Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2006 19:37

Máme dome 9letého pudlíka. Je chudáček náš už hodně nemocný, má špatné srdíčko (moc se mu rozláhlo) a kvůli tomu má vodu na plících. Dostal na to prášky je teď asi kvůli nim trpí únikem moči a musí tudíž být jen na chodbě.
Myslíte, že by se daly použít hárací kalhotky?
Pejsek je vykastrovaný

4.10.2006 20:03

harryz napsal(a):
Máme dome 9letého pudlíka. Je chudáček náš už hodně nemocný, má špatné srdíčko (moc se mu rozláhlo) a kvůli tomu má vodu na plících. Dostal na to prášky je teď asi kvůli nim trpí únikem moči a musí tudíž být jen na chodbě.
Pejsek je vykastrovaný

Proč je kastrovaný?

4.10.2006 20:05

chvd napsal(a):
Proč je kastrovaný?

protože měl nádor na varleti + zvětšenou prostatu

4.10.2006 20:18

harryz napsal(a):
protože měl nádor na varleti + zvětšenou prostatu

:-( no tak to asi nic jinýho nezbyde než nějaký řešení pomocí kalhotek a spol.....otázka, jestli ho tím nebudeš obtěžovat ještě víc k jeho komplikacím.....noo to uvidíš koneckonců sama

a on není zvyklej spát v pelechu? pokud jo, tak bych se spíš snažil upravit pelech, aby byl snadno čistitelný

5.10.2006 08:46

harryz napsal(a):
Pejsek je vykastrovaný

Mám přesně ten samej problém - pudlík 12,5 roku. Stává se jí to teda jenom tehdy když tvrdě usne, ale protože je zvyklá s náma spát v posteli je to docela problém. Teď už si zvykla spát jenom v nohách a tam má spoustu podložek, včetně takové té "čurací". My máme přes postel přetaženej igelit (pod prostěradlem), protože jak se převaluje, tak se sem tam netrefí na tu podložku. Jinak v pelíšku má taky igelit, čůrací podložku a ještě deku. Byla na postel a pelíšek zvyklá celej život, tak mi přišlo necitelný jí to teď, když je stará a nemocná, zakazovat. Musím sice obden prát deky a podložky, ale myslím, že mi za to stojí. Vždyť nevím jak dlouho tady ještě bude....
Ale jestli má někdo nějakej nápad jak to ještě řešit, budu ráda stejně jako zadavatel tohoto tématu.

5.10.2006 10:51

cou shi napsal(a):
Mám přesně ten samej problém - pudlík 12,5 roku. Stává se jí to teda jenom tehdy když tvrdě usne, ale protože je zvyklá s náma spát v posteli je to docela problém. Teď už si zvykla spát jenom v nohách a tam má spoustu podložek, včetně takové té "čurací". My máme přes postel přetaženej igelit (pod prostěradlem), protože jak se převaluje, tak se sem tam netrefí na tu podložku. Jinak v pelíšku má taky igelit, čůrací podložku a ještě deku. Byla na postel a pelíšek zvyklá celej život, tak mi přišlo necitelný jí to teď, když je stará a nemocná, zakazovat. Musím sice obden prát deky a podložky, ale myslím, že mi za to stojí. Vždyť nevím jak dlouho tady ještě bude....
Ale jestli má někdo nějakej nápad jak to ještě řešit, budu ráda stejně jako zadavatel tohoto tématu.

A co takhle vyzkoušet pleny pro psy?? Anebo pro ty pejsky kterým uniká pouze trošinka moči by se daly využít i hárací kalhotky pro feny (s měnitelnou vložkou).

Mrkněte se sem:
http://www.chopo.cz/SeznamUvod.aspx?KatId=36 (bez případných mezer).

5.10.2006 10:59

chvd napsal(a):
:-( no tak to asi nic jinýho nezbyde než nějaký řešení pomocí kalhotek a spol.....otázka, jestli ho tím nebudeš obtěžovat ještě víc k jeho komplikacím.....noo to uvidíš koneckonců sama

a on není zvyklej spát v pelechu? pokud jo, tak bych se spíš snažil upravit pelech, aby byl snadno čistitelný

Jo, chvd...je sice pravda, že tohle asi není pejskům úplně nejpříjemnější (i když je to podle mě určitě jen otázka času než si na pleny zvyknou), ale pořád je to mnohem lepší řešení než zavřít hafana na chodbu. Jak myslíš že tomu psovi je, když je naráz takhle vyčleněný z chodu domácnosti?

Jenom podotýkám, že na tom odkazu co jsem sem v předchozím příspěvku dala je i napsáno, že pleny se můžou používat i v případě kdy chce majitel předejít očůrávání trávníku či zeleně na zahradě....s tím samozřejmě nesouhlasím, to už je opravdu přehnaná a do nebe volající blbost. Ale pokud k použítí plen vedou zdravotní důvody pejska a pomůže mu to zůstat právoplatným členem smečky tak já jsem 100% pro jejich používání.

5.10.2006 12:04

jana dante napsal(a):
A co takhle vyzkoušet pleny pro psy?? Anebo pro ty pejsky kterým uniká pouze trošinka moči by se daly využít i hárací kalhotky pro feny (s měnitelnou vložkou).

Mrkněte se sem:

To nevypadá špatně. Zatím mi každej radil jak upravit klasickou dětskou plenku, ale to není ono. Asi to vyzkouším, co na to bude ta naše potvůrka říkat. Není už dlouho zvyklá ani na hárací kalhotky, protože je už 5 let vykastrovaná (zánět dělohy), a i v době kdy je nosila, je spíš likvidovala, takže nevím. Ale přes noc by to snad mohla vydržet....
Nezkoušeli jste je někdo? Docela by mě zajímalo jestli nešustí.

