný nespavec...

3.3.2022 14:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

fikovnice napsal(a):
A koukám, že Ty jsi taky pěkný nespavec...

sleduju polardistans

Přidejte reakci

Přidat smajlík