5.10.2006 13:23

chvd napsal(a):

Brit je zvyklý odmalička spávát na chodbě na křesle

6.10.2006 18:40

harryz napsal(a):
Pejsek je vykastrovaný

Mám taky kastrovaného psa velkého plemene a taky před časem začal trpět únikem moči. Veterinář mi doporučil hormonálné léčbu. Jenže než jsme se k něčemu podobnému dostali, přišel mi náhodou do ruky vitamínový přípravek Roboran pro černé a bílé psy, najde se na www.univit.cz. A jenom čirou náhodou jsem zjistila, že pokud ho svému psovi dávám, tak únikem moči netrpí. Když ho na týden až dva vysadím, tak se problém vrátí. Možná by stálo za to zkusit ho, možná upravuje prostředí v močových cestách svým složením tak, že se pejskovi daří lépe. Zatím to funguje super a cenově je to 150 Kč za 250 gramů, což celkem jde.

12.10.2006 12:24

jana dante napsal(a):

Mrkněte se sem:

Tak jsem objednala ty pleny pro psy z chopo.cz. Přišly hned za tři dny a musím říct, že je to dobrá věc. Dnes v noci jsme je vyzkoušeli poprvé a myslím, že i pesa byla moc spokojená. Konečně spala celou noc v klidu, nečistila se, nepřemísťovala se. A taky konečně mohla za mnou pod peřinu a nemusela se držet jenom na svém místě. Jediná chyba byla, že jsem pro 5-ti kg psa objednala nejmenší velikost 2-5 kg a to je málo. Příště objednám větší velikost.
Jinak jsou balené buď po jedné nebo po 15-ti a vypadají jako dětské. Zapínají se na suchý zip a mají dírku na ocásek. Po stranách jsou gumičky, takže se přizpůsobí nožkám a netlačí.
Když budete mít někdo zájem, vyfotím a dám sem.

20.10.2006 12:24

makki napsal(a):
Mám taky kastrovaného psa velkého plemene a taky před časem začal trpět únikem moči. Veterinář mi doporučil hormonálné léčbu. Jenže než jsme se k něčemu podobnému dostali, přišel mi náhodou do ruky vitamínový přípravek Roboran pro černé a bílé psy, najde se na www.univit.cz. A jenom čirou náhodou jsem zjistila, že pokud ho svému psovi dávám, tak únikem moči netrpí. Když ho na týden až dva vysadím, tak se problém vrátí. Možná by stálo za to zkusit ho, možná upravuje prostředí v močových cestách svým složením tak, že se pejskovi daří lépe. Zatím to funguje super a cenově je to 150 Kč za 250 gramů, což celkem jde.

no tak plenky už nepotřebujeme, protože náš miláček umřel

20.10.2006 18:29

harryz napsal(a):
no tak plenky už nepotřebujeme, protože náš miláček umřel

To je mi moc líto.

20.10.2006 19:15

cou shi napsal(a):
To je mi moc líto.

ježiš to je mi také moc líto....A mohla bych se zeptat na co zemřel?Selhalo mu srdíčko?

21.10.2006 13:05

mikka napsal(a):
ježiš to je mi také moc líto....A mohla bych se zeptat na co zemřel?Selhalo mu srdíčko?

on měl srdíčko roztáhlé a dělalo mu to špatně na všechny ostatní orgány, hlavně na plíce. Takže to bylo srdíčko + plíce

21.10.2006 13:07

harryz napsal(a):
on měl srdíčko roztáhlé a dělalo mu to špatně na všechny ostatní orgány, hlavně na plíce. Takže to bylo srdíčko + plíce

Nikdy na tebe nezapomenu!

21.10.2006 14:36

harryz napsal(a):
Nikdy na tebe nezapomenu!

aha.....já se ptám pro to ,že můj má to samé - má zvětšené srdce á nedomykavost srdeční chlopně.Mohla bych se ještě zeptat co bral za prášky?

21.10.2006 15:01

mikka napsal(a):
aha.....já se ptám pro to ,že můj má to samé - má zvětšené srdce á nedomykavost srdeční chlopně.Mohla bych se ještě zeptat co bral za prášky?

Epam nebo něco takového, podívala bych se na krabičku ale musela jsem všechny jeho věci dát pryč

21.10.2006 15:18

harryz napsal(a):
Epam nebo něco takového, podívala bych se na krabičku ale musela jsem všechny jeho věci dát pryč

to je vážně fakt smutný! Chudák, malej. Snad je teď líp

21.10.2006 19:54

mikka napsal(a):

Naše má taky potíže se srdíčkem. Zjistili jsme to loni na podzim, takže teď je to rok. Bere Vetmedin (ten je na srdíčko) a Furon (na odvodnění). Předtím brala Enap, ale ten už nezabíral, takže teď ten Vetmedin. Tento týden jí nebylo moc dobře, dost kašle, ale doufám, že to zase přejde a bude tu s námi ještě dlouho.

22.10.2006 10:21

cou shi napsal(a):
Naše má taky potíže se srdíčkem. Zjistili jsme to loni na podzim, takže teď je to rok. Bere Vetmedin (ten je na srdíčko) a Furon (na odvodnění). Předtím brala Enap, ale ten už nezabíral, takže teď ten Vetmedin. Tento týden jí nebylo moc dobře, dost kašle, ale doufám, že to zase přejde a bude tu s námi ještě dlouho.

Náš taky bere enap,fortekor a furon.Problémy se srdíčkem jsme zjistili asi před půl rokem a někdy má lepší období a někdy horší.Asi před 2 týdny to bylo hodně špatný srdíčko mu bušilo jako divý,kašlal a špatně dýchal :-((((Ale ted je to zase dobrý a je zase jako za mlada.

Přidejte reakci

Přidat smajlík